Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Σκόπελος / Παρουσίαση της σκοπελίτικης Φορεσιάς


Εκδήλωση παρουσίασης της μοναδικής σκοπελίτικης Φορεσιάς πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου, στον "Ορφέα", στο πλαίσιο της επιτυχημένης «Σκοπελίτικης Εβδομάδας».

Διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο της Μαρίκας Δελήτσικου «Η παραδοσιακή γυναικεία Φορεσιά της Σκοπέλου» και προβλήθηκαν για πρώτη φορά φωτογραφίες από το αρχείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου, ο οποίος πραγματοποιεί σχετική έρευνα.
Στη συνέχεια ο καθηγητής Αδαμάντιος Σάμψων παρουσίασε ιστορικά στοιχεία για τις επιρροές και τη διαμόρφωση της σκοπελίτικης Φορεσιάς.

Η  Άνθη Βαλσαμάκη αφηγήθηκε την περιγραφή του γάμου, το ντύσιμο της νύφης και του γαμπρού, την ώρα που η Κατερίνα Μπετσάνη έντυνε τη νυφική ενδυμασία Μόρκο.

Η άκρως ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των ειδών της τοπικής ενδυμασίας, που είναι επτά και μαζί με της Γλώσσας εννέα. Στο τέλος...
της εκδήλωσης το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου πρόσφερε στον καθηγητή Αδαμάντιο Σάμψων ένα καλάθι με τοπικά σκοπελίτικα προϊόντα και στον πρόεδρο του Θεσσαλικού ΤΕΙ κ. Γούλα ένα βιβλίο του Αδ. Σάμψων.

Σκοπελίτικη Φορεσιά / Facebook άλμπουμ
Πρόγραμμα «Σκοπελίτικης Εβδομάδας»