Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

«Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» / Ημερίδα ενημέρωσης στον Πειραιά

Ημερίδα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος της Αλοννήσου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Πέτρο  Βαφίνη, το Ίδρυμα Thalassa, το Δικτύο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Εταιρεία για τη Μελέτη και την Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOm) στον ΟΛΠ (κλικ), η οποία είχε  σκοπό να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τους οικολογικούς κινδύνους που ενέχει η εκτεταμένη χρήση της πλαστικής σακούλας και να αναδείξει την πρωτοβουλία των πολιτών της Αλοννήσου με το πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» που υλοποιήθηκε από τους πιο πάνω φορείς. 

Οι κάτοικοι του νησιού, στηρίζοντας σθεναρά το πρόγραμμα και με τη μέγιστη αρωγή του Δήμου Αλοννήσου, πέτυχαν να καταστήσουν την Αλόννησο, την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που κατήργησε οριστικά τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε ότι: «Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν τις δράσεις και τις προσπάθειες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του πλούσιου οικοσυστήματος του τόπου μας

Έφυγε ο φίλος της Σκοπέλου Φίλιππος Ματάς

Έφυγε απρόσμενα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ένας φίλος, ένας ωραίος άνθρωπος, ο Φίλιππος Ματάς, γιός του παλαιού οδοντιάτρου της Σκοπέλου Γεώργιου Ματά. 
Είχε γεννηθεί στη Λάρισα το 1952 και μεγάλωσε στη Σκόπελο και τη Λάρισα όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Ήταν πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Διατηρούσε γραφείο αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών μελετών στην Αθήνα και είχε συντάξει πλήθος πολεοδομικών και ρυμοτομικών μελετών σχεδίων πόλεων και δήμων ανά την Ελλάδα, καθώς και μελέτες αναπαλαίωσης - αναστήλωσης παραδοσιακών κτισμάτων.

Πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του ως έφορος και μετέπειτα ως πρόεδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης Ιππασίας στο Γουδί, καθώς και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, με καθοριστική συμβολή στη δημιουργία της. Πολιτεύτηκε στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού, υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Α.Ο. Σκοπέλου ευχαριστεί τον Νίκο Ορφανο και την STIHL

Η Διοίκηση του Α.Ο. Σκοπέλου
ευχαριστεί θερμά
τον γεωπόνο
Νίκο Ορφανο (Skopelos Garden)
και την εταιρία STIHL
για την βοήθεια τους
στον αθλητικό Όμιλο.

Μαθήματα Αγιογραφίας στη Σκόπελο

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 18:30, ξεκινούν για την νέα περίοδο τα μαθήματα αγιογραφίας, που για μία ακόμα χρονιά  θα φιλοξενηθούν στον Ιερό Ναό Οσίου Μιχαήλ Συνάδων.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο, είναι υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, προσφέρονται δωρεάν και μπορούν να τα παρακολουθήσουν άτομα όλων των ηλικιών.

Σήμερα στον "Ορφέα" η συνάντηση - ενημέρωση για τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου

Άρχισαν τα όργανα, ξεκίνησαν οι χοροί!

Συνάντηση - ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίουστον ΟΡΦΕΑ, στις 18:30, για τα τμήματα:
  • παραδοσιακού χορού (από 4 ετών και άνω)
  • μπαλέτου (από 4  έως 12 ετών)
  • μοντέρνου χορού (από 6 ετών και άνω)
  • μουσικών οργάνων Ακορντεόν, αρμόνιο, πιάνο (από 10 ετών και άνω), μπουζούκι (από 6 ετών και άνω), κιθάρα.
  • καλλιτεχνικού εργαστηρίου (Μοντέρνες τέχνες, χειροτεχνίες, ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική κτλ από 4 ετών και άνω) για παιδιά και ενήλικες.
Εν τω μεταξύ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει άλλη μια συνεργασία με δάσκαλο κιθάρας. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα κιθάρας να προσέλθουν σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στον “Ορφέα” για να γνωριστούν με τους δασκάλους και να ενημερωθούν για τη λειτουργία των τμημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η τέχνη του σκοπελίτικου μαχαιριού περνάει σε άξια χέρια

Το επάγγελμα του μαχαιρά, το οποίο στη Σκόπελο απολάμβανε ιδιαίτερης αναγνώρισης τα παλιότερα χρόνια, αφού τα σκοπελίτικα μαχαίρια ήταν ξακουστά, έτεινε να εξαφανιστεί... Ο τελευταίος γνωστός Σκοπελίτης μαχαιροποιός, ο 90χρονος σήμερα Χρήστος Πατσής, τον οποίο έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές την τελευταία 15ετία, πάντα μας έλεγε με αγωνία και φανερά λυπημένος πως δεν βρίσκει κάποιον που να ενδιαφέρεται πραγματικά και να έχει μεράκι, ώστε να του διδάξει την τέχνη και να μην χαθεί ένα κομμάτι της σκοπελίτικης ιστορίας.

Αυτό λοιπόν το κενό αποφάσισε, έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο και βάζοντας σε εφαρμογή μια σκέψη και μετέπειτα συζήτηση με γνωστούς και φίλους, ένας νέος με όρεξη και ταλέντο.

