Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Απολογισμός δράσης του Γραφείου Εθελοντισμού

Πλούσιος ο απολογισμός του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου από την ημέρα σύστασής του μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012. Σας παραθέτουμε επιγραμματικά τις δράσεις της ομάδας:
1. Συγκέντρωση και διανομή ρουχισμού (παιδικού και ενηλίκων), τροφίμων και χρημάτων για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
2. Συγκέντρωση ρουχισμού (παιδικού και ενηλίκων) και αποστολή τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στα ιδρύματα «Κιβωτός», «Χαμόγελο του Παιδιού», «Σύλλογος Τυφλών Βόλου».
3. Καθαρισμός και προετοιμασία του πολυχώρου «Ορφέας» (παράθυρα, σόμπες, καρέκλες, σκηνή, αυλή, λουλούδια, παρτέρια), σε συνεργασία με Δήμο και ΔΗΚΕΣ, για χρήση σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
4. Ζωγραφική παιδιών στην αίθουσα του Ορφέα.
5. Δημιουργία ημερολογίων από τη ζωγραφική των παιδιών και...

'Εκτακτη Γ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων

Το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στο δημοτικό καφενείο.

«Και οι δήμιοι πεθαίνουν» στη Σκιάθο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΩΝ «ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ»
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ
Tο αριστούργημα του Fritz Lang σε σενάριο Μπέρτολτ Μπρέχτ με τίτλο «Και οι δήμιοι πεθαίνουν» θα παρουσιασθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου με πρωτοβουλία του συλλόγου Σκιαθιτών «Οι δύο Αλέξανδροι» στο πλαίσιο κινηματογραφικού αφιερώματος στον Μπέρτολτ Μπρέχτ.
Σκηνοθεσία: Fritz Lang
Σενάριο: Bertolt Brecht
Πρωταγωνιστούν:

Ανακοίνωση του Φ.Δ. του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, σχετική με το αναρτημένο (κλικ) βίντεο, στο οποίο φαίνεται άνδρας του Λ.Σ. να πυροβολεί κατσίκια σε σημείο του Θαλάσσιου Πάρκου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σχετικά με αναρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο φαίνεται άνδρας του Λιμενικού Σώματος να πυροβολεί με υπηρεσιακό αυτόματο όπλο κατά κατσικιών στην θέση «Πλανήτης» (Ζώνης Α4 του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.) της νήσου Κυρά Παναγιάς, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ., καθώς και το επιστημονικό προσωπικό εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους καθώς το γεγονός θλίβει τόσο εμάς, όσο και σύσσωμη την τοπική κοινωνία της Αλοννήσου.
Ο Πρόεδρος του Φορέα έχει ζητήσει ήδη, από τις πρώτες ώρες που το σχετικό βίντεο έπεσε στην αντίληψη τού Φορέα, σχετική ενημέρωση και έρευνα για το γεγονός από το Λιμενικό Σώμα. Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίασή του θα καθορίσει τις ενέργειες για την αναζήτηση ευθυνών.»

Καταγγελία - ένσταση των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου

Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου με καταγγελία - ένσταση προς τον υπουργό Παιδείας ζητούν την ανάκληση της υπουργικής απόφασης «Αυτοδίκαιη ένταξη των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις νέες περιοχές μετάθεσης». Το αίτημα τους κοινοποιείται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας , στην ΟΛΜΕ και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.
Η καταγγελία έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ
Αναφορικά με την Διόρθωση της αριθμ. πρωτ. 4728/Δ2/14.01.2013 (ΑΔΑ: ΒΕΦΧ9-ΦΟΣ) Υ.Α. «Αυτοδίκαιη ένταξη των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις νέες περιοχές μετάθεσης» σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα που υπηρετεί στα σχολεία των Βορείων Σποράδων είτε οργανικά, είτε με προσωρινή τοποθέτηση διαμαρτύρεται για την κατάφορη αδικία εις βάρος μας και την καταστρατήγηση του νόμου περί μεταθέσεων που αποτελεί αυτή η απόφαση.
Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι:
Οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και έχουν προσωρινή τοποθέτηση σε σχολεία της...

Δυναμική συγκέντρωση έξω από τη ΔΟΥ Σκοπέλου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Σε μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση εξελίχθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΟΥ Σκοπέλου που οργάνωσε σήμερα το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ με κεντρικό σύνθημα:
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
Στο τέλος της μεγάλης συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο αντιδήμαρχος Κώστας Σκούρας, η προεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώτα Αγγελέτου και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, διαβάστηκε και εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα:
«Εμείς οι κάτοικοι της Σκοπέλου, που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Σκοπέλου, Π.Α.ΜΕ., Π.Α.Σ.ΕΒΕ. και Ο.Γ.Ε., εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την ερήμωση του νησιού με το κλείσιμο Δημοσίων υπηρεσιών, πράγμα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα μας και ανεβάζει κι άλλο το ήδη ανεβασμένο κόστος ζωής μας. Ανησυχούμε γιατί έχουν κλείσει ήδη Ο.Τ.Ε. – Δ.Ε.Η. και επίκειται Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Σκοπέλου, που εξυπηρετεί τέσσερα Χωριά (Σκόπελο, Έλιος, Γλώσσα, Αλόννησο).
ΕΠΙΣΗΣ έχουμε φτάσει στα όριά μας. ΔΕΝ μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε άλλο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία.»

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σκόπελος // Ραντεβού στην Εφορία..!

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ σας καλούν, μετά το επιτυχημένο συλλαλητήριο, σε συνέχιση των αγώνων με παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Σκοπέλου, την Πέμπτη 31 Γενάρη 2013 στις 10 το πρωί.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Έχει αγώνα την Κυριακή

 Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 
Το κλειστό γυμναστήριο Σκοπέλου θα ανοίξει ακόμα μια φορά τις πόρτες του την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 13.15, για να φιλοξενήσει τον 2ο εντός έδρας αγώνα της γυναικείας ομάδας βόλεϋ του Α.Ο. Σκοπέλου με τον Φοίνικα Λάρισας.
Η ομάδα της Σκοπέλου καλεί το φίλαθλο κοινό να δώσει για μια ακόμα φορά το δυναμικό παρόν του.

Bίντεο με λιμενικούς να πυροβολούν(!) κατσίκια στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου


Ανάστατη είναι η κοινωνία της Αλοννήσου από μια ανάρτηση ενός βίντεο στο youtube, στην οποία φαίνεται άντρας του Λιμενικού Σώματος να πυροβολεί από την πλώρη του λιμενικού σκάφους κατσίκια, σε βραχονησίδα του θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου.
Εκτιμάται ότι τα κατσίκια ανήκουν στην Ιερά Μονή της Κυρά Παναγιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της efimeridas-sporades το βίντεο έχει φθάσει και στη διεύθυνση περιφέρειας του λιμενικού σώματος και έχει ξεκινήσει ΕΔΕ.
Είναι απίστευτο..!
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης δήλωσε στην εφημερίδα:
«Είναι απίστευτο... Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό που είδα είναι πραγματικότητα...»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου κόβει πίτα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ. στο cafe Pablo's.
Με την ευκαιρία της συνάντησης θα γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων προς όφελος των μικρών μαθητών.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

2 Φεβρουαρίου: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ

ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ & BLOGGERS
Υπερασπιζόμαστε – Αναδεικνύουμε τους Υγροτόπους «Δυτικά της Αθήνας»:
Λίμνη Κουμουνδούρου – Βουρκάρι Μεγάρων – Έλος Ψάθας – Σχίνος (1,2,3) – Μαυρολίμνη – Ηραίο – Βλύχα Ελευσίνας – Ρέμα Μεγάρων – Ρέμα Κινέτας – Σαλαμίνα
Συνάντηση και φέτος στη Λίμνη Κουμουνδούρου
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου – 11:30π.μ.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, ακόμα και σε μια περίοδο έντονης οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης, προβάλλουμε τους υγροτόπους των «Δυτικών περιοχών της Αθήνας».
Αυτή τη φορά κάνουμε ένα ποιοτικό άλμα, αναφερόμαστε σε δώδεκα γνωστούς υγροτόπους. Πόσοι από τους κατοίκους της Αθήνας γνωρίζουν ότι σε αυτούς τους απαξιωμένους από το κράτος και τους Δήμους υγροτόπους εξακολουθούν και κατοικούν (έστω και προσωρινά) σπάνια και απειλούμενα είδη ορνιθοπανίδας όπως η βαλτόπαπια στη Λίμνη Κουμουνδούρου και τα πανέμορφα Φλαμίγκος στο Βουρκάρι Μεγάρων;
Η φύση εξακολουθεί και αντιστέκεται κόντρα στα φουγάρα των εργοστασίων και την υπόγεια ρύπανση από τα πετρελαιοειδή των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου στη Λίμνη Κουμουνδούρου, κόντρα στην παράνομη δόμηση στο Βουρκάρι, κόντρα στην επιχωμάτωση του έλους της Ψάθας, κόντρα στους σκουπιδότοπους και τα πλαστικά που είναι πεταμένα σε αρκετούς υγροτόπους.
Οι «Φορείς και οι bloggers» που συντονίζουμε τον αγώνα μας για...

Κοπή πίτας των προσκόπων Σκοπέλου

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στην παραλιακή καφετέρια «Ντόκος».
Με την ευκαιρία της συγκέντρωσης παρουσιάστηκε ένα βίντεο με τις δράσεις των παιδιών το έτος που μας πέρασε, ενώ προαναγγέλθηκε η μεγάλη δράση, που έχουν προγραμματίσει για τις αρχές Απριλίου στην Καλαμπάκα.
Στο τέλος της εκδήλωσης δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν όλους όσους τους βοηθούν με κάθε τρόπο, δίνοντάς τους αναμνηστικά δώρα.

Κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου

Το Σάββατο στις 26 Ιανουαρίου 2013 ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου κα Παναγιώτα Διολέττα παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη και τις φίλες του Συλλόγου Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη, αγάπη και ο Σύλλογος Γυναικών να συνεχίζει πάντα να είναι δημιουργικός και δραστήριος.
Σε ένα κλίμα γιορτινής και φιλικής ατμόσφαιρας οι παρευρισκόμενες κυρίες απόλαυσαν μια ευχάριστη βραδιά με ζωντανή μουσική.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Σκοπέλου κόβει πίτα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Σκοπέλου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου (Τριών Ιεραρχών – Σχολική εορτή), στις 11 το πρωί, στο cafe Pablo's.
Είστε όλοι καλεσμένοι.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σκόπελος // Διαμαρτυρία για την Δ.Ο.Υ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ σας καλούν, μετά το επιτυχημένο συλλαλητήριο, σε συνέχιση των αγώνων με παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Σκοπέλου, την Πέμπτη 31 Γενάρη 2013 στις 10 το πρωί.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Γονέων Νηπιαγωγείου Γλώσσας

Το Σάββατο στις 26 Ιανουαρίου, παρά την κακοκαιρία, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - κοπή πίτας – λαχειοφόρος κλήρωση του Νηπιαγωγείου Γλώσσας μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Η συμμετοχή του κόσμου ανέλπιστα μεγάλη! Οι παρευρεθέντες άγγιξαν τους 150 και τα έσοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τα 2000 ευρώ (!) κάτι που κάνει τον στόχο του Δ.Σ. για “συμμάζεμα” του σχολείου να φαντάζει πλέον εφικτός. Τo Δ.Σ. δεσμεύτηκε ότι μέρος των κερδών θα δοθούν ως δωρεά στο Δημοτικό σχολείο της Γλώσσας και στον παιδικό σταθμό Λουτρακίου Γλώσσας.
Η βραδιά κύλισε με τις ομιλίες της λογοθεραπεύτριας κας Αναγνώστου, της παιδιάτρου κας Σκλάβου και του οδοντίατρου κ. Τσαρπαλά, οι οποίοι με απλά λόγια ανάπτυξαν τα θέματά τους και καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια έγινε η κοπή της βασιλόπιτας όπου η τυχερή της βραδιάς κα Αναστασία Καλλιαννού, κερδίζοντας το χρυσό σταυρό ενίσχυσε με τη σειρά της με ένα αξιόλογο ποσό το ταμείο του συλλόγου.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη λαχειοφόρο και...

Γιορτή και κοπή της Βασιλόπιτας του κατηχητικού σχολείου της Παναγίας Παπαμελετίου

Γιορτή με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας έγινε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκοπέλου (Παναγία του Παπαμελετίου).
Τα παιδιά του κατώτερου κατηχητικού σχολείου και του μέσου κατηχητικού σχολείου, με την καθοδήγηση του π. Χρήστου Λιθαδιώτη απήγγειλαν ποιήματα, έψαλλαν ύμνους και επίκαιρα τραγούδια, ενώ η νεοσύστατη χορωδία του...

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ο Γιώργος Μιχελής στο ομογενειακό ραδιόφωνο sfinakiafm.com και στην εκπομπή "Σκόρπια ζάρια"

Σήμερα Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, στις 10.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας (3:00 pm USA East Coast time) ο Γιώργος Μιχελής, ιδρυτικό μέλος του Contemporary Greek Ensemble της Βοστώνης, τις δεκαετίες του '70 και '80 θα μιλήσει στο διαδικτυακό ομογενειακό ραδιόφωνο www.sfinakiafm.com και στον δημοσιογράφο Γιάννη Φουρνέλη για την πολύπτυχη ζωή του, αλλά περισσότερο για την ιδιότητα του σαν μουσικός.

