Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Σκόπελος / Με τη μαγεία της κιθάρας / Παναγιώτης Μάργαρης- Ερμηνεύει η Ανδριάνα Μπάμπαλη

Τρίτη 4 Αυγούστου - 21.30
Θέατρο Δημοτικού Σχολείου
Μια ανατρεπτική μουσική συνάντηση του σπουδαίου δεξιοτέχνη της κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη και της σημαντικής Ελληνίδας ερμηνεύτριας Ανδριάνας Μπάμπαλη.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης συναντάει την Ανδριάνα Μπάμπαλη σε ένα ρεσιτάλ για κιθάρα και φωνή το οποίο πλημμυρίζει από τις αισθήσεις και τα μοναδικά ηχοχρώματα του Παναγιώτη, τα οποία ενώνονται μαγικά με την εσωτερικότητα και την ιδιαιτερότητα της φωνής της Ανδριάνας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σόλο κιθαριστικά κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ του Παναγιώτη Μάργαρη “Με τη μαγεία της κιθάρας”, συνθέσεις του, καθώς και διασκευές που έκανε σε ιστορικά τραγούδια μεγάλων ξένων ρόκ συγκροτημάτων στην προηγούμενη δισκογραφική του δουλειά “Rock Of My Soul”.

Ακόμη, θα ακούσουμε τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Ανδριάνας Μπάμπαλη («Δες καθαρά», «Δεν είναι αργά», «Είσαι ο άνθρωπος μου», «Μαζί Θεός», «Μοίρα μου έγινες»), διασκευασμένα με μοναδικό τρόπο από την κιθάρα του Παναγιώτη Μάργαρη, τραγούδια κλασικών Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος), αγαπημένα κομμάτια νεότερων (Φοίβος Δεληβοριάς, Κωνσταντίνος Βήτα, Αρλέτα, Κώστας Λειβαδάς κ.α.) καθώς και ξένες επιτυχίες (Sting, Stevie Wonder κ.α.).

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Ανδριάνα Μπάμπαλη θα...

Ρόδιος Κεραμική / 115 χρόνια και συνεχίζει..!

115 xρόνια προσφοράς στις Τέχνες και τον Πολιτισμό συμπληρώνει φέτος η οικογένεια Ροδίου και συνεχίζει...

Στη φωτό η Μάγδα, που έχει πάρει δυναμικά τη σκυτάλη, στο  στο εργαστήρι Κεραμικής στη Σκόπελο.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αλόννησος / "Μάρτυς μου ο Θεός" του Μάκη Τσίτα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου σας προσκαλεί στις 4 και 5 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στις κερκίδες του Δήμου Αλοννήσου για να παρακολουθήσετε τον μονόλογο του Μάκη Τσίτα "Μάρτυς μου ο Θεός".
Ένα μοναχικό παγκάκι σ’ ένα σκοτεινό, αθέατο πάρκο. Ένας μεσόκοπος άντρας με βγαλμένα τα παπούτσια κάθεται διαβάζοντας ύμνους από ένα μικρό ψαλτήριο. Δίπλα του ακουμπισμένη μια παλιά καφέ βαλίτσα. Αυτή η βαλίτσα είναι όλη κι όλη η ζωή του Χρυσοβαλάντη, ενός πρώην εργαζόμενου στο χώρο των εκδόσεων και των γραφικών τεχνών, ο οποίος βρέθηκε άξαφνα χωρίς δουλειά και αναγκάζεται να παλέψει απ’ την αρχή για μια θέση στον ήλιο. Ολομόναχος, άστεγος και απένταρος, αποδιωγμένος και κατατρεγμένος από ανθρώπους και συγκυρίες, προσφεύγει στο Θεό γυρεύοντας τη δικαίωση και την καταξίωση που η κοινωνία πεισματικά του αρνείται.

Βασισμένος στο ομότιτλο εξαιρετικό μυθιστόρημα του Μάκη Τσίτα (που τιμήθηκε φέτος με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και σε διασκευή του ίδιου του συγγραφέα, ο θεατρικός μονόλογος Μάρτυς μου ο Θεός συμπυκνώνει στη μιάμιση ώρα της διάρκειάς του 270 περίπου σελίδες έντυπης αφήγησης, βγάζοντας στην επιφάνεια όλο το κωμικοτραγικό παράλογο της μοίρας ενός ανθρώπου ο οποίος παραδέρνει σ’ έναν φαύλο κύκλο κακοτυχίας, δυσβάστακτο για τις ψυχικές και πνευματικές του αντοχές. Και συγχρόνως, τον κοινωνικοπολιτικό σουρεαλισμό της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα, μέσα απ’ την ανελέητα σαρκαστική αναπόληση μιας εποχής δανεισμένης ευημερίας – τότε που «λεφτά υπήρχαν» και αγόραζαν τα πάντα: συνειδήσεις, επαγγελματική αφοσίωση, ιατρικές παροχές, καθημερινές ανέσεις, ακόμα και τον έρωτα ή τους οικογενειακούς δεσμούς.

Ένας Φοίνικας στην καρδιά της Σκοπέλου

Πρόκειται για τον πασίγνωστο "Φοίνικα" του Λάμπρου, που εδώ και λίγους μήνες στεγάζεται στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ...

Περάστε να τσιμπίσετε κάτι από τα "σπέσιαλ" του Λάμπρου, να πιείτε ένα ρακί, να πάρετε ένα σάντουιτς, να γευτείτε μια σκοπελίτικη στριφτή τυρόπιτα ή μια κρέπα με ένα δροσερό χυμό ή αναψυκτικό...

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

"Dolphin of Skopelos" / "Οικογενειακή" φωτό

"Οικογενειακή" φωτό -όπως κάθε χρόνο- από την δυναμική ομάδα του "Dolphin of Skopelos".
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και του χρόνου περισσότεροι!

Σκόπελος / Εβδομαδιαίες κληρώσεις συνολικής αξίας 550€ κάθε φορά για όλους τους πελάτες της Best Shop

Κάθε Κυριακή θα πραγματοποιείται κλήρωση ανάμεσα στους πελάτες όλης της εβδομάδος και 10 τυχεροί θα κερδίζουν από μια δωροεπιταγή των 55€ για Body Massage στο Skopelos Holidays Hotel & Spa.

Στην κληρωτίδα θα μπαίνει κάθε επίσκεψη των πελατών στο κατάστημα, άρα όσες περισσότερες επισκέψεις τόσες πιο πολλές πιθανότητες για τον καθένα.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ 26/07/2015

  1.  ΚΟΧΥΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΤΕΦΑΝΙΑ
  2. ΠΑΧΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ
  3. ΓΛΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  4. ΝΟΥΒΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
  5.  ΦΑΔΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6. ΠΡΟΒΙΑ ΣΟΦΙΑ
  7.  ΚΟΣΥΦΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  8. ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  9. ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10. ΘΕΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ 19/07/2015 (ΚΛΙΚ)

Isabel και Tom Dempsey / Κοινή έκθεση ζωγραφικής, κολάζ, κεραμικών στο Mercurius Gallery

Κοινή έκθεση ζωγραφικής πραγματοποιούν οι καλλιτέχνες Isabella και Tom Dempsey στo Mercurius Gallery από 29 Ιουλίου μέχρι και 4 Αυγούστου, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα ενδιαφέροντα έργα ζωγραφικής και κολάζ της Isabel, καθώς επίσης και την νέα δουλειά του Tom με ζωγραφική σε κεραμικά.

Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της σήμερα στις 9 μ.μ. και η Isabel και ο Tom θα βρίσκονται μέχρι την Τρίτη 4 Αυγούστου κάθε βράδυ εκεί για ένα καλωσόρισμα και μια συζήτηση γύρω από την Τέχνη τους.

TΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΤΡΙΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ - 9 μ.μ.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Σκόπελος / Τουρνουά beach volley μικτό

Ένα ακόμα ενδιαφέρον τουρνουά beach volley, που υπόσχεται πάθος, ένταση και θέαμα, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου, στο αθλητικό κέντρο της παραλίας Σκοπέλου.

Οι αγώνες του μικτού ανδρών - γυναικών θα αρχίζουν από τις 3 μ.μ. και θα διαρκούν μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ την Κυριακή στις 8 περίπου θα γίνει ο μεγάλος τελικός.

Πληροφορίες - συμμετοχές κάθε απόγευμα στο γήπεδο της παραλίας.

Αλόννησος / Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Χορδάκη

Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Δημήτρη Χορδάκη* θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, στο Πατητήρι Αλοννήσου. Τα εγκαίνια της ενδιαφέρουσας έκθεσης, η οποία θα είναι ανοικτή μέχρι της 16 Αυγούστου, θα γίνουν το Σάββατο 1η Αυγούστου, στις 8 μ.μ.
* Ο Δημήτρης Χορδάκης γεννήθηκε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Βόλου και παρακολούθησε “Διακόσμηση” και “Γραφικές Τέχνες” στο Α.Τ.Ι (Δοξιάδη), με καθηγητή τον Δημήτρη Μυταρά και κατόπιν σπούδασε ζωγραφική στην Accademia di Belle Arti (1977-1980) της Φλωρεντίας με δάσκαλο τον Silvio Loffredo. 
Στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Συντήρησης (Opificio delle pietre DURE) με καθηγητή τον Umperto Baldini (1980 - 1984) και έπειτα χαρατική και λιθογραφία στη σχολή “Il Bisonte” με καθηγήτρια την M. Luigia Guaita.



Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου διέμεινε και εργάστηκε για οκτώ χρόνια.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία και ΗΠΑ.


Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στη Φλωρεντία.

Έχει λάβει τις εξής διακρίσεις και βραβεία:

IVo Διεθνές βραβείο Ζωγραφικής “Lampedusa e Linosa, isole dal volto umano” lampedusa.


- “ Διεθνές βραβείο σύγχρονης τέχνης”, Campobello di Mazara


-  2ο Βραβείο “Εθνικό Βραβείο σύγχρονης τέχνης”, “Campobello Di Mazara”, Σικελία


- Με πρόσκληση του συμβουλίου της πόλης Massa Marittima 
καλλιτεχνεί το...

Τους κάβους …δέσατε!

Με κάθε καιρό, οποιαδήποτε ώρα, ο Κώστας Γεράκης στο λιμάνι να λύνει και να δένει...

Ακυρώνεται η συναυλία Μάλαμα στη Γλώσσα Σκοπέλου

Φαίνεται ότι "δεν το 'χει" η Σκόπελος με τον Σωκράτη Μάλαμα και έτσι οι φίλοι του και από τα τρία νησιά, που ήθελαν να τον ακούσουν ζωντανά, θα πρέπει να περιμένουν μια άλλη, ίσως, φορά.
Ο αγαπητός σε πολλούς καλλιτέχνης επρόκειτο να εμφανιστεί για πρώτη φορά στη Σκόπελο τον Αύγουστο του 2010 (κλικ) και οι οργανωτές με ανακοίνωσή τους λίγες μέρες μας πληροφόρησαν για την ακύρωσή της.

Η δεύτερη ακύρωση έρχεται σήμερα, λόγω κρίσης(!), για την συναυλία που ανακοινώθηκε μετά Βαΐων και κλάδων για τις 7 Αυγούστου (κλικ).

Το Δ.Τ. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Γλώσσας αναφέρει "καθαρά οικονομικούς λόγους" και "εξαιτίας των οικονομοπολιτικών συνθηκών", αν και η γνώμη μας είναι ότι ένα 10ευρω περίσσευε από Σκοπελίτες και επισκέπτες του νησιου για να ξεφύγουν από την μιζέρια και να απολαύσουν μια συναυλία, μια φορά το χρόνο!

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Γλώσσας έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του  Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας, είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα στο χωριό μας. Οι λόγοι που μας οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση είναι καθαρά οικονομικοί. Όλοι μας τη τελευταία περίοδο βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις, εξαιτίας των οικονομοπολιτικών συνθηκών  που επικρατούν στη χώρα μας, ο Σύλλογος ως...

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Σκόπελος / «Διαδρομές και Θύμησες» στη gallery "Mercurius"

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΤΑΡΟΥΔΗ
ΣΤΟ MERCURIUS GALLERY μέχρι 28/7/2015

O εικαστικός Χρήστος Κονταρούδης, η κα Ροδοπούλου και
ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης
Φινάλε αύριο για την έκθεση με τίτλο «Διαδρομές και Θύμησες» (κλικ) του αρχιτέκτονα – πολεοδόμου – εικαστικού Χρήστου Κονταρούδη, που πραγματοποιείται στη Γκαλερί "Μερκούριος".

Ο καλλιτέχνης, φανερά ικανοποιημένος από την πορεία της έκθεσης, από την μεγάλη προσέλευση και τις κριτικές, είπε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»:

«Για άλλη μια φορά βεβαιώθηκα για το πόσο δίκιο είχα που ερωτεύτηκα τη Σκόπελο, αγόρασα σπίτι στη χώρα, μεγάλωσαν όλα τα καλοκαίρια εδώ τα παιδιά μου και...

