Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ψαράδες έπιασαν καρχαρία είδος υπό προστασία και οι δημοσιογράφοι τους παρουσιάζουν ως ήρωες…

Έναν εξαβράγχιο καρχαρία προστατευόμενο είδος ψαριού – του οποίου η αλιεία και φυσικά η πώληση απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981 (με το προεδρικό διάταγμα 67/1981) έπιασαν στα δίχτυα τους στις 21 Ιουλίου ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Στροφάδια Μεσσηνίας και οι δημοσιογράφοι τους παρουσιάζουν ως «ήρωες».

Στα δεκάδες δημοσιεύματα δεν γίνεται καν λόγος ότι αυτό το ψάρι βάρους περίπου 180 κιλών και μήκους τριών μέτρων προστατεύεται από τη νομοθεσία. Όλοι επικεντρώνονται στην «μαγκιά» των επαγγελματικών ψαράδων από την Μαραθόπολη και στο πόσο δύσκολα κατάφεραν να ανεβάσουν στο αλιευτικό σκάφος το μεγάλο ψάρι ή πόσο εντυπωσιάστηκαν όταν είδαν το πτώμα του ψαριού περαστικοί στο λιμάνι του Μαράθου, ενώ οι πιο «τυχεροί» θα το γευτούν κιόλας...

Δυστυχώς για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων (της στεριάς και της θάλασσας) έχουν τεράστια ευθύνη οι δημοσιογράφοι, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που αντί να καταδικάζουν τέτοιες πρακτικές, τις αναδεικνύουν ως πράξεις ανδρείας και τόλμης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