Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Σκοπελίτικα αβγά / Θρεπτικά και γευστικά..!

Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και αρκετών απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. 

Νεότερα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αυγών συσχετίζεται με βελτιωμένη ποιότητα δίαιτας και καλύτερη αίσθηση πληρότητας μετά τα γεύματα, και μπορεί να σχετίζεται με καλύτερη διαχείριση του βάρους. Επιπλέον, ουσίες που βρίσκονται στον κρόκο του αυγού μπορεί να συμβάλουν στην πρόληψη διαταραχών της όρασης λόγω γήρατος. 

Μικρή επίδραση στη χοληστερόλη του αίματος 

Στο παρελθόν υπήρχε ανησυχία ότι η κατανάλωση αυγών και άλλων πλούσιων σε χοληστερόλη τροφίμων θα μπορούσε να ανεβάσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου.
Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις η διαιτητική χοληστερόλη δεν επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, όσο τα επηρεάζουν η ποσότητα και το είδος των λιπιδίων που καταναλώνονται, με εξαίρεση κάποια άτομα που είναι ευαίσθητα στις υψηλές προσλήψεις χοληστερόλης. Τα τρέχοντα δεδομένα συνιστούν ότι η κατανάλωση αυγών ως μέρος μιας υγιεινής ισορροπημένης δίαιτας δεν αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα στα περισσότερα άτομα. Μελέτες που ερευνούν τις διατροφικές αιτίες της καρδιακής νόσου δεν έχουν βρει σύνδεση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης αυγών (μέχρι 6 την εβδομάδα), ακόμα και σε άτομα με προϋπάρχοντα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

[eufic.org]

Ζητήσαμε από τον Σωτήρη Ξηροχειμώνα να μας μιλήσει για τα αβγά, που παράγονται στο κτήμα του:

«Το αβγό που κάνει η κότα εδώ είναι νόστιμο, υγιεινό και εγγυημένο… Σκοπός αυτής της φάρμας είναι η παραγωγή και διάθεση αβγών ελευθέρας βοσκής, από το κοτέτσι κατευθείαν στο σπίτι του καταναλωτή, που θα θελήσει να έχει στο τραπέζι του φρέσκα, νόστιμα, χωριάτικα αβγά.

Οι κότες ζουν ελεύθερες, σε μια έκταση 8000 μ2 και τρέφονται με δημητριακά και φρέσκο χορτάρι, που θερίζω από τους αγρούς και ό,τι άλλο προσφέρει το χωράφι. Γι΄αυτό τα αβγά που παράγονται έχουν τη γεύση και το άρωμα της μοναδικής σκοπελίτικης φύσης…»

Για να φθάσουν τα αυγά στην πόρτα σας αρκεί ένα τηλεφώνημα στον Σωτήρη:
6944 271 349.