Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διάθεση ρούχων στον «Ορφέα»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον «Ορφέα» η διάθεση ρούχων για όσους συμπολίτες μας είχαν ανάγκη. Η ζήτηση ήταν μεγάλη και πρόθεση του γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου είναι να επαναληφθεί η προσφορά αυτή και κάποια από τις επόμενες ημέρες, ενώ ετοιμάζεται και παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα πάνε για ενίσχυση οικογενειών τις ημέρες των εορτών.
Η ομάδα Εθελοντών Σκοπέλου ευχαριστεί όσους βοηθούν και προσφέρουν γι΄ αυτό τον σκοπό.

6 σχόλια:

  1. ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

    Ααα!!!!! Σκόπελος, το καταπράσινο νησί των Σποράδων…. Τι να πει κάνεις για αυτό το τόσο ειδυλλιακό παράδεισο… Ποιες λέξεις θα μπορούσαν να βρεθούν που δεν έχουν ειπωθεί στην πάροδο του χρόνου να κεντήσουν την μαγεία της ξανά; Ναι…. Ωραία, και μετά; Τα αμπελοχώραφα τς μανούς αρε τα ήξερες; Θα μ΄ πει κάνεις. Θα σας πω εγώ λοιπόν για την μαγεία της Σκοπέλου. Ξυπνάς το πρωί χειμώνα και έχεις τρομερές επιλογές, το καλύτερο να χαιρετήσεις, δυο γάτες ( τον Λάκι και τον Ταρζάν ), ένα σκύλο ( τον Κούτσαβλο ), άντε και αν είσαι τυχερός και κανα παπά, αν τελικά δεν σκιαχτείς και γλυτώσεις το αγγελόκρουσμα, και φτάσεις ως την δουλεία σου πάει καλά….
    Αν την βγάλεις ως το μεσημέρι χωρίς στομαχικό έλκος, και δεν έρθει να σε μαζέψει κανα καραβάκι για πρώτο τραπέζι πίστα για το πλησιέστερο Φρενοκομείο ( κρίμα έκλεισαν και την Λέρο που ήταν για τα βαρέα ) που δεν είναι και τόσο κακό με το ότι ακόμη αντέχουν τα συγκεκριμένα Προνοιακά, μετά έχεις τις εξής τρομερές επιλογές με το να γεμίσεις την μέρα σου: α ) Ευτυχώς θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κος internet που μας έκανε την τιμή να έρθει να μας επισκεφτεί από μόνος του το νησί μας μαζί με τον φίλο του τον κος Πολιτισμό (γιατί αν περιμέναμε από κανένα άλλο να μας τους φέρει και να ενδιαφερθεί μας έβλεπα ακόμη να δουλεύαμε τσάπα και φτιέλι !!!! ). β) Να καταντήσεις αλκοολικός ( πνίγω τον πόνο μου να μην βλέπω την κατάντια γύρω μου είναι η φιλοσοφία που επικρατή εδώ ) γ) Να μπλεχτείς σε καμία ομάδα , σύλλογο και καλά και να τσακώνεσαι για το κοινό όφελος του τόπου;;;; ( Εδώ γελάμε )
    Το βράδυ ( αρχίζει το καλό τώρα ) που θα βγεις να πας μια βόλτα, και θα δεις τα φωτάκια από τα σπίτια αναμμένα, και θα είναι εν γνώση σου ( μια χούφτα είστε τι στο κέρατο) πως αυτό το χειμώνα ούτε οι μισοί από αυτούς δεν θα έχουν καν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν, θα αναρωτηθείς. Τελικά όλες αυτές οι φαμφάρες, από και καλά ομορφιές, μαγείες τοπία κτλ, Σε αυτό το κοσμάκη που θα πεινάσει φέτος και θα είναι κάτω από το όριο της φτώχιας τι θα προσφέρουν; Στα γεροντάκια, στους πολύτεκνους, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, μήπως κανένας από τους φαμφαρολόγους θα περάσει από το σπίτι τους αυτό το χειμώνα να δει αν ζεσταίνετε, αν πεινάσει,, αν έχει να πάρει τα φάρμακα του, να ταΐσει τα παιδιά του ; Θυμήθηκα μια παροιμία που μου έλεγε ο συγχωρημένος ο παππούς μου, παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Μήπως όμως τελικά, λέγε λέγε με το να επικαλύπτουμε την τύφλα μας βγήκε η ψυχή μας….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ενημερωσέ μας πως περνάνε τα καλοκαίρια οι άνθρωποι στις πόλεις και τώρα με την κρίση τι επιλογές έχουν;

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκαιο και εσύ, και ο προλαλήσας. Εξάλλου όλες η μικρές κοινωνίες είναι ο καθρέφτης της μεγαλύτερης εξαθλίωσης, κατάντιας. Ίσως η μόνη διαφορά κατά την άποψη μου το ότι στις μεγαλύτερες κοινωνίες, πως το φαινόμενο της οικουμενικής πλέον κρίσης είναι πιο έντονο και δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να το επικαλύψουν. Κρύβοντας κάτι δεν το εξαφανίζεις, και δεν κάνεις καλό και στον τόπο σου. Οπότε εδώ έρχομαι να επιβραβεύσω τον προλαλήσασα ξανά περί φαμφαρολογίας την οποία την βλέπω περιττή και ίσως κάποια θέματα κάποιοι να έπρεπε να τα πάρουν πιο σοβαρά…

      Διαγραφή
  2. Εσύ φίλε μου πώς την περνάς την ημέρα σου; Σου αρέσει;
    Αν δε σου αρέσει τι κάνεις για να την αλλάξεις;

    Συμβουλές ζητάω γιατί φαίνεται ότι τον έχεις τον τρόπο να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι οι πιο πολλοί έχουν μείνει ακόμη σε μια απίστευτη παθητικότητα και περιμένουν έξωθεν λύσεις, τόσο για να καλύψουν δικά τους, εσωτερικά κενά, αποδίδοντας τη βαρεμάρα ή τη δική τους δυσθυμία στο πλαίσιο όπου ζουν, όσο και να λύσουν τα πρόβληματα που έχει προκαλέσει όλη αυτή η ιστορία της κρίσης...Όσο ανακυκλώνεται η γκρίνια και δεν προχωράμε σε δράση, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΦΑΝΦΑΡΟΝΙΣΜΟΥΣ......
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΠΑΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΟΥΦΙΑ........
    ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΝΦΑΡΟΝΙΣΜΟΥ.... κκ ΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ.......


    φανφαρονισμός αρσενικό
    1.ο επουσιωδης κομπασμός, τα μεγάλα λόγα χωρίς αντίκρυσμα ουσίας τα οποία εκφέρονται για λόγους εντυπωσιασμού, ο πομπώδης προφορικός λόγος
    2.η γενικότερη συμπεριφορά που συνάδει με τον προφορικό φανφαρονισμό, αυτή που επιδώκει τον απλοϊκό εντυπωσιασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.