Sporades news / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ • 3nisia@otenet.gr • © Aπαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, χωρίς αναφορά πηγής με ενeργό link

ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ / ΑΦΟΙ ΠΡΟΒΙΑ / ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Λιμάνι Σκοπέλου / Σουβλάκι στην καντίνα του Τάσου και της Ελένης και το 2017!

Από Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο γνωστό στέκι..!
Ζεστό και ζουμερό
Ακάθεκτοι και δυναμικοί ο Τάσος και η Ελένη Νάστα συνεχίζουν και το 2017 με ποιοτικές, υπέροχες νοστιμιές...

Σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι, λουκάνικο σε πίτα, ψωμάκι και μερίδα. Οικονομικά, χορταστικά, αφού δεν τσιγκουνεύεται τα υλικά του, υγιεινά και καθαρά!
Είναι must / Πρέπει να πας!
Διανομή από τον πάντα πρόθυμο Σωτήρη στο τηλ. 6971781180 (what's up)

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Άμα είσαι "γάτα" διαβάζεις Βόρειες Σποράδες!


Ασκληπιείο Σποράδων / Νέα ημερομηνία για το ιατρείο οφθαλμίατρου

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος
Δημήτρης Αγγελίνας 
Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Δημήτρης Αγγελίνας θα πραγματοποιήσει το ιατρείο του την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, επ’ ευκαιρίας της διεξαγωγής της τελετής των εγκαινίων (κλικ), Αγιασμού και κοπής πίτας του πολυϊατρείου, οπότε και αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις από κοινού με τους υπευθύνους του «Ασκληπιείου Σποράδων», για νέες πρωτοπορριακές ιατρικές εφαρμογές που θα πραγματοποιούνται εφεξής και στη Σκόπελο.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2424024500 και 2424023837.

Σκόπελος / Ενημερωτική συγκέντρωση Γονέων και Κηδεμόνων για το "Πεπαρήθειο"

Ενημερωτική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου “Ξενία” με θέμα την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου, σχετικά με καταλληλότητα του κτιρίου και την ασφάλεια των μαθητών, μετά από την πρόσφατη αποκόλληση σοβά (κλικ) από το ταβάνι της εισόδου του νέου κτιρίου.

Η συγκέντρωση, στην οποία θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Να σημειώσουμε ότι το συμβάν έγινε 5 μόλις λεπτά πριν από τα διάλειμμα των μαθητών, οι οποίοι λόγω καιρού θα βρίσκονταν στην αίθουσα που έγινε η αποκόλληση.

Τα ερωτήματα των γονέων στο «τί θα γινόταν εάν έπεφτε στα κεφάλια από τα “πρωτάκια”, που είναι εκεί οι τάξεις τους; Ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη;» «Ως πότε θα βασιζόμαστε στην Θεία Πρόνοια;» παραμένουν αναπάντητα, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει το σχολείο και με ποιανού υπογραφή…

Σημ. Σ.: Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και άλλα κτίρια χρειάζονται έλεγχο, με πρώτο και καλύτερο το Κλειστό Γυμναστήριο Σκοπέλου (κλικ)

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου συνεδρίασε με αφορμή το πρόσφατο συμβάν στο χώρο του διδακτηρίου. 

Στη συζήτηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν στην εκπαιδευτική διαδικασία από την αδυναμία λειτουργίας του Σχολείου. 

Ταυτόχρονα, συμμεριζόμενοι την εύλογη ανησυχία των γονέων, δηλώνουμε και τη δική μας αγωνία για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επάνοδό μας σ’ ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον.»

Πέτρος Βαφίνης: Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όσους βοήθησαν την Αλόννησο

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται από τότε που ο "ιστορικός" σε ένταση και διάρκεια χιονιάς έπληξε την Αλόννησο, η οποία ακόμα επουλώνει τις πληγές... Τώρα, που αυτή η δοκιμασία αποτελεί πλέον παρελθόν, ο Δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους, ο καθένας από το πόστο του, βοήθησε την Αλόννησο. Ο Δήμαρχος στην ευχαριστήρια επιστολή του γράφει:
«Σήμερα διανύουμε την 13η ημέρα από την στιγμή που έσκασε η μετεωρολογική βόμβα σφοδρής χιονόπτωσης στο νησί των Σποράδων, στην όμορφη Αλόννησο.

Η Δημοτική Αρχή, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε έναν δύσκολο αγώνα και έβαλε ως στόχο να μην χαθεί καμία  ανθρώπινη ζωή.

Αυτό που ζήσαμε στο νησί μας ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μιας και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι του νησιού  δεν θυμούνται ποτέ ανάλογη χιονόπτωση στο παρελθόν.

Το ύψος το χιονιού έφτασε από 1μ. έως 1,5μ.  στο λιμένα Πατητηρίου, ενώ στα ορεινά έφτασε έως και τα 4 μ., μέσα σε διάστημα 3 ημερών.

Τα σπίτια, οι επιχειρήσεις, τα αυτοκίνητα,τα δίκτυα ΔΕΗ- Ο.Τ.Ε , το δίκτυο ύδρευσης και το οδικό δίκτυο υπέστησαν μεγάλες καταστροφές λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των πτώσεων  εκατοντάδων πευκόδενδρων.

Αλόννησος / Οικονομική ενίσχυση πληγέντων από τις χιονοπτώσεις • Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

Οι πολίτες του δήμου Αλοννήσου που έχουν υποστεί ζημιές στην κύρια κατοικία τους (ιδιόκτητη ή ενοικιασμένη), στην οικοσυσκευή της κύριας κατοικίας τους, ή αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα (στέγασης – σίτισης) ή έχουν υποστεί σωματικές βλάβες, έπειτα από τις πρόσφατες έντονες χιονοπτώσεις κατά το χρονικό διάστημα από τις 6/1/2017 έως τις 12/1/2017, μπορούν να προσέλθουν στο Δημαρχείο (2ος Όροφος –  Γραφείο Τεχνικής Υπηρεσίας, ώρες 8:00 – 14:00) και να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά μέχρι και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, προκειμένου να εξεταστεί η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης:
Α. Για τις περιπτώσεις αντιμετώπισης βασικών βιοτικών στεγαστικών αναγκών: 
Έντυπο Αίτησης (χορηγείται από το δήμο)
Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από το δήμο)
Αποδεικτικά στοιχεία πληρωμών για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών
Φορολογική Δήλωση έτους 2015 (Έντυπα Ε1, Ε9 και Εκκαθαριστικό) ή Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχει υποχρέωση φορολογικής δήλωσης 
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
Οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια κατοικία του δικαιούχου (ένορκη βεβαίωση, λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο κ.α.)
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Βεβαίωση ένωσης πολυτέκνων (σε περίπτωση πολυτεκνίας)
Βεβαίωση ποσοστού αναπηρίας (σε περίπτωση αναπηρίας)
IBAN Λογαριασμού τραπέζης με πρώτο όνομα τον αιτούντα
Φωτογραφίες τεκμηρίωσης (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή)
Εξουσιοδότηση (σε περίπτωση υποβολής αίτησης από άλλο πρόσωπο)
Β. Για τις περιπτώσεις αντιμετώπισης κατασκευαστικών εργασιών σε πληγείσες κατοικίες και αντικατάσταση οικοσυσκευής:

Βόρειες Σποράδες / Αποστολή και παραλαβή δεμάτων από Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο αυθημερόν!

Προσιτά και υπεύθυνα!

Στα πλαίσια της ανάπτυξης των υπηρεσιών και της απρόσκοπτης διακίνησης των εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά μας, (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο) αναλαμβάνουμε  την αυθημερόν φόρτωση και εκφόρτωση δεμάτων από τα καράβια και τα δελφίνια με προορισμό το ΚΤΕΛ Βόλου και
αποστολή σε όλη την Ελλαδα και το αντίστροφο, με ελάχιστο κόστος.

Τηλ. επικοινωνίας 6996 553016
απο 10 π.μ. εώς 22:00 μ.μ.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Best Shop / Προσφορές Ιανουαρίου 2017 VICKO

Προσφορές της VICKO για τον μήνα Ιανουάριο 2017,
από το Best Shop στην Σκόπελο.
κλικ ΕΔΩ για να τις διαβάσετε.

Best Shop
Χώρα Σκοπέλου, Σκόπελος
Τηλ: 24240 22033

Σκόπελος / Τα δικαιολογητικά αποζημίωσης οικοσκευής που υπέστη ζημιά από την χιονόπτωση

Οι πολίτες της νήσου Σκοπέλου, που έχουν υποστεί ζημιές μόνο στην οικοσκευή της ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ τους (ιδιοκτησία ή ενοικιασμένη) από την έντονη χιονόπτωση από 07-01-2017 έως 11 -01-2017 θα πρέπει να προσέλθουν στο Δημαρχείο (ισόγειο – πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ώρες 09:00-13:00) και να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 03/02/2017:


1. Αίτηση (έντυπο από το δήμο)

2. Υπεύθυνη δήλωση (έντυπο από το δήμο)

3. Ε1 Φορολογικού έτους 2015 & Ε9

4. Λογαριασμό ΔΕΗ ακινήτου

5. Οικοδομική άδεια ή Δηλώσεις Τακτοποίησης (Ν. 4178/13) ακινήτου

6. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

7. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

8. Μισθωτήριο συμβόλαιο (σε περίπτωση ενοικίασης)

9. Ένορκη Βεβαίωση (αν ο δικαιούχος φιλοξενείται και η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια και δεν αποδεικνύεται διαφορετικά)

10. Λογαριασμός τραπέζης IBAN με πρώτο όνομα τον αιτούντα

11. Εξουσιοδότηση (σε περίπτωση υποβολής αιτήσεως από άλλον)

12. Φωτογραφίες τεκμηρίωσης συμβάντος

Σκόπελος / Δεν θα λειτουργήσει το Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο την Πέμπτη και Παρασκευή.

