Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Σκόπελος / Ιδιοκτησιακού καθεστώτος Αγίας Βαρβάρας συνέχεια...

Στήριξη ζήτησε ο Αλέξιος από τους τοπικούς συμβούλους,
σε συνάντηση που είχαν στη Γλώσσα...
Καταπατητής ο Δήμος Σκοπέλου,
κατά την επιστολή της Μητρόπολης!
Την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ιεράς Μονής της Αγίας Βαρβάρας, την οποία αναστήλωσαν και φρόντισαν πολλοί Σκοπελίτες και σήμερα αποτελεί κόσμημα και καύχημα της πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Σκοπέλου θα ζητήσει εκ νέου ο “δραστήριος” ιερωμένος Αλέξιος, με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με παλαιότερη επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο, επί Δημαρχίας Μιχελή, το μοναστήρι «βρίσκεται στη νομή και κατοχή του Δήμου Σκοπέλου, ως μη όφειλε» ενώ όπως ισχυρίζονται στην επιστολή «ανήκει στην κυριότητα και την ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Προδρόμου Σκοπέλου από της ιδρύσεως της και αποτελούσε και αποτελεί Ιερό Μετόχιο αυτής, το οποίο μάλιστα και χωροταξικά ανήκει στην κυριολεξία στην πέριξ περιοχή της Μονής Προδρόμου, στην αυλή της θα λέγαμε...» και πρέπει να επιστραφεί στον φυσιολογικό κάτοχο. (!)

Στην ίδια επιστολή ο Αλέξιος ζητάει να επιστραφεί το «καταπατηθέν» (!)
από τον Δήμο Σκοπέλου Ιερόν Μετόχιο της Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας ότι ο ρόλος του Δήμου δεν είναι να διοικεί Μοναστήρια!

Σ.Σ.: Αφού το έργο και ο ρόλος του Δήμου δεν είναι να διοικεί Μοναστήρια, άρα δεν πρέπει να “διοικεί” και Ιερούς Ναούς… Επόμενο αίτημα προς τον Δήμο θα είναι η αλλαγή καθεστώτος της Ι.Μ. του Αγίου Ρηγίνου;