Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Εξόριστοι στην Αλόννησο | Παρουσίαση του βιβλίου στο νησί

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο, εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αλοννησιώτη συγγραφέα Παναγιώτη Ι. Καλογιάννη, με «Εξόριστοι στην Αλόννησο και οι Αλοννησιώτες».

Ομιλητής θα είναι ο εξόριστος στο νησί Γρηγόρης Ριζόπουλος.

Παρά την εκτενή βιβλιογραφία για τον Εμφύλιο, η παρούσα έκδοση είναι η πρώτη που καταπιάνεται ειδικά με την Αλόννησο ως τόπο εξορίας κομμουνιστών και λοιπών ανεπιθύμητων για το πολιτικό καθεστώς που διαμορφωνόταν στην Ελλάδα μετά την ήττα των Γερμανών.

Καρπός φιλόπονης και συστηματικής έρευνας, συγκεντρώνει πρωτογενές αρχειακό υλικό και μαρτυρίες επιζώντων για άγνωστες πτυχές εκείνων των ταραγμένων χρόνων: για έναν τόπο εξορίας που έγινε φάρος πολιτισμού, για ηρωικά νιάτα που θυσίασαν τα πάντα για τα ιδανικά τους, για Αλοννησιώτες που φιλάνθρωπα στήριξαν τους κατατρεγμένους, για κυνηγούς κεφαλών, που από συνεργάτες των ναζί βρέθηκαν στις υπηρεσίες των Άγγλων.

Η καλογραμμένη παρουσίαση των προσώπων και των γεγονότων ξαναζωντανεύει μια εποχή που έχει πολλά να διδάξει πρωτίστως στις νέες γενιές, «γιατί η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.