Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Οι δραστηριότητες του Γυμνασίου Σκοπέλου "Καισάριος Δαπόντες" τον μήνα που πέρασε

Με χαρά και ικανοποίηση σας  γνωστοποιούμε, με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα, τις δραστηριότητες του Γυμνασίου μας για το μήνα Μάρτιο. Μεταξύ 18-21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ’ Γυμνασίου στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα. Συνοδοί καθηγητές ήταν η γυμνασιάρχης Θεοδώρου Κυριακή και οι καθηγήτριες Νένου Αθανασία και Πολίτη Γιώτα.
Στο πλαίσιο της μετακίνησης επισκεφθήκαμε την Χαλκίδα και στην πόλη των Αθηνών, το Μουσείο Ακροπόλεως και το ιστορικό κέντρο ευρύτερα, Ηρώδειο, Θησείο, Πλάκα, Παναθηναϊκό Στάδιο, Ζάππειο Μέγαρο, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου είχαμε την τύχη να δούμε την έκθεση αφιερωμένη στην Οδύσσεια, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στο  Σύνταγμα.

Επίσης παρακολουθήσαμε την διαδραστική  θεατρική παράσταση, «Τι ζούμε» στο θέατρο Βέμπο, ενώ  επισκεφθήκαμε το Θωρηκτό Αβέρωφ, που λειτουργεί ως πλωτό ιστορικό μουσείο, τη μαρίνα του Φλοίσβου, της Ζέας, το Πασαλιμάνι και το εμπορικό κέντρο Μολ στην Ηλιούπολη. 
Επετεύχθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και πολιτιστικοί στόχοι της επίσκεψης, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους μαθητές το Θωρηκτό Αβέρωφ και η επίσκεψη στην Βουλή, όπου επισκεφθήκαμε την αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, παρακολουθήσαμε ιστορικό ντοκιμαντέρ στο κτίριο της Βουλής σε συνάρτηση με τα ιστορικά γεγονότα της Νεότερης Ελλάδος και τέλος εισήλθαμε με ιδιαίτερη συγκίνηση  στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, όπου αφού καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών έγινε αναλυτική παρουσίαση - ξενάγηση της αίθουσας και αναχωρώντας αποκομίσαμε τους επαίνους των οργανωτών της επίσκεψής μας στη Βουλή για την άψογη παρουσία του σχολείου μας. 

➮ Την Παρασκευή 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η σχολική γιορτή αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο μουσικός του σχολείου μας κ. Ιωσηφίδης Γιώργος και η φιλόλογος της ειδικής αγωγής Νένου Αθανασία.
Η γιορτή είχε μεγάλη επιτυχία και ως προς τα κείμενα και ως προς τις απαγγελίες και πάνω από όλα με τη συμμετοχή της χορωδίας και των παιδιών που την συνόδευαν  με τις κιθάρες τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι  για το μουσικό σχήμα του σχολείου που είναι προσωπικό επίτευγμα του μουσικού μας του κ. Ιωσηφίδη και της επιμονής του σχολείου να αποκτήσει καθηγητή μουσικής.
Ακολούθως το Σάββατο 24 Μαρτίου στο πλαίσιο βιβλιοπαρουσίασης που οργανώθηκε από το Γυμνάσιο, ΓΕΛ και Δήμο Σκοπέλου στο κινηματοθέατρο «Ορφέας» παρουσιάστηκε το βιβλίο της κας Κανταράκη Σοφίας Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, «Κοινωνίας Δρώμενα στον Παπαδιαμάντη-Ζητήματα κοινωνικού και εκπαιδευτικού προβληματισμού». Η κυρία Κανταράκη αν και Σκιαθίτισα τίμησε τη Σκόπελο, την οποία ιδιαιτέρως εκτιμά για το πολιτιστικό της υπόβαθρο  με την παρουσίαση του βιβλίου της, την οποία επιμελήθηκαν η κ. Θεοδώρου Κυριακή Φιλόλογος, Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκοπέλου και η κ. Καπραβέλου Αλεξία, Φιλόλογος του ΓΕΛ Σκοπέλου. 
Τέλος με υπερηφάνεια σας γνωστοποιούμε ότι το Γυμνάσιό μας συμμετείχε στον 7ο Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής» και «Ευκλείδης» για την Α’ Γυμνασίου, που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Στον "Θαλή" διακρίθηκαν οι μαθητές μας Μελαχροινάκης Χρυσοβαλάντης και Μπομπάι Φλοριάν, ενώ στον "Ευκλείδη" ο Μελαχροινάκης Χρυσοβαλάντης. 

Η Τελετή  απονομής των Βραβείων για όλους τους επιτυχόντες και των δύο φάσεων, για όλες τις τάξεις έγινε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 11.00 π.μ., στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» (κτίριο Παπαστράτου Αργοναυτών - Φιλελλήνων Βόλος).

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Μελαχροινάκης Χρυσοβαλάντης με την οικογένειά του για να παραλάβει το βραβείο του, ενώ παρέλαβε και το βραβείο του συμμαθητή του για τον "Θαλή". Το σχολείο για να τιμήσει τους δύο μαθητές τους ανέθεσε την κατάθεση στεφάνου του Γυμνασίου στο μνημείο των ηρώων κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης  Μαρτίου. 

Τους ευχόμαστε "Αίεν Αριστεύειν".

Χριστός Ανέστη!
Χρόνια Πολλά!

Για το Γυμνάσιο Σκοπέλου
Η Διευθύντρια
Θεοδώρου Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.