Οδηγίες για τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν

Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής  Μέριμνας
της Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων
Λόγω ότι διανύουμε την αιχμή της θερινής περιόδου και επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η Δ/νση  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες, για τα μέτρα πρόληψης από τον καύσωνα:
Να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό  φώς. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. 

Να  περιορίζονται οι μετακινήσεις στις θερμές ώρες της ημέρας και ειδικά στο κέντρο της πόλης, που υπάρχει αυξημένη  κυκλοφορία.

Να  προτιμάται την ένδυση με λεπτά, ευρύχωρα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, κυρίως βαμβακερά. Να  καλύπτεται την κεφαλή σας με  χρησιμοποίηση  καπέλου, ομπρέλας κ.λ.π.

Να αποφεύγεται η βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς  και  εκτεθειμένοι  στον  ήλιο. 

Η  διατροφή  να  είναι ολιγοθερμιδική. Να  περιλαμβάνει...

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου ευχαριστεί...

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου
Γιώργος Τριανταφύλλου

ευχαριστεί θερμά 

τους συμπολίτες μας
Απόστολο Σταύρακα και
Γιάννο Ροδόπουλο
για την προσφορά υλικών
απαραίτητων για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

"Πίσω από το τζάμι" / Η ιστορία του ελληνικου τραγουδιού όπως την έζησε ο ηχολήπτης της Columbia

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση του Γιάννη Παπαϊωάννου*, που εργάσθηκε ως ηχολήπτης στο ιστορικό στούντιο της Columbia τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Παράλληλα η αποτίμηση μιας ολόκληρης εποχής, όσο κι η ανασκόπηση ενός μεγάλου μέρους της ιστορίας της ελληνικής δισκογραφίας, των ανθρώπων που τη διαμόρφωσαν και των τραγουδιών που τραγουδήθηκαν από αρκετές γενιές μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου αγαπημένο, γνώριμο πρόσωπο στον μουσικό χώρο, καταθέτει στις σελίδες του βιβλίου τη δική του μαρτυρία από τα "αυλάκια" των βινυλίων, τις ατελείωτες ώρες ηχογραφήσεων.

Το λαϊκό τραγούδι, το έντεχνο και το μοντέρνο, οι γνώριμες κι αγαπημένες φωνές όπως αυτές του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα, του Γρηγόρη Μπιθικώτση και του Στέλιου, οι στιγμές της δημιουργικής αγωνίας για καλλιτέχνες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, αγαπημένοι συνθέτες όπως ο Άκης Πάνου και ο Γιάννης Σπανός, ερμηνευτές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Στράτος Διονυσίου, αλλά και τα ίδια τα τραγούδια, τα πιο εκλεκτά του ρεπερτορίου μας τα τελευταία 30 χρόνια, συνδυάζονται αρμονικά στο "μωσαϊκό" της αφήγησης από τον άνθρωπο που κατέγραφε τα πάντα πίσω από το τζάμι του στούντιο - ήχους, νότες αλλά και ξεχωριστές ανθρώπινες στιγμές.

Αυτοβιογραφούμενος και λάτρης εκείνης της εποχής, ο Γιάννης Παπαϊωάννου φέρνει τον αναγνώστη μερικά βήματα πίσω, του...

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Κύμα καύσωνα έρχεται μέσα στην εβδομάδα

Χτυπάει κόκκινο το θερμόμετρο
Τους 40 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει το θερμόμετρο την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά από αύριο, Δευτέρα, ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από Παρασκευή.

Απόηχοι από τη θερινή Σκόπελο του χθες…

Την παραθεριστική κίνηση της Σκοπέλου περιγράφει το μονόστηλο της "Θεσσαλίας" 76 χρόνια πριν…
Διαβάζουμε:
«Σκόπελος 24._

Ήρχισεν η παραθεριστική κίνησις της νήσου μας. Πλείσται οικογένειαι έχουν έλθη εξ Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λαρίσης και Βόλου. Όλοι είναι καταγοητευμένοι με την εδώ παραμονήν των και μόνον από τα εφημερίδας μανθάνουν ότι εις άλλα μέρη το θερμόμετρον ανήλθε στους 35 και 40 βαθμούς! Τα δύο ξενοδοχεία "Σκόπελος" και "Αμερική" προσφέρουν όλας τας αναπαύσεις.

Εξ άλλου ενοικιάζονται και ιδιωτικά σπίτια επιπλωμένα με 2-3 χιλιάδες δραχμάς ενοίκιον δι' όλην την θερινήν περίοδον, τροφή ευρίσκεται άφθονος και ευθηνή εις γευστικώτατα κρέτα, ζωντανά ψάρια, λαχανικά και φρούτα.

Μεταξύ άλλων ευρίσκονται και αι οικογένειαι κ.κ. Σταυροπούλου, Ηλία Σκαβέντζου, Προέδρου Πρωτοδικών, Ηλ. Κατσάρου και Χ. Ζώγα, Πρωτοδικών, Καλύβα, Μανωλάκη, Καραγιάννη, Λύτρα, Μαρκογιαννοπούλου, Γ. Πόγγη υπουργείου Υγιεινής, Ν. Σκαβέντζου, Ζάχου, Τσανάκα κ.α.»

Ἐφ. ΘΕΣΣΑΛΙΑ 24 - 7 - 1939

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ π. ΚΩΝ. ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ

Αστερίες: Στη θάλασσα ή στο σαλόνι μας;

Οι αστερίες είναι ασπόνδυλα ζώα που ζουν στον βυθό και ανήκουν στη συνομοταξία των Εχινόδερμων. Υπάρχουν περίπου 2.000 είδη σε όλο τον κόσμο που διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα, ενώ μπορεί να έχουν από πέντε έως και πάνω από είκοσι “πόδια”! Πολλά από αυτά τα είδη ζουν στις ελληνικές θάλασσες, συμπεριλαμβανομένων των Astropecten aurantiacus, Luidia ciliaris, Coscinasterias tenuispina, Marthasterias glacialis και Echinaster sepositus.

Οι αστερίες έχουν σημαντικό ρόλο στην τροφική αλυσίδα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων συμβάλλοντας στην ισορροπία τους, π.χ. ελέγχοντας τους πληθυσμούς άλλων ειδών, όπως οι αχινοί.

Χρειάζονται όμως την προστασία μας. Τα είδη αστερία που ζουν σε ρηχά νερά εντοπίζονται συχνά από κολυμβητές και δύτες, οι οποίοι τους απομακρύνουν από το νερό είτε για να τους παρατηρήσουν, είτε για να τους μετατρέψουν σε σουβενίρ αφού πεθάνουν από αφυδάτωση. Αυτό συμβάλει στην αισθητή μείωση του αριθμού τους στις θάλασσές μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες και την εξαφάνιση ορισμένων ειδών από κάποιες περιοχές.

