Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κλειστές κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού

Καταγγέλλει με ερώτηση 
ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος 
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, καταγγέλλοντας τους λανθασμένους χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας που οδήγησαν στις κλειστές κλίνες των ΜΕΘ, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ανάλογη είναι και η εικόνα που παρουσιάζει η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, καθώς λειτουργούν μόνο τα έξι από τα οχτώ συνολικά κρεβάτια, εξαιτίας της υποστελέχωσης της μονάδας.  

Στην ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται τα εξής:
«Για άλλη μια χρονιά, κυριαρχεί στην εικόνα της δημόσιας υγείας η ανεπάρκεια κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η Ελλάδα και φέτος δεν είναι υγειονομικά οχυρωμένη έναντι της γρίπης, με αποτέλεσμα οι κλινικές να μην ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο στις ανάγκες των ασθενών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, αυτή τη στιγμή 130 κλίνες παραμένουν κλειστές λόγω λάθος χειρισμών του Υπουργείου Υγείας, και η λίστα αναμονής φτάνει, αν όχι ακόμα και ξεπερνάει τα 50 άτομα . Για ακόμα μια φορά, ιθύνοντες του προβλήματος είναι οι λάθος χειρισμοί των αρμόδιων του Υπουργείου Υγείας, καθώς πέρυσι και κατ’ εντολή του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ακυρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης 400 νοσηλευτών και 100 ιατρών που προορίζονταν για την κάλυψη των ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία με τους ασθενείς να κοιμούνται σε ράντζα στους διαδρόμους περιμένοντας μια κλίνη ΜΕΘ, είναι μια εικόνα ντροπής που δε συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με την αντίστοιχη νοσοκομείων των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

Τι σκοπεύετε να κάνετε με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μια κλίνη ΜΕΘ;

Σε τι βάθος χρόνου προτίθεστε να λύσετε αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει εξαιτίας των λάθος χειρισμών σας, δηλαδή της μη ολοκλήρωσης του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών;

Ποιός ήταν ο λόγος που παγώσατε τη διαδικασία για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που προορίζονταν για την κάλυψη των ΜΕΘ; 

Προτίθεστε να προβείτε άμεσα σε διαγωνισμό για την πρόσληψη νέου προσωπικού για ΜΕΘ στις ειδικότητες που χρειάζονται;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.