Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Δυναμική αντίδραση των συμβασιούχων ΟΤΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση στις συμβάσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά και την πολιτική κυβέρνησης και ΝΔ εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα   Εργαζομένων στους ΟΤΑ Βορείων Σποράδων, η οποία έχει ως εξής:
Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,  

Οι μάσκες έπεσαν!

Ο εμπαιγμός των εργαζομένων με παράταση συμβάσεων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων μας  από   την  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  εναλλάσσεται με τους πανηγυρισμούς της ΝΔ για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων, στήνοντας σκυλοκαβγά στις πλάτες και τις ζωές των συναδέλφων μας…Αυτό που δεν μπόρεσαν να κρύψουν όμως είναι η συμφωνία τους στην ευρωενωσιακή νομοθεσία που χτυπάει εδώ και δεκαετίες το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Το πλήγμα στις παρατάσεις των συμβάσεων είναι θανάσιμο για τις
ήδη αποψιλωμένες Υπηρεσίες των νησιωτικών δήμων και μάλιστα ενώ έχει ήδη αρχίσει η τουριστική περίοδος!

Η λαίλαπα της αντεργατικής επίθεσης δεν σταματά εδώ! Απεργάζονται ήδη, με βάση το Μισθολόγιο-Φτωχολόγιο, το πετσόκομμα του ανθυγιεινού επιδόματος! Σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση του απεργιακού δικαιώματος και των συνδικαλιστικών ελευθεριών που σχεδιάζουν για να κλείσει η 2η και να ανοίξει η 3η Αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου, θα έρθει μια ώρα αρχύτερα η απαίτηση ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων να περάσει το «φιλέτο» της Καθαριότητας στα χέρια τους φορτώνοντας τα λαϊκά νοικοκυριά και με άλλα δυσβάσταχτα τέλη! 

Μαζί με τη φοροληστεία και την καρατόμηση των συντάξεων υπηρετούν τον ίδιο στόχο: Την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας που θα πατήσει πάνω στο καθεστώς γαλέρας που θα επιβάλει στους χώρους δουλειάς!

Καλούμε τους συμβασιούχους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας για:

-ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Μαζί με:
- τους μόνιμους υπαλλήλους που βιώνουν κι αυτοί  την ανασφάλεια με τις αναγκαστικές μετακινήσεις που προβλέπει ο Ενιαίος Μηχανισμός Κινητικότητας, την εντατικοποίηση με τις τεράστιες ελλείψεις, την αντιδραστική κρατική αξιολόγηση που προάγει το χαφιεδισμό 

-τους εργαζομένους στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας του ΟΑΕΔ

-τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μμ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΑΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!