Αναπτυξιακή Σύμπραξη Βορείων Σποράδων

Σύσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί στο Βόλο η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Σποράδων (κλικ) με τη συμμετοχή των δημάρχων των τριών νησιών, ώστε να μπει σε τελική ευθεία το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, όσο αυτό είναι δυνατό.
Στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) και τις Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠ/ΕΚΟ) συμμετέχει ο Δήμος Σκοπέλου, με εταίρους τις Δημοτικές Αρχές Σκιάθου και Αλοννήσου.
Οι προτάσεις (κλικ) των τριών Δημοτικών Αρχών των νησιών των Βορείων Σποράδων εγκρίθηκαν προ μηνός από τον αρμόδιο φορέα, ενώ άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η εφαρμογή των προγραμμάτων με στόχο την κατάρτιση των ανέργων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν:
Οι δήμαρχοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλοννήσου και Σκοπέλου, ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, αντιπρόσωποι του ΚΕΚ Δυναμική, του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου, του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης «ΘΕΣΙΣ», καθώς και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΤοπΣΑ // Δράσεις για την ανάπτυξη και απασχόληση στις Βόρειες Σποράδες

Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ»
Τίτλος Πράξης:
«Δράσεις για την ανάπτυξη και απασχόληση στις Β. Σποράδες»
Δράση 7 «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013» της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
ΕΤΑΙΡΟΙ Α.Σ.
  • ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
  • ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
  • ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  • ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ
  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΘΕΣΙΣ»
Οι δράσεις του προγράμματος είναι:

Δημήτρης Κατσικογιάννης (1924 - 2010)

Ο Δημήτρης Κατσικογιάννης γεννήθηκε στη Σκόπελο το 1924. Στη Σκόπελο τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και τις δύο τάξεις του ημιγυμνασίου εκείνης της εποχής, ενώ τις υπόλοιπες τέσσερις στο πρακτικό λύκειο της Θεσσαλονίκης.
Με το τέλος του εμφυλίου (1956) έδωσε επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε στις αρχές του 1964, με καθυστέρηση 3 περίπου ετών, κατά τα οποία υπηρέτησε στον Στρατό σαν έφεδρος αξιωματικός, επειδή είχαν ανασταλεί οι αναβολές σπουδών, λόγω της τότε καταστάσεως.
Ο Δημήτρης Κατσικογιάννης με Σκοπελίτες δαμασκηνοπαραγωγούς
Διορίστηκε στο Δημόσιο όπου υπηρέτησε 31 χρόνια, από τα οποία τα 12 στη Σκόπελο και τα 3 στη Σκύρο σαν γεωπόνος γεωργικών εφαρμογών. Στη συνέχεια μετατέθηκε στη Χίο, όπου έμεινε 2 χρόνια σαν προϊστάμενος του τμήματος γεωργικών εφαρμογών και μετά στη Διεύθυνση Γεωργίας Τρικάλων.
Ο Δημήτρης Κατσικογιάννης (Α) με τον Π. Καμπακούμη (Μ)
και τον Φραγκίσκο Χρυσοχέρη (Δ), καθηγητή Δενδροκομίας
της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών
[Σκόπελος 1961]
Τελευταία μετακίνησή του ήταν στην Διεύθυνση Γεωργίας Μαγνησίας όπου έμεινε 12 χρόνια με καθήκοντα προϊσταμένου του Τμήματος Προγραμματισμού και αναπληρωτή Διευθυντή Γεωργίας. Έφθασε στο βαθμό Διευθυντή Α' τάξεως. Το 1985 υπέβαλε την παραίτησή του και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Σκόπελο.
Αρθρογραφούσε κατά καιρούς στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες».