Ακόμα και αν μπούμε στον πειρασμό να βγάλουμε έναν αστερία από τη θάλασσα, είναι σημαντικό να τον αφήσουμε στο φυσικό του περιβάλλον. Μπορούμε με απλούς τρόπους να περιορίσουμε την επιβάρυνση που ο καθένας μας προκαλεί, ηθελημένα ή άθελά του, στις θάλασσές μας.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο Γιάννης Τσακάλης ευχαριστεί έναν άνθρωπο του βόλεϊ...

Τώρα που έσβησαν τα φώτα της γιορτής του τριήμερου πανελλήνιου σιρκουί beach volley / Masters 2015 που έγινε στη Σκόπελο και ο καθένας έλαβε και έδωσε τα αναλογούντα συγχαρητήρια και ευχαριστίες, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Α.Ο. Σκοπέλου Γιάννης Τσακάλης θέλησε να πει δυο λόγια για τον φίλο της Σκοπέλου, Περιφερειακό Ομοσπονδιακό Προπονητή Beach Volley και Β' Προπονητή Εθνικής Ομάδας Κορασίδων Βαγγέλη Σταθόπουλο και τη συμβολή του στην επιτυχημένη διοργάνωση, αλλά και να ευχαριστήσει τους αθλητές και αθλήτριες για την συμμετοχή τους στο 2o Masters της Σκοπέλου.
Σε μια συνάντησή μας στο αθλητικό κέντρο της παραλίας Σκοπέλου ο Γιάννης Τσακάλης μας είπε:

Ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής
Beach Volley και Β' Προπονητή Εθνικής
Ομάδας Κορασίδων 
Βαγγέλης Σταθόπουλος

με τον προπονητή της ομάδας Βόλεϊ Γυναικών
του Α.Ο. Σκοπέλου Γιάννη Τσακάλη
«Έχουν περάσει κάποιες μέρες μετά το σφύριγμα της λήξης του τελικού και έχουν ειπωθεί από πολλούς οι ευχαριστίες προς τους χορηγούς, το Δήμο, την Περιφέρεια και τους εθελοντές, που προφανώς αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο... Εγώ θέλω να σταθώ στο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΟΠΕ και ειδικά τα έξι άτομα του τεχνικού team που έφθασα στη Σκόπελο δυο ημέρες πριν και μας βοήθησαν στην τελειοποίηση των γηπέδων, στους αθλητές του "πέρασαν θάλασσα" για να έρθουν στη Σκόπελο, έναν πιο δύσκολο και με περισσότερα έξοδα προορισμό απ' ό,τι στη χερσαία Ελλάδα και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ στους αθλητές που έπαιξαν προκριματικά την πρώτη ημέρα και δεν πέρασαν στο κυρίως ταμπλό, γιατί τα έξοδα γι' αυτούς ήταν περισσότερα, αφού "δεν δικαιούνταν" φιλοξενίας και σίτισης.

Ιδιαίτερα μνεία και ευχαριστίες χρειάζονται για ένα άνθρωπό του βόλεϊ, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να έρθει στη Σκόπελο, τον φίλο Βαγγέλλη Σταθόπουλο, ο οποίος έχει ένα τεράστιο μερίδιο στην ανάληψη του Masters 2015, γιατί εκτός του ότι ήταν ο πρώτος που έφερε τους Σκοπελίτες αθλητές σε επαφή με το beach volley, τον Ιούλιο του 2013 με το επιτυχημένο camp beach volley που έγινε τότε και στο οποίο συμμετείχαν αθλήτριες του και γενικά έβαλε το σπόρο του αθλήματος, δείχνοντάς μας ότι υπάρχει και κάτι παραπάνω. Εκτός από αυτά ο Βαγγέλης Σταθόπουλος βοήθησε στις επαφές μας με την ΕΟΠΕ, εισηγήθηκε θετικά όταν ρωτήθηκε για την καταλληλότητα του χώρου, ενώ  την τελευταία διετία οι τηλεφωνικές μας συνομιλίες για συμβουλές και βοήθεια για θέματα beach volley ήταν σχεδόν καθημερινές.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε και ένα άνθρωπο που βοήθησε πολύ στο τεχνικό κομμάτι της δημιουργίας του γηπέδου, το φίλο και συνάδελφο Νίκο Γαλατσάνο, τον οποίο οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστήκαμε έδωσε πρόθυμα το "παρών", δουλεύοντας πολλές ώρες, ενώ κατά την διάρκεια των 4ήμερων αγώνων ο Νίκος όργωνε την άμμο κάθε πρωί 6-8 για να είναι έτοιμα τα γήπεδα στις 9 π.μ. που άρχιζαν οι αγώνες…»

Σκόπελος / Beach Volley Masters 2015 - Τελικοί

Δείτε τους τελικούς ανδρών και γυναικών του 2ου Masters 2015,
όπως τους μετέδωσε η ΕΡΤ2

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Βόρειες Σποράδες / Το γρήγορο "Μαριάνη" στη διάθεση του ΕΚΑΒ για τη "μάχη της διακομιδής"

Ένα νέο σκάφος, γρήγορο, με καμπίνα ύψους 1.78 εκ. και με άνετους χώρους για 8 άτομα, είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ για παρεί μέρος στη "μάχη της διακομιδής"στις Βόρειες Σποράδες. Πρόκειται για το "Μαριάνη", που δένει στον Αγνώντα Σκοπέλου και εξυπηρετεί τη Σκόπελο, τη Σκιάθο, την Αλόννησο και την "μακρινή" μας Σκύρο.

Το 12μετρο "Μαριάννη" με καπετάνιο τον Κορέντη Κάιο πληροί όλες τις προδιαγραφές για διακομιδές και έχει τις σχετικές άδειες, ενώ οι χρόνοι που πετυχαίνει με τους 2 τετράχρονους κινητήρες 225 θεωρούνται πολλές φορές κρίσιμοι για τη ζωή συνανθρώπων μας.

Όπως μας είπε ο Κάιο οι χρόνοι που έχει δώσει στο ΕΚΑΒ είναι:

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Σκόπελος / Υπέροχες μουσικές βραδιές στην "Καρυδιά"

ΜΗΤΡΕΝΤΖΗΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ - ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΔΙΑ
Μοναδική η Έλενα, μην την χάσετε!

Για μια ώρα πας, πέντε κάθεσαι!

Επειδή "ο λαός τραγούδι θέλει…" οι γνωστοί και αγαπημένοι Χρήστος Μητρέντζης και Έλενα Βασιλειάδη μαζί με τον Σκοπελίτη Χρήστο Κοσμά παίζουν και τραγουδούν όλο...

