Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Γενικό Λύκειο Σκοπέλου / Βόλτα στο Κάστρο Σκοπέλου και στον παραδοσιακό Οικισμό

Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος για εκπαιδευτικούς και μαθητές του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου, οι οποίοι, στα πλαίσια της δυνατότητας των σχολείων για ολιγόωρη διδακτική επίσκεψη, επισκέφθηκαν το Κάστρο Σκοπέλου και ξεναγήθηκαν από τον εκπαιδευτικό του Σχολείου, κ. Παπαευσταθίου Αθανάσιο, Αναπληρωτή Διευθυντή και Καθηγητή Θεολόγο, στις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες και στις παλιές εκκλησιαστικές εικόνες, που υπάρχουν στο παραδοσιακό οικισμό.

Μαθητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στο επιβλητικό και πανοραμικό Κάστρο της Σκοπέλου και παρακολούθησαν από τον κ. Παπαευσταθίου και τον πατέρα Νικόλαο ένα ιστορικό, καλλιτεχνικό και θρησκευτικό αφιέρωμα στους ναούς του Κάστρου (Χριστός στο Κάστρο, Παναγία Παπαμελετίου, Παναγίτσα του Πύργου), με τους συνοδούς καθηγητές τους, κα Κατσικογιάννη Κοκίτσα, κ. Μολοχά Θεόδωρο, κα Μαυρογιώργου Μαρία-Χριστίνα, κα Μαυρομμάτη Μαρία και την διευθύντρια, κα Καπραβέλου Αλεξία.

Πολλοί μαθητές γνώρισαν, κατά τις διαδρομές, γραφικά σημεία του Κάστρου που δεν είχαν ως τώρα ανακαλύψει. Την κόπωση της ανάβασης και την μακρά ξενάγηση αποζημίωσαν οι τόσο ενδιαφέρουσες γνώσεις που αποκόμισαν, η μαγευτική θέα, η παραδεισένια ομορφιά του τοπίου και το αιγαιοπελαγίτικο φως.

Πάντα στη ζωή τέτοιες στράτες όμορφες!