Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Σκόπελος / Μία Έκθεση με μηνύματα και άρωμα από Παρίσι «φυσικά - μεταφυσικά»

Ο Χρήστος Κονταρούδης, Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος – Εικαστικός και από το 1980 «μόνιμος καλοκαιρινός κάτοικος» Σκοπέλου, εκθέτει και πάλι στο νησί μας, στη Gallery Mercurius στο λιμάνι. 
Πέρα από τα συνήθη Έργα που παρουσιάζει στις Εκθέσεις, έχει γίνει διεθνώς πολύ γνωστός για τα Έργα του κοινωνικού περιεχομένου με τα οποία διανθίζει πάντα τις Εκθέσεις του. Ο καλλιτέχνης πιστεύει ότι η Τέχνη πρέπει να αποτυπώνει το παρόν και να δίνει μηνύματα στις μελλοντικές γενιές. 


Έτσι μετά το «Η Ελλάδα σήμερα» που εκτέθηκε στο Grand Palais στο Παρίσι το 2014 ( Art en Capital, Salon des Independents, και του «Ελληνα σήμερα», το 2015 εκτέθηκε, μετά από εγκριση της Επιτροπής Κριτών, για πρώτη φορά το πολύπτυχο Έργο «Μετανάστευση, Migration» στο Grand Palais στο Παρίσι (Art Capital, Salon des Artistes Francais). To Έργο ήταν ανάμεσα στα προτεινόμενα, από την 24μελή Επιτροπή του Salon, για μετάλλιο. Μετά από αυτό, το Φεβρουάριο του 2017 κλήθηκε από την Επιτροπή της Espace Peugeot και της Gallery Melkart, να λάβει μέρος στην Έκθεση «Migr art tion», με θέμα τη Μετανάστευση, όπου και εκτέθηκε για δεύτερη φορά. Παράλληλα το 2016, ένα τρίπτυχο πορτρέτων που συμπεριλαμβάνονται στον Πίνακα αυτόν, παρουσιάστηκε και διακρίθηκε από το National Portrait Gallery του Λονδίνου. Γίνονται συζητήσεις για τη διαδρομή του Πίνακα αυτού, να ταξιδέψει με την Έκθεση «Migr art tion», στις Πρωτεύουσες του κόσμου υπό την αιγίδα της Unesco, και η τελική κατάληξή του να είναι το Εθνικό Μουσείο της Ιστορίας της Μετανάστευσης στο Παρίσι. ( Musee National de l’ Histoire de l’ Immigration) 

Αντίγραφο αυτού του Έργου, θα παρουσιαστεί μαζί με πολλούς άλλους Πίνακες δύο εκ των οποίων έχουν επίσης εκτεθεί στο Grand Palais στο Παρίσι, στην Έκθεση «φυσικά - μεταφυσικά» του Χρήστου Κονταρούδη στη Mercurius Gallery στη Σκόπελο, στις 5 Ιουλίου. 

Την ίδια χρονική περίοδο, τον Φεβρουάριο 2017, στο Grand Palais, στα πλαίσια της Art Capital 2017, με τη Societe des Artistes Français, ο καλλιτέχνης, επελέγη και πάλι από την 24μελή Επιλογή Κριτών των Γάλλων Καλλιτεχνών, και εξέθεσε το Έργο του «Δόξα απέναντι στην Απληστία» ένα επίσης μηνυματικό Έργο που δείχνει παραστατικά την κατάπτωση των αξιών απέναντι στο χρήμα, με το μήνυμα ότι θα πρέπει να αναβαπτιστούμε σύμφωνα με τα Ολυμπιακά ιδεώδη, αντίθετα από την κούρσα που μας επιβάλουν τα οικονομικά κέντρα του κόσμου. 

Εγκαίνια Έκθεσης 5/7/2017 ώρα 20.00 
Διάρκεια Έκθεσης 5/7 – 11/7/2017 
Επικοινωνία: c.kontaroudis@gmail.com tel. 693 7099968,
studio: Diligianni str. 46B Kifissia Athens 145 62