Δεν θα λειτουργήσει για ακόμα δύο ημέρες (Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Ιανουαρίου) το Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, λόγω απαραίτητων εργασιών στο ταβάνι της εισόδου του νέου κτιρίου.

Την απόφαση έλαβε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Π.Ε. Μαγνησίας Γεωργ. Πολύζου.

Σκόπελος / Στον Άγιο Νικόλαο το μνημόσυνο του Τζώρτζη

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Την Σάββατο 21 Ιανουαρίου θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του Γιώργου Ζευγολάτη (Τζώρτζη), που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας, στις 17 Δεκεμβρίου 2016.

Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι του Τζώρτζη θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σκοπέλου, εις μνήμη και υπέρ αναπαύσεως του εκλιπόντος.

"Ασκληπιείο Σποράδων" / Πρόσκληση στην τελετή Εγκαινίων και Αγιασμού

Το Ιδιωτικό Ιατρικό και Διαγνωστικό κέντρο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΠΟΡΑΔΩΝ» με χαρά σας προσκαλεί στην τελετή Εγκαινίων και Αγιασμού του για το νέο έτος 2017, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 13:00, στους χώρους του πολυϊατρείου, στη Σκόπελο.

Την τελετή θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία, μικρή δεξίωση, εκπλήξεις και αναμνηστικά δώρα προς τους παρευρισκομένους.

Επίσης σε συνεργασία του κέντρου μας με τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα – MSF» θα υπάρξει η δυνατότητα συγκέντρωσης ποσού για ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια προς τα θύματα πολέμου της Συρίας.

Θεατρικό δρώμενο «Όπου Γης» από το ΚΘΒΕ

στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Μαρτυρίες προσφύγων «μπλέκονται» με την ποίηση και «ζωντανεύουν» μπροστά στο κοινό, στο θεατρικό δρώμενο «Όπου Γης» που πραγματοποιεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 20 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 20:00, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες».

Το δρώμενο είναι μια σύνθεση από μαρτυρίες προσφύγων και αποσπάσματα από τα κάτωθι κείμενα (με τη σειρά που ακούγονται):

Αποζημιώσεις 150.000 ευρώ για δίκτυα και υποδομές λόγω των φυσικών καταστροφών

  • 90.000 € στην Σκόπελο
  • 60.000 € στην Αλόννησο
Ενισχύσεις 150.000 ευρώ σε Σκόπελο και Αλόννησο, ενέκρινε ο Υπ. Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές λόγω των φυσικών καταστροφών από τις έντονες καιρικές συνθήκες.

Με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», η εν λόγω χρηματοδότηση αποδίδεται ως εξής:

• Δήμος Σκοπέλου, Νομού Μαγνησίας, 90.000 €
• Δήμος Αλοννήσου, Νομού Μαγνησίας, 60.000 €

Οι Ναυτοπρόσκοποι Σκοπέλου κόβουν την πίτα τους

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου, οι Βαθμοφόροι και η Ε.Κ.Σ. έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην κοπή της βασιλόπιτας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στις 5 μ.μ., στο BARDON.

Θα χαρούμε να είστε μαζί μας, να ανταλλάξουμε ευχές και να γνωριστούμε καλύτερα!

Ο Α.Ο. Σκιάθου απέκτησε τον Ρολάντ Κεμάλλι

Ο Α.Ο Σκιάθου  ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας με τον ποδοσφαιριστή Ρολάντ Κεμάλλι, που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν με την φανέλα της ΠΑΕ Καλαμάτα στο πρωτάθλημα της Γ ’Εθνικής Κατηγορίας.
Είναι γεννημένος στις 1/12/90, αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Νίκης Βόλου, ενώ έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Νέους Αθλητές Νίκης, Άρη Μελισσατίκων, Γ.Σ Αλμυρού, Α.Σ Ρήγας Φεραίος, ΠΑΕ Νίκη Βόλου και ΠΑΕ Καλαμάτα.

Τη φετινή σεζόν λόγω δουλειάς βρισκόταν στην Αγγλία όπου προπονούνταν και αγωνίζονταν σε ομάδα του Λονδίνου.

