Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Σκιάθος / Συναυλίες κλασικής μουσικής

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος" σε συνεργασία με την Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, σας προσκαλούν σε ρεσιτάλ υψηλών προδιαγραφών, του Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg και του State Conservatory του Innsbruck, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κανέττη και της Anita Mitterer, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, 20:30 στο ξενοδοχείο Atrium και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, 20:30, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, ευχαριστεί θερμά την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα και ιδιαίτερα την Πρέσβη Andrea Ikić-Böhm όπως και τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας Alexander Wojda, για την τιμητική συνεργασία, μέσα από την οποία δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε στη Σκιάθο, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικές εκδηλώσεις, την κυρία Fleur Ποταμιάνου και τον κύριο Ανδρέα Ποταμιάνο για την πολύτιμη συμβολή τους, την υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος της Πρεσβείας κυρία Χαρά Μαμάτα, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τις συναυλίες υποστήριξαν με την ευγενική τους χορηγία, το ξενοδοχείο Atrium/Ηλέκτρα Χατζημιχάλη, το τουριστικό γραφείο Dolphin of Skiathos/Αλέξανδρος Ευσταθίου, το Hospitality Group islea/Δημήτρης Κολιάκος, το Mare Gaia concept store/Κατερίνα Μιχαήλ, το εστιατόριο ERGON /Δέσποινα Μαρκάκη, και η εταιρεία Hellenic Seaways.

Πρόγραμμα:


Josef Haydn Κοντσέρτο για βιολί σε ντο μείζονα 
Giaccomo Puccini «Τα Χρυσάνθεμα» για σύνολο εγχόρδων 
Antonio Vivaldi Κοντσέρτο για 2 βιολιά και έγχορδα 
Franz Schubert Ροντώ σε λα μείζονα για σόλο βιολί και έγχορδα 
∆ημήτρης ∆ραγατάκης Ελληνικοί Χοροί
(∆ιασκευή για σόλο βιολί και έγχορδα του Τζανάκου) 
Ιάσων Τζανάκος «Τhe adventures of a lighthearted stone» για σόλο βιολί και έγχορδα (ντεμπούτο) 
Johann Strauss Pizzicato Polka & Pesther-Csárdás, αρ. έργου 23

Είσοδος ελεύθερη

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» η Αυστριακή Πρεσβεία συνεργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’ παρουσιάζοντας υψηλής στάθμης μουσικές εκδηλώσεις με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς.

Το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι», είναι μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση μουσικών ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, για το καλοκαίρι του 2017, έχουν συνολικά είκοσι έξι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε είκοσι δύο πόλεις.

Ο Χρήστος Κανέττης απέκτησε μουσικά διπλώματα από το Ωδείο Αθηνών και το Μουσικό Πανεπιστήμιο στη Βιέννη, καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα από τη σχολή «Juilliard School of Music» στην Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε στα master classes των Dorothy DeLay, Felix Galimir και «The Juilliard Quartet». ∆ιεθνείς εμφανίσεις ως σολίστ και ερμηνευτής μουσικής δωματίου. Συμμετοχή σε πολλές πρεμιέρες (μεταξύ άλλων των David Druckman, Νικόλα Ρουσάκη, “ Sebastian Currier, Paul Engel). Επικεφαλής σε master classes στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το Μεξικό. Τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ηχογραφήσεις, καθώς και ηχογραφήσεις σε CD για λογαριασμό της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και των ραδιοφωνικών σταθμών WQXR «The listening room» Νέας Υόρκης και WNYC «Around New York». Μετά από εννέα χρόνια διδασκαλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες διδάσκει βιολί από το 1995 στο Πανεπιστήμιο Mozarteum και από το 1996 είναι επικεφαλής του εκπαιδευτικού τμήματος Βιολιού, Βιόλας και Μουσικής ∆ωματίου για Έγχορδα στο Ωδείο του Ίνσμπρουκ.

Η Anita Mitterer, η οποία γεννήθηκε στο Ανατολικό Τιρόλο, ολοκλήρωσε τις σπουδές της με καθηγητές τον Jürgen Geise στο Σάλτσμπουργκ, τον Antonin Moravec στην Πράγα και τον Thomas Christian στη Βιέννη. Για περισσότερα από 20 χρόνια διηύθυνε το Salzburger Barockensemble. Είναι μέλος του Concentus Musicus του Nikolaus Harnoncourt, όπου επί 30 έτη ηγήθηκε των δεύτερων βιολιών. Είναι ερμηνεύτρια της βιόλας στο μουσικό σύνολο εγχόρδων Quatuor Mosaiques και καθηγήτρια πανεπιστημίου στο μάθημα του βιολιού στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ.