Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο Πινόκιο στη Σκιάθο!


Το «Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης» θα πραγματοποιήσει μια παράσταση ανοικτή για το κοινό στη Σκιάθο, στα πλαίσια της περιοδείας που κάνουμε στις Βόρειες Σποράδες.

Το έργο που θα παρουσιάσουμε είναι ο γνωστός σε όλους Πινόκιο, τον οποίο έχουμε διασκευάσει για να ταιριάζει στην εποχή που ζούμε και στα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε. Το ραντεβού μας με το ανήλικο – αλλά και ενήλικο – κοινό της Σκιάθου είναι στις 24 του Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Λυκείου.

Αν και η τέχνη του Κουκλοθέατρου παραπέμπει καμιά φορά στο νου μας σε κάτι “απλοϊκό” και στόχος αυτής μόνο σε μικρές ηλικίες, εμείς, προσπαθούμε ως θίασος να αλλάξουμε αυτή τη λογική και να προσεγγίσουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες μέχρι και έκτη δημοτικού. Το Κουκλοθέατρό μας στηρίζεται στις αρχές του...
μαύρου θεάτρου, του κόμικ και του ταχυδακτυλουργού. Οι κούκλες είναι μεγάλες και η σκηνή έχει διαστάσεις 5 μέτρα μήκος και 2,20 ύψος.

Λίγα λόγια για το έργο ΠΙΝΟΚΙΟ:

Ο δικός μας Πινόκιο θα γεννηθεί και θα ταξιδέψει μέσα σε ένα κούτσουρο στο σπίτι του Τζεπέτο προερχόμενος από την χώρα των δέντρων! Μέσα από την αθωότητα και τις σκανταλιές του, θα κάνει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των ανθρώπων προσπαθώντας να βρει την δική του "Ιθάκη". Με μία μύτη που μεγαλώνει κάθε φορά που λέει ψέματα προδίδοντάς τον και μαζί του πάντα ο Γρύλος, ο πιο πιστός φίλος του, ο οποίος σπεύδει για βοήθεια κάθε φορά που την χρειάζεται.

Με τη φετινή μας παράσταση προσδοκούμε από τη μία να ψυχαγωγήσουμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και από την άλλη να περάσουμε μηνύματα που θεωρούμε επίκαιρα:

Να είμαστε ο εαυτός μας και όχι αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι
Να είμαστε αληθινοί και όχι ψεύτικοι
Να είμαστε διαφορετικοί αλλά συνάμα ίσοι
Να είμαστε Άνθρωποι
Να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα

Είναι σημαντικό για εμάς να αγγίξει τα παιδιά, να προσεγγίσει όσους θεωρούνται “αδιάφοροι” και “αδύναμοι”, να τους εμψυχώσει και να σταθεί αρωγός ώστε να νιώθουν άνετα και άφοβα ακόμα κι αν είναι διαφορετικοί. Με αυτό τον τρόπο ενστερνιζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και την ιδιοσυγκρασία τους. Μέσα από χιούμορ, γέλιο και συγκίνηση, τα παιδιά θα ταξιδέψουν για μία διδακτική ώρα στον κόσμο του Κουκλοθέατρου! Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την παράσταση πατώντας εδώ. Όλα τα παιδιά στο τέλος θα πάρουν ένα δώρο, μία χειροτεχνία - ενθύμιο του έργου!

Πληροφορίες:
24 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Λυκείου Σκιάθου

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Web: http://koyklotheatro.gr,
Facebook: https://www.facebook.com/Koyklo8eatro/
Facebook event: https://web.facebook.com/events/1706206626358661/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.