Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Σκόπελος / Πάνω από εκατό κότες νεκρές στον Κάμπο Σκοπέλου από επίθεση σκυλιών

Για σοβαρή οικονομική ζημιά μιλούν οι Σκοπελίτες 

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κάνουν λόγο στην εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” μικροί κτηνοτρόφοι από την Σκόπελο, οι οποίοι διατηρούν λίγα πρόβατα ή ένα μικρό κοτέτσι, για δική τους χρήση και τα ζώα τους κατασπαράσσονται από αδέσποτα ή δεσποζούμενα, σε κάποιες περιπτώσεις, σκυλιά.

Αν και τα πρόβατα ή οι κότες βρίσκονται σε περιφραγμένα κτήματα, τα σκυλιά βρίσκουν τον τρόπο να μπουν μέσα και ο ιδιοκτήτης όταν επισκεφθεί το κτήμα του βρίσκεται μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, με κατασπαραγμένα πρόβατα και κότες, από τα σκυλιά, που όταν βρεθούν 3-4 μαζί και γίνουν αγέλη είναι ακόμα πιο επικίνδυνα.

Οι φωτογραφίες, που έστειλαν στην εφημερίδα Σκοπελίτες παθόντες, είναι από το τελευταίο διήμερο και δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στα κοτέτσια της περιοχής.

Για τον νόμο, που προστατεύει κάποια μόνο ζώα, μίλησαν στην εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες" κτηνοτρόφοι - θύματα των αδέσποτων, λέγοντας:

«Αν κάποιος σκοτώσει ένα σκύλο, ο νόμος -και πολύ σωστά πράττει- επιβάλλει αυστηρότατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα. Στην περίπτωση θανάτωσης προβάτων και άλλων οικόσιτων ζώων, για τα οποία ο ιδιοκτήτης έχει δώσει χρήματα για την απόκτησή τους και την εκτροφή τους, ποιος έχει την ευθύνη και από που καλύπτεται ο κτηνοτρόφος;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.