Αύριο η μετάδοση των δύο τελικών του Πανελληνίου Beach Volley MASTERS 2015 από την ΕΡΤ2

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 5.30 μ.μ. η ΕΡΤ2 θα μεταδόσει σε μαγνητοσκόπηση τους τελικούς Ανδρών (Θοδωρής Παπαδημητρίου / Δημήτρος Νιώπας VS Ανδρόνικος Βανδώρος / Γιώργος Μονιάκης) και Γυναικών (Πηγιάννα Μεθενίτη / Πέννυ Καραγκούνη VS Αθηνά Δηλαβέρη / Αρετή Τέζα) του Πανελληνίου Beach Volley MASTERS 2015 που έγινε στη Σκόπελο.

Σκόπελος / Στάφυλος: Πράσινο στο μπλε!

Σκόπελος / Η νύφη και το Masters 2015

Η άμαξα με την νύφη περνάει μπροστά από το αθλητικό κέντρο beach volley την ώρα που διεξάγεται ο τελικός...

Η φωτογράφος εγκαταλείπει για λίγο τα "νυφικά κλικ" για να απαθανατίσει μια - δυο φάσεις του αγώνα...

Συγχαρητήρια!

Στον γιο μας Γρηγόρη που αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

Οι γονείς του:
Παναγιώτης και Ντία Σταμούλη

Η αδερφή του: Iωάννα

Ο παππούς και η γιαγιά 

Σκόπελος / Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στον Πύργο

Ο Κώστας και η Κατερίνα Μπετσάνη σας προσκαλούν όλους στο Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στον Πύργο στα Ανανιά, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου, το βράδυ.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου το πρωί θα γίνει λειτουργία στον ίδιο ξωκλήσι.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου ευχαριστεί την Hellenic Seaways

Με ευχαριστήρια επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στα ΜΜΕ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου ευχαριστεί την Ναυτιλιακή Εταιρία Hellenic Seaways για την ευγενική της χορηγία στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι,

Θεωρούμε υποχρέωση μας, όπως σας ευχαριστήσουμε θερμά, για την γενναιόδωρη και υπερπολύτιμη συνεισφορά σας προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου αποδεχόμενοι το αίτημα μας και παρέχοντάς μας έκπτωση 50% για όλους τους χορευτές και συνοδούς που μετακινήθηκαν από Βόλο και Αγ.Κων/νο προς Αλόννησο για να παραστούν στο πρώτο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που έλαβε χώρα στο νησί μας στις 19 και 20 Ιουλίου.

Λαμβάνοντας υπόψη και την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε θερμά, για την γενναιόδωρη και παραδειγματική συμπαράσταση σας, προς τον σύλλογό μας, η οποία αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες εταιρείες.

Με τέτοιες σπουδαίες ενέργειες αποδεικνύετε εμπράκτως το υψηλό αίσθημα κοινωνικής σας ευθύνης και την στήριξη σας, προς οποιαδήποτε αξιόλογη εκδήλωση που προάγει πολιτισμό και ιδιαιτέρως προς τον σύλλογό μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά σας κι ευελπιστούμε να είστε δίπλα μας σε οποιαδήποτε μελλοντική παρόμοια προσπάθειά μας.

Με εκτίμηση,
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τσουκανάς Παναγιώτης

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τούντα Ελένη»

Σκόπελος // Μαθήματα Βιολογίας - Φυσικής - Χημείας

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΦΥΣΙΚΗΣ - ΧΗΜΕΙΑΣ Γυμνασίου - Λυκείου

Απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας σε μαθητές Γυμνασίου –Λυκείου (γενικής και κατεύθυνσης).

Τιμές προσιτές.

Τηλ: 6979812718

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley Masters 2015 // Η ΕΟΠΕ ευχαριστεί την Hellenic Seaways

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ευχαριστεί τη ναυτιλιακή εταιρία Hellenic Seaways για την ευγενική της χορηγία στο ιστορικό τουρνουά Masters της Σκοπέλου.

Η ευχαριστήρια ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Beach Volley ΕΟΠΕ Αθανάσιος Ρέρρας, έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Εμπορική Διεύθυνση της Ακτοπλοϊκής Εταιρείας HELLENIC SEAWAYS, για την ευγενική και γενναιόδωρη χορηγία της, με μείωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια 50% (για τους Διοργανωτές) και 30% (για τους συμμετέχοντες αθλητές) όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley Masters 2015, που πραγματοποιήθηκε φέτος στη Σκόπελο το διάστημα 17– 19 Ιουλίου. 

Με αυτή σας την χορηγία, καταστήσατε δυνατό να διεξάγουμε με επιτυχία αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και να αναλογιζόμαστε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μιας παρόμοιας διοργάνωσης και για του χρόνου. 

Επιπροσθέτως, συμβάλατε κι εσείς με τον τρόπο σας στην διαφήμιση και στην τόνωση της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά και επιθυμία, η συνέχεια της συνεργασίας μας, με την συμμετοχή σας στην στήριξη των διοργανώσεων της Ομοσπονδίας μας. 

Με εκτίμηση
Αθανάσιος Ρέρρας»

Λαχειοφόρος του Α.Ο. Σκοπέλου με πλούσια δώρα

Κυκλοφορούν οι λαχνοί για την ενίσχυση των αθλητικών τμημάτων του Α.Ο. Σκοπέλου, για την μεγάλη κλήρωση της λαχειοφόρου, που θα γίνει, παρουσία συμβολαιογράφου, στις 31 Αυγούστου.
  • 1ο δώρο: Scooter Peugeot 50 cc
  • 2o δώρο: Ποδήλατο
  • 3ο δώρο: φορητός υπολογιστής.
Τιμή λαχνού: 1€

Για συνεχή 6η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σκοπέλου (SIFFY)

Από τις 27 Ιουλίου μέχρι και τις 3 Αυγούστου 2015 θα πραγματοποιηθεί, για έκτη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σκοπέλου (SIFFY), με θέμα το "κέφι", πιστεύοντας ότι το μέλλον δεν είναι σκοτεινό και χωρίς ελπίδα.
Από τις 27 ως τις 29 Ιουλίου οι Έλληνες και ξένοι συμμετέχοντες θα διδαχθούν ελληνικούς χορούς και θα ακούσουν ελληνική μουσική από ντόπιους μουσικούς.

