Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Στη Βουλή η πτώση σοβά στο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο

Παρέμβαση του ΚΚΕ

Καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων (προσωπικό, υποδομές και μέσα), ώστε οι κάτοικοι των νησιών της Σκοπέλου και της Αλόννησου να μη βρεθούν ξανά αντιμέτωποι με τα όσα τράβηξαν στη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας, δεν υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, η οποία απαντήθηκε χτες από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Κ. Στεργίου στην τοποθέτησή του τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Η έλλειψη ελέγχων από τη μη ύπαρξη τεχνικών υπηρεσιών είχε ως αποτέλεσμα εχτές, κύριε υπουργέ, να πέσει όλο το ταβάνι, ο σοφάς εννοώ, από το Δημοτικό Σχολείο της Σκοπέλου και ευτυχώς που ήταν εν ώρα διαλείμματος και δεν είχαμε τραυματισμούς. Η ανάθεση της Πολιτικής Προστασίας σε εθελοντικές οργανώσεις και η τακτική αξιοποίησης ιδιωτικών συνεργείων και εργολάβων οδηγούν σε τεράστιες δυσκολίες για τη στοιχειώδη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.[...]

[...] Κύριε υπουργέ, από τις 6 Γενάρη μέχρι τις 12, στη Σκόπελο και στην Αλόννησο οι δρόμοι παρέμειναν τελείως κλειστοί. Να σας ενημερώσω ότι ακόμα και σήμερα γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν οι τελευταίοι δρόμοι επικοινωνίας μέσα τους οικισμούς κι αυτό έγινε γιατί είχαμε μικρό αριθμό μηχανοκίνητων μέσων και μειωμένης ισχύος. Αυτό, λοιπόν, είχε ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα, να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα συνεργεία της ΔΕΗ, για την αποκατάσταση των βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο, με αντίστοιχες συνέπειες στην παροχή νερού στους κατοίκους, αλλά και στη θέρμανσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.