Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Το Βυζάντιο και η Ρωσία του χθες στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Εγκαίνια: Τρίτη 1η Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ.
Με αφορμή το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας και στο πλαίσιο της δικτύωσης των τριών μουσείων της Λάρισας με το κοινό θέμα «Γέφυρες Τέχνης: Ελλάδα-Ρωσία 2016», πραγματοποιείται στο Διαχρονικό Μουσείο περιοδική έκθεση με τις παρακάτω ενότητες:
1. Βυζαντινές Αναπλάσεις 

Aπό τα χρόνια των Κομνηνών στην τεχνική της διαφάνειας της ρώσικης εικόνας, της Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα

Στα έργα της έκθεσης μεταφέρονται αυτούσια θέματα από βυζαντινά χειρόγραφα και άλλα έργα του Βυζαντίου και συνδυάζονται σε μεγάλες συνθέσεις, όπου αναβιώνει ο βυζαντινός χρόνος.

Σκόπελος / Ζητείται σπίτι για ενοικίαση

Ζητείται σπίτι για ενοικίαση, ισόγειο με πρόσβαση σε δρόμο. / Τηλ. επικοινωνίας 6949475559

Σκόπελος / Συλλαλητήριο στις 2 Νοεμβρίου

Το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, ο Σύλλογος Γυναικών, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους  και τους αγρότες της Σκοπέλου να πάρουν μέρος ενεργά στη  Συγκέντρωση που οργανώνουν την Τετάρτη 2 του Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην παραλία Σκοπέλου με κεντρικό σύνθημα - μήνυμα:

«Δεν θα ζήσουμε με την ανεργία και τη φτώχεια - Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο για τις ανάγκες μας»!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «[…] σ’ αυτή τη δραματική κατάσταση των ανέργων, αλλά και των εργαζόμενων, των μικροαγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών αποφασίσθηκε να οργανωθεί από κάθε σωματείο και από κοινού η πάλη κατά της ανεργίας και για την προστασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος με αποκορύφωμα τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων, για να ακουστεί η δική μας φωνή και οι διεκδικήσεις μας. Εδώ πρέπει να δώσει το "παρών" κάθε άνεργος, εργαζόμενος, μικροαγρότης και μικροεπαγγελματίας, κάθε νέος - νέα, κάθε γυναίκα και συνταξιούχος. Δεν πάει άλλο! Τώρα πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια, με οργάνωση στα σωματεία και τους συλλόγους, στις Λαϊκές Επιτροπές, διεκδικώντας:

Η Αλόννησος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου αναχωρεί από την Αλόννησο η αποστολή της Σχολής Kick Boxing του Λυκούργου Αθανασίου, για να λάβει μέρος στο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα λάβει χώρα στο κλειστό στάδιο Βαρέων Αθλημάτων Πάλης στα Άνω Λιόσια, στις 4,5,6 Νοεμβρίου.

Οι 13 αθλητές που θα λάβουν μέρος ανήκουν στις κατηγορίες παμπαίδων - παγκορασίδων, παίδων - κορασίδων, εφήβων - νεανίδων.

Ο προπονητής Λυκούργος Αθανασίου εύχεται ολόψυχα σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία κι επισημαίνει ότι σε έναν αγώνα νικητής είναι αυτός που συμμετέχει με σθένος, αδιακρίτως αποτελέσματος.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου

Βιβλιοθήκη μελέτης θα λειτουργήσει από το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου
Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περισσότερους από 1.500 τίτλους βιβλίων και εντύπων και πλούσιο αρχειακό υλικό, για τη ναυτική ιστορία και παράδοση της χώρας όπως και ξεχωριστό τμήμα για την ιστορία της Σκιάθου, με συλλεκτικές εκδόσεις και τοπικές εφημερίδες.

Το μεγαλύτερο τμήμα της βιβλιοθήκης είχε συγκεντρωθεί με ενέργειες της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου και από δωρεές μελών της Ένωσης, μεταξύ αυτών Γιάννης Θ. Παρίσης, Θωμάς Θ. Παρίσης, Μιχάλης Αδ. Μαθηνός, Κώστας Χατζηιωάννου, αλλά και δωρητών όπως Χρήστος Χειμώνας, Γιώργιος Φιλ. Χρήστου, Χρήστος Ντούνης. Με πρωτοβουλία του Μουσείου στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, η βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με σημαντικές εκδόσεις από δωρέες Ιδρυμάτων και Φορέων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα του Μουσείου, όπως το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικών Υποθέσεων, το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Ίδρυμα ‘Θωμάς και Βάντα Επιφανείαδη’, το Ίδρυμα Ευγενίδου, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Ίδρυμα Αλέξανδρου Ωνάση.

Με απώτερο σκοπό το συνεχή εμπλουτισμό της, έχουν σταλεί σχετικά αιτήματα σε άλλα Ιδρύματα και βιβλιοθήκες της χώρας, ωστόσο κάθε δωρεά από οπουδήποτε και αν προέρχεται είναι ευπρόσδεκτη.

Στόχος του Μουσείου μέσα από τη λειτουργία της μοναδικής ανοιχτής στο κοινό βιβλιοθήκης στη Σκιάθο, είναι να γνωρίσουν οι νέοι τη σημαντική και...

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Δρομολόγια HSW για Βόρειες Σποράδες / Από Φεβρουάριο και βλέπουμε...

Tabula rasa από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου ο πίνακας δρομολογίων της Hellenic Seaways, για και από τις Βόρειες Σποράδες.

Σκιάθος / «Τελειώνει ο Οκτώβριος και το σχολείο λειτουργεί οκτώ με δέκα και μισή...»