Ο πρόεδρος του Α.Ο Σκιάθου Γιώργος Μιτζέλος, έχοντας υπόψη την επιστροφή του στην Ελλάδα λόγω των σπουδών του, με μεθοδικές κινήσεις και προσωπικές συζητήσεις, ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, που θα ενισχύσει τον σύλλογο για περίπου 2 μήνες. Το ντεμπούτο του με την φανέλα του Α.Ο Σκιάθου αναμένεται να γίνει στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Άρη Μελισσατίκων την ερχόμενη εβδομάδα.

Η διοίκηση του Α.Ο Σκιάθου, το προπονητικό επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι τον καλωσορίζουν και του εύχονται υγεία και πολλές επιτυχίες με την φανέλα του συλλόγου.

Επίσης, η διοίκηση του Α.Ο Σκιάθου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε ομάδα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και η επίτευξη της συμφωνίας είναι θέμα ωρών, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν ακόμη δύο μεταγραφές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου ευχαριστεί τον πρόεδρο του ομίλου ΙΑΣΩ Γιώργο Σταματίου

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου
Γιώργος Τριανταφύλλου

ευχαριστεί θερμά


τον  Όμιλο ΙΑΣΩ και
τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ,

μαιευτήρα - γυναικολόγο Γιώργο Σταματίου,
για την προσφορά του στο Κέντρο Υγείας.

Ο  συμπατριώτης μας -γεννημένος στη Γλώσσα- Μαιευτήρας - Γυναικολόγος Γιώργος Σταματίου έστειλε στο Κέντρο Υγείας άκρως απαραίτητο φαρμακευτικό και νοσοκομειακό υλικό.

Χειμώνας 2017 / Το λιμάνι της Σκοπέλου φιλοξένησε εκατοντάδες πουλιά

Αρκετά φιλόξενο αποδείχθηκε το λιμάνι της Σκοπέλου για τα εκατοντάδες άγρια πουλιά που βρήκαν καταφύγιο στο παλιό λιμάνι και στην εκβολή στην 'Αμμο, λόγω της βαρυχειμωνιάς,η οποία τα ανάγκασε να μεταναστεύσουν νοτιότερα και να βρουν προσωρινό καταφύγιο σε υγρότοπους του νησιού.

Οι κάτοικοι έριξαν τροφές στους χειμερινούς επισκέπτες του νησιού και δημιούργησαν γι' αυτά ένα ασφαλές -μακριά από λαθροκυνηγούς- περιβάλλον, μέχρι να μπορέσουν να ξαναπετάξουν προς τα μέρη τα οποία ζουν.

Επείγον / Δεν θα λειτουργήσει το Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, λόγω ξαφνικής αποκόλλησης σοβά από το ταβάνι, στην είσοδο του νέου κτιρίου.
Αύριο θα γίνει αποκόλληση όλων των επικίνδυνων για τους μαθητές σημείων και θα πραγματοποιηθεί έλεγχος του κτιρίου από πολιτικό μηχανικό του νησιού.

Οι χειρότεροι κωδικοί "ασφαλείας" για το 2016

Η καθιερωμένη λίστα με τα χειρότερα passwords της χρονιάς που ολοκληρώθηκε δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία εντύπωση. Αποδεικνύεται για άλλη μια χρονιά ότι παρά την εκθετική αύξηση των ενημερωτικών δελτίων για τους κινδύνους των κυβερνοεπιθέσεων, πολύς κόσμος εξακολουθεί να καταφεύγει σε τραγικές επιλογές για την «προστασία» των λογαριασμών του.

Η φετινή ανάλυση έγινε από τους δημιουργούς της εφαρμογής Keeper, οι οποίοι ανέλυσαν περισσότερα από 10 εκατ. passwords που διέρρευσαν από διάφορες κυβερνοεπιθέσεις και κενά ασφαλείας μέσα στο 2016. Στην κορυφή βρίσκεται ξανά το «123456» και γενικότερα η πρώτη δεκάδα προκαλεί θλίψη…

1. 123456
2. 123456789
3. qwerty
4. 12345678
5. 111111
6. 1234567890
7. 1234567
8. password
9. 123123
10. 987654321

Σκόπελος / Τα ονόματα των νικητών της πρωτοχρονιάτικης κλήρωσης της Best Shop

Οι τρείς νικητές της πρωτοχρονιάτικης κλήρωσης είναι:

1. Ξηροχειμώνας Σωτήρης – Αγορές από τo Best Shop αξίας 700€

2. Τζουβαράκου Ιωάννα - Αγορές από super market αξίας 500€

3. Χασιώτης Σπύρος - Αλυσοπρίονο Mc culloch

Όπως κάθε χρόνο η Best έκανε τρία μεγάλα δώρα σε τρεις τυχερούς πελάτες της σε κλήρωση που έγινε Πρωτοχρονιά.

