Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Δωρεάν διαμονή για καρκινοπαθείς σε ξενοδοχεία στη Λάρισα

Εγκαινιάσθηκε και στην πράξη το πρόγραμμα «Όλη η πόλη φιλοξενεί» το οποίο υλοποιεί το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, σε συνεργασία με δύο ογκολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Λάρισας και την Ένωση Ξενοδόχων. Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και παρέστησαν η πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Αντικαρκινικής Εταιρίας Ελλάδος κ. Ράνια Σουλτούκη, ο διευθυντής της Αιμολογικής  και Ογκολογικής  Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Χρήστος  Βασιλόπουλος καθώς και αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής της Ακτινοθεραπείας του ίδιου Νοσοκομείου κ. Γιώργος Κύργιας.

Από την πλευρά της η κα Ράνια Σουλτούκη τόνισε ότι «το πρόγραμμα στοχεύει στην ανακούφιση των καρκινοπαθών που βρίσκονται σε θεραπεία (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες) στα νοσοκομεία της Λάρισας και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Με την συγκέντρωση των χρημάτων που προκύπτουν από τη δραστηριότητα της Αντικαρκινικής Εταιρείας, υπογράφεται σήμερα σύμβαση με τα ξενοδοχεία της Λάρισας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και πλέον θα παρέχεται η δυνατότητα διαμονής των ασθενών στα ξενοδοχεία, για το διάστημα που κρίνουν απαραίτητο οι θεράποντες γιατροί και με κάλυψη των εξόδων από την Αντικαρκινική Εταιρεία».

Οι ασθενείς που αξιολογούνται από τις δομές των ογκολογικών κλινικών ότι χρήζουν βοήθεια, θα προμηθεύονται από τις ίδιες τις κλινικές ένα Voucher (προπληρωμένη διαμονή) το οποίο θα επιδεικνύουν στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία. Το voucher αυτό αντιστοιχεί  στην κάλυψη του κόστους διανυκτέρευσης και φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή του προέδρου του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ράνιας Σουλτούκη. Στη συνέχεια το voucher επιστρέφει από το ξενοδοχείο στην Αντικαρκινική Εταιρεία από την οποία και πληρώνεται το σχετικό τιμολόγιο.

Το κόστος κάθε διανυκτέρευσης έχει συμφωνηθεί με βάση τη σύμβαση συνεργασίας στα 30 ευρώ.

Μέχρι στιγμής με τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τις δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας (περίπου 10.000€) κι αντιστοιχεί σε περίπου 330 διανυκτερεύσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ζήτηση. Είναι προφανές, ότι όσο αυξάνονται τα έσοδα  της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τόσο θα αυξάνονται και οι ημέρες της φιλοξενίας, με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Τόσο ο κ. Γιώργος Βασιλόπουλος όσο και ο κ. Γιώργος Κύργιας χαρακτήρισαν την υλοποίηση του προγράμματος μια σημαντική βοήθεια στους καρκινοπαθείς και στους ανθρώπους που τους συνοδεύουν οι οποίοι μέσω του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της υποβολής των ασθενών σε χημειοθεραπεία η ακτινοθεραπεία να μπορούν να είναι κοντά στον άνθρωπο τους. Η θεραπεία των ασθενών σύμφωνα με τον κ. Κύργια διαρκεί 6 έως 8 εβδομάδες.

www.ert.gr