Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

8η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Με τις ρίζες της στην Πανελλήνια Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, που ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της χώρας εδώ και 24 χρόνια, διοργανώνεται και φέτος, για 8η συνεχόμενη χρονιά, η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου, στην παραλία του Βόλου, από τις 6 μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2017.

Ως απάντηση στην κοινωνική, οικολογική, οικονομική κρίση που βιώνουμε, προτείνουμε έναν άλλο τρόπο ζωής και παραγωγής, ενάντια στη λεηλασία της Γης, στην καταστροφή τoυ περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών και δημιουργούμε τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε.

Αναδεικνύουμε τα κεντρικά προτάγματα κάθε οικογιορτής που είναι: η άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, η υποστήριξη των μικρών παραγωγών, το μοίρασμα των γνώσεων και των εμπειριών και η προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.

Η Οικογιορτή διοργανώνεται απ' τους ίδιους τους παραγωγούς και προτάσσει την αυτο-οργάνωση και την άμεση δημοκρατία, την προώθηση της μικρής παραγωγής, την οικοτεχνία και την μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, τις παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση.

Προτάσσουμε τα συνεργατικά αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα ως απάντηση στην ανεργία και την εργασιακή εκμετάλλευση.
Η ζωή δεν είναι εμπόρευμα. Είναι χαρά, είναι δημιουργία, είναι συνεργασία, είναι γιορτή.

Στη γιορτή θα υπάρχουν πάγκοι με προϊόντα οικο-καλλιέργειας, χειροτεχνίας, μεταποίησης και άγριας συλλογής.

Πρόγραμμα Οικογιορτής:


Ομιλίες: Παρασκευή 6/10 18.30: "Εγκυμοσύνη, τοκετός, λοχεία με μία Βοηθό Μητρότητας στο πλάι σας" από τις Βοηθούς Μητρότητας Μαγνησίας.

Σάββατο 7/10 19.00: Προβολή του ντοκιμαντέρ "Cowspiracy" και συζήτηση με την ομάδα Vegan Larisa.

Κυριακή 8/10 18.00: Βιβλιοπαρουσίαση - συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Γ. Κολέμπα "Επιστροφή... προς τα μπρος!" για έναν άλλο τρόπο κοινωνικής στάσης και πολιτικής δράσης.

Κυριακή 8/10 19.00: "Λαμόγια και μαφιόζοι στο απυρόβλητο, αγωνιζόμενες κοινωνίες στο εδώλιο": Προβολή-συζήτηση-ενημέρωση για το ζήτημα του Νερού, τοπικά και παγκόσμια, και την καταστολή σε σχέση μ' αυτό. Από την "Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό".

Εργαστήρια: Θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Συναυλίες: Παρασκευή 6/10 και Κυριακή 8/10: Βραδιές παραδοσιακής μουσικής

Σάββατο 7/10 από τις 21.00: Radio Sol και Folk n' Roll

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις και εργαστήρια.

Περισσότερες πληροφορίες: http://oikogiortivolos.blogspot.gr/