Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Σκόπελος / Παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ και μαζική παρουσία εργαζομένων στο χθεσινό Δημ. Συμβούλιο

Δήμος Σκοπέλου: «Καμιά απόλυση συμβασιούχου»

ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η πλατιά σύσκεψη των εργαζομένων (μόνιμων και συμβασιούχων) της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου  που συγκλήθηκε την Πέμπτη αργά το βράδυ με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στους ΟΤΑ του ΠΑΜΕ για την ανάγκη άμεσης αγωνιστικής απάντησης μετά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στο θέμα της παράτασης των συμβάσεων με την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έφερε τα πρώτα αποτελέσματά της.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, που σημαδεύτηκε από τη μαζική παρουσία των συμβασιούχων και μόνιμων της Καθαριότητας, αλλά και υπαλλήλων από άλλα τμήματα του Δήμου, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται  ότι το Δ.Σ. Σκοπέλου «εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί διαδοχικά έως και τις 31/12/2017 καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία είχε φτάσει στα όρια της διάλυσης εξαιτίας της μνημονιακής απαγόρευσης των προσλήψεων.

Απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο απόλυσης εργαζομένου τη στιγμή που έχει ήδη αρχίσει η τουριστική περίοδος και θεωρεί ότι δεν μπορεί ούτε ως φήμη να διαχέεται το σενάριο επιστροφής χρημάτων για την παρασχεθείσα εργασία.

-Καλεί την Κυβέρνηση να λάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες να διασφαλίσει την πληρωμή των δεδουλευμένων και να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου».

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και μέλος της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων ΟΤΑ του ΠΑΜΕ Γιώργος Γούλας, παίρνοντας το λόγο, καυτηρίασε το
σκηνικό ψευτοκαβγά που έχει στηθεί ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τη ΝΔ για το θέμα, αφού, υιοθετώντας την ευρωενωσιακή νομοθεσία, στην ουσία συμφωνούν με τις ελαστικές μορφές εργασίας και ανέδειξε το σοβαρότατο ζήτημα της κατάρρευσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας,  καθώς οι συμβασιούχοι αποτελούν πάνω από το μισό του δυναμικού της, και του κινδύνου ιδιωτικοποίησής της σε περίπτωση απολύσεων, ενώ τόνισε την άμεση ανάγκη της μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Από τη μεγάλη απεργία των εργατών των δήμων το 1986
Κλείνοντας, επισήμανε ότι το ζήτημα θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα που ενωμένοι πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης - «θεσμών» με πρώτη στάση την πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Παραλία της Σκοπέλου και αντί επιλόγου κατέθεσε στα πρακτικά φωτοτυπία από φύλλο του «Ριζοσπάστη» με το Χρονικό της μεγάλης απεργίας των εργατών στους Δήμους το 1986, που, παρά την ποινικοποίησή της από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών, απέφερε τη μονιμοποίηση των τότε συμβασιούχων.

Το ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου:
- Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί διαδοχικά έως και τις 31/12/2017 καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία είχε φτάσει στα όρια της διάλυσης εξαιτίας της μνημονιακής απαγόρευσης των προσλήψεων.
-Απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο απόλυσης εργαζομένου τη στιγμή  που έχει ήδη αρχίσει η τουριστική περίοδος και θεωρεί ότι δεν μπορεί ούτε ως φήμη να διαχέεται το σενάριο  επιστροφής χρημάτων για την  παρασχεθείσα εργασία.
-Καλεί την Κυβέρνηση να λάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες να διασφαλίσει την πληρωμή των δεδουλευμένων και να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
Τέλος, καλεί την ΚΕΔΕ να εκφράσει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στους εργαζομένους στον ευαίσθητο αυτόν τομέα.