Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Σκόπελος / Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνος

Τρίτη 11/12/2018 απόγευμα 19:00:
Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με συμμετοχή του τοπικού κλήρου και λιτάνευση της ιεράς εικόνας. 

Τετάρτη 12/12/2018 πρωί:
Όρθρος και Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Αγαπητοί Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες

Κάθε χρόνο στις 12 Δεκεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου, του επονομαζόμενου δια το πλήθος και το μέγεθος των επιτελουμένων θαυμάτων και Μέγα, του οποίου το ιερό λείψανο "τεθησαύρισται εν Κερκύρα".

Στο νησί μας είμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι, διότι στη χώρα της Σκοπέλου και σε περίοπτη θέση, στην ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου, δυό - τρία σοκάκια κάτω από τον περιφερειακό δρόμο και το πολυκατάστημα του κ. Ρηγίνου Πατσή, υπάρχει Ιερός ναός, ο μοναδικός στο νησί, αφιερωμένος στη μνήμη του. Ο Άγιος Σπυρίδων είναι από τους πιο αγαπητούς στο λαό του Θεού, λόγω ίσως της απλότητός του και των θαυματουργιών του.
Γι' αυτό και η ιερά πανήγυρη αποτελεί κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός του χειμώνα. Στα παλαιότερα χρόνια, οι πιστοί συνέρρεαν και γέμιζαν ασφυκτικά τον Ιερό Ναό και τα περί αυτόν σοκάκια. Τα τελευταία χρόνια η μέτρια σε μέγεθος εκκλησία είναι μισογεμάτη. Οι παλαιότεροι άνθρωποι ήξεραν να αντλούν κουράγιο, δύναμη, ενέργεια, φώτιση, ελπίδα, από την πίστη και να ρίχνονται ανανεωμένοι στην σκληρή μάχη της καθημερινότητας για τον «άρτον τον επιούσιον». Εμείς στην Ελλάδα του 2014 άραγε έχουμε λιγότερο ανάγκη από τη θεία παρηγορία και ενίσχυση;

π. Χρήστος Λιθαδιώτης