«Εμφανίζονται στον αγιασμό και μετά κάνουν αίτηση για απόσπαση»

Με περιορισμένο πρόγραμμα διδασκαλίας ξεκίνησε άλλη μία φορά η σχολική χρονιά για τους μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου. «Χημεία, Βιολογία, Τεχνολογία, Γαλλικά, Γερμανικά, Καλλιτεχνικά και Γυμναστική δεν διδάσκονται οι μαθητές μας», λέει στην «Κ» με πικρία η κ. Μάγια Παπαθέου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Σκιάθου. 

«Καθηγητής Φυσικής και Θρησκευτικών ήρθαν μόλις προ ολίγων ημερών», συμπληρώνει η ίδια. Πανελλαδικά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα κενά ανέρχονται σε 6.000. «Παιδιά που τελειώνουν φέτος τη Γ΄ γυμνασίου δεν έχουν κάνει ποτέ Καλλιτεχνικά και μόνον μία χρονιά έχουν κάνει Γυμναστική», εξιστορεί η κ. Παπαθέου. Από ξένες γλώσσες διδάσκονται μόνον τα Αγγλικά, σε ένα νησί κατεξοχήν τουριστικό... Οι αντοχές της τοπικής κοινωνίας εξαντλούνται. Στις 5 Νοεμβρίου 2015 η «Κ» είχε κάνει ρεπορτάζ για την κατάσταση στο εν λόγω γυμνάσιο, από το οποίο και πέρυσι απουσίαζαν πολλοί εκπαιδευτικοί. «Δίνουμε περιθώριο μέχρι την επόμενη Τετάρτη, αν μέχρι τότε δεν βρεθεί λύση, θα προχωρήσουμε εμείς οι γονείς σε κατάληψη του σχολείου», τονίζει η κ. Παπαθέου. «Τελειώνει ο Οκτώβριος και το σχολείο λειτουργεί οκτώ με δέκα και μισή...».

Οπως περιγράφει η πρόεδρος, πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο, που...

Σκόπελος / Ξενοδοχείο ζητάει Συντηρητή γενικών καθηκόντων

Όμιλος ξενοδοχείων στη Σκόπελο ζητάει συνεργάτη για τη θέση τού Συντηρητή γενικών καθηκόντων

Απαραίτητα Προσόντα:

Εμπεριστατωμένες γνώσεις βάσει πτυχίου
Γνώσεις ηλεκτρολογικών και υδραυλικών
Εμπειρία τουλάχιστον 2ετών σε ξενοδοχεία
Επαγγελματισμός, υπευθυνότητα και εργατικότητα
Προϋπηρεσία σε εποχιακά ξενοδοχεία

Το ξενοδοχείο προσφέρει:

Άριστες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας
Ικανοποιητικές αποδοχές
Βιογραφικά στο v.spyrou@skopeloshotels.eu 

Σκόπελος / Ενοικιαζόμενα δωμάτια "Ακτή"

Ανοικτά όλο τον Χειμώνα - Στο λιμάνι Σκοπέλου
Ανοικτά θα παραμείνει όλη τη χειμερινή περίοδο η  "Ακτή" με δωμάτια που έχουν θέα το λιμάνι Σκοπέλου, σύνδεση Internet και θέρμανση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
24240 23533
69999 23534

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Με θυελλώδεις ανέμους ο εορτασμός του "ΟΧΙ" στη Σκόπελο

Με δυνατό αέρα και βροχή κατά διαστήματα, γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στη Σκόπελο, όπου μετά την δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην παραλία, παρουσία πλήθους κόσμου που χειροκρότησε τη μαθητιώσα νεολαία και το τμήμα προσκόπων.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αλόννησος / Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Με τιμή και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στην Αλόννησο η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Το πρωί σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής και τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του εφημερίου του Ιερού Ναού και φιλοξενούμενου ιερέως, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσουκανάς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, όλοι οι μαθητές των σχολείων και το τμήμα προσκόπων Αλοννήσου. 

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς σε νέο κομμάτι των εξωπραγματικών Πατρινών DeadBeat Escapement

Σε συναυλία για τα 130 χρόνια της εφημερίδας "Πελοπόννησος"
Ο Δημήτρης Κοργιαλάς επέστρεφει με ένα κομμάτι που τα σπάει! Το "Posterize" των εξωπραγματικών Πατρινών "deadbeat escapement".

Σε μια πρόσφατη συναυλία στην Πάτρα, για τα γενέθλια των 130 χρόνων της εφημερίδας “Πελοπόννησος” ερμήνευσε κομμάτια της μπάντας αλλά και δικά του.

Μας έχει συνηθίσει σε διαφορετικούς ήχους ο Δημήτρης Κοργιαλάς αλλά αυτό είναι διαφορετικό και μελωδικό προχωρημένο ροκ.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τμηματικό Ωράριο για την Χειμερινή Περίοδο (Νυχτερινό)

Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση Γ1Ν (νυχτερινό τιμολόγιο) με τμηματικό ωράριο ότι θα αρχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου 2016 έως και την 30η Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα:

• Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00 - 17:00 και 02:00 - 08:00.

• Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30 - 17:30 και 02:00 - 08:00.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν
σχετικές πληροφορίες από τα αρμόδια καταστήματα ΔΕΗ της περιοχής τους, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (https://www.dei.gr) και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, (http://www.deddie.gr).

* Εφόσον το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να εγκαταστήσει στην παροχή του μετρητή με χρονοχρέωση, δηλαδή μετρητή ο οποίος μετρά χωριστά την κατανάλωσή του σε δυο χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη). Τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Στην Εντατική 46 χειρουργεία του ΕΣΥ

Οδοιπορικό της ΠΟΕΔΗΝ
Φωτό: Eurokinissi
Λίστες αναμονής που ξεπερνούν ακόμη και τα δύο έτη, αναβολή χειρουργείων καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ελλείψεις χειρουργικών υλικών και κενά σε απαραίτητο προσωπικό: αυτή είναι η μελανή πραγματικότητα των χειρουργείων στο ΕΣΥ, όπως την περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, στο οδοιπορικό που παρουσιάζουν "Τα Νέα".