Στις 29 Ιουλίου επαγγελματίες σκηνοθέτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία, την Αυστρία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν καταφτάνουν στην Σκόπελο για να συναντηθούν με τις ομάδες εργασίας, να καταμεριστούν αρμοδιότητες, ποιοι θα είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες σεναριογράφοι και cameraman / woman, να γυριστεί η ταινία και να ακολουθήσει το μοντάζ.

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9.30 θα είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά, όπου θα προβληθούν οι ταινίες των φοιτητών στη μεγάλη οθόνη του "Ορφέα".

Όποιος/α θέλει να λάβει μέρος ή να παρακολουθήσει τις εργασίες του Φεστιβάλ μπορεί να επικοινωνήσει με την Δάφνη Chliverou Jaeggi στο τηλέφωνο 6947568210.

Σκόπελος / Με τη μαγεία της κιθάρας

Παναγιώτης Μάργαρης / Ερμηνεύει η Ανδριάνα Μπάμπαλη
Τρίτη 4 Αυγούστου - 21.30
Θέατρο Δημοτικού Σχολείου
Μια ανατρεπτική μουσική συνάντηση του σπουδαίου δεξιοτέχνη της κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη και της σημαντικής Ελληνίδας ερμηνεύτριας Ανδριάνας Μπάμπαλη.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης συναντάει την Ανδριάνα Μπάμπαλη σε ένα ρεσιτάλ για κιθάρα και φωνή το οποίο πλημμυρίζει από τις αισθήσεις και τα μοναδικά ηχοχρώματα του Παναγιώτη, τα οποία ενώνονται μαγικά με την εσωτερικότητα και την ιδιαιτερότητα της φωνής της Ανδριάνας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σόλο κιθαριστικά κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ του Παναγιώτη Μάργαρη “Με τη μαγεία της κιθάρας”, συνθέσεις του, καθώς και διασκευές που έκανε σε ιστορικά τραγούδια μεγάλων ξένων ρόκ συγκροτημάτων στην προηγούμενη δισκογραφική του δουλειά “Rock Of My Soul”.

Ακόμη, θα ακούσουμε τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Ανδριάνας Μπάμπαλη («Δες καθαρά», «Δεν είναι αργά», «Είσαι ο άνθρωπος μου», «Μαζί Θεός», «Μοίρα μου έγινες»), διασκευασμένα με μοναδικό τρόπο από την κιθάρα του Παναγιώτη Μάργαρη, τραγούδια κλασικών Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος), αγαπημένα κομμάτια νεότερων (Φοίβος Δεληβοριάς, Κωνσταντίνος Βήτα, Αρλέτα, Κώστας Λειβαδάς κ.α.) καθώς και ξένες επιτυχίες (Sting, Stevie Wonder κ.α.).

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Ανδριάνα Μπάμπαλη θα...

Σκιάθος / “Wolf Suschitzky, Ταξίδι στην Ελλάδα του ΄60”

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Wolf Suschitzky, Ταξίδι στην Ελλάδα του ΄60”, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος" σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

Σκιαθίτισσα δίπλα στο φωτογραφικό της πορτραίτο
από τον  Wolf Suschitzky, 55 χρόνια πριν
Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο κτήριο Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου Γκίκα, του Μουσείου Μπενάκη, για το διάστημα 24 Απριλίου με 27 Ιουνίου και μεταφέρθηκε στη Σκιάθο, μετά από αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Σκιάθος", προς το Μουσείου Μπενάκη, για το διάστημα 17 Ιουλίου με 20 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου.

Ο φωτογράφος Wolf Suschitzky βρέθηκε στη Σκιάθο το 1960, με αφορμή τα γυρίσματα της μικρού μήκους ταινίας, “Ο Μιχάλης της Σκιάθου” (σκηνοθεσία του John Ingram και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη), και αποτύπωσε με το φακό του τον ελληνικό χώρο, τις ασχολίες και τις παραδόσεις που τον περιβάλλουν, λίγο πριν την αναπόφευκτη αλλοίωσή του. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν συνεπώς, τόσο μια...

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σκόπελος - Beach Volley Masters 2015 // Τώρα που έσβησαν τα φώτα της γιορτής...

…μερικές σκέψεις και πολλές ευχαριστίες
από τον Νίκο Γκουμά
Για πρώτη φορά η Σκόπελος διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach volley masters, μια διοργάνωση που από την πρώτη στιγμή γνώριζα ότι θα ήταν ιδιαίτερα απαιτητική αλλά και μια μεγάλη πρόκληση. Πρόκληση, διότι υστερούσαμε σε εμπειρία και τεχνογνωσία από διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία με την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Όμως μπορέσαμε και ξεπεράσαμε τους διάφορους σκοπέλους που μας προέκυψαν και με πολύ μεράκι και συντονισμένη δουλειά καταφέραμε με τους συνεργάτες μου να παρουσιάσουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που με κάνει υπερήφανο, αλλά με βάζει σε σκέψεις για να ανέβει κι άλλο ο πήχης μελλοντικά. Άλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και το καλύτερο το αξίζει το νησί μας.
Οι χορηγοί του πανελλήνιου σιρκουί Beach Volley Masters 2015
Σαν υπεύθυνος διοργάνωσης νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Σκοπέλου, την Ε.Ο.ΠΕ. που μας εμπιστεύθηκε  την διοργάνωση και  τους αθλητές που μας προσέφεραν όμορφο θέαμα. Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Σκοπελίτες που είτε με τον εθελοντισμό τους είτε με την συγκλονιστική παρουσία τους στο τουρνουά , έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην διοργάνωση. Τέλος θα ήθελα να κάνω μια ξεχωριστή μνεία στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια τα οποία συνεργάστηκαν και ήταν άψογα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αθλητών και των μελών της ομοσπονδίας, αλλά και στους χορηγούς μας που σε πείσμα των καιρών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και ήταν οι κύριοι χρηματοδότες.   

ΜΦΧ
Γκουμάς Νίκος

Δημοτικός Σύμβουλος

Και αυτή την εβδομάδα / Τρίτη και Τετάρτη ο χειρουργός - ιατρός Παύλος Τσαντικός στη Σκόπελο

Τρίτη και Τετάρτη θα λειτουργήσει, εκτάκτως γι' αυτή την εβδομάδα, το ιατρείο του χειρουργού - ιατρού Παύλου Τσαντίκου (κλικ).

Το ιατρείο θα δέχεται με ραντεβού
Τρίτη 5:30 - 9:00 μ.μ.
Τετάρτη  9.00 π.μ. - 1:30 μ.μ. και 5:30 - 9:00 μ.μ.

Ο χώρος του ιατρείου βρίσκεται στην περιοχή Γεφυράκι, δίπλα στη Γενική Ταχυδρομική.                                    

