Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Φάρος Σκοπέλου: Η στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας είναι κρίσιμης σημασίας στην προσπάθεια του Συλλόγου

Ο σύλλογος "ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ" δραστηριοποιείται στο νησί της Σκοπέλου από το 2006 και έχει ως στόχο την στήριξη καρκινοπαθών και των οικογενειών τους στο πλαίσιο των αρχών της ανακουφιστικής φροντίδας.

Η ανακουφιστική φροντίδα , σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι μια προσέγγιση η οποία "στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής ασθενών και των οικογενειών τους, οι οποίοι πάσχουν από ασθένειες χρόνιες, προοδευτικές και απειλητικές για τη ζωή (π.χ. καρκίνος, σοβαρές καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας κτλ), σε επίπεδο σωματικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και πνευματικό."


Στην παρούσα φάση ο "ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ" βρίσκεται στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναβάθμισης των υπηρεσιών του σε ασθενείς και τις οικογένειες τους, με έμφαση στη βοήθεια σε ψυχολογικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο, έχοντας παράλληλα ως στόχο την παροχή υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας και στα τέσσερα προαναφερθέντα επίπεδα με την εμπλοκή και άλλων επαγγελματιών υγείας στο μέλλον.


Η στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας είναι κρίσιμης σημασίας στην προσπάθεια του Συλλόγου να συνεχίσει και να προάγει το έργο του. Η στήριξη και η βοήθεια μπορεί να προσφερθεί σε διάφορα επίπεδα, όπως η εγγραφή κάποιου ως μέλος του "ΦΑΡΟΥ", η παροχή χρηματικής δωρεάς -μέσω τραπεζικού λογαριασμού, μέσω λογαριασμού Paypal-, αλλά και στα κουτιά του Συλλόγου, που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα καταστήματα και υπηρεσίες σε Σκόπελο και Γλώσσα (Ταβέρνα «Παραδοσιακή Γωνιά», κατάστημα οικοδομικών υλικών Πολυχρονίου, κατάστημα Ρηγίνου Πατσή, Τράπεζα Πειραιώς, Βιβλιοχαρτοπωλείο «Χωχαρούπα», Πρακτορείο ΟΠΑΠ, Σούπερ Μάρκετ «Ποταμοί», κατάστημα «Πράγματα», ΚΕΠ Σκοπέλου, Πρακτορείο «MADRO TRAVEL», ιδιωτικό πολυιατρείο «Ασκληπιείο Σποράδων», σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», αλλά και μέσω της ενημέρωσης για την ύπαρξη του Συλλόγου και των υπηρεσιών του, σε όποιον ασθενή χρήζει βοήθειας και στήριξης.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το site του Συλλόγου www.farosskopelou.gr ή να επικοινωνήσετε στα τηλ. 2424022341, 6978955539.