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί, όπως προκύπτει από το οδοιπορικό σε 46 νοσηλευτικά ιδρύματα, ότι για σοβαρές γυναικολογικές επεμβάσεις ο χρόνος αναμονής αγγίζει τους 16 μήνες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και τους 24 μήνες στο Παπαγεωργίου.

«Εκτακτα περιστατικά προσέρχονται σε εφημερεύοντα νοσοκομεία, στα οποία δεν λειτουργεί καμία χειρουργική αίθουσα. Ετσι, αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλα χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Πολλές χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές λόγω έλλειψης χειρουργών και νοσηλευτικού προσωπικού. Χειρουργεία λειτουργούν με προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας».

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έξι χειρουργικές αίθουσες παραμένουν ερμητικά κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού. Μοιραία, η λίστα αναμονής ξεπερνά τους έξι μήνες.

Επιπλέον στο Αττικόν -το νοσοκομείο που είχε χαρακτηριστεί «στολίδι» του ΕΣΥ- επτά χειρουργικά κρεβάτια δεν λειτουργούν καθώς κρίνεται αναγκαία η πρόσληψη τουλάχιστον 28 ειδικοτήτων πρώτης γραμμής (όπως είναι για παράδειγμα οι νοσηλευτές).

Σε αναζήτηση αναισθησιολόγων βρίσκεται και το Παίδων Πεντέλης, με αποτέλεσμα περιοδικά να κλείνουν αίθουσες χειρουργείων. Ειδικότερα, από...

Σε μια αφίσα ένα σπουδαίο μήνυμα...

Από τους μαθητές του 1ου τμήματος
του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου

Είναι άκρως σημαντικό, να δίνεται βάρος στην ανάλυση του περιεχομένου των εθνικών εορτών, μέσα στη σχολική τάξη. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να μιλάμε με δυο λόγια στα παιδιά επί της ουσίας! Μόνο έτσι τιμάμε τις εθνικές επετείους.

Βασική προϋπόθεση λοιπόν, πριν το ιστορικό γεγονός της 28ης Οκτωβρίου, είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τις έννοιες: πόλεμος και ειρήνη. Και πόσο το αίτημα για ειρήνη ανάμεσα στους λαούς ειδικά σήμερα, είναι επιτακτικό! Κι ότι αυτός ο πόθος δυστυχώς πολλές φορές καταντά ουτοπία. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι η ειρήνη και ο πόλεμος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ότι δυστυχώς σε πολλούς τόπους εναλλάσσονται! Να κατανοήσουν ότι η ειρήνη είναι αυτή η κατάσταση της αδερφικής αρμονίας και της ένωσης των ανθρώπων μιας κοινωνίας. 

Πάνω απ' όλα όμως ότι η ειρήνη έχει να κάνει με τη συμφιλίωση του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό! Ότι οι αιτίες του πολέμου είναι κυρίως τα οικονομικά συμφέροντα που είναι τεράστια, η μισαλλοδοξία, η ελλιπής μόρφωση, οι κοινωνικές διακρίσεις κι ο φασισμός! Ότι η ειρήνη είναι προϋπόθεση της ζωής, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της ευημερίας και της ευτυχίας των ανθρώπων. Ότι για να εδραιωθεί η πολυπόθητη ειρήνη, πρέπει οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν την αξία της. Άρα να δοθεί και βάση στις ανθρώπινες αξίες και τα ανθρωπιστικά ιδανικά. 

Επομένως λοιπόν ανάγκη είναι να προωθηθεί η εκπαίδευση για την ειρήνη και να αποσυνδεθεί επιτέλους η έννοια του ανδρισμού από την επιθετικότητα και τη βία!

Έτσι μόνο τιμάμε τις εθνικές επετείους. Κι αυτό είναι το μήνυμα που χιλιάδες άνθρωποι φώναξαν και ένιωσαν βαθιά στην ψυχή τους μετά τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου: Ποτέ πια πόλεμος και φασισμός στη γη!



Λένα Κουτούμπα 
Νηπιαγωγός


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Σκοπελίτικο μέλι από τα μελίσσια του Γιάννη Στιβαχτή

Με συνεχή ενημέρωση και αναζήτηση, ιδιαίτερα σχολαστικός για την ποιότητα και εφαρμόζοντας κανόνες ορθής μελισσοκομικής πρακτικής ο Σκοπελίτης μελισσοκόμος Γιάννης Στιβαχτής παράγει μέλι πλούσιο σε αρωματικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά, που στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 180!

Το σκοπελίτικο μέλι του Γιάννη Στιβαχτή είναι ανεπεξέργαστο, με όλες τις αρωματικές ουσίες, τα πολύτιμα ένζυμα και τα άλλα συστατικά του, που το καθιστούν σύμμαχο της ανθρώπινης υγείας.

Νέα βράβευση της Αλοννήσου για την περιβαλλοντική φροντίδα

Μια ακόμη σημαντική διάκριση προστέθηκε στην πλούσια συλλογή βραβείων για την Αλόννησο σε αναγνώριση της συστηματικής προσπάθειας του Δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος.  
Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η Αλόννησος τιμήθηκε με το Silver Βραβείο στην κατηγορία "Απόρριψης Αποβλήτων" στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων Best City Awards που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.  

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές και τις εφαρμοσμένες σύγχρονες τεχνολογίες των ευφυών, αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της χώρας μας.

Τόσο η συγκεκριμένη βράβευση όσο και προηγούμενες, όπως  η «Quality Coast» η «Green Destinations» η  «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016» και άλλες διακρίσεις,  δικαιώνουν τις προσπάθειες του προορισμού που άρχισαν με πρωτοβουλίες του Δημάρχου. Οι δράσεις αυτές συμβάλλουν στην προβολή και εξωστρέφεια του παραδεισένιου νησιού των Σποράδων σε εγχώρια και διεθνή κλίμακα, με έμφαση στον ποιοτικό Τουρισμό που αναζητά, πλέον, προορισμούς που έμπρακτα είναι φιλικά προσκείμενοι στο Περιβάλλον. 

Ιερό Σαρανταλείτουργο υπέρ αποπερατώσεως της απάνω Παναγίτσας Σκοπέλου

Σαρανταλείτουργο, από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι και τα Χριστούγεννα, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης,  με σκοπό την αποπεράτωση της εκκλησίας της απάνω Παναγίτσας, που βρίσκεται στο Παλούκι.
Όπως μας εξήγησε ο π. Ευάγγελος Κεχριώτης «Σαρανταλείτουργο λέγεται η τέλεση της Θείας Λειτουργίας επί σαράντα συνεχείς ημέρες. Οι σαράντα αυτές λειτουργίες γίνονται υπέρ υγείας των ζώντων και ιδιαιτέρως υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων χριστιανών.
Το Σαρανταλείτουργο γίνεται συνήθως τις ημέρες της νηστείας των Χριστουγέννων από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι την 25η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την παράδοσή μας, στο Σαρανταλείτουργο μνημονεύονται από την πρώτη μέχρι και την τεσσαρακοστή ημέρα, όσοι έχουν “φύγει” από εμάς προς τον Κύριον.

Αποκτήστε / Φορέστε το μπουφάν του Α.Ο. Σκοπέλου

Ένα μπουφάν GINOVA, "παντός καιρού", με αποσπώμενη κουκούλα, το οποίο θα φορά η αγωνιστική ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο. Σκοπέλου, θα διατεθεί και για τους φίλους της ομάδας, με σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών του Ομίλου.

Όσοι θέλουν να αποκτήσουν το αντιανεμικό, αδιάβροχο και ζεστό μπουφάν με επιμελημένη κατασκευή για αντοχή στην χρήση, που πλένεται και στεγνώνει εύκολα, με το λογότυπο του Α.Ο. Σκοπέλου, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αντιπρόεδρο του Ομίλου Βασίλη Κούβαρη, στο τηλέφωνο 6944 876 932.

Ενημερωτική συνάντηση των μελών του Συλλόγου Πληγέντων Eπαγγελματιών της Σκοπέλου 

Σε ενημερωτική συνάντηση - συζήτηση καλεί τα μέλη του το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα “Ξενία” ο Σύλλογος Πληγέντων Επαγγελματιών Σκοπέλου.

Στην συνάντηση, στην οποία έχουν προσκληθεί βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Σκοπέλου, θα γίνει ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, τι έχουν απαντήσει τα αρμόδια υπουργεία και θα ακουστούν προτάσεις για μελλοντικές ενέργειες του Συλλόγου.

Η παρουσία όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Σκόπελος / Κυκλοφόρησε ο “Ενοριακός Λόγος”

Κυκλοφόρησε αναναιωμένος και καλαίσθητος ο “Ενοριακός Λόγος”, περιοδική έκδοση του Ιερού Ναού “Παναγία η Φανερωμένη Σκοπέλου" με πλούσιο περιεχόμενο.

Στις 32 σελίδες του περιοδικού μπορείτε να διαβάσετε το “σημείωμα Σύνταξης”, το οποίο υπογράφει ο εφημέριος του Ναού π. Ευάγγελος Κεχριώτης, τα "Αγιογραφικά αποτυπώματα" της αγιογράφου Ανθής Βαλσαμάκη, "Μνήμες Ορθοδοξίας"  του Γεωργίου Στ. Σοφικίτη, καθηγητή Θρησκευτικών, "οι Αγιοστόλιστοι" της Βιολέτας Σοφικίτου, "Το ρολόι της Σκοπέλου" του Ιωάννη Κασσανδριανού, φωτορεπορτάζ από τη δράση της Ενορίας και πολλά άλλα θέματα.

Το περιοδικό μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον Ιερό Ναό Παναγία η Φανερωμένη.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου ευχαριστεί τον κ. Γεώργιο Σκλάβο του Ευαγ.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου ζητoύσε με ανακοίνωσή του από τους καταστηματάρχες της Σκοπέλου , προσφορά τιμής για αφυγραντήρα ή και δωρεά μηχανήματος, για τα παιδιά του νηπιαγωγείου, λόγω δυσμενών συνθηκών, που οφείλονται στην υγρασία του κτιρίου.

Μετά την ανακοίνωση ευαισθητοποιήθηκε επιχειρηματίας του νησιού ο οποίος δώρισε έναν αφυγραντήρα για τα μικρά παιδιά. Για την ενέργεια αυτή ο Σύλλογος έστειλε στις “Βόρειες Σποράδες”  το παρακάτω ευχαριστήριο:
Ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και οι Μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Γεώργιο Σκλάβο του Ευ. για τη δωρεά αφυγραντήρα στο Νηπιαγωγείο μας, εις μνήμην του Ευάγγελου Γεωργίου Σκλάβου.

Νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας προτείνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου στο ΥΠΕΚΑ

Την κατάργηση και όχι τη σταδιακή μείωση της πλαστικής σακούλας ζήτησε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχετικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Μιλώντας στο συνέδριο για την ανακύκλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Πάρο ο κ. Βαφίνης τόνισε την ανάγκη εναρμονισμού της τεχνολογικής εξέλιξης με την περιβαλλοντική προστασία με τις ακόλουθες επισημάνσεις:

-Η ανακύκλωση  σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες έχει φτάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά με σημαντικά αποτελέσματα που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και με οικονομικό όφελος.

-Η ανακύκλωση στη χώρα μας είναι αρκετά πίσω και κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, γιατί όλες οι κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών δεν είχαν δώσει την ανάλογη βαρύτητα στην ανακύκλωση και γενικότερα στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

-Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο πρέπει να γίνει άμεσα, ενώ παράλληλα πρέπει να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για την εφαρμογή των παραπάνω.

-Τα τελευταία χρόνια, επειδή έχουν επιβληθεί στη χώρα μας σημαντικά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φαίνεται να αντιμετωπίζουμε το θέμα ως χώρα με περισσότερη σοβαρότητα. Τα ποσοστά της ανακύκλωσης αυξάνουν καθώς αυξάνεται και η ενεργοποίηση των Δήμων.

Πανελλήνια διάκριση για το DancefestivalGR και το "Πλέγμα"

Αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Πολιτισμός» των Best City Awards απέσπασε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» με το Δήμο Σκοπέλου για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» (DancefestivalGR). 

Η τελετή απονομής των Best City Awards έλαβε χώρα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις», Δήμου Αθηναίων, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιριών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Η Μαρία Ψαρρού, συν- ιδρύτρια του Πλέγματος, παρέλαβε το βραβείο για το φεστιβάλ.

Τα Best City Awards, η μεγάλη γιορτή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε όλη την ελληνική επικράτεια, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καινοτόμα έργα και καλές πρακτικές που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ ευχαριστεί θερμά την κριτική επιτροπή των Best City Awards. Η διάκριση αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς είναι προϊόν της σκληρής δουλειάς και της επιμονής, της επιστημονικότητας, της δημιουργικότητας και της διάθεσης για προσφορά που βρίσκονται στην καρδιά του φεστιβάλ.

Το βραβείο αυτό αφιερώνεται στους εθελοντές του Φεστιβάλ που στηρίζουν κάθε χρόνο τη διοργάνωση και τους κατοίκους της Σκοπέλου που από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό του νησιού.

Η Υγεία πρώτη προτεραιότητα

Γράφει ο
Μιχάλης Αλ. Μεϊκόπουλος
Γιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ, Παθολόγος
Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου


Ο γνωστός και αγαπημένος γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου γράφει με απλά λόγια τι ισχύει σήμερα για τους ανασφάλιστους, οι οποίοι έχουν δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και πρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη:


Ακόμη συναντώ πολίτες που δεν γνωρίζουν ότι οι ανασφάλιστοι έχουν δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και πρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη. Για βελτίωση και επικαιροποίηση της ενημέρωσης:

1. Για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ισχύει ότι τα προηγούμενα χρόνια, έχουν δυνατότητα ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε: 

Συμβεβλημένους γιατρούς με ΕΟΠΠΥ
 
Νοσοκομεία: Εξωτερικά Ιατρεία, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Εισαγωγή για νοσηλεία, χειρουργεία.

Κέντρα Υγείας
 ΠΕΔΥ
: Δυνατότητα για εργαστηριακές (αίματος, ούρων),απεικονιστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, υπέρηχοι, αξονικές, μαγνητικές, κ.α), εξειδικευμένες (σπινθηρογραφήματα, αγγειογραφίες κ.α) σε Ιδιωτικά Κέντρα ή Ιατρεία, που είναι συμβεβλημένα με ΕΟΠΥΥ και στο ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία.

Μετά από ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τις ανωτέρω δομές προμήθεια φαρμάκων από ιδιωτικά φαρμακεία με την καθοριζόμενη ισχύουσα συμμετοχή

2. Ανασφάλιστοι με ΑΜΚΑ, δηλαδή ΟΛΟΙ όσοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη λόγω της κρίσης, έχουν δυνατότητα ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στα:

Νοσοκομεία: Εξωτερικά Ιατρεία, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Εισαγωγή για νοσηλεία, χειρουργεία,
 Κέντρα Υγείας
 ΠΕΔΥ
 Δυνατότητα για εργαστηριακές (αίματος, ούρων), απεικονιστικές (ακτινογραφίες υπέρηχοι, αξονικές, μαγνητικές κ.α), εξειδικευμένες εξετάσεις (σπινθηρογραφήματα, αγγειογραφίες κ.α) ΜΟΝΟ σε ΔΗΜΟΣΙΑ Νοσοκομεία ή δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως ΠΕΔΥ και αφού συνταγογραφηθούν ηλεκτρονικά από γιατρούς δημόσιων υγειονομικών δομών. Πολλές από τις εξετάσεις γίνονται στο Νοσοκομείο Βόλου, στο ΠΕΔΥ Βόλου και Νέας Ιωνίας. Αν δεν γίνονται στη πόλη μας, απευθυνόμαστε στο Πανεπιστημιακό Λάρισας ή Κρατικό Λάρισας.

Μετά από ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τις ανωτέρω δημόσιες δομές προμήθεια φαρμάκων από ιδιωτικά φαρμακεία με την καθοριζόμενη ισχύουσα συμμετοχή.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας

Στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η ΕΤΑΓΡΟ με τίτλο «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και Ανασυγκρότηση της Αγροτικής Οικονομίας» το οποίο διεξήχθει στο Βόλο, στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έλαβε μέρος ο Δήμαρχος Αλοννήσου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και θετικά σχόλια υπήρξαν τόσο για την Ειδική Συνεδρία με τίτλο “Παράλληλοι Βίοι”, όσο και για τις δύο Στρογγυλές Τράπεζες με θέμα ''Θεσμική Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Γεωργίας'' και “Τοπικά Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης: Θεωρία και Πράξη”.
Ο κ. Βαφίνης  υπογράμμισε την ανάγκη διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης
ως μόνη διέξοδο από την ύφεση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα
Στη δεύτερη στρογγυλή τράπεζα συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε:

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Βόλος και Μαντούδι προς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο με το πλοίο "Πρωτεύς" απο 1 Νοεμβρίου έως 13 Φεβρουαρίου

Προορισμοί ΑΝΕΣ - Πίνακες δρομολογίων (κλικ)
ΝΕΟ! ΑΓΝΩΝΤΑΣ - ΜΑΝΤΟΥΔΙ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζουν 230.000 παιδιά

Βασικά αγαθά στερείται το 40% των Ελλήνων
Περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα...