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Βόλου: 24210 34152
Σκοπέλου: 24240 22400

Σκόπελος / Εβδομαδιαίες κληρώσεις συνολικής αξίας 550€ κάθε φορά για όλους τους πελάτες της Best Shop

Κάθε Κυριακή θα πραγματοποιείται κλήρωση ανάμεσα στους πελάτες όλης της εβδομάδος και 10 τυχεροί θα κερδίζουν από μια δωροεπιταγή των 55€ για Body Massage στο Skopelos Holidays Hotel & Spa.

Στην κληρωτίδα θα μπαίνει κάθε επίσκεψη των πελατών στο κατάστημα, άρα όσες περισσότερες επισκέψεις τόσες πιο πολλές πιθανότητες για τον καθένα.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ 19/07/2015

  1. ΣΚΛΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  2. ΧΡΙΣΤΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
  3. ΚΑΘΗΝΙΩΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
  4. ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΡΗΓΑΣ
  5. ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
  6. ΧΡΥΣΟΦΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
  7. ΠΑΧΗ ΜΑΧΗ
  8. ΜΠΡΟΥΣΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
  9. ΤΖΟΥΒΑΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
10. ΒΑΪΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Σκόπελος / Μια ιδιαίτερη Έκθεση Ζωγραφικής στο Μερκούριο

Ο Αρχιτέκτων Πολεοδόμος Εικαστικός, Χρήστος Κονταρούδης, και συμπολίτης μας, αφού έχει από το 1980 σπίτι στη χώρα της Σκοπέλου, έχει ένα ιδιαίτερο και μηνυματικό τρόπο μέσα από την τέχνη του να προσεγγίζει την επικαιρότητα, και να τη γνωστοποιεί σε όλο τον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 2014, είχε την τιμή να επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, μαζί με άλλους 8 Έλληνες Εικαστικούς, στο μεγαλύτερο Εικαστικό γεγονός του κόσμου στην "Art en Capital" (η Τέχνη με Κεφαλαία) στο Grand Palais στο Παρίσι, υπό την ομπρέλα της Societe des Independens, της παλαιότερης Ένωσης καλλιτεχνών στο Παρίσι, από το 1864. Το μοναδικό αυτό γεγονός συγκεντρώνει κάθε χρόνο περίπου 2.500 εκθέτες και 40.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Εξέθεσε 7 συνολικά έργα, εκ των οποίων το κεντρικό έργο που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και δημοσιότητα ήταν το «La Grèce aujourd’hui» ( Η Ελλάδα σήιιεοα).
Στην Έκθεση του στη Σκόπελο, θα παρουσιαστούν έργα με Σκοπελίτικα τοπία, με πορτραίτα, με ένα έργο το οποίο είχε εκτεθεί και στο Παρίσι «
Catharsis», και τέλος ως κεντρικό έργο θα παρουσιαστεί, επίσης ένα μηνυματικό έργο «Ο Έλληνας σήμερα» (Grec aujourd’hui).

Εδώ πληροφοριακά θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι για την φετινή Art en Capital ο καλλιτέχνης έχει υποβάλλει υποψηφιότητα για να εκθέσει με τη ομπρέλα της  Societe Francais, μια Ένωση, πολύ κλειστή, Γάλλων καλλιτεχνών οι οποίοι δέχονται, μετά από έγκριση της επιτροπής, στους κόλπους τους, κάθε χρόνο γύρω στους 10-15 ξένους καλλιτέχνες με ένα και μόνο έργο τους.

Ο «δικός μας» καλιτέχνης εχει υποβάλλει υποψηφιότητα με το Έργο «Migration» (Μετανάστευση), ένα πολύπτυχο με 25 επιμέρους πίνακες.

Του ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ
Εγκαίνια: 22/7/2015
Διάρκεια: -28 Ιουλίου

O Δήμος Σκοπέλου δηλώνει «παρών» στη διεκδίκηση και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων πανελλήνιου επιπέδου

Μόνο η λέξη «πανδαισία» μπορεί να αποδώσει σε κάποιο βαθμό τις έντονες στιγμές που βίωσε ολόκληρο το νησί της Σκοπέλου το τριήμερο 17-18-19 Ιουλίου, με τη διεξαγωγή του 2ου Τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2015.

Τις αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούσαν εκτίνασαν στα ύψη οι εκπληκτικές προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών, που πραγματικά άφησαν ανεξίτηλα χαραγμένες παραστάσεις στη μνήμη όσων βίωσαν αυτό το πανηγύρι του αθλητισμού. Ήταν μέθεξη των αθλητών, των...

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

2ο τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2015 / Απονομές

Το 2Χ2 πανηγύρισαν στην Σκόπελο οι Θοδωρής Παπαδημητρίου και Δημήτρης Νιώπας, καθώς επικράτησαν με 2-0 σετ των Ανδρόνικου Βανδώρου και Γιώργου Μονιάκη στον άκρως θεαματικό τελικό του 2ου τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2015.

Τον παρθενικό τους τίτλο σε τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2015 πανηγύρισαν οι Πηγιάννα Μεθενίτη και Πέννυ Καραγκούνη καθώς την Κυριακή το απόγευμα στο 2ο τουρνουά της Σκοπέλου επικράτησαν με 2-1 σετ των Δηλαβέρη Α./ Τέζα Α.

Τις απονομές έκαναν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, η αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος - υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Νίκος Γκουμάς.

ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων beach volley της ΕΟΠΕ: "Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος και ο Α.Ο. Σκοπέλου κατόρθωσαν το ακατόρθωτο"

"Είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο τουρνουά θα καθιερωθεί στην Σκόπελο" 
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Χρήστος Βασιλούδης παρακολούθησαν μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής πρωταθλημάτων beach volley της ΕΟΠΕ, κ. Θανάση Ρέρρα, και τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων beach volley κ. Χαλβατζή το Σάββατο τους ενδιαφέροντες αγώνες του κυρίως ταμπλό των γυναικών στις εγκαταστάσεις της Χώρας Σκοπέλου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων beach volley της ΕΟΠΕ, κ. Θανάσης Ρέρρας αρχικά υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Σκοπέλου και τον ΑΟ Σκοπέλου γιατί ουσιαστικά κάτω από πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες κατάφεραν αυτό που για άλλους φάνταζε ακατόρθωτο: τη διεξαγωγή ενός τουρνουά αντάξιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Είναι υπέροχο που βρίσκουμε ανθρώπους του βόλεϊ παντού, οι οποίοι προάγουν το άθλημα και δημιουργούν μικρές κυψέλες του beach volley, με μόνιμες εγκαταστάσεις. Είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο τουρνουά θα καθιερωθεί στην Σκόπελο».



Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός υποστήριξε:

«Κάθε αθλητική διοργάνωση έχει ιδιαίτερη αξία, διότι ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής και εμείς πιστεύουμε σε αυτή τη φιλοσοφία. Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη...

Beach Volleyball Masters 2015 / Άρωμα γυναίκας στη Σκόπελο!

Εντυπωσιακές παρουσίες χάρισαν όμορφο θέαμα στους λάτρεις του beach volley στο 2ο τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley 2015, που διεξάγεται από χθες στην Σκόπελο. Μετά τους πρωινούς αγώνες, οι άνδρες παρέδωσαν τη… σκυτάλη στα κορίτσια, που μπήκαν δυνατά στη «μάχη» της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό.


Τα προκριματικά των γυναικών του Masters της Σκοπέλου ξεκίνησαν στις 15:45 με τις Ξάνθη Φ./Σπηλιωτοπούλου Α. να επικρατούν των Νικολακοπούλου Δ./ Σαρλή Ε. με 2-0 σετ (21-16,21-14), ενώ οι Γεωργοπούλου Α./Κουμβάκη Α. νίκησαν τις Κουρτίδου Π./ Σφυριού Ε. με 2-0 σετ (21-17,21-16).
Στην συνέχεια οι Παρασκάκη Γ./Τσοπούλου Κ. επικράτησαν των Μαναβή Δ./ Παρισάκη Ι. με 2-1 σετ (19-21,21-12,15-9) στο πρώτο ματς γυναικών που κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Οι Βασίλα Ε./ Βελίκοβα Μ. πήραν τη νίκη από τις Βλάχου Β./ Χατζηδημητρίου Γ. με 2-0 σετ (21-17,21-16), ενώ με το ίδιο σκορ οι Καράβη Τ./ Πασιαλή Χ. επικράτησαν των Ξάνθη Φ./Σπηλιωτοπούλου Α. με 21-16, 21-15. Αμέσως μετά οι Ξάνθη Φ./ Σπηλιωτοπούλου Α. νίκησαν τις Κουρτίδου Π./ Σφυριού Ε. με 2-0 (21-15,22-20) και οι Μαναβή Δ./ Παρισάκη Ι. «λύγισαν» στο τάι μπρέικ τις Βλάχου Β./ Χατζηδημητρίου Γ. με 18-21,21-9,15-7.


Στο κυρίως ταμπλό ωστόσο προκρίθηκαν οι Κουρτίδου Π. / Σφυριού Ε. που επικράτησαν των Βλάχου Β./ Χατζηδημητρίου Γ., με 2-0 (21-17, 21-19), στο τελευταίο ματς των προκριματικών, με το οποίο «έπεσε» η αυλαία της 2ης ημέρας του τουρνουά που συνεχίζεται στη Χώρα της Σκοπέλου.


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ (facebook) ή ΕΔΩ

Δ' Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός "Καισάριος Δαπόντες" / Αποτελέσματα

Ο Δήμος Σκοπέλου και η Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού ευχαριστούν θερμά όλους τους ποιητές για τη συμμετοχή τους, καθώς και την Επιτροπή Αξιολόγησης που συνέβαλλαν στην καθιέρωση του θεσμού αυτού.

Ενημερώνουμε τους ποιητές ότι ο Δήμος Σκοπέλου διατίθεται να αναρτήσει τα ποιήματα που διακρίθηκαν στο διαδίκτυο, όπως κάθε χρόνο.  Όσοι από τους παρακάτω διακριθέντες επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των ποιημάτων τους, παρακαλούμε να τα αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στα e-mails: admin@skopelos.gov.gr  & ninettakosma@yahoo.gr

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΟΥΦΤΟΓΛΟΥ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) «Όμορφη ζωή»

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΒΑΤΖΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) «Έτσι ξεκινήσαμεν»

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Νίκος Γκουμάς: «Να γίνει θεσμός για την Σκόπελο το τουρνουά beach volley»

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία δίπλα στο λιμάνι της Σκοπέλου, με φόντο την αμφιθεατρική συνοικία, στη «σκιά» του βουνού Παλούκι, ύψους 565μ., βρίσκονται τα δύο γήπεδα beach volley, που κατασκευάστηκαν με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου και υπεύθυνου αθλητισμού του Δήμου Σκοπέλου, Νίκου Γκουμά και του προπονητή του ΑΟ Σκοπέλου, Γιάννη Τσακάλη.

Πρεμιέρα για τις όμορφες εγκαταστάσεις γίνεται με τη διεξαγωγή του 2ου τουρνουά Masters για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley 2015.

«Μαζί με τον Γιάννη Τσακάλη, ο οποίος είχε την… ιδέα και τον Μιχάλη Γεράκη “τρέξαμε” όλο το project, φυσικά με την βοήθεια του Δήμου και των χορηγών μας, καθώς γνωρίζουμε πως όσο πιο μεγάλη διοργάνωση μπορεί να αναλάβει το νησί, τόσο...

Beach Volley Masters 2015 / Χορταστικό το… ορεκτικό στην Σκόπελο

Γεύση για το τι θα ακολουθήσει στο 2ο τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley 2015, πήραν χθες οι θεατές που βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο beach volley στην παραλία Σκοπέλου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα προκριματικά για το κυρίως ταμπλό των ανδρών.

Δυνατές «μάχες» στο φιλέ και όμορφο θέαμα περιείχε η πρώτη ημέρα του 2ου τουρνουά, με τον κόσμο να δηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το beach volley. Μολονότι τα δύο ζευγάρια από την Σκόπελο -Γαρουφαλλής Β./ Γεράκης Μ. και Κάκκας Α./Μαρκόπουλος Α.- δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Κυρίως Ταμπλό των ανδρών, ο κόσμος έμεινε στις κερκίδες και χειροκρότησε την προσπάθεια των έξι ομάδων, που πανηγύρισαν την πρόκριση.

Τα έξι ζευγάρια που συνεχίζουν αύριο στο κυρίως ταμπλό μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων των ανδρών είναι τα ακόλουθα: Μαρμαρινός Ν./ Μεσσάλας Α., Αλεξίου Ι./ Μαμάης Ι., Κουρτίδης Σ./Τσολάκος Θ., Μανδηλάρης Α./ Μανδηλάρης Β., Αλτάνης Χ./ Τσαδήμας Θ. και Εφραιμίδης Ν./ Μπατζιλής Κ..




Δείτε πολλές φωτό με ΚΛΙΚ ΕΔΩ (facebook) ή ΕΔΩ