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Βρέθηκε το τρέιλερ που είχε χαθεί από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Σκοπέλου

Βρέθηκε το τρέιλερ του Ναυτικού Ομίλου Σκοπέλου (Ν.Ι.Κ.Ο.Σ.), απέναντι ακριβώς από τις ίδιες εγκαταστάσεις από όπου είχε χαθεί πριν από μερικούς μήνες, αλλά σε κομμάτια!
Παρατηρητικό μέλος του Ομίλου διέκρινε, ανάμεσα στα παλιοσίδερα που φορτώνονται για ανακύκλωση, κάποια κομμάτια από κοιλοδοκό γαλβανιζέ με τη φίρμα του εργοστασίου από όπου είχε αγοραστεί το τρέιλερ, ενώ υπήρχαν εμφανή σημάδια της αποξήλωσης της πινακίδας του αριθμού.
Ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο, άνδρες του οποίου ρώτησαν τους ανθρώπους που συγκεντρώνουν τα παλιοσίδερα στο λιμάνι, πως βρέθηκαν στο σωρό αυτό και τα κομμάτια από το τρέιλερ.
Η απάντηση που πήραν ήταν: «Μας τα έδωσαν από κάποιο συνεργείο»!
Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένουμε τα αποτελέσματα με ενδιαφέρον...

Το ΚΑΠΗ Σκοπέλου έκοψε πίτα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν πριν από λίγο τα μέλη του ΚΑΠΗ Σκοπέλου. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου που μετά δυσκολίας χωρούσε στο χειμερινό κτίριο του ΚΑΠΗ. Παρόντες ο Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής, ο αντιδήμαρχος Κώστας Σκούρας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώτα Αγγελέτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Λαγουδάκης, Χρήστος Βασιλούδης και Ελ. Πατσής και η αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σκοπέλου Ελένη Χαννά
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου αφού απηύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε Καλή Χρονιά σε όλους, έκοψε την πίτα με το γηραιότερο μέλος του ΚΑΠΗ κ. Ευστάθιο Γκίκα.
Τυχεροί της βραδιάς που βρήκαν τα φλουριά της πίτας η κα Δέσποινα Γκίκα, η κα Κατίνα Λεμονή και ο κ. Χρήστος Χρυσοφός.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Πάρτυ Β' Λυκείου στον Ντόκο

Είμαστε έτοιμοι;
Καιρός να ξεμουχλιάσουμε και να αφήσουμε και κανέναν άλλο να "κουκουλιαστεί" στον καναπέ! Γι' αυτό το Σάββατο 26/1, ραντεβού στις 10 στον Ντόκο..!
Σας περιμένουμε!
Don't be late..!
Είσοδος:7 ευρώ

Αδελφοποίηση με την Atarfe...

Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας με το Δήμο της πόλης Atarfe, της νότιας Ισπανίας, θα υπογράψει ο Δήμος Σκοπέλου, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα «“Ευρώπη για τους πολίτες 2007-2013” δράση 1.1. Ενεργοί πολίτες για την Ευρώπη.»
Σκοπός της παραπάνω συνεργασίας είναι η επαφή και η...

Πάμε Σκόπελο 2013

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου καλεί όλους τους επαγγελματίες του νησιού να συμμετέχουν και φέτος στο εκπτωτικό πρόγραμμα «Πάμε Σκόπελο 2013». Το εκπτωτικό πρόγραμμα θα διατεθεί όπως και πέρσι σε έλληνες επισκέπτες αλλά σε και σε επισκέπτες του εξωτερικού αφού θα διανεμηθεί σε τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού αλλά και τους επισκέπτες των περιπτέρων στις εκθέσεις που θα συμμετάσχει ο Δήμος Σκοπέλου.
Καλούμε όλους τους επαγγελματίες του νησιού να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και να μας την στείλουν ηλεκτρονική στην διεύθυνση info@skopelos.gr ή να περάσουν από τα γραφεία της επιτροπής, δίπλα από το ΚΕΠ Δευτέρα ως Παρασκευή 09.00-15.00 προκειμένου να την συμπληρώσουν.
Η συμμετοχή των επιχειρηματιών στο «Πάμε Σκόπελο 2013» από όλες τις επιχειρήσεις της Σκοπέλου δίνει στο νησί μας τα εφόδια για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την καλύτερη προβολή και διαφήμιση της Σκοπέλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
"ΠΑΜΕ ΣΚΟΠΕΛΟ 2013"
Υπογράφοντας το παρακάτω η...

