Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Νέο Δ.Σ. στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκοπέλου / Γ.Σ. την Κυριακή 19 Μαρτίου

Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την παραίτηση του Γιάννη Τραχανά, “τρέχει” πλέον ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου, το οποίο έχει στα πρώτα θέματα της ατζέντας του την ολοκλήρωση επενδυτικού Σχεδίου “Μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμός ελαιοτριβείου-συμπλήρωση με μονάδα τυποποίησης του ελαιολάδου”, τη σύνδεση του νέου εργοστασίου με το δίκτυο Ύδρευσης και την εξόφληση της Συνεταιριστικής μερίδας μελών Α. Σ. Σκοπέλου.
Το νέο Δ.Σ., εν όψει της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου, απέστειλε ενημερωτική επιστολή σε όλα τα μέλη του, η οποία έχει ως εξής:


Αξιότιμα μέλη του Συνεταιρισμού Σκοπέλου,

με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε συνοπτικά για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον Συνεταιρισμό μας.

Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού άλλαξε σύνθεση, μετά την παραίτηση του προέδρου του κ. Τραχανά Ιωάννη. Έπειτα από Διοικητικό Συμβούλιο και νέες αρχαιρεσίες, εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. το οποίο απαρτίζεται ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΙΘΑΔΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ- ΣΥΜ. ΣΥΜ.: ΠΡΟΒΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΟΧΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΣΑΒΒΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Ως νέο Δ.Σ., θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με διάθεση, όρεξη και ενεργή συμμετοχή, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να υλοποιήσουμε δράσεις, με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Συνεταιρισμού. Η βελτίωση της καλλιέργειας της ελιάς και η αξιοποίηση του νέου εργοστασίου, η αξιοποίηση των χώρων του παλαιού εργοστασίου μετά την μεταφορά του, η απαραίτητη στελέχωση με ειδικότητες κυρίως γεωπόνου, αλλά και πιο μεσοπρόθεσμες ενέργειες όπως, η μεταποίηση βρώσιμης ελιάς, ενέργειες για την εξέλιξη της καλλιέργειας του δαμάσκηνου Σκοπέλου, η λειτουργία αποθήκης όπως και άλλες δράσεις, είναι στους στόχους και τις επιδιώξεις μας.

Όπως γνωρίζετε ο Συνεταιρισμός υλοποιεί το επενδυτικό Σχέδιο ‘’Μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμός ελαιοτριβείου-συμπλήρωση με μονάδα τυποποίησης του ελαιολάδου’’. Η ολοκλήρωση των εργασιών έχει ολοκληρωθεί και ετοιμάζεται ο φάκελος που θα υποβληθεί για το τελικό αίτημα πληρωμής και οικονομικής ολοκλήρωσης του επενδυτικού Σχεδίου. Μετά από τις τελευταίες επαφές με τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας κατέστη σαφές, ότι για την άδεια λειτουργίας του νέου ελαιοτριβείου, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η σύνδεσή του με το υδρευτικό δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου, για την ασφαλή και ποιοτική τροφοδοσία του με νερό.

Η υποχρεωτική ολοκλήρωση της σύνδεσης για την ολοκλήρωση του έργου δεν άφησε περιθώριο για οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Έτσι το Δ.Σ. αποφάσισε την όσο το δυνατό γρηγορότερα δρομολόγηση του. Μετά από συναντήσεις με τους υπεύθυνους της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου και τον Δήμαρχο κ. Βασιλούδη Χρήστο, αποφασίστηκε ή άμεση εκκίνηση των τεχνικών θεμάτων (μελέτες, άδειες) με έξοδα και των δύο μερών, ενώ για το κόστος κατασκευής αν όχι ολόκληρο, σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος του θα πρέπει να καλυφτεί από τον Α.Σ. Σκοπέλου.

Επίσης θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε, την καταβολή του τιμήματος της Συνεταιριστικής μερίδας, από όσα από τα μέλη μας δεν την έχουν εξοφλήσει. Κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και απαραίτητη στην παρούσα φάση, η οικονομική συνεισφορά των μελών του Συνεταιρισμού, για την κάλυψη των εξόδων που απορρέουν, από την υποχρέωση της άμεσης σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το επενδυτικό μας Σχέδιο. Η σύνδεση με το υδρευτικό δίκτυο θα αποτελούσε ούτως ή άλλως, πρωταρχικός στόχος στο επόμενο διάστημα, για την ομαλή λειτουργία του νέου εργοστασίου αλλά και για την προοπτική εξέλιξης του και με άλλες δραστηριότητες. Η εξόφληση της συνεταιριστικής μερίδας εκτός των άλλων, αποτελεί και βασική προϋπόθεση δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης μεταξύ των μελών του Συνεταιρισμού.

Κλείνοντας, σας ανακοινώνουμε την απόφαση του Δ.Σ. για Γ.Σ. την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην ΞΕΝΙΑ) με θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού του Α.Σ., μετά και από τις αλλαγές που ορίζει ο νέος Νόμος 4384 (ΦΕΚ 78/Α/26-4-2016) “Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις”

Αγαπητά μέλη εξαρτάται και από εσάς, η περαιτέρω αναγέννηση και επιτυχής πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου μετά την ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας  
   
Με εκτίμηση εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο πρόεδρος του Α.Σ. Σκοπέλου
Γεώργιος Σκλάβος