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύει η Ημερησία, βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5% του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών.

Μάλιστα σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, κ.ά.

Τα στοχεία αφορούν τον πληθυσμό της χώρας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά ή στερείται, λόγω οικονομικής αδυναμίας, τουλάχιστον 3 από έναν κατάλογο 9 αγαθών και υπηρεσιών:

  • Πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως ενοίκιο ή δόση δανείου, πάγιοι λογαριασμοί κ.ά.
  • Διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλα, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας.
  • Ικανοποιητική θέρμανση
  • Τηλέφωνο
  • Εγχρωμη τηλεόραση
  • Πλυντήριο ρούχων,
  • Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο
  • Διακοπές για μία εβδομάδα.

Newsroom ΔΟΛ

Σκόπελος / Τακτική αιμοδοσία στο λιμάνι

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «η Αλληλεγγύη» πληροφορεί τους εθελοντές αιμοδότες ότι την

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου,
το απόγευμα και

Τρίτη 25 Οκτωβρίου,
πρωί και απόγευμα,

θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σκοπέλου η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου για την τακτική αιμοδοσία.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να δώσουν το «παρών» για να συνεισφέρουν την πολύτιμη αυτή βοήθεια.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Σκόπελος / Πολύ καλή η απόδοση ελιά/λάδι με τα μηχανήματα του νέου εργοστάσιου του Συνεταιρισμού

Ενθουσιασμένοι είναι οι άνθρωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου από την δοκιμή που έγινε σήμερα στο νέο ελαιοτριβείο και το "πάτημα" ελιάς που ακολούθησε για λογαριασμό ελαιοπαραγωγών.

«Η απόδοση, ανάλογα με το κτήμα κυμάνθηκε από 4.5Kg ελιά / 1 Kg λάδι, ώς 6.5/1. Είναι αποδόσεις που πριν δεν τις είχαμε, οφείλονται στα νέα, σύγχρονα μηχανήματα του ελαιοτριβείου του Συνεταιρισμού και είναι προς όφελος των ελαιοπαραγωγών της Σκοπέλου» είπε στις "Βόρειες Σποράδες", αμέσως μετά το τέλος της σημερινής ημέρας ο πρόεδρος Γιάννης Τραχανάς, φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940

Στους 189 ανέρχονται οι καταγόμενοι από τη Μαγνησία πεσόντες κατά το Έπος 1940 – 41, που μαζί με τους άλλους συμπολεμιστές τους, παραμένουν άταφοι στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου.  
Εκδήλωση μνήμης και αναφορές για τη θυσία τους θα γίνει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και ώρα: 18:30 κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σούρλα: «Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940», που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο αντιστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος και ο πρ. Υπουργός - Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας.

Θα υπάρξει αφιέρωμα στην Σοφία Βέμπο, τραγουδίστρια της Νίκης, που έζησε στο Βόλο 18 χρόνια, ενώ θα θα τιμηθούν επιζώντες μαχητές και συγγενείς πεσόντων του Έπους 1940.

Είμαστε παντού!

Η σκοπελίτικη φορεσιά στο Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας.
Η φωτό της Alexa Jojoba, οποία σήμερα βρέθηκε εκεί.

Σκιάθος / Εμβόλια για τα ανασφάλιστα παιδιά

Πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο “Οι Δύο Αλέξανδροι” η δεύτερη παράδοση εμβολίων στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου «για τα ανασφάλιστα παιδιά του νησιού μας», σύμφωνα με το σχετικό πρακτικό παραλαβής και όπως τονίστηκε από τον αρμόδιο γιατρό, «η προσφορά αυτή θα λύσει πολλά προβλήματα».

Ο Σύλλογος “Οι Δύο Αλέξανδροι” ευχαριστεί θερμά όλους τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους των παιδιών που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα για την σημαντική τους βοήθεια, τους κ.κ.: Γιώργο Αγέλαστο, Γιάννη Κυπαρισσό, Ζωή Οικονόμου, Νίκο Παγωνόπουλο, Γιάννη και Μαρία Τσώμου, Νίκο Χατζημιχάλη, καθώς και τα Φαρμακεία Ασβέστη και Ζούχα-Πρεβεζάνου.

M/S Ευαγγελίστρια Σκοπέλου / Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου η παράδοση εμπορευμάτων στις Βόρειες Σποράδες

Λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου
το πλοίο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ, γι' αυτή την εβδομάδα θα φορτώσει Τετάρτη και Πέμπτη  από Βόλο και θα παραδώσει Σάββατο σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλοννησο.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Σταμάτης Καλογιάννης
Τηλ. 6945 97 55 00

Δημήτρης Καλογιάννης
6949 98 40 56

Διακοπή υδροδότησης στον οικισμό Σκοπέλου

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 και στο χρονικό διάστημα από 8.00 έως και 14:00 θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στον οικισμό Σκοπέλου, λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο.