H φωτογραφία της ημέρας (25-1-2013)

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου για τον Προϋπολογισμό 2013

Για τις θέσεις και τη στάση της ΑΚΠΣ σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2013 παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της παράταξης όπου έχουν αναρτηθεί τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της 15ης Ιανουαρίου και της Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Ιανουαρίου, τα οποία μας χορηγήθηκαν από τα αρμόδια γραφεία του Δήμου μετά την με αρ. πρωτ. 683/24-1-2013 αίτησή μας.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

1994-2012: 18 χρόνια Γ.Σ. Σκιάθου

Τα 18 χρόνια από την ίδρυσή του (1994) θα γιορτάσει ο Γυμναστικός Σύλλογος Σκιάθου με εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Λυκείου Σκιάθου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς φορέων, το ιστορικό της ομάδας που θα παρουσιάσει ο Πατσάς Ιωάννης, ενώ ο πρόεδρος του Γ.Σ. Σκιάθου θα μιλήσει για το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για το κλειστό γήπεδο με συντονιστή τον Θ. Ζλατούδη και βράβευση παικτών, παραγόντων και χορηγών.
Επίδειξη των χορευτικών τους ικανοτήτων θα κάνουν οι clirleaders του Γ.Σ. Σκιάθου.

Σκόπελος: Συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής

Tακτική δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, στις 11:30’’, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Κατάρτιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Σκοπέλου.
2. Έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2013 του Δήμου Σκοπέλου.
3. Τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Δ’ τριμήνου 2012. (σχετ. η υπ’ αριθμ. 493/23-01-2013 εισήγηση της Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών)
4. Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών, Αξιολόγησης προσφορών των διαγωνισμών και απευθείας...

Η απαξίωση των εργαζομένων και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας

Δήλωση του Αλ. Μεϊκόπουλου,
βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας
Ξεκίνησαν με τους δημοσίους υπαλλήλους, τους οποίους αφού τους κατηγόρησαν, συνολικά, ως τεμπέληδες και ως σκανδαλωδώς υψηλόμισθους, έβαλαν στην γκιλοτίνα τους μισθούς και τις συντάξεις τους, με πρόφαση τη σωτηρία του ιδιωτικού υπαλλήλου.
Στη συνέχεια επελέγη ο άνεργος ως άλλοθι για τις περικοπές και την ουσιαστική κατάρρευση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Επόμενος σταθμός: το ενιαίο μισθολόγιο, όπου εισάγονται σωρηδόν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων, χωρίς κριτήρια, μέτρα και σταθμά, με την υποκριτική δικαιολογία της ίσης αντιμετώπισης εκ μέρους της πολιτείας όλων των εργαζομένων. Δεν λένε βέβαια στην κοινωνία, ότι η εξίσωση που οραματίζονται και υλοποιούν είναι προς τα κάτω. Ότι το σκηνικό της καθημερινής ζωής που δημιουργούν, είναι να τρέμει ο πολίτης αν θα πληρωθεί, ή αν θα έχει δουλειά στο τέλος του μήνα. Αν θα μπορεί να αγοράσει ένα μπουκάλι γάλα για το παιδί του, τώρα που κι αυτό γίνεται τεκμήριο βάσει ενός φορολογικού, που ανάγει τον...

Επιθετικότητα και Σχολικός Εκφοβισμός

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου διοργανώνει εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει ομιλία από την Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο Κατερίνα Λιθαδιώτη με θέμα: «Επιθετικότητα και Σχολικός Εκφοβισμός*: Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας».
Η έκδήλωση θα γίνει στο Λύκειο Σκοπέλου, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. Μετά την ομιλία θα γίνει ενημέρωση για τα προγράμματα συμβουλευτικής γονέων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
______
* Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού - θυματοποίησης από...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο προϋπολογισμός και οι «Δον Κιχώτες»!

22-1-2013: Ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου Σκιάθου.
22-1-2013: Ημέρα αλλαγής και διαφοροποίησης στο σχέδιο και το στήσιμο των προϋπολογισμών των Δήμων.
22-1-2013: Ημέρα που εγώ, ο Νικόλαος Πλωμαρίτης, Δήμαρχος Σκιάθου, καταθέτω προς αποδοχή και ψήφιση έναν λιτό, στεγνό, αλλά πραγματικό (πραγματικό για τα τωρινά δεδομένα) προϋπολογισμό και ζητώ την στήριξη και την βοήθεια των μελών της πλειοψηφίας, της μειοψηφίας και των υπηρεσιακών παραγόντων, για να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια, έτσι ώστε να στηρίξει την ορθή λειτουργία του Δήμου και τις παροχές που πρέπει να δώσει στους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού μας.
Σε αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να πω ένα ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου που έλεγξαν, έκριναν και τοποθετήθηκαν με τον ανάλογο σεβασμό, που αρμόζει στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Όλοι, μα όλοι, είτε ψήφισαν, είτε δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό, τουλάχιστον τον σεβάστηκαν με τα δεδομένα που ήρθε.
...και ω! του θαύματος..!
Αλλά και πάλι μία διαφοροποιήθηκε και έκανε το θαύμα της. Η...

Οι πρόσκοποι Σκοπέλου κόβουν πίτα

Το 1o ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
σας προσκαλεί στην κοπή πίτας, την Κυριακή 27/01/2013, στις 11 π.μ., στο καφέ «ΝΤΟΚΟΣ» στην παραλία της Σκοπέλου.
Η παρουσία σας θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο, που έχουμε αναλάβει εθελοντικά για τα παιδιά μας.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΒΑΘΜΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, με φαγητό και ζωντανή μουσική, στην ταβέρνα «Θεσσαλονίκη» στη Μεγάλη Άμμο.
Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλες του Συλλόγου να συμμετέχουν σε αυτή τη φιλική, γιορτινή συνάντηση για επικοινωνία και ανταλλαγή ευχών.
Τιμή εισόδου 16 ευρώ.

Πρώτη συνάντηση της χορωδίας Σκοπέλου

Η ανοιχτή χορωδία της Σκοπέλου, υπό την καθοδήγηση του Tom Dempsey, θα συναντηθεί για πρώτη φορά φέτος, σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου στις 18:30, στο χώρο του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, δίπλα στο ΚΕΠ.
Η χορωδία απευθύνει κάλεσμα σε όσους αγαπούν τη μουσική και επιθυμούν να τραγουδήσουν, χωρίς να είναι απαραίτητες οι μουσικές γνώσεις (διάβασμα από παρτιτούρες). Η χορωδία αυτή μετείχε πέρυσι το καλοκαίρι στην εκδήλωση αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη με μεγάλη επιτυχία, και ετοιμάζει καινούργιες εκδηλώσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ καλούν σε συλλαλητήριο

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ καλούν το λαό της Σκοπέλου να δώσει ξανά το παρόν στους νέους αγώνες που ανοίγονται μπροστά μας. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε όλη αυτή την κατάσταση. Η ζωή μας πάει από το κακό στο χειρότερο, υποβαθμίζεται καθημερινά, έχουμε εξαντληθεί εντελώς οικονομικά και πληρώνουμε διαρκώς φόρους - μόνο εμείς - σε ένα κράτος που δεν μας παρέχει πια τίποτα. Μοναδικός σκοπός της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκφραστών είναι να σώσουνε το κεφάλαιο και τις τράπεζες κι εμείς ας χαθούμε.
Συνοψίζοντας τα βασικότερα προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά νοικοκυριά και για τα οποία πρέπει να...

Εορτή – κοπή Βασιλόπιτας του κατηχητικού

Εορτή – κοπή Βασιλόπιτας του κατώτερου και του μέσου κατηχητικού της Ενορίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία Παπαμελετίου).
Το πρόγραμμα της εορτής περιλαμβάνει κοπή πίτας, ποιήματα, τραγούδια και δώρα για τα παιδιά.
«Καλούμε όλους τους Σκοπελίτες να παραβρεθούν την εορτή, γιατί με την παρουσία τους θα γεμίσουν τα παιδιά μας με ελπίδα, δύναμη και ενθουσιασμό για να συνεχίσουν την προσπάθεία τους» μας είπε ο κατηχητής π. Χρήστος Λιθαδιώτης.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Επιτυχημένο το 2012 για τους DRAGON's FIGHTERS

Μετά το πέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Grappling που έγινε στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου, ο προπονητής του τμήματος μαχητικών τεχνών (DRAGON's FIGHTERS) του Α.Ο. Σκοπέλου Μάνος Βασιλείου έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές μου που αγωνίσθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Grappling της ΕΟΦΠ, Μαρία Παπαδοπούλου, Γιώργο Μαριδάκη και Παντελή Παχή, όχι τόσο για τα μετάλλια που κέρδισαν, αλλά κυρίως για τους καταπληκτικούς αγώνες που έδωσαν, κάνοντας με υπερήφανο.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ απ' την καρδιά μου σε όλα τα παιδιά του τμήματος, στων οποίων το λαιμό άξια επίσης κρέμονται αυτά τα μετάλλια, μιας και χωρίς αυτούς οι πανελλήνιοι πρωταθλητές μας δεν θα έφταναν πάνω στο βάθρο των νικητών.»
Να σημειώσουμε ότι με πολλές και πολύ μεγάλες επιτυχίες έκλεισε η...

