Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Σκιάθος / «Κάνοντας κουπί» ενάντια στο πλαστικό

Το πρόγραμμα A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag), που ξεκίνησε την πορεία του τον περασμένο Μάιο, συνεχίζει τις δράσεις του ενάντια στην πλαστική σακούλα με μια συνέργεια ιδιαίτερου συμβολισμού και διεθνούς εμβέλειας.

Πιο συγκεκριμένα, «συμπλέει» με την πρωτοβουλία της “The Whale Company”, που στόχο έχει να εγείρει το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσει πολίτες και φορείς σε σχέση με το τεράστιο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης από το πλαστικό. Οι εμπνευστές της εν λόγω πρωτοβουλίας δημιούργησαν μια αυτοσχέδια σανίδα θαλάσσης από πλαστικά μπουκάλια και με αυτήν υλοποιούν «μαραθωνίους» σε 12 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα. Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει αντίστοιχες δράσεις σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Σλοβενία και Κροατία, επόμενος σταθμός των ακτιβιστών πρόκειται να είναι η Σκιάθος, μετά από πρόσκληση του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου του νησιού.

Με δεδομένη την ταυτότητα στόχευσης ανάμεσα στην εν λόγω πρωτοβουλία και το πρόγραμμα A.S.A.P. η συνεργασία υπήρξε σχεδόν αυτονόητη και ήδη έχουν προγραμματιστεί οι κοινές δράσεις. Ειδικότερα, το πλοιάριο και οι συντελεστές της πρωτοβουλίας...
“The Whale Company” θα βρίσκονται στη Σκιάθο το διάστημα 8-15 Αυγούστου, ο δε «μαραθώνιος» θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου με εκκίνηση την παραλία Κουκουναριές και πορεία στην ακτογραμμή-μνημείο της φύσης του νησιού. Λίγες μέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής σανίδας θαλάσσης από πλαστικά μπουκάλια που θα διαθέσει η τοπική εταιρεία ανακύκλωσης, «Ανακύκλωση Σκιάθου – Skiathos Recycling» και τη συμμετοχή του Τοπικού Τμήματος ΣΕΟ.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη, το Camping Koukounaries και τον κ. Δημήτρη Φουρκαλά, το ξενοδοχείο Εσπερίδες, το καΐκι ‘Mata Hari’ και τον καπετάνιο Λάμπρο Χούμα, το εστιατόριο Maniatis Garden, την εταιρεία ‘Κυριακούλης-sealines’, και για την πολύτιμη βοήθειά τους, την «Ανακύκλωση Σκιάθου» και τους Νίκο Φεργάδη και Φάνη Βελετζάκο. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag) χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία BeMed – Beyond Plastic Med, το Ίδρυμα του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, το Ίδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκιάθος» και θα υλοποιηθεί στο πανέμορφο νησί των Σποράδων για 14 μήνες (Μάιος 2017- Ιούνιος 2018).