Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Πέντε μήνες απλήρωτες οι καθαριστρίες των σχολείων της Σκοπέλου

Εδώ και πέντε μήνες οι χαμηλά αμειβόμενες εργαζόμενες (300-400 ευρώ ή και λιγότερα) συμβασιούχες καθαρίστριες πολλών  δημοσίων σχολείων κι ανάμεσά τους κι αυτές του Δήμου Σκοπέλου παραμένουν απλήρωτες από την έναρξη του σχολικού έτους, μη έχοντας λάβει ούτε ένα ευρώ!
Μετά το πέρας της συνεδρίασης  του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το καθεστώς της απληρωσιάς των σχολικών καθαριστριών της Σκοπέλου ανέδειξε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση,  καυτηριάζοντας  τη στάση της κυβέρνησης που προπαγανδίζει τη "δίκαιη ανάπτυξη" που έρχεται.

Πέρασαν πέντε μήνες και οι χαμηλά αμειβόμενες
εργαζόμενες (300-400 ευρώ ή και λιγότερα) συμβασιούχες καθαρίστριες πολλών  δημοσίων σχολείων κι ανάμεσά τους κι αυτές του Δήμου Σκοπέλου παραμένουν απλήρωτες από την έναρξη του σχολικού έτους, μη έχοντας λάβει ούτε ένα ευρώ για την εργασία τους,  ενώ οι ίδιες κοπιάζουν  καθημερινά για να κρατήσουν τα σχολεία καθαρά.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλαν την τακτική του Ινστιτούτου Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, την ώρα που η Κυβέρνηση διαφημίζει στους "θεσμούς" αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα. 

Οι σχολικές καθαρίστριες  δεν πρέπει να εφησυχάζουν με τις υποσχέσεις Δήμων και Υπουργείου Παιδείας, αλλά πρέπει  να διεκδικήσουν οργανωμένα τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με συσπείρωση  στα σωματεία τους.»