Κάθε πελάτης αγοράζοντας κάποιο προϊόν οποιασδήποτε αξίας, έδινε το όνομά του στο ταμείο και έμπαινε στην κλήρωση.

Best Shop
Χώρα Σκοπέλου
Τηλ. 24240 22033
info@bestshopskopelos.gr
www.bestshopskopelos.gr

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Λειτουργία μαιευτικού - μαστολογικού ιατρείου στη Σκόπελο

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ο χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος, εξειδικευμένος στις παθήσεις μαστού Βασίλειος Κολοβός, θα εξετάσει στο ιατρείο του στη Σκόπελο, στην περιοχή του Μώλου, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Το ιατρείο διαθέτει νέο, υπερσύγχρονο μηχάνημα υπερήχων (δυνατότητα υπέρηχου μαστών, 3d/4d απεικόνιση μαιευτικού υπερηχογραφήματος, αυχενική διαφάνεια).

Τηλέφωνο για ραντεβού 24210 34585 - 6972 527 845

Στις 23 Ιανουαρίου οι προπονήσεις όλων των ακαδημιών του Α.Ο. Σκοπέλου

Οι προπονήσεις ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ των ακαδημιών του Α.Ο. Σκοπέλου, θα αρχίσουν την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, λόγω της προσωρινής ακαταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου και του κλειστού Γυμναστηρίου, μετά την κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου ευχαριστεί τη VODAFONE Ελλάδας

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της VODAFONE ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Χάρη Μπρουμίδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, για τη διάθεση μηχανήματος που συμμετείχε στις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων από την έντονη χιονοθύελλα που έπληξε το νησί.

Στην  επιστολή, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο για «την πολύτιμη βοήθεια που παρείχατε  και το έκδηλο ενδιαφέρον που επιδείξατε όσον αφορά  στην αντιμετώπιση των συνεπειών της σφοδρής χιονόπτωσης στο νησί μας,  με τη διάθεση του προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματος της Εταιρείας σας για  τη διάνοιξη δρόμων και τον απεγκλωβισμό ατόμων».

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι ήταν ακόμα μια απόδειξη της κοινωνικής προσφοράς της VODAFONE ΕΛΛΑΔΑΣ, που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Σκόπελος / Από Τρίτη 17 Ιανουαρίου τα μαθήματα στο φροντιστήριο Αγγλικών της Μαρίας Υδριώτου

Το φροντιστήριο Αγγλικών της Μαρίας Υδριώτου στη Σκόπελο,  θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Ιανουαρίου ο χειρουργός - ιατρός Παύλος Τσαντίκος στη Σκόπελο

Ο χειρουργός - ιατρός Παύλος Τσαντίκος 
εύχεται σε όλους
Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία

Τετάρτη και Πέμπτη θα λειτουργήσει στη Σκόπελο το ιατρείο του χειρουργού - ιατρού Παύλου Τσαντίκου (κλικ).

Το ιατρείο δέχεται με ραντεβού

Τετάρτη απόγευμα 18:00 - 21:00
Πέμπτη  09:00 - 13:00.

Ο χώρος του ιατρείου βρίσκεται στην περιοχή Γεφυράκι, δίπλα στη Γενική Ταχυδρομική.              
Τηλέφωνα επικοινωνίας/ραντεβού:

Βόλου: 24210 34152
Σκοπέλου: 24240 22400
Κινητό: 6944776027

Σκόπελος / Κανονικά τα σχολεία από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου

Ανοίγουν, αύριο Τρίτη 17 Ιανουρίου, τα σχολεία στη Σκόπελο, τα οποία είχαν παραμείνει κλειστά την περασμένη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση.

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Στιγμές ευτυχίας για τους νεόνυμφους Ελένη και Σταμάτη!

Τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους ζουν αυτές τις ημέρες η Ελένη Αναγνωστοπούλου και ο Σταμάτης Χρυσοφός, οι οποίοι μετά από μια μακροχρόνια σχέση αποφάσισαν να ενωθούν με τα δεσμά του Γάμου.

Το μυστήριο τελέστηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στη Λάρισα, μπροστά σε πάρα πολλούς συγγενείς και φίλους, οι οποίοι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, βρέθηκαν κοντά στα δύο αγαπητά σε όλους παιδιά, για να μοιραστούν την χαρά τους.

Ελένη, Σταμάτη, πολλές θερμές ευχές για βίο ανθόσπαρτο.

Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει...

Από τις αντιδημάρχους Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη και Αθήνα Ντάκη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή:
«Η εβδομάδα που πέρασε ήταν για τη Σκόπελο δύσκολη...

Η σφοδρή και πρωτόγνωρη χιονόπτωση δημιούργησε πολλά προβλήματα στο νησί μας, κινδύνευσαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές...

