Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Βόρειες Σποράδες / «Άκουα», αλλά πλοίο δεν έβλεπα!

Επισήμως, μέχρι στιγμής, χωρίς πλοίο από 14 Φεβρουαρίου
Ανεπίσημα ακούγεται η "Μυρτιδιώτισα" στη γραμμή Βόλος Σποράδες
Για γέλια ή για κλάματα; Και τι δεν ακούσαμε η μάλλον διαβάσαμε για το “διαμάντι” που θα εξυπηρετήσει τα νησιά μας… Ο Τύπος έγραψε πριν 5 περίπου μήνες ότι «Το οχηματαγωγό επιβατικό πλοίο Aqua Jewel της ΑΛΦΑ ΦΕΡΡΥΣ Ν.Ε. έρχεται να ενισχύσει την επικοινωνία των Σποράδων με τη χερσαία Μαγνησία. Θα κάνει τη γραμμή Βόλου-Σποράδων για την δρομολογιακή περίοδο 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2017».

Μάλιστα η εταιρία με Δ.Τ. μας πληροφόρησε ότι «θεωρήσαμε σκόπιμο και μετά από τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών των Σποράδων και του Βόλου, να δρομολογήσουμε το πλοίο στην ανωτέρω γραμμή, διότι πιστεύουμε ότι το Άκουα Τζιούελ, λόγω των χαρακτηριστικών του θα αναβαθμίσει τη γραμμή και θα υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με προορισμό τις Σποράδες».(!)

Πριν δυο μέρες ξαναδιαβάζουμε στον
τοπικό Τύπο ότι το “διαμάντι” θα μπει στη γραμμή στα μέσα Μαρτίου και τότε θυμηθήκαμε την επιστολή του Δημάρχου Σκοπέλου προς το αρμόδιο υπουργείο στην οποία έγραφε μεταξύ άλλων ότι «ανακαλούμε την όποια στήριξη είχαμε παράσχει για δρομολόγηση τρίτου πλοίου στην περιοχή μας, εάν δεν ισχύσουν τα αρχικώς συμφωνηθέντα και δεν υλοποιηθούν οι αρχικές δηλώσεις δρομολόγησης…»
[…] Δηλώνουμε επίσης, ότι ως δήμαρχοι αρνούμαστε να συναινέσουμε σε προσπάθεια περαιτέρω απομόνωσης των νησιών μας από εταιρείες που «τραβάνε» τις ακινησίες τους μέχρι το Πάσχα με σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών τους σε βάρος όμως των συνδημοτών μας».

Σήμερα (3-2-17) και ενώ ακόμα είναι άγνωστο ποιό πλοίο θα εξυπηρετήσει τη γραμμή Βόλος - Βόρειες Σποράδες, ο Δήμαρχος Αλοννήσου στέλνει νέα επιστολή στο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε το Ε/Γ-Ο/Γ “Πρωτεύς” εκτελεί το δρομολόγιο από Βόλο και Μαντούδι Ευβοίας προς Σκιάθο - Σκόπελο - Γλώσσα - Αλόννησο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2017.

Σύμφωνα με τις εγκρίσεις του Υπουργείου σας και τη διαβεβαίωση των υπηρεσιών σας κατά τη συνάντησή μας, τον Δεκέμβριο του 2016 (Δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκοπέλου), δύο πλοία θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων στις 14 Φεβρουαρίου 2017.

Το ένα είναι το “Εξπρές Σκάθος” της εταιρίας Hellenic Seaways, που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει αναρτήσει τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα της και το δεύτερο πλοίο είναι το “Ακουα Τζιούελ” της Alpha Ferries, που πριν δύο ημέρες διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ότι θα ξεκινήσει τα δρομολόγια στα μέσα Μαρτίου.

Κύριε Υπουργέ

Αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι και των τριών νησιών Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, είναι ανάστατοι, διότι αν στις 14 Φεβρουαρίου δεν θα υπάρχει πλοίο στη γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων η κατάσταση θα είναι τραγική, με απρόβλεπτες συνέπειες. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα δυο νησιά Αλόννησος και Σκόπελος έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη σφοδρή χιονόπτωση της 7ης Ιανουαρίου 2017.

Τέλος, θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να την λάβετε υπόψη, στο πλαίσιο ενεργειών που έχετε αναλάβει για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Πέτρος Βαφίνης
Δήμαρχος Αλοννήσου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.