Πρόκειται για τον Αντώνη Αμπελάκια, τον οποίο είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε στο εργαστήριο του, να τον δούμε να δουλεύει και να θαυμάσουμε από κοντά σκοπελίτικα μαχαίρια, με λαβή από κέρατο τράγου ή γίδας ή κριαριού ή συνδυασμό κεράτων για να έχουμε μια υπέροχη διχρωμία, να κατασκευάζει τη θήκη από ξύλο που είναι είτε από πεύκο είτε από κυπαρίσσι και να σφυρηλατεί την ατσάλινη λεπίδα, αφού την πυρώσει, στο αμόνι, δίνοντας στο μαχαίρι τη  χαρακτηριστική σκοπελίτικη μορφή, ασύμμετρη, μονόστομη και με κάμψη προς τα εμπρός…

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ένα διαφορετικό μαχαίρι του μαχαιροποιού Γιάννη Λεμονή

Αντώνη καλή επιτυχία και όταν με το καλό φθάσεις την ηλικία του κ. Χρήστου Πατσή να υπάρχει τότε ένας νέος που θα θελήσει να τον μάθεις και να συνεχίσει την παράδοση του σπουδαίου σκοπελίτικου μαχαιριού.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Από τον "κάμπο" στο νησί!

Ο έμπειρος τεχνικός Χρήστος Καπελιάνης στον πάγκο του Α.Ο. Σκοπέλου
Η Διοίκηση το σκέφτηκε, το ξανασκέφτηκε και τελικά έκανε αυτό που έπρεπε!
Προσέλαβε για προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο. Σκοπέλου τον καθηγητή φυσικής αγωγής και κάτοχο διπλώματος UEFA-A Χρήστο Καπελιάνη, έναν τεχνικό με βιογραφικό που μαρτυρά υψηλό βαθμό εμπειρίας.

Ο νέος τεχνικός του νησιού, ο οποίος έπιασε αμέσως δουλειά και την Κυριακή θα κοουτσάρει την ομάδα στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα με τον Πρωτεσίλαλο, έπαιξε σαν ποδοσφαιριστής στον Τοξότη Λάρισας, στον Απόλλωνα Λάρισας και στις Νέες Καρυες Λάρισας, ενώ βρέθηκε στον πάγκο ως προπονητής στις ομάδες Ολυμπιακός Λιοσίων, Αχαρναϊκός, Απόλλωνας Λάρισας, ΑΕΔ Νίκαιας, ΑΟ Αυλίδας και τα δυο τελευταία χρόνια στον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Επίσης για 6 χρόνια ήταν προπονητής στις Κ-20 της Α.Ε. Λάρισας.

Στον νέο τεχνικό η εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” εύχεται καλή δουλειά και επιτυχίες.

Σκόπελο / Τουρνουά Βόλεϊ Γυναικών / Τα καλύτερα

Σκόπελος / Εκλάπησαν δεξαμενές νερού

Τρεις δεξαμενές νερού, όπως αυτή της φωτογραφίας, εκλάπησαν από μελισσοκομείο.

Όποιος γνωρίζει ή είδε κάτι σχετικό και θέλει να βοηθήσει στην ανεύρεσή τους μπορεί να επικοινωνήσει με το Α.Τ. Σκοπέλου ή
στο τηλ. 6973 401 970.

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Σκοπέλου ευχαριστεί

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου
Γιώργος Τριανταφύλλου

ευχαριστεί θερμά 

την κα Μάρω Ροδοπούλου
και την κα Μαίρη Φαμελιάρη
για την -για μια ακόμα φόρα-
προσφορά τους στο Κέντρο Υγείας.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το πολυκατάστημα του Ρηγίνου Β. Πατσή και τα χρώματα Berling τον …πήγαν βόλτα!

Τυχερός ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου
Ένα υπέροχο Scooter Piaggio ZIP 2T, κέρδισε ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου μετά από κλήρωση που έγινε χθες στις 8.30 στο πολυκατάστημα του Ρηγίνου Β. Πατσή, παρουσία του συμβολαιογράφου κ. Δημ. Ταλαδιανού και εκπροσώπου της εταιρίας χρωμάτων Berling.

Ο διαγωνισμός "έτρεχε" από τον Απρίλιο του 2016 και όποιος πελάτης του καταστήματος αγόραζε προϊόντα Berling συνολικής αξίας 50€ έμπαινε απευθείας στην κλήρωση για το υπέροχο δίτροχο.

Σκόπελος
Τηλ. 2424023188

Σε κίνδυνο η χλωρίδα και η πανίδα στα Γιούρα Αλοννήσου λόγω υπερβόσκησης

«Για αύξηση του πληθυσμού των ημίαιμων αιγών σε ανησυχητικό βαθμό με αποτέλεσμα την υπερβόσκηση και ερημοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και την καταστροφή της χλωρίδας» κάνει λόγο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλοννήσου σε έγραφό του προς κάθε αρμόδιο και ζητεί να σταλεί κατάλληλος υπάλληλος με τις απαραίτητες γνώσεις, ούτως ώστε να συμβάλει, μαζί με τους κυνηγούς - μέλη του Συλλόγου Αλοννήσου, αλλά και άλλων κυνηγετικών συλλόγων, στη θήρευση ικανού αριθμου αιγών, ώστε να επανέλθει η ισορροπία του εκεί περιβάλλοντος.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο «η θήρευση θα γίνει στην ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή της νήσου Γιούρα και οι κυνηγετικοί σύλλογοι θα επωμιστούν τα έξοδα, αλλά και την προσωπική εργασία, όπου χρειάζεται για την συντήρηση την εγκαταστάσεων

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Best Shop: -15 % σε ΟΛΕΣ τις Ηλεκτρικές Συσκευές

Νέα μεγάλη προσφορά από  το Best Shop

Μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου πληρώστε Μετρητοίς και κερδίστε15% έκπτωση σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές Inox και Λευκές

Ρωτήστε περισσότερα στο:
Τηλ. 24240 22033.

