Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Να ανακληθεί η δρομολόγηση του f/d “ΕΡΑΤΩ” ζητούν κάτοικοι της Αλοννήσου

Έχουμε συνηθίσει να γίνεται διαμαρτυρία στα νησιά μας για να μπει πλοίο στη γραμμή... Αυτή την φορά ήταν για να φύγει...
...και αν σου κάτσει;
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί, στο Δημαρχείο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αλοννήσου  που  σκοπό είχε την αποστολή αιτήματος στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάκληση δρομολόγησης του ιπτάμενου δελφινιού “ΕΡΑΤΩ” της   Aegean Flying Dolphins, που εκτελεί δρομολόγιο στην γραμμή Βόλος - Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος και αντίστροφα.

Όπως τονίσθηκε στη συγκέντρωση, «το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο ταχύπλοο έχει υποστεί συνεχείς βλάβες, με αποτέλεσμα να προκαλεί  μεγάλη ταλαιπωρία και αποκλεισμό στους κατοίκους ταξιδιώτες των Βορείων Σποράδων και το κυριότερο έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στο θέμα της ασφαλούς πλεύσης του πλοίου, με κάποιους ταξιδιώτες να πιστεύουν ότι θέτουν σε κίνδυνο  τις ζωές τους.» 

Επίσης επισημάνθηκε στη συγκέντρωση ότι το fd “Ερατώ” υστερεί
σε βασικές προδιαγραφές, όπως το σαλόνι επιβατών, ο υπερβολικός θορυβος, η έλειψη χώρου αποσκευών, ο κλιματισμός κλπ. Ο χώρος των WC είναι απαράδεκτος και γενικώς  πρόκειται για ένα πλοίο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας ευρωπαϊκής χώρας του 2018.

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών απο τους κατοίκους της Αλοννήσου και η αποστολή τους με το κείμενο διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ο οποίος άκουσε τα παράπονα και το αίτημα των παρευρισκομένων. Στην συνέχεια τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της ακτοπλοΐας μετά απο τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα. Επίσης  δεσμεύτηκε  ότι θα μεταβιβάσει και ο ίδιος το αίτημα – καταγγελία στο αρμόδιο Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.