Η ΔΕΥΑ Σκοπέλου ζητά την κατανόηση των καταναλωτών.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου

Μετά τις εκλογές της 19ης Οκτωβρίου 2016, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου, τα μέλη που εξελέγησαν συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:
Πρόεδρος: Σούλα Πατσή-Κορέντη
Αντιπρόεδρος:  Νίκος Καραγιώργος
Γεν. Γραμματέας:  Μανώλης Γαρουφαλής
Ταμίας:  Κατερίνα Ψαριανού Τσαρπαλά
Μέλος: Χαρούλα Καίρη Τέγου
Η εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες" εύχεται στο νέο Δ.Σ. καλή και εποικοδομητική συνεργασία, για ακόμη μεγαλύτερα οφέλη στα παιδιά και εύχεται γόνιμη και δημιουργική θητεία.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αθλητικός Όμιλος Σκοπέλου / Αγιασμός και ευχές για καλή αγωνιστική χρονιά

Ο ετήσιος Αγιασμός όλων των τμημάτων (ακαδημίες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ και αγωνιστικές ομάδες ποδοσφαίρου, βόλεϊ) του Α.Ο. Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό Γυμναστήριο Σκοπέλου από τον π. Ευάγγελο, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Βασιλούδη, της αντιδημάρχου Μάχης Κλωνάρη, μελών του δημοτικού συμβουλίου, του προέδρου του Ομίλου Δημήτρη Χρυσάνθη και των μελών του Δ.Σ., των προπονητών των αγωνιστικών ομάδων Γιάννη Τσακάλη και Χρήστου Καπελιάνη, αθλητριών και αθλητών και πολλών γονέων αθλητών και αθλητριών και φίλων του Ομίλου.
Μετά τον Αγιασμό ο πρόεδρος του Α.Ο. Σκοπέλου καλωσόρισε εκ μέρους της διοίκησης παλιούς και νέους αθλητές, ευχήθηκε πάνω απ' όλα υγεία σε όλους και “καλή αγωνιστική χρονιά” και στο τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Σκοπέλου και τον Δήμο γενικότερα για την βοήθεια που προσφέρουν στον Όμιλο, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν τη στήριξη στον Όμιλο και αυτή τη χρονιά.

Το 2ο Νηπιαγωγείο Σκοπέλου ζητά αφυγραντήρα

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου ζητά από τους καταστηματάρχες της Σκοπέλου και όχι μόνο, προσφορά τιμής για αφυγραντήρα ή και δωρεά μηχανήματος, για τα παιδιά του νηπιαγωγείου, λόγω δυσμενών συνθηκών, που οφείλονται στην υγρασία του κτιρίου.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ξεκινάει το νέο ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου βάζει μπρος τα μηχανήματα το νέο, σύγχρονο εργοστάσιο (κλικ) του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, που βρίσκεται στη θέση Δρακοντόσχισμα.

Όσοι παραγωγοί έχουν ελιές για "πάτημα" μπορούν να τις φέρουν στο εργοστάσιο την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, από τις 8.00 - 14.00.

Για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο η  τιμή θα είναι 11 λεπτά ανά κιλό ελαιοκάρπου.

Το εργοστάσιο είναι ανοικτό κάθε μέρα από τις 8.00 - 15.00 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24240 22278.

Έναρξη των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκοπέλου

Ο π. Χρήστος Λιθαδιώτης με την ευκαιρία της έναρξης των κατηχητικών σχολείων Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκοπέλου μας έστειλε το παρακάτω κάλεσμα:

«Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί, Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες χαίρετε!

Επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω ότι ξεκινούν και φέτος τα κατηχητικά μας σχολεία. Θα λειτουργήσουν συν Θεώ δύο τμήματα. Ένα για τα παιδιά του Δημοτικού κάθε Κυριακή 11:00-12:30, με αθλοπαιδιές, χειροτεχνίες, επιτραπέζια, κατήχηση, μουσική και ένα για τα παιδιά του Γυμνασίου κάθε Κυριακή 12:30- 13:30 με μουσική και κατήχηση.                                            
Πιστεύουμε ότι τα παιδιά στον Ιερό χώρο της Εκκλησίας κερδίζουν σε πίστη, γνώση, φώτιση, δύναμη, αισιοδοξία, ειρήνη, μαχητικότητα, θέληση για ζωή. Ενώ μέσα από την ευλογημένη επικοινωνία τους με το Θεό και τα εν Χριστώ αδέρφια τους, βοηθούνται ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες στην ολοένα και περισσότερο δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.

 Την Κυριακή 23/10/2016 στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ο Αγιασμός 

Θα σας περιμένουμε όλους!                                                                                                              
Ο κατηχητής
π. Χρήστος Λιθαδιωτής»

Πανηγύρι στους Άγιους Ταξιάρχες στο Βάτο

Το Σάββατο 5 Νοέμβριου 2016 θα γίνει η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο γραφικότατο ξωκκλήσι των Αγίων Ταξιαρχών στην περιοχή «Βάτο».
Μετά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία και το αντίδωρο θα υπάρξει το καθιερωμένο γλέντι.
Διαβάστε ΕΔΩ τι γίνεται στο πανηγύρι.

"Ο Αμερικάνος" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Διπλή παράσταση το Σάββατο 22/10
για τον «Αμερικάνο»
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Λόγω μεγάλη ζήτησης του κοινού, «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που φιλοξενείται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στις 20, 21, 22 & 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει διπλή παράσταση το Σάββατο 22 στις 18:00 και στις 21:00.

Ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά, από τον μουσικό Γιώργο Τζιαφέττα.

Το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια αλλιώτικη χρήση του πιάνου συνάδει με όλη την ποικιλία, την δύναμη και τον πλούτο της συγκλονιστικής γλώσσας του κλασσικού διηγήματος.

Ο «Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μια ιστορία αγάπης και ξενιτιάς:

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου και ΕΠΑΛ Σκοπέλου

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου και ΕΠΑΛ Σκοπέλου, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, από 17.00  έως 20.00.