Ράνια Κοχύλη: Η μικρότερη βολεϋμπολίστρια στο τουρνουά βόλεϊ γυναικών που έγινε στη Σκόπελο

Η εργάτρια του βόλεϊ και έμπειρη πασαδόρος της Α.Ε. Λάρισας Σταυρούλα Καμπουρογιάννη
μαζί με την 14χρονη κόρη της, έχοντας στη μέση την 11χρονη Ράνια Κοχύλη
Στο επιτυχημένο, κατά γενική ομολογία, τουρνουά βόλεϊ που πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο είδαμε πολλές και καλές αθλήτριες. Βεντέτες, αθόρυβες εργάτριες του αθλήματος, ταλέντα και αστεράκια, που πιθανόν σε λίγα χρόνια να τα χειροκροτήσουμε σε μεγάλες κατηγορίες…

Ανάμεσα στις 70 και πλέον λαμπερές αθλήτριες που κόσμησαν το κλειστό γυμναστήριο ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε την Σταυρούλα Καμπουρογιάννη, έμπειρη πασαδόρο της Α.Ε. Λάρισας, εργαζόμενη και μητέρα τριών κοριτσιών, η οποία έχει συμπαίκτρια στην ομάδα της Λάρισας την 14χρονη κόρη της και την αθλήτρια του Α.Ο. Σκοπέλου Ράνια Κοχύλη, ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο, η οποία είναι μόλις 11 ετών, αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Γιάννη Τσακάλη, παίζει στην ομάδα γυναικών του Α.Ο. Σκοπέλου, λατρεύει το  βόλεϊ, έχει “όπλο” της το δυνατό σερβίς και αγαπιέται από την κερκίδα, αφού σε κάθε είσοδό της στον αγώνα χειροκροτείται θερμά…

Αλόννησος / Δάσκαλος επιστρέφει στο σχολείο που δίδαξε μετά από 45 χρόνια!

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση όταν ο 73χρονος δάσκαλος από το Βελεστίνο Στέφανος Καζάς επέστρεψε μετά από 45 χρόνια στο κλειστό πλέον σχολείο της Χώρας Αλοννήσου, που δίδασκε από το 1965 μέχρι το 1971, προσκληθείς από την τότε μαθήτριά του Σταματούλα Γκιουλή και συνάντησε παλιούς μαθητές του.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνηση για μένα προσωπικά και για όλους όσους ευτύχισαν να έχουν δάσκαλο τον κ. Στέφανο Καζά» μας είπε η Σταματούλα Καλογιάννη, η οποία ένοιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί του και να τον προσκαλέσει στο νησί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών των ο 23χρονος τότε δάσκαλος υπηρέτησε με ζήλο και εκπαιδευτική συνέπεια το τότε δυσπρόσιτο νησί, οι οποιοι θυμούνται ότι το Χωριό με το Πατητήρι επικοινωνούσε με ένα μονοπάτι, αφου δρόμος δεν υπήρχε.

Οι πρώην μαθητές του διατηρούν απέραντο σεβασμό στο πρόσωπό του και εκτιμούν την προσφορά του σε μια εποχή που η μόνη πηγή πληροφόρησης για τον μαθητή ήταν ο δάσκαλος…

«Μας έμαθες να συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της μαθητικής κοινότητας, μας έδωσες μαθήματα ήθους και καλής συμπεριφοράς» ήταν τα λόγια των μαθητών προς τον δάσκαλο, ο οποίος δάκρυσε όταν έφθασε στην πόρτα του σχολείου και έβαλε το κλειδί στην κλειδαριά, όπως τότε, μισόν αιώνα περίπου πριν…

Οι στρατηγικές διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και ο ρόλος του ενεργού πολίτη

Σκιάθος / Εκδήλωση με εισηγητή τον Δρ. Ευθύμη Λέκκα,
Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας
στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Οι στρατηγικές διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και ο ρόλος των ενεργών πολιτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, θα τεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο Skiathos Palace στη Σκιάθο, με εισηγητή τον κορυφαίο επιστήμονα Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο "Η Σκιάθος" και το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Skiathos Palace και της Aegean/Olympic Air.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σκόπελος / Όλος ο κόσμος του βόλεϊ μια οικογένεια!

Όταν ανεβάζεις τον πήχη πολύ ψηλά είσαι ήδη κερδισμένος, όταν όμως καταφέρεις να τον ξεπεράσεις με άνεση και αυτό αναγνωρίζεται από όλους, τότε δικαιούσαι να μιλήσεις για μεγάλη επιτυχία. Σαν τέτοια χαρακτηρίζεται η διοργάνωση του τουρνουά βόλεϊ γυναικών που έγινε στη Σκόπελο, με την συμμετοχή ομάδων εθνικών κατηγοριών, που έπαιξαν βόλεϊ υψηλού επιπέδου και χάρισαν θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην κερκίδα του κλειστού.
Ο έφορος βόλεϊ Μιχάλης Γεράκης, ο οποίος έχει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας του τουρνουά,
προσφέρει αναμνηστικά καλάθια με σκοπελίτικα προϊόντα στις ομάδες
Εμφανώς ικανοποιημένος ο εμπνευστής του τουρνουά προπονητής της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Α.Ο. Σκοπέλου Γιάννης Τσακάλης, ο οποίος μαζί με τον έφορο βόλεϊ Μιχάλη Γεράκη “έτρεξαν” το τουρνουά,  μας είπε:

Ο Α.Ο. Σκοπέλου ευχαριστεί τον Βασίλη Γαρουφαλή

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Σκοπέλου, ο έφορος βόλεϊ Μιχάλης Γεράκης και ο προπονητής βόλεϊ Γιάννης Τσακάλης ευχαριστούν θερμά τον διαιτητή των αγώνων του τριήμερου τουρνουά Βασίλη Γαρουφαλή, ο οποίος "σφύριξε" με επιτυχία αναμετρήσεις ομάδων υψηλού επιπέδου και παρά την πίεση και τους πολλούς αγώνες έβγαλε εις πέρας το δύσκολο έργο του.

Αλόννησος / Καθαρισμός της Περιστέρας από εθελοντές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου δράση καθαριότητας στη νήσο Περιστέρα και συγκεκριμένα στη παραλία Κλίμα με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τη κατάργηση της πλαστικής σακούλας του Δήμου Αλοννήσου σε συνεργασία με τη ΜOm.

Εθελοντές με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ και μέλος της επιτροπής Τσουκανά Παναγιώτη μετέβησαν με το καίκι της Μ.Ο.Μ στο Κλίμα όπου μέσα σε τέσσερις ώρες κατάφεραν να μαζέψουν ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών. 


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου Παναγιώτης Τσουκανάς ευχαριστεί θερμά τους αλλοδαπούς, τους επισκέπτες και τους ντόπιους εθελοντές που συμμετείχαν στη προσπάθεια αυτή.

Γενική Συνέλευση στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώνεται η θητεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου και γι' αυτό το λόγο συγκαλείται Γενική Συνέλευση, όπου μεταξύ των θεμάτων είναι  η προκήρυξη εκλογών. 
Η ανακοίνωση - κάλεσμα του Δ.Σ. του Συλλόγου προς τα μέλη έχει ως εξής:

«Φίλοι γονείς, καλή σχολική χρονιά!

Όπως γνωρίζετε, φέτος ολοκληρώνεται η θητεία του παρόντος ΔΣ του Συλλόγου. Έτσι σύμφωνα με το καταστατικό μας πρέπει να διενεργηθούν οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Δ Σ  καλεί τους γονείς σε εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 6.00μμ.

 Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Απολογισμός πεπραγμένων του ΔΣ για την διετή θητεία μας  2014-2016.

2. Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ, Ελεγκτικής επιτροπής και Εφορευτικής επιτροπής.

3. Εγγραφή μελών στο μητρώο εγγραφής του Συλλόγου.


 Φίλοι γονείς, μέλη του Συλλόγου, θεωρούμε ότι η συμμετοχή σας στις αρχαιρεσίες και στις συνελεύσεις του Συλλόγου αποτελεί την εγγύηση της διατήρησης ενός ζωντανού και ακμαίου Συλλόγου. Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά στις διαδικασίες αυτές.»

Σκόπελος / Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 η έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς

Εκδρομή με ιστιοπλοϊκό σκάφος στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων πραγματοποίησε ομάδα Ναυτοπροσκόπων του 1ου συστήματος Σκοπέλου στις 9-10 και 11 Σεπτεμβρίου, ενώ  το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή της Αγέλης των Λυκόπουλων στο Νέο Κλήμα.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. θα γίνει η έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς και γι’ αυτό τον λόγο καλούνται τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές, τα μέλη του Προσκοπικού Δικτύου, οι Γονείς των παιδιών, η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης, οι Βαθμοφόροι, καθώς και οι φίλοι του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου για τον καθιερωμένο αγιασμό στο χώρο του Συστήματος, απέναντι από τον Ι. Ν. της Παναγίας Φανερωμένης.

«Παιδιά από τη Δευτέρα τάξη Δημοτικού μέχρι όσο βαστά η καρδιά μας ελάτε να ζήσουμε μια ζωή που συναρπάζει. Με ανοιχτά πανιά και ανοιχτά μυαλά»
αναφέρεται στην πρόσκληση, που απευθύνεται σε όλους.

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων ευχαριστεί θερμά:
  • Το κατάστημα ΑΒ του κ. Ζέρβα Ιωάννη.
  • Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα Σκλάβος στο Ν. Κλήμα.
  • Τους γονείς των παιδιών και όλους αυτούς που βοήθησαν για να γίνει το όνειρο των παιδιών πραγματικότητα.

Άρχισαν τα όργανα, ξεκίνησαν οι χοροί!

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει  ότι οι εγγραφές για τα  μαθήματα: 
  • παραδοσιακού χορού (από 4 ετών και άνω)
  • μπαλέτου (από 4  έως 12 ετών)
  • μοντέρνου χορού (από 6 ετών και άνω)
  • μουσικών οργάνων (Ακορντεόν, αρμόνιο, πιάνο (από 10 ετών και άνω), μπουζούκι (από 6 ετών και άνω
  • καλλιτεχνικού εργαστηρίου (Μοντέρνες τέχνες, χειροτεχνίες, ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική κτλ από 4 ετών και άνω) για παιδιά και ενήλικες.
ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν έως τις 30/09/2016. Οι αιτήσεις για τους μαθητές θα μοιραστούν και στα σχολεία και θα συλλεχθούν την Παρασκευή 30/09.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον παραδοσιακό χορό και  μουσικά όργανα παρακαλώ να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:
Χρήστος  Τσιουρής: 6944 417 953
Σεραφείμ Κονταξής: 6974 092 917

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο μπαλέτο, μοντέρνο χορό και καλλιτεχνικό εργαστήρι παρακαλώ να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Σπυριδούλα Μπετσάνη 6907 594 164
Μάγδα Στιβαχτή  6971 950 308

Η Συνάντηση - ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 30/09, ημέρα Παρασκευή, στον ΟΡΦΕΑ, στις 18:30.

Πέτρος Βαφίνης: Η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου να χορηγείται και σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου

Π. ΒΑΦΙΝΗΣ
Δήμαρχος Αλοννήσου
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίων στη χώρα μας. Τόσο οι δύο εταιρείες που θα φέρουν τα υδροπλάνα, όσο και οι φορείς με τους οποίους θα συνεργαστούν (Λιμενικά Ταμεία και δήμοι), διατυπώνουν απόψεις και εκφράζουν την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, το οποίο περιορίζει την επιχειρηματικότητα και βάζει το κράτος ρυθμιστή της κατάστασης.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πέτρος Βαφίνης με έγγραφό του προς το ΥΠΟΜΕΔΙ και τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη προτείνει:
«η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου να χορηγείται στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και νομικά πρόσωπα ΔΔ, καθώς και σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου
Το αιτιολογικό του Δημάρχου Αλοννήσου είναι ότι «τα δημοτικά λιμενικά ταμεία της χώρας μας, ως επί το πλείστον νεοσύστατα πρόσωπα, αδυνατούν, λόγω έλλειψης προσωπικού και περιορισμένων χρηματικών πόρων, να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια

Το έγγραφο του Δημάρχου προς τον υπουργό:

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Parking Σκαφών “Boat Land” στη Σκόπελο

Προσφέρουμε:

• parking σκαφών
• υπηρεσίες φύλαξης
• συντήρησης και καθαρισμού σκαφών θαλάσσης.

 BOAT LAND 

ΘΕΣΗ ΚΑΜΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΚΟΡΕΝΤΗΣ ΚΑΪΟ

ΤΗΛ: 6934887808

E-MAIL:kaiokorentis@yahoo.gr

Το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΟΛΠ

Παράδειγμα η Αλόννησος

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η MOm και το Ίδρυμα Thalassa διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα “Το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα”, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 10 π.μ., στο Μέγαρο ΟΛΠ, ακτή Μιαούλη 10.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος “Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες”.

Θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν οι Ιωάννης Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρής Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής tbc, Κώστας Απόδιακος, Ίδρυμα Thalassa, Ελένη Τούντα, MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, Ευάγγελος Κουκιάσας, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Πέτρος Βαφίνης, Δήμαρχος Αλοννήσου.

Για το έργο «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» θα μιλήσουν οι Ελένη Τούντα/ Πάνος Δενδρινός και Χριστίνα Γαρουφαλιά, ενώ στο στρογγυλό τραπέζι, στην ενότητα “παραδείγματα καλών πρακτικών” θα παραβρεθεί μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Ο Α.Σ. Αργώ Βόλου ευχαριστεί τον Α.Ο. Σκοπέλου

Το Δ.Σ., οι προπονητές και οι αθλήτριες του Α.Σ. ΑΡΓΩ Βόλου ευχαριστούν τον Α.Ο. Σκοπέλου για την άψογη διοργάνωση του γυναικείου τουρνουά βόλεϊ.

Η φιλοξενία των ανθρώπων ήταν εξαιρετική, ανέλαβαν εξολοκλήρου την διαμονή και τη διατροφή των αποστολών, ακόμα και στον τραυματισμό της Βασιλίνας Παπαθεοδώρου (αθλήτρια του συλλόγου μας) πρόσφεραν πλήρως την υποστήριξη και την καθημερινή μετακίνηση της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής της ομάδος του Α.Ο Σκοπέλου Γιάννης Τσακάλης και ο έφορος Μιχάλης Γεράκης βρίσκονταν στο πλευρό των ομάδων καθημερινά, παρέχοντας κάθε διευκόλυνση σε όλους.

Πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι μας προσέφερε το αδελφό σωματείο.

Αγώνες βόλεϊ υψηλού επιπέδου στο κλειστό Σκοπέλου / Μην χάσετε την σημερινή αγωνιστική ημέρα

ΔΕΙΤΕ 129 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ Α’ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Β' ΗΜΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Συνεχίζεται από τις 10 το πρωί το τουρνουά βόλεϊ Γυναικών, στο οποίο συμμετέχουν οι Ε.Α. Λάρισας (Α2 Εθνική κατηγορία), Αργώ Βόλου (β’ εθνική), Α.Π.Σ. Φθία Λαμίας, Α.Ε. Λάρισας (β’ εθνική)  και Α.Ο. Σκοπέλου.

Την Κυριακή μπορείτε να παρακολουθήσετε τους παρακάτω αγώνες:
10.00: Αργώ Βόλου - Α.Ε. Λάρισας
12.00: Ε.Α. Λάρισας - Φθία Λαμίας
Οι φιλοξενούμενες ομάδες συμμετέχουν σε αγώνες εθνικών κατηγοριών και όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο κλειστό της Σκοπέλου παρακολούθησαν βόλεϊ υψηλού επιπέδου.

Στις συναντήσεις είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

23-9-2016
Α.Ο. Σκοπέλου - Αργώ Βόλου 1-3
ΕΑΛ - ΑΕΛ 3-2
Α.Ο. Σκοπέλου - Φθία Λαμίας 0-3.

24-9-2016
Α.Ο. Σκοπέλου - Α.Ε. Λάρισας 0-3
Αργώ Βόλου - Ε.Α. Λάρισας 0-3
Α.Ο. Σκοπέλου - Α.Ε. Λάρισας 0-3
Αργώ Βόλου - Φθία Λαμίας 0-3
Α.Ο. Σκοπέλου - Ε.Α. Λάρισας 0-3
Α.Ε. Λάρισας - Φθία Λαμίας 3-0

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση του Ευάγγελου Ι. Κορέντη, αντιπρόεδρου Σωματείου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Σκοπέλου στην επιστολή Μπακόπουλου

Απαντήσεων συνέχεια, με αυτή τη φορά να παίρλει τον γραπτό λόγο ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου Ευάγγελος Κορέντης. Ο κ. Κορέντης γράφει ως απάντηση στη σχετική επιστόλη (κλικ) Μπακόπουλου:
«Κύριε Μπακόπουλε, ποιους αποκαλέσατε κακόβουλους; Τους ταξικούς Συνδικαλιστές; Αυτούς που είναι εκλεγμένοι από τους συναδέλφους τους μέλη του Σωματίου εκπροσωπώντας ένα θεσμό που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένος στο αρθ.23 παρ. 1 του Συντάγματος.

Εγώ κ. Μπακόπουλε στην γκεμπελική συκοφάντησή σας προς το πρόσωπό μου έχω να δηλώσω τα εξής:

Τον βοηθό, που έχω στη δουλειά μου δεν τον αποκαλώ "Αλβανό μου"! Γιατί δεν είναι ιδιοκτησία μου. Γιατί για μένα κύριε δεν υπάρχουν Έλληνες, Αλβανοί, Πακιστανοί κτλ… Υπάρχουν εργαζόμενοι άνθρωποι που μαζί με μένα παρέχουμε τις υπηρεσίες μας επί της ειδικότητάς μας. Γιατί  κύριε Μπακόπουλε εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν διακατέχομαι από την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία. Αντιθέτως η ιστορία μου στα 21 χρόνια πάλης στο Ταξικό κίνημα έχει αποδείξει τις κοινωνικές μου ευαισθησίες και τις Δημοκρατικές μου πεποιθήσεις. Και αυτό δεν μπορεί κανένας γκεμπελίσκος να το διαστρεβλώσει.

Όσο για τις παροχες οικονομικές και ασφαλιστικές που προσφέρω στον βοηθό μου που για σας είναι "ο Αλβανός μου, αν δεν απατώμαι κ. Μπακόπουλε απέναντι από...

ΑΒ Σκοπέλου / Τελευταία Κυριακή ανοικτό

Το κατάστημα ΑΒ Σκοπέλου θα είναι ανοικτό την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου για τελευταία φορά για τη θερινή σεζόν 2016, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Από την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου επαναφέρεται το φθινοπωρινό ωράριο κατά το οποίο τις Κυριακές θα είναι κλειστό.

Καλό φθινόπωρο!

ΑΒ / Ι. Ζέρβας και Σία ΕΕ
Τηλ. 24240 24340

Απάντηση του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου

στην επιστολή του κ. Μπακόπουλου (κλικ)

Στις 20 Σεπτεμβριου 2016 στην αίθουσα των δημοτικών συνεδριάσεων του Δήμου Σκοπέλου, το Σωματείο Οικοδόμων,  μέσω του προέδρου του κ. Σπύρου Πατσή έκανε ερώτηση προς τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Χρήστο Βασιλούδη για ενημέρωση, εάν τηρούνται τα συμφωνηθέντα, με βάση τα οποία έγινε η ανάληψη των έργων και μάλιστα με απευθείας ανάθεση. 

Αντί για ενημέρωση, δεχτήκαμε μια χυδαία επίθεση μέσω της εφημερίδας Βόρειες Σποράδες, από τον εργολάβο κ. Χρήστο Μπακόπουλο, ο οποίος προσπάθησε  να τρομοκρατήσει τη διοίκηση του Σωματείου, κάνοντας προσωπική συκοφαντική επίθεση στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Σωματείου. 

Κύριε Μπακόπουλε, πολλοί κατά το παρελθόν προσπάθησαν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν το Σωματείο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Εμείς εκπροσωπούμε τους οικοδόμους της Σκοπέλου και θεωρούμε αυτονόητο το ενδιαφέρον του Σωματείου για τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας.

Η ιστορία και οι αγώνες του Σωματείου για ταξική και κοινωνική ευημερία είναι γνωστοί σε όλους και δεν αμαυρώνονται από κανέναν και μάλιστα από άτομα που ήταν απέναντι σε αυτούς τους αγώνες μας. 


Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. 

Όποιος σταθεί εμπόδιο, θα μας βρει απέναντί του.

Το Δ.Σ.
του Σωματείου Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αίτημα - διαμαρτυρία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σκοπέλου

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Σκοπέλου, αφού, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν από τον Δασάρχη Σκοπέλου, δεν θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κυνήγι αγριοκάτσικου στο ερημόνησο Γιούρα, λόγω έλλειψης προσωπικού στο Δασαρχείο Σκοπέλου.

Όπως επισημαίνει το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σκοπέλου ο συγκεκριμένος βιότοπος, ο οποίος ανήκει στο ΕΘΠΑΒΣ κινδυνεύει από τον υπερπληθυσμό των ζώων (Capra aegagrus ssp. dorcas), αφού στο ερημόνησο δεν υπάρχουν φυσικοί εχθροί του, ενώ παρατηρείται υποβάθμιση της χλωρίδας λόγω υπερβόσκησης. Ακόμα το κράτος χάνει έσοδα, αφού για κάθε ειδική άδεια οι κυνηγοί πληρώνουν παράβολο.

Σχετικά με την εκτέλεση και πρόοδο των Έργων Αποκατάστασης των ζημιών από την πλημμύρα της 22/9/2015 στη Σκόπελο

Ο δημοτικός σύμβουλος 
και εκπρόσωπος
της Λαϊκής Συσπείρωσης
Πολιτικός Μηχανικός
Ραμαντάνης Μανώλης
Είναι γνωστό από το προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και δύο από τα τρία μέλη της “Συμβουλευτικής” Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου, διαφώνησαν επίσημα με τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την εκτέλεση των Έργων Αποκατάστασης.

Η διαφωνία μας, όπως αναφέραμε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 17/9/2016 οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους:

• στη μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση με όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
• στη  μικρή σε αριθμό απασχόληση εργαζομένων

οι παραπάνω λόγοι έρχονται σε αντίθεση με την συμφωνία που υπήρξε για απευθείας ανάθεση.

Η Δημοτική Αρχή όταν έκανε την ανάθεση των έργων (δύο εργολάβοι για το σύνολο των έργων) έπρεπε να εκτιμήσει σωστά την κατασκευαστική δυνατότητα των ενδιαφερομένων εργολάβων. Βασική και απαραίτητη προϋπόθεση, όπως είχαμε όλοι μας επισημάνει σε πολλά δημοτικά συμβούλια, ήταν η γρήγορη εκτέλεση των έργων και η μέγιστη απασχόληση εργαζομένων της περιοχής μας.  Δυστυχώς όμως ανατέθηκε το σύνολο των έργων σε λίγους εργολάβους με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αποπεράτωσης τους. Συνεπώς ο κίνδυνος από έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πλέον πολλαπλάσιος επειδή οι “πληγές” παραμένουν ανοιχτές και η αγωνία του κόσμου μεγάλη. 

Να σημειωθεί ότι στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζητήθηκε η παράταση εκτέλεσης δύο έργων, διότι όπως ειπώθηκε, δεν πρόφτασε ούτε καν να ξεκινήσει η εκτέλεση των δύο αυτών έργων.

Για αυτούς τους λόγους και βλέποντας πως εξελίσσεται η...

Σκόπελος / Φωτιά στον κάβο Τραχήλι από πτώση κεραυνών!

Η Πυροσβεστική ήταν εγκαίρως εκεί!
Μια από τις συχνές αιτίες πυρκαγιάς κατά τη φθινοπωρινή - χειμερινή περίοδο είναι η πτώση κεραυνών. Αυτό συνέβη και σήμερα στον κάβο Τραχήλι, προς την μεριά του Πανόρμου, όταν δύο(!) κεραύνοι έπεσαν σε πεύκα με αποτέλεσμα και παρά την υψηλή υγρασία να πάρει φωτιά το πυκνό δάσος.

Η φωτά τέθηκε υπό έλεγχο από δύναμη του Π.Κ. Σκοπέλου με επικεφαλής τον έμπειρο πυραγό Ευάγ. Καραμήντζα, αφού πρόλαβε να κάψει 100 τ.μ. δάσους.
Αυτή την ώρα άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου επιχειρούν με βάρκα σε απόκρυμνη ακτή και με μεγάλο κυματισμό για να μπορέσουν μέσω αντλίας από τη θάλασσα να ανεβάσουν νερό σε απόσταση 150 μ. από την ακτή, ώστε να σβήσουν και τις τελαυταίες εστίες.

Καλύπτονται δύο θέσεις εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Κλήματος

Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κλήματος Γεωργία Διαμάντου ενημερώνει τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κλήματος ότι έπειτα από επίμονες ενέργειες της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Διαμαντούλας Βαΐτση, της Τοπικής Κοινότητας και του Δήμου, ενημερωθήκαμε ότι από την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν οι δύο κενές θέσεις εκπαιδευτικών από αναπληρωτές.

Σκόπελος / Ενοικιάζεται διαμέρισμα στο κέντρο της Χώρας

Ενοικιάζεται ισόγειο διαμέρισμα 65 τμ, ανακαινισμένο, πλήρως επιπλωμένο με μοντέρνα επίπλωση, στο κέντρο της Χώρας Σκοπέλου, δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο.

Το διαμέρισμα αποτελείται από σαλόνι με καναπέ και τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, κουζίνα και μπάνιο. Διαθέτει σύγχρονο μεγάλο ψυγείο, εντοιχιζόμενη κουζίνα με κεραμικές εστίες, τηλεόραση και κλιματιστικό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6976584697, 2105725173 (Σοφία)

Σκόπελος / Σήμερα το σπουδαίο τουρνουά βόλεϊ Γυναικών

ΣΤΙΣ 4 μ.μ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΡΒΙΣ
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 
Υψηλού επιπέδου βόλεϊ αναμένεται να απολαύσουν οι φίλοι του αθλήματος στο τουρνουά, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 23-24 και 25 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Σκοπέλου με συμμετοχή γυναικείων ομάδων, που πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες τους.

Στη σάλα του κλείστου της Σκοπέλου θα δούμε και θα χειροκροτήσουμε την Ε.Α. Λάρισας (Α2 Εθνική κατηγορία), την Αργώ Βόλου (β’ εθνική), τον Α.Π.Σ. Φθία Λαμίας (β’ εθνική), την Α.Ε. Λάρισας (β’ εθνική) και φυσικά την οικοδέσποινα ομάδα του Α.Ο. Σκοπέλου.

Η Hellenic Seaways στον Όμιλο Γκριμάλντι;

Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε τη διαδικασία ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, η οποία αναμένεται να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Τελικώς, η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στην πώληση του 40% των μετοχών της ακτοπλοϊκής εταιρίας HSW, που έχει στο χαρτοφυλάκιο της. Για τον σκοπό αυτό ξεκίνησε τη διαδικασία ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, η οποία αναμένεται να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και κάπως έτσι θα κλείσει ένας γύρος έντονης διαμάχης αναφορικά με την επόμενη μέρα της εταιρείας.

Κι αυτό γιατί, όπως θυμίζουμε για την περίπτωση ενδιαφέρεται τα μέγιστα ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι, που έχει το 48% της εταιρίας και ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν προχώρησε ακόμα και σε ανοικτή προσφορά για να συγκέντρωσει το 50%+1. Ωστόσο, τότε δεν τα κατάφερε, εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης που πρόβαλε η πλευρά της Πειραιώς. Ολα δείχνουν όμως ότι τώρα, προφανώς, θα το πετύχει.

Το κρίσιμο ερώτημα ωστόσο είναι: Γιατί πουλάει η Πειραιώς τώρα; Σύμφωνα με πληροφορίες, πιέζεται από την Φρανκφούρτη να ξεκαθαρίσει το χαρτοφυλάκιο της, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που επιβάλλεται στους εγχώριους χρηματοπιστωτικούς ομίλους. Κάπως έτσι λοιπόν πάρθηκε απόφαση, προσλήφθηκε ο σύμβουλος πώλησης (Lazard) και ξεκίνησε η όλη διαδικασία.

Το πιθανότερο είναι πως τα αποτελέσματα της θα ανακοινωθούν μέσα στα προσεχή 24ωρα, καθώς το ενδιαφέρον για την περίπτωση είναι δεδομένο και εξαιρετικά συγκεκριμένο. Περισσότερο, δεν γίνεται...

Πηγή: voria.gr

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σκόπελος / Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας

Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων
 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 

Απάντηση του πολιτικού μηχανικού Χρήστου Μπακόπουλου

Επιστολή - απάντηση, σχετική με την ερώτηση (κλικ) που έκαναν προς τον Δήμαρχο Σκοπέλου και το Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου Σπύρος Πατσής και ο αντιπρόεδρος αυτού Βαγγέλης Κορέντης, έστειλε στην εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” ο πολιτικός μηχανικός και εργολάβος έργων Χρήστος Μπακόπουλος.

Η επιστολή τού κ. Μπακόπουλου έχει ως εξής:

«Σαν απάντηση σε όσα κακόβουλα λέγονται από κάποιους, ήθελα να τους πω ότι δεν υπάρχει δημόσιο έργο που να μπορείς να κρύψεις ή να κλέψεις ένσημα και αυτό το γνωρίζει ο Κύριος Ραμαντάνης καλύτερα από εμένα. Οι εργαζόμενοι στα έργα παίρνουν όλα τα ένσημά τους ανεξαιρέτως και μάλιστα με το πραγματικό τεκμαρτό ένσημο του ΙΚΑ (για τεχνίτη και εργάτη) και όχι με ιδιωτικά συμφωνητικά των 45 ευρώ ημερομίσθιο, όπως πιθανόν να κάνουν κάποιοι από εσάς στα ιδιωτικά σας έργα. Και αν περισσέψουν ένσημα στο τέλος, πάλι θα μοιραστούν στους εργαζομένους. Τι θα τα κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα ένσημα αν περισσέψουν, θα τα φάμε;

Τι εννοείτε Κύριοι όταν μιλάτε για το “σωστό” μεροκάματο; Μήπως εσύ Κύριε Κορέντη πληρώνεις τον Αλβανό σου με το...

Φορείς της Σκιάθου συγκεντρώνουν τρόφιμα και ρούχα

Στα πλαίσια κοινωνικής ευαισθητοποίησης, η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων ''Σκιάθος'' σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ιερών Ναών Σκιάθου και το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου οργανώνουν την Κυριακή 25/9 και ώρα 18.00 - 19.00, στην εκκλησία Τριών Ιεραρχών, συλλογή τροφίμων (μακράς διαρκείας), σκεπασμάτων και ρούχων (σε καλή κατάσταση), τα οποία  θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σε καιρούς κρίσης και οικονομικών δυσκολιών η αλληλεγγύη είναι υποχρέωση και χρειάζεται ευαισθητοποίηση και παρακίνηση όλων, για τη βοήθεια των ευπαθών ομάδων.

Έναρξη εγραφών στις ακαδημίες του Α.Ο. Σκοπέλου

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ 5-7 μ.μ.
ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ "ΞΕΝΙΑ"
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ο Α.Ο. Σκοπέλου με χαρά σάς ανακοινώνει την έναρξη των εγραφών στις ακαδημίες του Ομίλου. Θα λειτουργήσουν τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ.
Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
6973805354
6944876932

ΒΟΛΕΪ
6948558540
6974109512

ΜΠΑΣΚΕΤ
6942205914
6948558540