Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Σκόπελος / Ιερά αγρυπνία για τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης

Αγρυπνία προς τιμή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη του εξ Ευβοίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου το βράδυ στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου.

Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 20.30 και θα τελειώσει περίπου στις 00.45.

Προσκαλούνται οι πιστοί όπως προσέλθουν για να τιμήσουν τον Άγιο.

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου και Επα.Λ Σκοπέλου

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 21-11-2016 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου και Επα.Λ  Σκοπέλου, τα μέλη που εξελέγησαν, συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

JAEGGI -ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΔΑΦΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ / 6947568210

ΧΡΥΣΟΦΟΣ  ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ / 6973053735

ΤΥΡΙΤΙΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ / 6976487965

ΚΕΛΑΙΔΙΝΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΑΜΙΑΣ / 6948870566

ΚΕΦΑΛΩΝΙΤΗ  ΕΛΕΝΗ
ΜΕΛΟΣ / 6980502827

Αναπληρωματικά μέλη
ΡΟΥΣΣΟΥΝΕΛΟΥ ΚΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΓΚΟΥΜΑ ΜΑΡΙΑ

Η “Κουζίνα της Κυρατσώς” και τον χειμώνα!

Κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι ζωντανή μουσική
Ανοίγει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η “Κουζίνα της Κυρατσώς” με σπιτικό φαγητό, κρεατικά της ώρας, τσιπουρομεζέδες και ψάρια “της ημέρας”. Η ταβέρνα στο παλιό λιμάνι της Σκοπέλου σας περιμένει να σας περιποιηθεί στη χειμερινή, κλιματιζόμενη, σάλα της.

Τηλ.  24240 23184

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ερώτηση για τα προβλήματα σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Μαγνησίας

Ερώτηση για τα οξυμένα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία της Μαγνησίας, ιδιαίτερα στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές, κατέθεσαν στον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης.
Η Ερώτηση αναφέρει:

Από παλαιότερη επίσκεψη του Κώστα Στεργίου
και του Απ. Νάνου στο Κ.Υ. Σκοπέλου
«Το θέμα της Υγείας, ιδιαίτερα στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Μαγνησίας, αποτελεί ακόμη ένα δείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής και αυτής της κυβέρνησης. Σε περιοδεία του Βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, με κλιμάκιο στελεχών, στα ΚΥ και στα ΠΙ της Μαγνησίας, διαπιστώθηκε ότι η εικόνα των ασυντήρητων κτιριακών εγκαταστάσεων και οι τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό δίκαια προκαλούν την απόγνωση, την αγανάκτηση και την οργή των εργαζομένων σ’ αυτά, καθώς και αυτών που αναζητούν, μάταια, στοιχειώδεις συνθήκες ιατρικής φροντίδας. Πιο συγκεκριμένα:

Τζάκια • Ξυλόσομπες / Επιπτώσεις στο Περιβάλλον και την Υγεία ...

"Στα τζάκια, σόμπες και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις θέρμανσης, απαγορεύεται η καύση συνθετικής ξυλείας (νοβοπάν κ.λπ.), καθώς και υπολειμμάτων επεξεργασμένης ξυλείας που περιέχουν βερνίκια, κόλλες και λοιπές επικίνδυνες ουσίες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, καθώς και η χρήση ως καυσίμων, πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων, η καύση των οποίων εκλύει και άλλες ουσίες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον."
μας θυμίζει η διεύθυνση Περιββάλοντος της Περιφέρειας. 

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Κ. Αγοραστός: Να καταργηθούν οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

"Αναγκαίες η τυποποίηση του ελαιολάδου μας, η δημιουργία ταυτότητας (branding) και η προώθησή του με καλύτερους όρους στην αγορά. Η επιτραπέζια ελιά δείχνει το δρόμο και για το ελαιόλαδο"
Να καταργηθούν όλες τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μεταφερθούν προσωπικό και αρμοδιότητες στις αιρετές Περιφέρειες, πρότεινε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην 4η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στους Γόννους.

«Στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης εμπλέκονται το υπουργείο κεντρικά, το υπουργείο με τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του, οι οργανισμοί του υπουργείου, οι περιφέρειες και οι δήμοι. Οι πρόγονοί μας έλεγαν πως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Αγοραστός και έκρινε επιβεβλημένη την ενίσχυση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

«Τολμείστε να προχωρήσετε σε ουσιαστική αποκέντρωση, τολμείστε να εκχωρήσετε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση το σύνολο των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη.

«Στο ΕΣΠΑ – σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός - έχουμε δώσει εξετάσεις και πετύχαμε. Το παραλάβαμε με απορροφητικότητα 19-20% και την φθάσαμε στο 125%. Να είστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε και στο ΠΑΑ, το λεγόμενο αγροτικό ΕΣΠΑ. Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Τολμείστε και να είστε βέβαιοι ότι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι αγρότες μας».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκρινε επίσης αναγκαία:

Σκόπελος / Μέχρι 30 Νοεμβρίου ανοικτά ο "Δημητράκης"...

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα είναι ανοικτό το αγαπημένο τσιπουράδικο "στου Δημητράκη", του Γιάννη και της Βασιλίνας.

Το κατάστημα θα κλείσει για περίπου 45 ημέρες, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες (εξαερισμός κ.λ.π.) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών...

Ραντεβού μέσα Ιανουαρίου!

Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου / Πρόγραμμα τμημάτων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ
17:00 – 18:00 ΠΡΟΝΗΠΙΑ/ΝΗΠΙΑ
ΤΡΙΤΗ
18:00 – 19:00 Β΄& Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ
18:00 – 19:00 Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
19:00 – 20:00 Δ΄ - Ε΄ – ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ
18:00 – 19:00 ΕΝΗΛΙΚΕΣ
19:00 – 20:00 ΓΥΜΝΑΣΙΟ/ΛΥΚΕΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ
18:00 – 19:00 Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
19:30 – 20:30 ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18:00 – 19:00 Α΄& Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ
18:30 – 19:30 Δ΄ - Ε΄ – ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
TΡΙΤΗ :  10.30-12.30:  Ενήλικες
ΤΕΤΑΡΤΗ: 18:00-20:00   Ενήλικες
ΠΕΜΠΤΗ : 16:00-18:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:  16:00-18:00   α’ τμήμα παιδικό
ΣΑΒΒΑΤΟ: 12.00-14:00  β’ τμήμα παιδικό  ΚΑΙ  απόγευμα  16:30-18:60  γ’  τμήμα παιδικό

Οι εγγραφές συνεχίζονται στα γραφεία του Συλλόγου τις ώρες και τις μέρες των μαθημάτων.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Σκόπελος / Βρέθηκε φακός φωτογραφικής μηχανής


Βρέθηκε βαλιτσάκι με φακό φωτογραφικής μηχανής. 
Αν γνωρίζετε κάτι στείλτε μνμ.

"Μηδέν" υπό το φως των προβολέων

Στο “μηδέν” κόλλησαν χθες στο Δημοτικό Στάδιο ο Α.Ο. Σκοπέλου με τον Απόλλωνα Καναλίων, σ' έναν αγώνα που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, αφού έλειψαν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Α.Ο. Σκοπέλου προερχόμενος από το “διπλό” στη Σκιάθο ήθελε κερδίσει εντός έδρας μια ισοδύναμη ομάδα, για να ξεφύγει από την ουρά της βαθμολογίας, αλλά το παιχνίδι κινήθηκε σε χαμηλό ρυθμό και με λίγες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, με τον Απόλλωνα να καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του για πρώτη φορά φέτος.

Η ομάδα της Σκοπέλου “κτύπησε” τον αγώνα στο πρώτο 30λεπτο και μετά “κάθησε” και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο κρατάνε μόνο τις κλασικές ευκαιρίες κυρίως του Δαλακιάρη, ο οποίος βρέθηκε τρεις φορές σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει, αλλά δεν βρήκε δίχτυα.

Η Σκόπελος παρατάχθηκε με τους Ζαρίφη, Μαρσέλο, Ασημάκη, Αλεξίου, Καραθανάση, Χρυσάνθη, Τριανταφύλλου, (46' Ταφίλη), Συνοδινό, Χισάι, Δαλακιάρη, Σκιαθίτη (70' Χρυσοφό)
.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Οικογένεια Ροδίου - Τέσσερις γενιές παράδοσης (video)

Στην 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι και στο πλαίσιο του αφιερώματος για την παραδοσιακή κεραμική, τιμήθηκε (κλικ) μία από τις παλαιότερες και σημαντικότερες οικογένειες Ελλήνων αγγειοπλαστών, με ιστορία που ξεπερνάει τα 115 χρόνια, η πασίγνωστη οικογένεια Ρoδίου από τη Σκόπελο, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Ρόδιο και την Μάγδα Ροδίου.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί Σκοπελίτες που ζουν στην Αθήνα, ο Νίκος Ρόδιος συνέθεσε, μπροστά στο κοινό, έναν από τους κλασικούς αμφορείς του με πηλό προερχόμενο από την Σκόπελο, αυτόν που ετοιμάζει και χρησιμοποιεί παραδοσιακά η οικογένεια.
Η λαογράφος και καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνα Κορρέ Ζωγράφου μίλησε για την πλούσια κεραμική παράδοση της Οικογένειας και στη συζήτηση που ακολούθησε έκανε παρέμβαση ο βραβευμένος Σκοπελίτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γιάννης Σίσκος.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμος Σκοπέλου για μια ακόμα φορά ρυπαίνει…

Ο μαύρος καπνός με έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού δημιουργεί
προβλήματα σε μάτια, λαιμό και αναπνοή...
«Πνίγηκε» στην κυριολεξία η Σκόπελος, από φωτιά που έβαλε “συνεργείο” σε δημοτικό χώρο για να τον καθαρίσει!  Το τεράστιο μαύρο σύννεφο, που κάλυψε τον ουρανό του οικισμού προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από την έντονη μυρωδιά πλαστικού και καμένου λάστιχου, αφού οι "υπεύθυνοι" θεώρησαν ότι ένα καιόμενο λάστιχο φορτηγού θα βοηθήσει τη φωτιά να πάρει γρηγορότερα!

Μεταξύ των σκουπιδιών που καίγονταν, περιλαμβάνονταν πλαστικά, σακούλες αλλά και άλλα είδη, που η καύση τους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό. Ως γνωστόν η καύση πλαστικών προκαλεί την έκλυση τοξικών αερίων, όπως οι διοξίνες, που είναι καρκινογόνες. 

Να θυμίσουμε ότι η καύση πλαστικών απαγορεύεται με την υπ' αρ. 4192/26-11-2008 (Φ.Ε.Κ. 2520/Β/2008) απόφαση και να τονίσουμε ότι πέρα από τις διοικητικές και ποινικές ευθύνες που επισείουν αυτές οι ενέργειες, είναι πολύ σοβαρές οι αρνητικές επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης καύσης των προαναφερθέντων στερεών αποβλήτων στην ατμοσφαιρική ρύπανση και, κατ’ επέκταση, στη δημόσια υγεία.

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου καλεί τα μέλη του σε ετήσια Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., στο κτίριο του Συλλόγου (απέναντι από το Λαογραφικό Μουσείο).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

• Απολογισμός του έργου του Δ.Σ. για το 2016.
• Οικονομικός προϋπολογισμός για το 2017.
• Προτάσεις από μέλη για το πρόγραμμα δράσης 2017.
• Εγγραφή νέων μελών.

Μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος και το «μικρόβιο – φονιάς»

Γράφει ο
Παν. Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος η λέξη «μηνιγγίτιδα» φτάνει στ΄αυτια μας  όλο και πιο συχνά. Καθώς προχωρούμε προς την καρδιά του χειμώνα με τις κοινές εποχικές ιώσεις (κοινά κρυολογήματα) να εξαπλώνονται σε όλο και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού, τα κρούσματα μηνιγγίτιδας θα αυξάνονται σε αριθμό. Αυτό είναι αναμενόμενο. Ωστόσο,  με το που θα εκδηλωθεί το πρώτο κρούσμα, τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν το έργο της «ενημέρωσης», φροντίζοντας επιμελώς να μας «διαφωτίσουν», αλλά, ταυτοχρόνως, και να μας πανικοβάλουν με τον τρόπο που μόνο αυτά ξέρουν. Ο απλός πολίτης που δεν γνωρίζει, ή τέλος πάντων,  γνωρίζει στοιχειωδώς τι σημαίνει μηνιγγίτιδα, δικαίως πανικοβάλεται, ειδικά όταν η ενημέρωση του συνοδεύεται από μεγάλες δόσεις υπερβολής. Όταν, δε, η εν λόγω «ενημέρωση» γίνεται από άτομα αδαή και ανεύθυνα, μη ειδικά επί του θέματος  -ως γνωστόν, στην Ελλάδα όλοι έχουν άποψη και γνώση για όλα-, τότε το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις.

Τι είναι η μηνιγγιτιδοκοκκικη νόσος (ΜΕΝ);

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ΜΕΝ, συχνά γνωστή ως «βακτηριακή μηνιγγίτιδα», είναι μια αιφνίδια, απειλητική για τη ζωή λοίμωξη, η οποία εκδηλώνεται συχνά σε κατά τα αλλά υγιή άτομα χωρίς προειδοποιητικά σημεία. Είναι, δηλαδή, μια λοίμωξη της μεμβράνης που περιβάλλει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό που οδηγεί σε σηψαιμία (λοίμωξη του αίματος).

Η μηνιγγίτιδα, η οποία προκαλείται από ένα βακτήριο, τη Neisseria menigitidis (μηνιγγιτιδοκοκκο) , εξελίσσεται ταχύτατα και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο σε διάστημα 24 ωρών από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 5 – 10 % περίπου των ατόμων που προσβάλλεται από μηνιγγιτιδοκοκκικη νόσο θα καταλήξει ακόμα και αν διαγνωστεί ή λάβει έγκαιρα κατάλληλη θεραπεία.

Τα βρέφη και οι έφηβοι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο λοίμωξης.

Σημεία και συμπτώματα

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Black Friday με μαύρο δάκρυ... και μαύρα τετραήμερα

...για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους-ες.

Από μερίδα των ΜΜΕ  διαφημίζεται με τυμπανοκρουσίες ως καινοτομία το Black Friday, δηλαδή η θεσμοθέτηση της πρακτικής των ολιγόωρων «μεγάλων προσφορών» σε καταναλωτικά αγαθά

Το Black Friday δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο παρά μόνο τις μεγάλες αλυσίδες οι οποίες δημιουργούν μια ακόμη ευκαιρία να ξεπουλήσουν το μεγάλο τους στοκ, το οποίο μόνο αυτές έχουν την δυνατότητα να διατηρούν,  στοχεύοντας στον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό του μεριδίου των μικρών.

Ακόμα και την περίοδο της κρίσης, τα πολυκαταστήματα αποδεδειγμένα είναι τα μόνα που παρουσιάζουν άνοδο στον όγκο λιανικών πωλήσεων, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν με την συρρίκνωση του τζίρου τους.

Κατά τη διάρκεια της πολυδιαφημιζόμενης "Μαύρης Παρασκευής" έχει καταγραφεί σωρεία περιστατικών εξαπάτησης των καταναλωτών, αφού εκπτώσεις - κράχτες του 50%, τελικά καταλήγουν να φτάνουν στο πορτοφόλι του αγοραστή ως έκπτωση ...10%! Τέτοιες πρακτικές εκθέτουν σε μεγάλο βαθμό τον υγιή εμπορικό κόσμο της χώρας, σε μια δύσκολη περίοδο για την αγορά.

Το Black Friday μπορεί να ακούγεται φαινομενικά ωραίο, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που κρύβει είναι υψηλό και εντατικοποιημένο φόρτο εργασίας για το προσωπικό που επιβάλλεται σ' αυτό το πλαίσιο, απορρυθμίζοντας γενικά την έννοια του χρόνου εργασίας και επιβάλλοντας ταπεινωτικές υποχωρήσεις στο όνομα της επιβίωσης.

Στο όνομα αυτής της ...επιβίωσης, ήδη αλυσίδα πολυκαταστήματος συμμετέχει στη " Μαύρη Παρασκευή" από την Πέμπτη έως την Κυριακή δημιουργώντας έτσι αρνητική παρακαταθήκη για Μαύρα Τετραήμερα!

Διαβάζοντας προσεκτικά τη λίστα των επιχειρήσεων που πρωτοστατούν στο Black Friday, θα παρατηρήσουμε γνωστές εταιρείες οι οποίες φημίζονται για τον εργασιακό μεσαίωνα που τις διέπει (ατομικές συμβάσεις, απολύσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια άδειας, κακοπληρωμένη εργασία, μειώσεις μισθών).

