Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Σκόπελος / Στη Βουλή το πρακτικό της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Λαϊκή Συσπείρωση.: Εγκληματική για το νησί 
η αποδυνάμωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου

Το σοβαρότατο ζήτημα της αποδυνάμωσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, εξαιτίας και της μετακίνησης προσωπικού στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ως συνέπεια της υλοποίησης της σύμβασης με τον Όμιλο της FRAPORT, στο πλαίσιο της απαράδεκτης ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ανέδειξε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣ), καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα.

Το πρακτικό αυτής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και την ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος κατέθεσαν, ως αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής, οι βουλετές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης.

Το ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την απόφαση της Κυβέρνησης να στελεχώσει τις πυροσβεστικές υπηρεσίες στα αεροδρόμια που ιδιωτικοποιήθηκαν και παραχωρήθηκαν στη γερμανική FRAPORT, μεταξύ αυτών και της Σκιάθου,   με απαράδεκτες μετακινήσεις προσωπικού.

Καίριο πλήγμα από τη διαδικασία αυτή υπέστη το ήδη υποστελεχωμένο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου, που  καλείται να σηκώσει το βάρος της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ουσιαστικά άρχισε, καθώς η Υπηρεσία έχει αντιμετωπίσει έως τώρα τρία σοβαρά περιστατικά και μάλιστα με προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων λόγω έλλειψης καυσίμων.

Με δεδομένα τη γενικότερη κατάσταση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και την καύσιμη ύλη που έχει συσσωρευτεί λόγω της χιονόπτωσης (σπασμένα κλαδιά κλπ), θεωρούμε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ για το νησί μας και την παραμικρή αποδυνάμωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, η συνεισφορά του οποίου στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές τα δύο τελευταία χρόνια στη Σκόπελο είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.

ΖΗΤΟΥΜΕ:
-ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ
-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
-ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
-ΑΜΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ»