Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Κέντρο Υγείας Σκοπέλου / Δεν υπάρχει παρακάτω...

• ΕΡΑΝΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ
• ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ
• ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ...
• ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ...
• Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ...

Ιατρείο παιδιάτρου / Εδώ μπαίνουν παιδιά..!
Η μαύρη κωμωδία «Μπαμπά... Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή» παίζεται εδώ και καιρό στη Σκόπελο, σε διασκευή κωμωδίας και δράματος μαζί, με τίτλο «Μην πεθάνεις Παρασκευή, αλλά και καμία άλλη μέρα της εβδομάδας», αφού και να πεθαίνεις νεκροθάφτης για να σε θάψει δεν υπάρχει στο νησί!
Υπέρηχος / Εκτός λειτουργίας
Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, αντιμετωπίζει σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του με τις ελλείψεις τόσο σε ιατρικό - νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και σε τεχνολογικό - ιατρικό και τεχνικό εξοπλισμό, την ίδια ώρα που ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος δήλωσε ότι «σε μερικούς μήνες θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα υποστελέχωσης στα νησιά των Σποράδων και εύχομαι να μη θρηνήσουμε θύματα γιατί δεν θα έχουμε την επάνδρωση που πρέπει στα νησιά, διότι η ΥΠΕ ή το υπουργείο δεν φρόντισαν»

Στο πολύπαθο Κέντρο Υγείας του νησιού, που το καλοκαίρι έχει περίπου 15.000 κατοίκους, το κτίριο καταρρέει, τα νερά της βροχής περνάνε μέσα από ηλεκτρικά καλώδια, τα ιατρεία και κυρίως το ιατρείο των παιδιών είναι μέσα στη μούχλα, οι τουαλέτες -ακόμα και αυτή για ΑΜΕΑ- είναι εκτός λειτουργίας, ενώ υπάρχει έλλειψη ακόμα και στο οινόπνευμα.

Πρόσφατα έγινε έρανος για να προμηθευτεί το Κ.Υ. ένα μηχάνημα διαθερμίας κόστους 800€, το οποίο, όπως μάθαμε μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να σώσει έναν άνθρωπο που αιμορραγεί, αφού αυτό που υπήρχε το ζήτησε και το πήρε το Αχιλλοπούλειο, ενώ κατά καιρούς γίνονται έρανοι για τα στοιχειώδη...

Αυτό τον καιρό το Κ.Υ. έχει μείνει με τον γενικό ιατρό Χριστόφορο Λάσκο και την παιδίατρο Μαρία Τσάμπρα, που κάνουν όλες
τις εφημερίες, μαζί με τους αγροτικούς ιατρούς, ενώ ένας ιατρός παθολόγος που θα ερχόταν στο νησί για 4 μήνες δεν βρίσκει σπίτι για να μείνει!

Στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν σύγχρονα μηχανήματα για τη λειτουργία μικροβιολογικών εργαστηρίων, όμως δεν υπάρχουν γιατροί και επικουρικό προσωπικό να τα λειτουργήσουν, είναι ακαλιμπράριστα και οι αντιδραστήρες έχουν λήξει… Έτσι οι Σκοπελίτες ακόμη και για μία απλή αιματολογική εξέταση ή θα απευθυνθούν σε ιδιωτικά  μικροβιολογικά εργαστήρια του νησιού, ή θα υποχρεωθούν να μεταβούν στον Βόλο για να υποβληθούν στις εξετάσεις που τους έχει υποδείξει ο θεράπων γιατρός.

«Αν τα μηχανήματα του μικροβιολογικού λειτουργούσαν, θα μπορούσαμε να κάνουμε και μόνοι μας μια απλή εξέταση, π.χ. λευκών αιμοσφαιρίων, με την οποία θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε μία σκωληκοειδίτιδα και αποφύγουμε μια διακομιδή, προς όφελος του ΕΣΥ, του ασθενούς και των συγγενών του...» μας είπε γιατρός, που δίνει μάχη με τα προβλήματα για τη στοιχειώδη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Παντού υγρασία και μούχλα... Ο Δήμος Σκοπέλου έχει ενημερωθεί, αλλά...
Για τα σοβαρά αυτά προβλήματα, που οδηγούν το Κ.Υ. Σκοπέλου να λειτουργεί οριακά ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης του τομέα της Υγείας, έχει ενημερωθεί και ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος φαίνεται ότι παρακολουθεί το θέμα από απόσταση... Από την ίδια απόσταση παρακολουθεί και η κοινωνία της Σκοπέλου, η οποία αυτή την εποχή ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη νέα τουριστική σεζόν!
Όταν βρέχει λειτουργούν οι "πατέντες"!
Το νερά βγαίνουν μέσα από τα ηλεκτρικά καλώδια και τα δύο ελάσματα που έχουν μπει στο ξύλο, τα οδηγούν στον κουβά!


Τουαλέτα

Εξωτερικοί χώροι


Ιατρείο παιδιάτρου

Ιατρείο παιδιάτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.