Το Σάββατο μπορείς; / Ποδοσφαιρικός αγώνας στις 7.30 μ.μ., πάρτι στις 10.30 μ.μ.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου θα αγωνιστεί εντός έδρας η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. Σκοπέλου, η οποία, προερχόμενη από σπουδαίο διπλό στη Σκιάθο, καλείται να δείξει ότι η ομάδα βρίσκει τα πατήματα της, ανεβάζει στροφές και με την αμέριστη συμπαράσταση της κερκίδας θα πάρει ακόμα ένα τρίποντο στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ.

Ο αγώνας στο δημοτικό στάδιο θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ. και φιλοξενούμενη ομάδα είναι ο Απόλλωνας Καναλίων.

💃Το βράδυ το Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 10.30 μ.μ. όλα τα τμήματα του Α.Ο. Σκοπέλου σας προσκαλούν στο πάρτι ενίσχυσης, αλλά και σύσφιξης των σχέσεων αθλητών, αθλητριών, διοίκησης και φιλάθλων, που θα γίνει στον “Ντόκο”.

Flying dolphin ΕΡΑΤΩ / Κάθε Τρίτη και Παρασκευή και από Γλώσσα για Βόλο

Tο flying dolphin ΕΡΑΤΩ, θα πραγματοποιεί δρομολόγια από Γλώσσα για Βόλο κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με αναχώρηση από το λιμάνι του Λουτρακίου στις 07:35 το πρωί και επιστροφή από το Βόλο στις 14:00 το μεσημέρι.

Η έκδοση των εισιτηρίων θα γίνεται από το πρακτορείο Λεμονή στο Λουτράκι.

Best Shop / Εορταστικό φυλλάδιο VICKO

Ξεφυλλίστε ή “κατεβάστε” το νέο εορταστικό φυλλάδιο της VICKO, τα υπέροχα προϊόντα της οποίας θα τα βρείτε στο Best Shop στη Σκόπελο / Τηλ. 24240 22033

Δείτε το φυλλάδιο ΕΔΩ

Στη ζωή δεν υπάρχουν ούτε special ούτε sound effects

To παραπάνω video  χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο για να βγεί στον αέρα και φυσικά η σκυλίτσα πρωταγωνίστρια, η οποία ακούει στο όνομα “Νιφάδα” δεν υπέστη καμία μορφή κακοποίησης ή βίας. Ο Διονύσης, ο "κακός" του βίντεο, έδειρε αρκετές φορές ...έναν κορμό δέντρου. Κάποιες σκηνές γυρίστηκαν ξανά και ξανά και ξανά προκειμένου να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές και για τα ουρλιαχτά του σκύλου χρησιμοποιήθηκαν sound effects.

Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχουν ούτε special ούτε sound effects. Η πραγματικότητα για τα περισσότερα ζώα που κακοποιούνται έχει αίμα, πόνο, βία, ξύλο με ζώνη, με πέτρες, με φτυάρια, με τσεκούρια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που κακοποιούν και δολοφονούν ζώα δεν θα διστάσουν να κακοποιήσουν ένα παιδί, μια γυναίκα, έναν συνάνθρωπο μας.

Μην αδιαφορείτε, μιλήστε, αντιδράστε!

Καλέστε την αστυνομία, ενημερώστε τον εισαγγελέα της περιοχής σας.

Όλοι έχουμε πλέον κινητά με κάμερα. Τραβήξτε βίντεο, φωτογραφίες. Καταγράψτε τα περιστατικά και βοηθήστε να σταματήσει επιτέλους η κάθε μορφής κακοποίηση ζώων.
_________
Εκτός από την Νιφάδα, συμμετείχαν η Τόνια Σωτηροπούλου και ο “κακός” Διονύσης Δημητρόπουλος. Σενάριο, κείμενα, Επιμέλεια Project Αγγελική Παναγιωτοπούλου.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Του Αγίου Ανδρέα φτάνει, το κρύο αντρειεύει…

Αλλαγή του καιρού προβλέπουν οι μετεωρολόγοι με κρύο και βοριάδες στις 29 και 30 Νοεμβρίου. Από Δεκέμβρη, που μπαίνουμε στο χειμώνα, μπορούμε να θυμηθούμε ότι το κρύο συνδέεται με τις γιορτές στην αρχή του πρώτου μήνα του χειμώνα:

Της Αγίας Βαρβάρας (4-12), του Αγίου Σάββα (5-12) και του Αγίου Νικολάου (6-12) και όπως λέει ο λαός μας “Βαρβάρα βαρβαρώνει, Άγιος Σάββας σαβανώνει, Άγιος Νικόλας παραχώνει…”

Καλό και ζεστό χειμώνα!

Εξαπάτησαν Σκοπελίτη / "έκανε φτερά" το drone!

Τί συνιστά το Α.Τ. Σκοπέλου
Αν και η Ελληνική Αστυνομία έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές και τα πολλά περιστατικά εξαπάτησης, που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, πρέπει να μας κάνουν προσεκτικότερους, παρ’ όλα αυτά οι επιτήδειοι συνεχίζουν ακάθεκτοι!
Αυτή τη φορά θύμα εξαπάτησης έπεσε Σκοπελίτης, μετά από αγγελία που έβαλε για να πουλήσει ένα drone.

Δύο άγνωστοι, μέχρι στιγμής, “ανταποκρίθηκαν” δηλώνοντας αγοραστές του drone και συμφώνησαν ο Σκοπελίτης να στείλει το  drone και αυτοί να του καταθέσουν το ποσόν των 1150€ στην Τράπεζα.

Η συμφωνία εκτελέστηκε κατά το ήμισυ, αφού αυτοί παρέλαβαν το drone, αλλά η κατάθεση των χρημάτων δεν έγινε ποτέ!

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, αλλά και τις συνεχιζόμενες απάτες, το Α.Τ. Σκοπέλου ενημερώνει για τις μεθοδολογίες που ακολουθούν οι απατεώνες:

Μαθήματα kick boxing στη Σκόπελο

 Λυκούργος Αθανασίου και Στέργιος Μαυροειδής
Συνεργασία της Hammerhead με τον Αθλητικό Σύλλογο “Πεπάρηθος”
Ο Αλοννησιώτης προπονητής kick boxing Λυκούργος Αθανασίου θα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα στο νησί της Σκοπέλου για να παραδίδει μαθήματα kick boxing στους αθλητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Συλλόγου “Πεπάρηθος”, του Στέργιου Μαυροειδή.

Να σημειώσουμε ότι η σχολή Hammerhead στην Αλόννησο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά όλες τις ημέρες με την παρουσία του προπονητή Λυκούργου Αθανασίου, αφού οι ώρες που θα βρίσκεται ο προπονητής στη Σκόπελο δεν θα συμπίπτουν με τις ώρες λειτουργίας της σχολής της Αλόννησου.

Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε το ακριβές πρόγραμμα.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Σκόπελος / Μπαλαρίνες, χορευτές και καλλιτέχνες ΞΕΚΙΝΑΜΕ!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε συνάντηση – ενημέρωση για τα μαθήματα του ΜΠΑΛΕΤΟΥ – ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, το Σάββατο 26/11 και ώρα 17:00, στο «Κέντρο του Πολιτιστικού Συλλόγου», παραπλεύρως του Λαογραφικού Μουσείου.

Στη συνάντηση θα ενημερωθείτε για τις ώρες, τις ημέρες και τα τμήματα των μαθημάτων. 

«Κάτι τρέχει με το νερό»

Είναι ενδιαφέρουσα η ταύτιση των Βερολινέζων με τους Θεσσαλονικείς, καθώς και οι δύο κοινωνίες έχουν διεξαγάγει και συνεχίζουν να διεξάγουν αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ύψιστου δημόσιου αγαθού, του νερού
Στο Βερολίνο ταξίδεψε πρόσφατα το «Για Κ.ΑΛ.Ο.» και η «Εφ.Συν.» σε σεμινάριο που διοργάνωσαν Γερμανοί συνδικαλιστές, ακτιβιστές και κινήσεις πόλης συγκρίνοντας την εμπειρία της Τρόιχαντ (Treuhand), της βουτηγμένης στα σκάνδαλα εταιρείας που «ρευστοποίησε» το σύνολο των κρατικών εταιρειών της Αντατολικής Γερμανίας, με τη σύγχρονη Ελλάδα του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου.
Στο Αquarium, πρώην κατάστημα ενυδρείων που μετατράπηκε σε κοινωνικό κέντρο, στην καρδιά του Κρόιτσμπεργκ, της πάλαι ποτέ εναλλακτικής γειτονιάς που εξευγενίζεται ραγδαία, Ελληνες και Γερμανοί συνέκριναν τις εμπειρίες τους από τους αγώνες κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
Στην ανοιχτή εκδήλωση αντιπροσωπεία ακτιβιστών και εργαζομένων από την Ελλάδα μίλησαν για την «αξιοποίηση»-τσιμεντοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, την παραχώρηση των κρατικών αεροδρομίων στη Fraport, τα σχέδια ιδιωτικοποίησης τους νερού.
Η Μαριάννα Γρηγοράσκου, από το σωματείο Εργαζομένων της Εταιρείας Υδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης εξήγησε σε ένα ενθουσιώδες κοινό το πώς οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, με κινήσεις πολιτών όπως το «SOSτε το Νερό» αντιστέκονται στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού της πόλης.
Το θερμότερο χειροκρότημα ακούστηκε όταν προβλήθηκε πλάνο όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΥΑΘ αποσυνδέει το ρολόι του νερού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας λίγες μέρες μετά την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο νέο Υπερταμείο.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Βερολινέζοι ταυτίζονται με τους Θεσσαλονικείς στους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Εχουν πικρή εμπειρία από το δικό τους αποτυχημένο πείραμα ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), όπου χάθηκαν πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας, το νερό ακρίβυνε, ενώ μεγάλες κινητοποιήσεις ανάγκασαν τις εταιρείες να αποχωρήσουν.
Επειτα από πετυχημένο δημοψήφισμα, το 2011 το νερό πέρασε ξανά στα χέρια του δήμου.
Το τίμημα όμως ήταν δαπανηρό και οι Βερολινέζοι το πληρώνουν ώς σήμερα. Συμφωνίες που είχαν υπογραφεί υπό συνθήκες μυστικότητας, εξαναγκάζουν τον δήμο να αποζημιώσει τις εταιρείες με ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ενα συνοπτικό χρονικό των κινημάτων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού παρουσιάζει στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ:

Εκλογές στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ Σκοπέλου

Την Δευτέρα  21-11- 2016 από  17.00  έως 19.00  στο κτίριο του Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν  οι εκλογές του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. για το νέο  Δ.Σ.

Είναι απαραίτητο όλοι οι γονείς και κηδεμόνες να συμμετάσχουν για να διεξαχθούν οι εκλογές και να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε  το νέο Δ.Σ. να διαχειριστεί άμεσα τα τρέχοντα προβλήματα του σχολείου και των παιδιών μας.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί η εγγραφή των μελών του συλλόγου με την καταβολή του ποσού του 1 ευρώ ανά οικογένεια.

Η χειρουργός - οφθαλμίατρος Όλγα Μαντά στην Σκόπελο

Η χειρουργός - οφθαλμίατρος Όλγα Μαντά θα επισκεφθεί την Σκόπελο και θα εξετάσει ασθενείς την

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
5.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ.

Το ιατρείο βρίσκεται στην πλατεία Δελήτσικου (Πλάτανος), δίπλα στο κατάστημα Οπτικών και για πληροφορίες και ραντεβού με την οφθαλμίατρο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 24240 22625.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλη τιμή για την Σκόπελο η παρουσίαση του έργου της οικογένειας Ρόδιου στην 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Στην 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, που πραγματοποιείται στο Μαρούσι και στο πλαίσιο του αφιερώματος για την παραδοσιακή κεραμική τιμήθηκε μία από τις παλαιότερες και σημαντικότερες οικογένειες Ελλήνων αγγειοπλαστών, με ιστορία που ξεπερνάει τα 115 χρόνια, η πασίγνωστη οικογένεια Ρόδιου από τη Σκόπελο.
Προσκεκλημένοι ήταν ο Νίκος Ρόδιος (3η γενιά) και η κόρη του Μάγδα (4η γενιά).
Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί Σκοπελίτες που ζουν στην Αθήνα, ο Νίκος Ρόδιος συνέθεσε, μπροστά στο κοινό, έναν από τους κλασικούς αμφορείς του με πηλό προερχόμενο από την Σκόπελο, αυτόν που ετοιμάζει και χρησιμοποιεί παραδοσιακά η οικογένεια.

Η λαογράφος και καθηγήτρια ΕΚΠΑ Κατερίνα Κορρέ Ζωγράφου μίλησε για την πλούσια κεραμική παράδοση της Οικογένειας* και ακολούθησε συζήτηση με τον Νίκο Ρόδιο.

Σκόπελος / Έπαιξε μαντοΛΙΝΟ στη Σκιάθο!

Έπαιξε μαντοΛΙΝΟ και πήρε τρεις βαθμούς
Μεγάλο διπλό για την ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. Σκοπέλου, η οποία, παρά τα όσα προβλήματα, με τις απουσίες και τους τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών, πήγε στη Σκιάθο και πήρε το ντέρμπι των Βορείων Σποράδων με 1-2, κερδίζοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς και ανεβάζοντας ταυτόχρονα την ψυχολογία της στα ύψη εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Τα δύο τέρματα της σπουδαίας νίκης πέτυχε ο Λίνο Συνοδινός, ενώ για την Σκιάθο σκόραρε ο Νικολαΐδης.
______

Ο Α.Ο. Σκοπέλου ευχαριστεί θερμά την διοίκηση του Α.Ο. Σκιάθου για την άψογη φιλοξενία της, αναμένοντας να την ανταποδώσει κατά την επίσκεψη της σκιαθίτικης ομάδα στη Σκόπελο.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Δυναμικό "παρών" της Σκοπέλου στην 32η Philoxenia

Η αντιδήμαρχος Σκοπέλου
Αθηνά Ντάκη
με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Γιάννη Μπουτάρη
Η Σκόπελος έδωσε δυναμικό "παρών" στην 32η PHILOXENIA, στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας, η οποία υποδέχεται επαγγελματίες και κοινό από 18-20 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού, Hotelia.

Στο περίπτερό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου και συμμετείχε, ο χώρος που η Σκόπελος είχε τα φυλλάδια και τα προϊόντα της, τράβηξε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, των τουριστικών πρακτόρων αλλά και υψηλών προσκεκλημένων της Philoxenia.

Η Σκόπελος, πρωταγωνίστησε στην έκθεση, το Σάββατο και την Κυριακή διοργανώνοντας διαγωνισμούς, σε συνεργασία με το Focus  fm, δίνοντας την ευκαιρία στους ακροατές του να κερδίσουν 2ήμερα στη Σκόπελο, προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων, της ΑΝΕΣ και του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας Λουτρακίου.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν και τα περίφημα προϊόντα της Σκοπέλου, δαμάσκηνα, μέλι, λάδι και σαπούνια που υπήρχαν στο χώρο, καθώς και τα υπέροχα αμυγδαλωτά του Γυναικείου Συνεταιρισμού Γλώσσας.

Ανοίγει ο Μύλος των Ξωτικών

Το πάρκο Ματσόπουλου συνεχίζει να μεταμορφώνεται, τα ξωτικά βάζουν τις τελευταίες πινελιές και σε μια εβδομάδα περίπου ο Μύλος των Ξωτικών θα ανοίξει για 6η χρονιά τις πύλες το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και θα χαρίσει αμέτρητα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

H Επίσημη Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 18:30. 

Μια φαντασμαγορική τελετή ετοιμάζουν τα ξωτικά με τον Άη Βασίλη για να υποδεχθούν τους νέους επισκέπτες του Μύλου.

Οι πειρατές βρίσκονται πολύ κοντά στα Τρίκαλα και είναι έτοιμοι να εισβάλουν στο ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει live με την μοναδική Μαλού, η οποία με το μουσικό της πρόγραμμα αναμένεται να συναρπάσει όλους τους επισκέπτες.

Γ. Σούρλας: Η παιδική φτώχεια μαστίζει την Ελλάδα

Ο Γιώργος Σούρλας, πρ. Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Ακόμη μια Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού βρίσκει την Ελλάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής φτώχειας στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με την Eurostat  το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 36,7% για παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου η κατάσταση βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη.
Είναι προφανές ότι όταν δεν υπάρχουν τα αναγκαία προς το ζην σε μια ευαίσθητη ηλικία, όπως η παιδική, καθίσταται δυσχερής, αν όχι αδύνατη, η προάσπιση και προαγωγή των θεμελιωδών δικαιωμάτων του παιδιού.

Περισσότερο δραματική είναι η κατάσταση ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των 3.500 ασυνόδευτων ανηλίκων, που φιλοξενούνται στη χώρα μας σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, χωρίς στέγη ή τροφή στην πλειονότητά τους, ευάλωτα σε κάθε είδους εκμετάλλευση.
Για τα φαινόμενα αυτά  που δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά στο σύνολό της την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι δεν διαγράφονται ευοίωνες προοπτικές ούτε σε εθνικό, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο όταν δεν προστατεύεται η παιδική ηλικία».

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Σκόπελος / Πωλείται ξυλόσομπα

 Πωλείται ξυλόσομπα  που συνδέεται με τα καλοριφέρ και το μπόιλερ. 

Μαζί δώρο ο κυκλοφορητής, το UPS και όλες οι βάνες που χρειάζοται για την εγκατάσταση.

Τιμή 600€

Τηλ. επικοινωνίας 6988291177

Σκόπελος / Πωλείται Sony TV 32’’

Πωλείται Sony TV LCD 32’’.

Τιμή 200€ (συζητήσιμη).

Τηλ. επικοινωνίας:
6986569422

Ράνια Νικολάου.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ακαδημίες βόλεϊ Α.Ο. Σκοπέλου / Το μέλλον είναι εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Δουλειά σε βάθος, εδώ και 6 χρόνια, πραγματοποιείται στις ακαδημίες του Α.Ο. Σκοπέλου από τον εργάτη του βόλεϊ Γιάννη Τσακάλη, με αποτέλεσμα η αγωνιστική ομάδα Γυναικών να τροφοδοτείται κάθε χρόνο με “νέο αίμα” και  οι αναγκαστικές, λόγω σπουδών ή άλλων λόγων, αποχωρήσεις βασικών παικτριών, να καλύπτονται εκ των έσω, αφού για μεταγραφές δεν μπορεί να γίνει λόγος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τμήματα κορασίδων έχουν αγωνιστεί ή συνεχίζουν να αγωνίζονται στην γυναικεία ομάδα περίπου είκοσι αθλήτριες, μεταξύ των οποίων οι:
Καραχαλίδου Γεωργία, Κοχύλη Κατερίνα, Χλιβερού Τζούλια, Κυριάκη Ιωάννα, Σπύρου Ιωάννα και Ελένη, Βερώνη Αναστασία, Ζάνη Χριστίνα, Σκαπινάκη Ευγενία, Μπέλσμα Βαλεντίνα κ.ά.

Για την αγωνιστική χρονιά 2016 - 17 τέσσερα μικρά ταλέντα προωθήθηκαν από τις εν λόγω ακαδημίες και εκδόθηκαν δελτία για την συμμετοχή τους στους αγώνες πρωταθλήματος.

Best Shop / Πρωτοχρονιάτικη κλήρωση με πλούσια δώρα

Αγοράστε και κερδίστε..!
Με κάθε αγορά σας συμμετέχετε στην κλήρωση με πλούσια δώρα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Best, πιστή στο εορταστικό ραντεβού της, θα κάνει τρία μεγάλα δώρα σε τρεις τυχερούς πελάτες της σε κλήρωση που θα γίνει την Πρωτοχρονιά.

Ο κάθε επισκέπτης που θα μπαίνει στο κατάστημα θα έχει μία συμμετοχή αγοράζοντας κάποιο προϊόν οποιασδήποτε αξίας, δίνοντας απλά το όνομά του στο ταμείο.

Τα δώρα είναι:
1.   700€ για αγορές από το Πολυκατάστημα Best Shop.
2.   500€ για αγορές από super market της αρεσκείας του νικητή.
3.   1 Αλυσοπρίονο  Mc Culloch.

Σκιάθος / Έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σκιάθου καλεί όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Σχολείου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 19:30' στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των ελλείψεων καθηγητών, συζήτηση για σοβαρά θέματα που έχουν προκύψει στο σχολείο και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί για τις ενέργειες του Συλλόγου μας.

Η παρουσία όλων, όπως πάντα κρίνεται απαραίτητη!

Σκόπελος / Τα θρεπτικά λαχανικά του χειμώνα

Κομμένα λίγη ώρα πριν τα αγοράσετε, απαραίτητα για την θωράκιση του οργανισμού και τη διατήρηση του σωστού βάρους.

Δοκιμάστε τα…

Στον σκοπελίτικο κήπο, δίπλα από το magic cars.

Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες / Τα περιστατικά εξαπάτησης από επιτήδειους συνεχίζονται!

Το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου ενημερώνει τους πολίτες και κυρίως τα άτομα τρίτης ηλικίας για να αποφεύγουν περιστατικά εξαπάτησής τους από επιτήδειους.
Στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής τέτοιων περιστατικών, διένημαν και ανήρτησαν σε κεντρικά σημεία της Σκοπέλου, φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις που οι επιτήδειοι επικαλούνται την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος ενεργούν ως εξής:

• Τηλεφωνούν αιφνιδιαστικά προσποιούμενοι τους γιατρούς, δικηγόρους ή αστυνομικούς.

• Υποστηρίζουν ψευδώς ότι στενό συγγενικό σας πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό ανηλίκου.

• Ζητούν χρηματικά ποσά για να μην φυλακιστεί το συγγενικό σας πρόσωπο και να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες.

• Άλλοι συνεργάτες των δραστών παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική γραμμή, προσποιούμενοι το συγγενικό σας πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια.

• Σας ζητούν να έρθουν σπίτι σας για να παραλάβουν τα χρήματα ή σας δίνουν ραντεβού σε καθορισμένο τόπο και χρόνο.


Στις περιπτώσεις που οι επιτήδειοι επικαλούνται νοσηλεία ασθενή ενεργούν ως εξής:

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Σχολή Γονέων / Ομιλία στη Γλώσσα Σκοπέλου

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσας, η Θεολόγος- Δασκάλα κα Ελένη Μπαϊραμίδου με θέμα «Στα μονοπάτια της ζωής με καχύποπτες σκέψεις…» στο πλαίσιο των ομιλιών της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Σκόπελος / Ζητείται σπίτι για ενοικίαση

Ζητείται σπίτι για όλο τον χρόνο, με 2 υπνοδωμάτια και αυλή ανεξαρτήτου μεγέθους, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Σκοπέλου.

