Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Παρουσίαση του νέου διπλού CD του Αντώνη Μιτζέλου με τίτλο «SKIATHOS»

Στον τόπο καταγωγής και έμπνευσης του σπουδαίου συνθέτη και μουσικού, Αντώνη Μιτζέλου, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση, του νέου του διπλού cd, που έχει τον τίτλο "Skiathos" την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην Σκιάθο, στην πλατεία του σπίτι-μουσείου Αλ. Παπαδιαμάντη.

Η παρουσίαση, διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο "Η Σκιάθος" και θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπου θα προλογίσει ο πρόεδρος του συλλόγου Θοδωρής Τζούμας και ο Σκιαθίτης ζωγράφος-εικαστικός Νίκος Ακρίβος. Ο ίδιος ο συνθέτης θα αναλύσει το έργο του και θα ερμηνεύσει με την κιθάρα του δυο από τις νέες συνθέσεις του.

Το νέο γοητευτικό, ιδιόρρυθμο κιθαρωδικό project του Αντώνη Μιτζέλου ονομάζεται ΣΚΙΑΘΟΣ | SKIATHOS, φόρος τιμής στο νησί καταγωγής του. Πρόκειται για μουσικές συνθέσεις και κιθαροπαιξίες που προέκυψαν αυθόρμητα και ανυποψίαστα, τον χρόνο που περνούσε στο πατρικό του σπίτι, στο νησί, την άνοιξη του 2013 & 2014 και το καλοκαίρι του 2015, τις οποίες ηχογράφησε με απλά μέσα, όπως ένα κινητό τηλέφωνο και έναν εγγραφέα TASCAM. Ταυτόχρονα με την μουσική καταγράφονται ήχοι της φύσης, ομιλίες, ανάσες, που λειτουργούν ως μια παράλληλη ηχητική (και όχι μόνο) δράση, διαμορφώνοντας «ένα αδιάσπαστο και αλληλοεπηρεαζόμενο σύνολο», όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει.


Aegean Jazz από τον Αντώνη Μιτζέλο
Στα δύο cd, με τίτλο AXIOM (‘Ανοιξη | Πάσχα 2013 & 2014) και NO STRINGS ATTACHED (Καλοκαίρι 2015) αντίστοιχα, ακούγονται συνθέσεις με άτυπη δομή, «κουνημένες» αρμονίες και ιδιότροπες μελωδικές γραμμές. Έτσι προκύπτει η οργανική Aegean Jazz του Αντώνη Μιτζέλου: μουσική και παίξιμο από καρδιάς, προκλητικά απέριττη και ωμή, αυτοσχεδιαστική, με έντονο συναισθηματικό φορτίο, ελληνική και παγκόσμια ταυτόχρονα.


Το νέο διπλό cd κυκλοφορεί αρχές Αυγούστου 2017 από την 14Music/Heaven, κάτω από το Label Κιθαρωδία | Kitharodia | Adonis Mitzelos.

Έγραψαν για το έργο:
«Στη φαινομενικά οριακή απλότητα του έργου του αυτού, μας παραδίδει με ειλικρίνεια μια αυτόνομη σύνθεση-πρωτόγνωρη εμπειρία, αυθεντική, ανεπιτήδευτη και απαλλαγμένη από αποστειρωμένα περιβάλλοντα. Ως χαρισματικός και ευφυής μουσικός, εντάσσει στις νότες τις τυχαίες συνθήκες του ανθρώπου και της φύσης, παραδίδοντας ένα άχρονο δημιούργημα, απόκοσμο και τόσο οικείο ταυτόχρονα, μέσα από το οποίο αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο όλο, στον τόπο σου.«

Θοδωρής Τζούμας | Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος’