Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Εδέμ του Βάθους / Έκθεση της Ξένιας Μαρλίτση στον Ορφέα

Στον κινηματογράφο Ορφέα θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 20.30 η έκθεση της Σκοπελίτισσας εικαστικού Ξένιας Μαρλίτση, με τίτλο Εδέμ* του βάθους.

Το κυρίως σώμα της παρούσης έκθεσης αποτελείται από ζωγραφικά έργα πραγματοποιημένα με το υλικό του λαδιού πάνω σε μουσαμά, καθώς και σχέδια σε χαρτί. Επιπλέον, εκτίθενται ένα γλυπτό μεικτής τεχνικής και μια εγκατάσταση χώρου.

Όσον αφορά τη σύνθεση, κυριαρχούν οι ανθρώπινες μορφές, περιστοιχισμένες από φυτικά και άλλα μοτίβα, με φιλοδοξία την δημιουργία μιας ατμόσφαιρας αλληγορικής και ονειρικής.
Ο τίτλος της έκθεσης παραπέμπει σε μία αμφισημία: Δεν πρόκειται για την Εδέμ της γήινης επιφάνειας, αλλά του βάθους, το οποίο αντιπροσωπεύει  αντίστοιχα το σκοτάδι, το ανομολόγητο, το ασυνείδητο, αλλά και το ουσιαστικό.

Εδέμ* : Βιβλικός κήπος που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη ως ο επίγειος τόπος που παραχωρήθηκε από τον Θεό στους Πρωτόπλαστους.

Λίγα λόγια για την Ξένια Μαρλίτση

Η Ξένια Μαρλίτση (γ. 1981) Σκοπελίτισσα εικαστικός, είναι απόφοιτος της  Ανωτάτης Σχολής Καλών τεχνών Αθήνας (2010, πτυχίο Ζωγραφικής). Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος (Αθήνα 2012, Ο Σκόπελος της Μνήμης). Το 2016, έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης, στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ.

Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Ράνιας Τραχανά.

Σινέ Ορφέας, Σκόπελος
Εγκαίνια: 31 Ιουλίου 2017, στις 20.30
Διάρκεια έως 9 Αυγούστου 2017
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 19.00 - 23.00