Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με Βόρειες Σποράδες η Θεσσαλονίκη

Μετά από δύο χρόνια η Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2018 δεν θα συνδέεται με τις Σποράδες, αρνητική εξέλιξη που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την τουριστική κίνηση τόσο της πόλης όσο και των τριών νησιών.

Με απόφαση της εταιρείας Hellenic Seaways, το FlyingCat 4, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, φέτος το καλοκαίρι θα χρησιμοποιηθεί σε άλλη γραμμή από το λιμάνι της Ραφήνας.  

«Δεν υπάρχει στο φετινό πρόγραμμα της Hellenic Seaways, το FlyingCat 4 για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης - Σποράδες», επιβεβαίωσε, μιλώντας στη Voria.gr, o τουριστικός πράκτορας εκπρόσωπος της Hellenic Seaways Γιάννης Δημητριάδης, σύμφωνα με τον οποίο ήταν απόφαση της ίδιας της εταιρείας και δεν συνδέεται με την εξαγορά της (50,30%) από την Attica Group (στην οποία ανήκουν τα Blue Star Ferries).

«Φέτος μαθαίνουμε πως το καράβι για το οποίο δουλέψαμε πολύ τα προηγούμενα χρόνια για να είναι πετυχημένο, δεν είναι στα πλάνα της εταιρείας. Πρέπει να παραμένει η σύνδεση με τις Σποράδες», υπογράμμισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Σπύρος Πέγκας, κάνοντας λόγο για
«συμφέροντα που υπάρχουν στη χώρα». Προανήγγειλε ότι θα ξεκινήσει η δημοτική αρχή ενέργειες και επαφές προκειμένου να επανέλθει η σύνδεση και να συνεχιστεί η προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν εντατικές οι προσπάθειες που κατέβαλε από το 2013 η διοίκηση του δήμου, προκειμένου να επιτευχθεί η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες.

Είχαν προηγηθεί πολλές επαφές με αρμόδιους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, με τουριστικούς φορείς και πράκτορες, για την υλοποίηση της σύνδεσης καθώς και για δημιουργία ελκυστικών τουριστικών πακέτων για τους Θεσσαλονικείς και για τους επισκέπτες.

Το καλοκαίρι του 2017 χιλιάδες επιβάτες ταξίδεψαν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τις Σποράδες, με τη σεζόν (από τις 2 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου) να κλείνει θετικά για την ακτοπλοϊκή σύνδεση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, οι επιβάτες ήταν ακόμη περισσότεροι από το καλοκαίρι του 2016, όπου είχαν ταξιδέψει περίπου 70.000 άτομα.

Κάτια Γερακαρίτου