Υπάρχει σκύλος όπου θα διαμένει μόνο δυο μήνες, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Τηλ Επικοινωνίας 6947120938, κα Παναγιώτα.

Το Πολυτεχνείο, ζωντανό σύμβολο...

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Έχουν περάσει 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κι οι φωνές των άδολων δίκαιων αγωνιστών ακούγονται το ίδιο δυνατά! Μας καλούν να ενωθούμε μαζί τους. Μας έχουν δείξει το δρόμο για τη Δημοκρατία. Η εξέγερσή τους γκρέμισε την τυραννία κι έβαλε τα θεμέλια της Ελευθερίας. Γι αυτό και όλα τα συνθήματα των ηρώων παραμένουν ζωντανά! 

Επειδή λοιπόν είναι σύμβολό μας το Πολυτεχνείο, κι είναι σημαντικό το σχολείο να προασπίζει τα ατομικά δικαιώματα του κάθε μαθητή στην πράξη καθώς και να διαμορφώνει έναν ενεργό δημιουργικό και κριτικά σκεπτόμενο πολίτη,δύο μέρες πριν την 17η Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκαν στην τάξη μας, οι καθιερωμένες εκλογές για το Προεδρείο. Έτσι υπηρετείται η Δημοκρατία! Οι μαθητές θέτουν τους όρους συνύπαρξης στην ομάδα, τους κανόνες, τις προσδοκίες και αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για την καλύτερή τους συνεργασία! Ίσες ευκαιρίες λοιπόν στη διαχείριση των κοινών, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Κι όταν υπηρετείται η Δημοκρατία, υπηρετούνται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εμείς ζούμε και πορευόμαστε δημοκρατικά στο δρόμο που χάραξαν όλοι οι καθαροί αγωνιστές, οι ήρωες...

Πλήγμα! Παραιτήθηκε ο Σπύρος Λεμονής..!

Φτωχότερος από σήμερα ο Δήμος Σκοπέλου. Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο επικεφαλής της ΔΗΚΙΠΟ (διαβάστε με κλικ εδώ τί έλεγαν προεκλογικά) κ. Σπύρος Λεμονής, ο οποίος από τις δημοτικές εκλογές του 2014 μέχρι και χθες, έλαβε μέρος σε δύο ή τρεις το πολύ συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αφήνοντας πίσω του, αυτός και η ομάδα του, πολύ έργο.

Δεν γνωρίζουμε ποιος τον αντικατέστησε...

Η Αλόννησος διδάσκει και πρωτοπορεί στην οικολογική ευαισθησία

«Καλές Πρακτικές για την Κατάργηση της Πλαστικής Σακούλας. Η Περίπτωση της Αλοννήσου» ήταν το θέμα ομιλίας του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη στο πρόσφατο συνέδριο που οργάνωσε στην Κόρινθο το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν η ΚΕΔΕ, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης  Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) «ΑΡΙΩΝ», το Δίκτυο ΦοΔΣΑ και ο Δήμος Κορινθίων.

Ο Δήμαρχος έλαβε μέρος ως εισηγητής για να παρουσιάσει τη μελέτη  "Αλόννησος: Κατάργηση της Πλαστικής Σακούλας σε Δήμο της Ελλάδας για πρώτη φορά", βάσει της οποίας  αναλύονται οι διαδικασίες και τα βήματα κατάργησης της πλαστικής σακούλας, η συνεργασία με φορείς, ΜΚΟ, πολίτες, επιχειρηματίες, τα προβλήματα που ανέκυψαν, τα αποτελέσματα και ο βαθμός αποδοχής, οι προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν και οι προτάσεις και οι σκέψεις για τη συνέχιση της πρακτικής στο μέλλον στην Αλόννησο.

Η ομιλία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από συνέδρους, συμμετέχοντες και φορείς.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η καταβολή συντάξεων ως το τέλος του 2016

Στις 20 Δεκεμβρίου η σύνταξη Ιανουαρίου 2017

Οι συντάξεις του Δεκεμβρίου να καταβληθούν από το ΙΚΑ, το Δημόσιο και τα ταμεία που εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 29 Νοεμβρίου, από το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ στις 30 Νοεμβρίου, από τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ την 1η Δεκεμβρίου και από το ΕΤΕΑ στις 2 Δεκεμβρίου.

Οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ στις 20 Δεκεμβρίου, του Δημοσίου και των άλλων ταμείων στις 22 Δεκεμβρίου, του ΕΤΕΑ στις 29 Δεκεμβρίου (αντί για τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του νέου χρόνου) και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, επίσης, στις 29 Δεκεμβρίου (αντί της 30ής Δεκεμβρίου).

Στην Σκιάθο «η Αυγή και ο Ανθός»

Στις 30 Νοεμβρίου, στις 17.30 
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου
Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Θωμά Βελισσάρη Η Αυγή και ο Ανθός. Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού.

Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα.

Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη.

Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ο χειρουργός - ιατρός Παύλος Τσαντικός στη Σκόπελο

Τετάρτη και Πέμπτη θα λειτουργήσει στη Σκόπελο το ιατρείο του χειρουργού - ιατρού Παύλου Τσαντίκου (κλικ).

Το ιατρείο θα δέχεται με ραντεβού

Τετάρτη απόγευμα 6.00 - 21:00
Πέμπτη  9.00 - 13:00.

Ο χώρος του ιατρείου βρίσκεται στην περιοχή Γεφυράκι, δίπλα στη Γενική Ταχυδρομική.                      

Τηλέφωνα επικοινωνίας/ραντεβού:

Βόλου: 24210 34152
Σκοπέλου: 24240 22400
Κινητό: 6944776027