Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

«Από γενιά σε γενιά»: η νέα έκδοση προφορικής ιστορίας της Σκοπέλου που μόλις κυκλοφόρησε!

Η νέα έκδοση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πλέγμα» συγκεντρώνει το απάνθισμα των εργασιών στο πλαίσιο του ομώνυμου διαγενεακού προγράμματος που υλοποιήθηκε την άνοιξη στη Σκόπελο.

Μέλη του ΚΑΠΗ Σκοπέλου αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους στους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου του νησιού, οι οποίοι ως μικροί ερευνητές τις κατέγραψαν με τη συνδρομή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, σύμφωνα με τις αρχές της προφορικής ιστορίας. Η εικονογράφηση του βιβλίου βασίστηκε στα εικαστικά έργα των παιδιών, που αποτύπωσαν με το δικό τους τρόπο τις διηγήσεις μιας άλλης εποχής.

Η δίγλωσση έκδοση (ελληνικά, αγγλικά) 82 σελίδων καθώς και το σύνολο του προγράμματος χρηματοδοτήθηκαν από το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το «Από γενιά σε γενιά» διατίθεται στη Σκόπελο, μέσω των βιβλιοπωλείων Χωχαρούπα και Γκίκα, του πρακτορείου εφημερίδων και του καφέ Dive In. Τα έσοδα από την πώληση της έκδοσης θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων όλου του νησιού.