Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Κάλεσμα του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Παγκόσμια Εργατική Απεργία
 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 
Κάλεσμα στα μέλη του και σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους και τις άνεργες, τους νέους και τις νέες, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 1ης του Μάη, στις 10.30 το πρωί, στην παραλία Σκοπέλου, απευθύνει το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα των εργατών όλου του κόσμου κι ως τέτοια σηματοδοτεί τον αδιάκοπο αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, τους πολέμους, τη φτώχεια, μέχρι την τελική νίκη απέναντι στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις του που έχουν μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση.

Η 1η ΜΑΗ και οι αγώνες της τάξης μας, μάς τροφοδοτούν με δύναμη και χρήσιμα συμπεράσματα, που φανερώνουν ότι μόνο με τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε ελπιδοφόρους δρόμους και προϋποθέσεις για το μέλλον των παιδιών μας.

Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς γίνεται μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια ώρα, που οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ματώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική, τους αντεργατικούς νόμους που δεν έχουν ημερομηνία λήξης, τα μονοπώλια, οι ιμπεριαλιστές ακονίζουν τα μαχαίρια τους, γυαλίζουν τα κανόνια τους, για να εξασφαλίσουν πεδία μεγαλύτερης κερδοφορίας.

• «Δίκαιη» ανάπτυξη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να υπάρξει.

• «Δίκαιη» ανάπτυξη και μέτρα περιορισμού του δικαιώματος της Απεργίας και των αγώνων δεν μπορεί να υπάρξει.

Εμείς οι εργάτες πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πάλη μας για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που γεννάει φτώχεια, δυστυχία, πολέμους, προσφυγιά.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω οι στρατιωτικές αποστολές που είναι εκτός συνόρων.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να υπερασπιστούμε το απαραβίαστο των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες των γειτονικών χωρών. Έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα για το μέλλον των οικογενειών μας. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε, το κεφάλαιο και τις δυνάμεις του, που τσακίζουν τη ζωή μας και δεν έχουν κανένα δισταγμό να κάνουν πολέμους για τα κέρδη τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Δικαίωμα στη δουλειά για όλους.
• Αναγνώριση υπέρ αγνώστων ενσήμων
• Εθνική σύμβαση εργασίας
• Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Να επισκευαστεί το κτίριο που καταρρέει, να επαναλειτουργήσει το μικροβιολογικό εργαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.