Αφιέρωμα στον Κων. Καβάφη (1863 - 1933)

Ποιητική βραδιά – αφιέρωμα
στον Κωνσταντίνο Καβάφη
διοργανώνει ο Σύλλογος Σκιαθιτών
«Δύο Αλέξανδροι»,
την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013,
στις 7.30 μ.μ., 
στο καφέ «Γεράνι».

Εκδήλωση του νηπιαγωγείου Γλώσσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Γλώσσας και τα παιδιά του σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν στο καφέ «Πυξίδα» στη Γλώσσα το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 5:00μ.μ
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Κοπή βασιλόπιτας για το νέο έτος
Ο τυχερός του φλουριού κερδίζει ένα κόσμημα, χρυσό σταυρό με αλυσίδα, δώρο αξίας 200 € προσφορά του χρυσοχοείου Αλεξανιάν Αλεξανδρου
Κλήρωση Λαχειοφόρου (κλικ για τα δώρα) με δώρα αξίας από 30,00 έως 300,00 ευρώ
Ομιλία της λογοθεραπεύτριας κας Αναγνώστου με θέμα:
«Λόγος - Σημάδια που δεν πρέπει να αγνοούμε»
Ομιλία της...

Λαχειοφόρος του Νηπιαγωγείου Γλώσσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Γλώσσας  και τα παιδιά του σας καλούν να συμμετάσχετε, με την αγορά λαχνών, στη λαχειοφόρο κλήρωση που θα γίνει το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 5 μ.μ στο καφέ Πυξίδα. Τιμή λαχνού 2 ευρώ
Δώρα Λαχειοφόρου:
1. Ταξίδι 4 ημερών για 2 άτομα και επιπλέον 1 παιδί έως 10 ετών δωρεάν στη Λίμνη Πλαστήρα στο 4 αστέρων Nevros Hotel Resort & Spa σε πολυτελές δίκλινο δωμάτιο με τζάκι και πρωινό. Ανοιχτή ημερομηνία κράτησης!
www.nevros.gr/
Δώρο αξίας 300,00€ προσφορά του Δ.Σ.
2. Ένα εισιτήριο από Γλώσσα για Βόλο & επιστροφή (ανοιχτή ημερομηνία). Δώρο...

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πανελλήνιες νίκες και μετάλλια για τους αθλητές μας

Πριν από λίγο τελείωσαν οι απονομές του πανελληνίου πρωταθλήματος Grappling που έγινε στην Αθήνα, με διοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.
Μαρία Παπαδοπούλου:
3η πανελλήνια νίκη και
χάλκινο μετάλλιο
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η συνήθης ύποπη Μαρία Παπαδοπούλου, που κέρδισε την 3η πανελλήνια θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Gi -71 kg, και ο “νέος” Γιώργος Μαριδάκης που κέρδισε την 3η πανελλήνια θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία No Gi -71 kg. Πανελλήνια νίκη πέτυχε και ο πρωτάρης στους αγώνες Παντελής Παχής, ο οποίος στη κατηγορία γιγάντων(!) -100 kg κατέλαβε την 4η θέση.
 Γιώργος Μαριδάκης:
3η πανελλήνια νίκη και
χάλκινο μετάλλιο
Επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις για το αξιόμαχο τμήμα του Μάνου Βασιλείου στις 10 Φεβρουαρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος στην Λαμία, το Διεθνές Τουρνουά Πάλης στις 2 Μαρτίου πάλι στην Αθήνα καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grappling στον Καναδά τον Ιούνιο με την Εθνική μας ομάδα.
ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΡΙΟ.

Α.Ο. Σκοπέλου - Γ.Σ. Ερμής Αγιάς Λάρισας 1-3

Προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν τα κορίτσια του Α.Ο. Σκοπέλου στον σημερινό αγώνα βόλεϋ με τον Γ.Σ. Ερμής Αγιάς Λάρισας και έχασαν με 3-1 σετ. H ομάδα της Σκοπέλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κερδίζοντας το πρώτο σετ έδειξε ότι άνετα θα μπορούσε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, άλλα λάθη και κούραση της στέρησαν τη χαρά της νίκης στο πρώτο της εντός έδρας.
Παρά την ήττα οι αθλήτριες χειροκροτήθηκαν θερμά στο τέλος του αγώνα από τους πολλούς φίλους του Α.Ο. Σκοπέλου που αναγνώρισαν την προσπάθεια παικτριών και προπονητή.
Τον αγώνα παρακολούθησε ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής και ο αντιδήμαρχος Κώστας Σκούρας.
Στα συν του αγώνα η μεγάλη...