Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Αλόννησος / Ηλικιωμένο ζευγάρι Γάλλων περιμένει τους διασώστες…

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΟΡΙΟ Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥΣ!
Από την Κυριακή είναι αποκλεισμένο ζευγάρι Γάλλων οι οποίοι έφθασαν από τη χώρα τους την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στην Αλόννησο, για να περιποιηθούν, στη “θερινή”(!) τους κατοικία, τα δένδρα τους και τα κατοικίδιά τους. Από αυτή την ημέρα μέχρι και σήμερα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση και το σπίτι τους είναι περικυκλωμένο, όπως φαίνεται στις φωτό, από ένα μέτρο χιόνι, το οποίο μαζί με τα πεσμένα δέντρα, τους έχει εγκλωβίσει και είναι αδύνατο ακόμα και να βγουν για να φθάσουν μέχρι τη φραγμένη καμινάδα τους, για να λειτουργήσει το τζάκι.

Ευτυχώς έχουν ακόμα υγραέριο και τρόφιμα για να μαγειρέψουν, μια θερμαινόμενη κουβέρτα, η οποία είναι συνδεδεμένη με μια γεννήτρια 2kw, όσο αυτή έχει καύσιμα. Σήμερα υπήρχε η ελπίδα ότι θα φθάσουν διασώστες και είχαν ετοιμάσει μια θερμή υποδοχή γι’ αυτούς με ζεστό γαλλικό κρασί, αφού οι 76χρονοι είναι οινοποιοί στη Γαλλία. Δυστυχώς οι πιο επείγουσες καταστάσεις σε άλλα σημεία του νησιού δεν επέτρεψαν στα μηχανήματα που επιχειρούν να καθαρίσουν από το χιόνι τα 500 μέτρα που απέχει το σπίτι τους, αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκαν. Όταν έφθασαν σε αυτό το απομακρυσμένο νησί για πρώτη φορά το 1985, έμαθαν να τα κάνουν όλα μόνοι τους, αλλά σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις μπαίνει πλέον θέμα επιβίωσης.

Από το Σάββατο η θερμοκρασία στο σπίτι έχει πέσει κάτω από τους 9 βαθμούς και  δεν έχουν ούτε ένα σκουφί να καλύψουν τ’ αυτιά τους. Σήμερα περιμένουν τους διασώστες και ανυπομονούν να τους δουν, γιατί τελειώνει και  το πετρέλαιο της γεννήτριας…

Η κόρη τους Hélène Michaut επικοινώνησε από την Γαλλία με την εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” δηλώνοντας αρκετά ανήσυχη για τους γονείς της, ελπίζοντας ότι οι διασώστες θα φθάσουν εγκαίρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.