Όσοι και όσες επιθυμούν να είναι υποψήφιοι / ες  παρακαλόνται να επικοινωνήσουν με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής μέχρι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στις 19.00.

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΜΑΧΗ 6972226585
ΤΕΓΟΥ ΚΑΙΡΗ  ΧΑΡΟΥΛΑ 6980587378
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΠΟΠΗ 6980585343

Παρακαλοόνται όλοι οι γονείς και κηδεμόνες να συμμετέχουν για να διεξαχθούν οι εκλογές και να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε το νέο Δ.Σ. να χειριστεί άμεσα τα τρέχοντα προβλήματα του σχολείου και των παιδιών μας.

Ελβετία: Η χώρα όπου η έννοια της λέξης «Πολίτης» έχει νόημα

Γράφει ο 
Παν. Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος
Αρθρογράφος της εφημερίδας "Βόρειες Σποράδες"

Πάντα είχα την επιθυμία και την πρόθεση να γράψω δυο λόγια γι΄ αυτή την αξιοθαύμαστη και μοναδική χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά μου έλειπαν οι προσωπικές εμπειρίες . Οι μόνες πληροφορίες που είχα γι΄ αυτήν ήταν από αφηγήματα φίλων και από διαφόρου είδους αναγνώσματα. Η πρόσφατη μου επίσκεψη εκεί μου δίνει την ευκαιρία, μέσα στον περιορισμένο χώρο που ευγενικά μου παραχωρεί τούτη η έγκριτη ιστοσελίδα, να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις που αποκόμισα μαζί με κάποιες σκέψεις προβληματισμού.

«Ξενέρωτοι ρολογάδες»

Ξέρω πως οι Ελβετοί δεν χαίρουν καλής φήμης στη χώρα μας. Ξενέρωτους ρολογάδες και τραπεζίτες τους λέει ο λαός μας. Βέβαια, τα τυριά τους είναι υπέροχα και οι σοκολάτες τους πεντανόστιμες. Όσο για την Δημοκρατία τους –Άμεση Δημοκρατία την λένε– είναι τόσο αποτελεσματική, όσο και η απόλυτη καθαριότητα και τάξη που βασιλεύει παντού.

Πλούσια χώρα

Τα τελευταία χρόνια, με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, έχουμε συνδέσει την Ελβετία με μαύρο χρήμα, αλλά την ιδία στιγμή εκείνη μόλις ολοκλήρωσε επιτυχώς, μετά από 20 χρονιά εργασιών, το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό τούνελ του κόσμου, μήκους 57 χιλιομέτρων!

Αγιασμός στον Α.Ο. Σκοπέλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Σκοπέλου προσκαλεί όλους τους φίλους τού Ομίλου στον ετήσιο Αγιασμό όλων των τμημάτων (ακαδημίες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ και αγωνιστικές ομάδες ποδοσφαίρου, βόλεϊ) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο Σκοπέλου.

Το Δ.Σ. του Ομίλου θεωρεί τιμή την παρουσία όλων μαζί με τα παιδιά τους, ώστε να  δοθεί η ευκαιρία για μια καλύτερη γνωριμία.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Υπέροχες γεύσεις χαλβά στο "Αρωμα Καφέ"

Χαλβάς Παπαγιαννόπουλου:
Κανείς και καμιά δεν μπορεί να αντισταθεί...
Πεντανόστιμοι χαλβάδες "Παπαγιαννόπουλου" με ιστορία από το 1919, που μας έχουν κερδίσει με τις υπέροχες γεύσεις τους, με cranberries, αμύγδαλα και σοκολάτα υγείας, με αμύγδαλα περιχυμένος με μαύρη σοκολάτα, αλλά και με λεμόνι, κακάο, φουντούκια και σταφίδες.

Ταχίνι* και ταχίνι ολικής άλεσης, λουκούμια, υποβρύχιο!


Στο κατάστημα του Ρήγα Καράδη μπορείτε να δοκιμάσετε τον καφέ που θέλετε να αγοράσετε, να βρείτε και να πιείτε βότανα για "ψαγμένους", αποξηραμένες σούπερ τροφές, όπως ιπποφαές κλπ, πιπέρια διάφορα, κανέλλα Κεϋλάνης και πολλά άλλα μπαχαρικά.

Ρηγίνος Καράδης / Σκόπελος
Τηλ. 2424024152 και 6976 487 967
Πλατεία Δελήτσικου (απέναντι από την τράπεζα Πειραιώς)

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου.

Οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι, που θα αποτελέσουν το νέο Δ.Σ. είναι οι:

• Πατσή – Κορέντη  Σούλα
• Καραγιώργος Νίκος
• Ψαριαννού - Τσαρπαλά Κατερίνα
• Καίρη - Τέγου Χαρούλα
• Γαρουφαλής Μανώλης

Τις επόμενες ημέρες το νέο Δ.Σ. θα συνέλθει για να συγκροτηθεί σε σώμα.

Οκτώβριος / Μήνας έναρξης της Γρίπης

H Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες για τα βασικά μέτρα πρόληψης της εποχικής γρίπης, λόγω ότι ο Οκτώβριος είναι η περίοδος έναρξης εκδήλωσης συμπτωμάτων της νόσου.

Η γρίπη είναι μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού  συστήματος  που εκδηλώνεται από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο. Τα συμπτώματα εκδήλωσης της γρίπης είναι υψηλός πυρετός θ 38,5ο C  - 40ο C, μυϊκοί πόνοι, αίσθημα κόπωσης, πονοκέφαλος, βήχας, εξάντληση, πόνος στο στήθος, εμετός .
  • Μέτρα πρόληψης από τη γρίπη: