Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο - Λύκειο Αλοννήσου

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το σχολικό έτος 2017-2018  πραγματοποιήθηκε στην Αλόννησο τη  Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η ημέρα αυτή, η οποία καθιερώθηκε να εορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ  – ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Στα πλαίσια του εορτασμού της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου πραγματοποιήθηκαν ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Υπεύθυνος της διοργάνωσης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Νικ. Νιάφας.
Διεξήχθησαν αγώνες στα αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ  και πινγκ-πονγκ, καθώς και στα ατομικά αγωνίσματα στίβου: άλμα εις μήκος και εις ύψος, σφαιροβολία και αγώνες δρόμου 50 και 800 μέτρων.
Οι επιδόσεις από τη συμμετοχή των μαθητών στα αγωνίσματα ήταν πολύ καλές, ωστόσο στόχος της σημερινής ημέρας δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά η άθληση να αποτελεί πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.