Η εβδομάδα που πέρασε δοκίμασε τις αντοχές και τις δυνάμεις όλων μας...

Έχοντας, ακόμα, ανοικτά τα μέτωπα της αποκατάστασης στο νησί και γνωρίζοντας ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να ορθοποδήσει η Σκόπελος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στάθηκαν πλάι μας αυτές τις δύσκολες στιγμές, βοηθώντας τη Δημοτική Αρχή, αλλά και προσωπικά εμάς να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο και στη ένταση που οι μέρες της χιονόπτωσης έφεραν στο νησί μας...

Το πιο μεγάλο μας ευχαριστώ όμως απευθύνεται στους εθελοντές, που ήταν παρόντες για οκτώ συνεχόμενες μέρες, δίνοντας, όπου μπορούσαν, όλες τους τις δυνάμεις.

Ευχαριστούμε, από καρδιάς, τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, που υπερέβαλαν εαυτόν όλη την εβδομάδα, τους εργαζόμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σκοπέλου, στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Λιμενικό Σώμα, τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, τους συναδέλφους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και όλους τους Σκοπελίτες για την ψυχραιμία και την υπομονή τους αυτές τις δύσκολες για το νησί μας στιγμές.

Ευχαριστούμε ακόμα και όσους μας γκρίνιαξαν ή μας μάλωσαν για την ετοιμότητά μας αυτές τις στιγμές. Μας έκαναν δυνατότερες..!

οι Αντιδήμαρχοι Σκοπέλου
Μάχη Κλωνάρη - Κούβαρη
Αθηνά Ντάκη - Αρκομάνη»

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου συνεχίζει τη μάχη στα χιόνια (15-1-2017)

Ενώ το χιόνι δεν έχει λιώσει ακόμα από την πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια κακοκαιρία που έπληξε τη Σκόπελο η μάχη για την αποκατάσταση συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα.

Άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου επιχειρούν από το πρωί (15-1-2017) στην περιοχή Κοτρωνάκι, συμμετέχοντας στην κοπή πεσμένων δέντρων για την αποκατάσταση βλάβης σε κολώνες και καλώδια της ΔΕΗ.

Προσοχή στο μόνιμο stress

Ο Σκοπελίτης καρδιολόγος
Δημήτρης Απ. Κρικίδης
Πρόσφατα στο περιοδικό Lancet, όπως μας πληροφορεί ο καρδιολόγος Δημ. Κρικίδης, ανακοινώθηκε μια εργασία σχετικά με τον τρόπο που το μόνιμο στρες προκαλεί εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Μια ανακάλυψη που μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στην πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

Προσοχή λοιπόν στο μόνιμο στρες!

Σκόπελος / Περιμένοντας τις αποζημιώσεις...

Παλιό λιμάνι Σκοπέλου / 15-1-2017
Από τα πολλά δυσάρεστα που άφησε πίσω της η παρατεταμένη κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Ευχή όλων οι αποζημιώσεις να δοθούν έγκαιρα και να μην έχουν την τύχη εκείνων της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου 2015...

Το χιόνι στη Σκόπελο καλά κρατεί...

Όλη η Σκόπελος στη μάχη του αποχιονισμού...
15-1-2017

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Εκδήλωση Αγάπης για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου

Μεγάλη μουσική βραδιά αγάπης με σκοπό να ενισχυθούν οι σκοποί και οι δραστηριότητες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου διοργανώνεται την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου.

Για τη συγκεκριμένη βραδιά έχει προγραμματιστεί να μεταφερθεί στο νησί της Σκιάθου ο μεγαλύτερος κουμπαράς Αγάπης με κύριο σκοπό τα έσοδα να δοθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση των περαιτέρω δραστηριοτήτων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Τη μουσική βραδιά θα πλαισιώσει ο γνωστός ερμηνευτής και πιανίστας Γιώργος Μπελίρης που αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης, αλλά με μεγάλα ψυχικά αποθέματα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Indianapolis όπου παρακολούθησε για δύο χρόνια το ειδικό λύκειο  για παιδιά με μειωμένη όραση ή τύφλωση, ενώ είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής  του Α.Π.Θ. Σήμερα δεν ασκεί την δικηγορία, αλλά είναι διορισμένος δικηγόρος  στο Πρωτοδικείο Βόλου.

Σκόπελος / Ο χιονιάς έπληξε και το κοιμητήριο

Πολλές οι ζημιές από τον χιονιά, οι οποίες απαιτούν χρόνο και πολλή δουλειά...

Το καλοκαίρι θα πάρει εκδίκηση..!

Κανείς, σήμερα, δεν ήθελε να κάτσει στο έρημο και μόνο παγκάκι στην παραλία Σκοπέλου, το οποίο φρόντισε να πετάξει γρήγορα τα χιόνια από πάνω του, θυμίζοντάς μας ότι το ερχόμενο καλοκαίρι δύσκολα θα το βρίσκουμε άδειο, για να ξαποστάσουμε ή να απολαύσουμε τη θέα του λιμανιού..!

ΑΒ Σκοπέλου / Ανοικτά την Κυριακή 9.00 - 19.00

Το κατάστημα ΑΒ Σκοπέλου θα είναι ανοικτό την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, από τις 9 το πρωί ως τις 7 το βράδυ.


ΑΒ / Ι. Ζέρβας και Σία ΕΕ
Τηλ. 24240 24340

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Σκόπελος / Κλειστά τα σχολεία και την Δευτέρα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Σκοπέλου:
1.  Νηπιαγωγεία Σκοπέλου, Γλώσσας, Κλήματος
2.  Δημοτικά  Σχολεία Σκοπέλου, Γλώσσας, Κλήματος
3. Γυμνάσιο Σκοπέλου, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας
4. Λύκειο Σκοπέλου, ΕΠΑΛ Σκοπέλου
και την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών συνθηκών που δημιούργησε η  έντονη χιονόπτωση  και  καθιστά πολύ επικίνδυνη έως αδύνατη την προσέλευση των μαθητών.

Μυρτιδιώτισσα / Άρχισε η ρυμούλκηση και η αρχή του τέλους της οδύσσειας των επιβατών

Άρχισε πριν από λίγο η ρυμούλκηση της «Μυρτιδιώτισσας» από το CHRISTOS XVII και ταυτόχρονα η αρχή του τέλους της οδύσσειας των επιβατών.

Το πλοίο αναμένεται στο λιμάνι του Άγιου Κωνσταντίνου περίπου στις 23.00.

Πρώτο ταξίδι για Βόρειες Σποράδες με προβλήματα για τη “Μυρτιδιώτισσα” και απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες!

• Ρυμουλκείται αυτή την ώρα (14.15) για Άγιο Κωνσταντίνο

•Το ΠΛΣ 169 του λιμεναρχείου Σκοπέλου
σπεύδει για τυχόν μεταφορά των επιβατών προς Σποράδες

• Κοντά στα Αργυρόνησα η βλάβη από νερό στα καύσιμα.
Με μία ώρα καθυστέρηση, λόγω προβλήματος στην άγκυρα, αναχώρησε το “Μυρτυδιώτισσα” από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς Βόρειες Σποράδες για το πρώτο του -μετά από πολλές αναβολές- δρομολόγιο. Στις 14.15 μετά από βλάβη «από νερό στα καύσιμα» το πλοίο ρυμουλκήθηκε για το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Κανείς από τους επιβάτες δεν θέλει να σκεφθεί τι μπορούσε να συμβεί αν σήμερα είχαμε φουρτούνα.

Αλόννησος / Εντυπωσιακή διάσωση Γάλλων δια θαλάσσης από αλοννησιώτες ψαράδες (φωτογραφίες)

Τα καλά τα παλικάρια ξέρουν και άλλα μονοπάτια!
Οι ηλικίας 76 ετών, οι οποίο πάλευαν μόνοι τους (κλικ) στο σπίτι χωρίς θέρμανση, προσπαθώντας να επιβιώσουν με μια μικρή γεννήτρια και υγραέριο, διασώθηκαν με βάρκα από τη θάλασσα από τον Κώστα Μαυρίκη, δύο ψαράδες και άλλα τέσσερα ακόμα άτομα, οι οποίοι προσέγγισαν το σπίτι κατεβαίνοντας την πλαγιά και καθαρίζοντας το χιόνι που είχε καλύψει το σημείο. 
Αναχώρησαν σώοι για την Γαλλία και έδωσαν ραντεβού με το αγαπημένο τους νησί, στο οποίο ζουν από το 1985, για το καλοκαίρι του 2017, όταν ο ήλιος και η ζέστη επιστρέψουν..!

Ερώτηση για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία σε Σκόπελο και Αλόννησο

«Τα ελάχιστα μηχανοκίνητα μέσα και οι ελλείψεις σε απαραίτητο προσωπικό, η διάλυση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων καθώς και των ΔΕΚΕ, η υποχρηματοδότηση των δήμων, που έχουν οδηγήσει στη "γύμνια" τους από την απαραίτητη υποδομή, η ανάθεση της πολιτικής προστασίας σε εθελοντικές οργανώσεις και η τακτική αξιοποίησης ιδιωτικών συνεργείων και εργολάβων οδηγούν σε τεράστιες δυσκολίες για τη στοιχειώδη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων. Επί έξι ημέρες στη Σκόπελο και στην Αλόννησο παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι. Ο μικρός αριθμός μειωμένης ισχύος μηχανημάτων αποχιονισμού είχε αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο, με αντίστοιχες συνέπειες στην παροχή νερού και στη θέρμανση των κατοικιών.»
αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ερώτηση για τη λήψη μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία στη Σκόπελο και την Αλόννησο κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης.

Αναλυτικά η Ερώτηση έχει ως εξής:

Σκόπελος / Ακόμα υπάρχουν αποκλεισμένοι • Το νησί δεν τελειώνει στον περιφερειακό

• 13-1-2017 / Όπως μας πληροφόρησε ο Δήμαρχος Σκοπέλου ο δρόμος είναι ανοικτός από τον 'Αι Λια προς Σκόπελο και δεν υπάρχει πλόν πρόβλημα για κανέναν κάτοικο της περιοχής...
Άτομα χωρίς νερό και φάρμακα παραμένουν ακόμα και σήμερα σε απομακρυσμένες περιοχές της Σκοπέλου, ζητώντας με κάθε τρόπο βοήθεια. Η κα Μάχη Θωμά, η οποία κατοικεί εκτός Σκοπέλου, αγωνιά για τους γονείς της και μας γράφει:
«Θα ήθελα να εκφράσω το παράπονο μου.

Είμαι από τη Σκόπελο, άλλα μένω στην Αθήνα. Οι γονείς μου είναι μόνιμοι κάτοικοι και μένουν στον Άι-Λια, την κοκάλα, όπως λέμε την περιοχή. Είναι αποκλεισμένοι χωρίς νερό όλη την εβδομάδα. Δεν είχαν ούτε ρεύμα αλλά τακτοποιήθηκε η ζημιά στις 11/1/17. Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω πολλές φορές με την αντιδήμαρχο και την πυροσβεστική, για να πάει κάποιος να τους βοηθήσει ή να τους πάει νερό και φάρμακα, αλλά οι προσπάθειες μου πέφτουν στο κενό. Μόνο υποσχέσεις και λόγια έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Υποτίθεται ότι θα πήγαινε κάποιος χθες (12/1/17) αλλά και πάλι τίποτα. Καλός ο καθαρισμός της παραλίας και του περιφερειακού, αλλά το νησί δεν τελειώνει μόνο εκεί. Ξέρω ότι έχει ανάγκη πολύς κόσμος, αλλά μήπως πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί και για τις πιο απομακρυσμένες οικογένειες; Πρέπει να συμβούν τα χειρότερα; Πραγματικά δεν ξέρω πια σε ποιον άλλο να απευθυνθώ. Ακόμα και συγγενικό πρόσωπο προσπάθησε να μιλήσει με τον Δήμαρχο του νησιού μας, τον κ. Βασιλούδη, αλλά και εκεί η απάντηση ήταν αποκαρδιωτική.

Αν μπορεί ας με βοηθήσει κάποιος...

Ευχαριστώ πολύ.

Θωμά Μάχη.»

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Η νύχτα είναι μεγάλη και προβλέπεται κρύα!

Καυτερή μακαρονάδα με τρυπητό μακαρόνι, για περισσότερη ευχαρίστηση...

Η φωτό τραβηγμένη, κάπου στην παγωμένη Σκόπελο, με "μοντέλο" αποκλεισμένη από τα χιόνια νεαρά κυρία.

Σκόπελος / Ειδικοί γιατροί στο "Ασκληπιείο Σποράδων" μέχρι τέλος Ιανουαρίου

Το ιδιωτικό πολυϊατρείο και διαγνωστικό κέντρο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΠΟΡΑΔΩΝ» ενημερώνει ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες, λειτουργεί κανονικά, παρέχοντας όλο το γνωστό φάσμα των ιατρικών εξετάσεων  (υπερηχογραφήματα, triplex, ακτινογραφίες, μαστογραφίες, μέτρηση οστεοπόρωσης,κλπ) , εξυπηρετώντας και τυχόν επείγοντα περιστατικά, ενώ παράλληλα γνωστοποιεί το πρόγραμμα ειδικών ιατρών που θα φιλοξενήσει για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου 2017:

Σάββατο - Κυριακή 14-15/01
Χειρ.Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Τετάρτη 18/01
Χειρ.Ορθοπεδικός (Α.Κωστάκης)

Πέμπτη 19/01
Μαιευτήρας - Γυναικολόγος

Κυριακή 22/01
Χειρ.Οφθαλμίατρος

Παρασκευή 27/01
• Νευρολόγος
• Χειρ. ΩΡΛ
• Χειρ. Ουρολόγος

Σάββατο 28/01
• Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος
• Χειρ. Ορθοπεδικός (Γ.Γάτος)

Κυριακή 29/01
• Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος
• Χειρ. Ορθοπεδικός (Γ.Γάτος)