Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Σκόπελος / Έναρξη των εργασιών για την επισκευή της Επάνω Παναγίτσας

Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα  από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Επάνω Παναγίτσας) Σκοπέλου, η οποία υπήρχε σύμφωνα με τις λιγοστές πηγές που είναι διαθέσιμες από τον 18ο αιώνα, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί κάποια επιγραφή, που να προδίδει την ακριβή χρονολογία, ενώ το κτίσμα το οποίο προσκολλάται πάνω στο ναό φαίνεται να είναι μεταγενέστερο.

Σύμφωνα με την επιβλέποντα μηχανικό Ελένη Καραγκιόζου οι εργασίες συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση και σε συνεχή και άριστη συνεργασία με την αρχαιολογία, έτσι ώστε να λύνεται "εν μία νυκτί" οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Το όλο έργο έχει χωριστή σε τμήματα, τον ναό και το κτίσμα. Αυτήν την στιγμή έχει τελειώσει η καθαίρεση των επιχρισμάτων της τοιχοποιίας του ναού, μέσα και έξω και έχει δρομολογηθεί το αρμολόγημα αυτών και εν συνεχεία η διαδικασία των ενεμάτων.

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι η πρόοδος του όλου έργου στηρίζεται κυρίως σε οικονομικές προσφορές και την εθελοντική και αφιλοκερδή εργασία, όπου αυτό είναι εφικτό, των θεοσεβούμενων κατοίκων της Σκοπέλου. Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί στο θεάρεστο αυτό έργο. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.  
Πληροφορίες:
Σχετικά με τις εργασίες
Ελένη Καραγκιόζου - Επιβλέπουσα μηχανικός (6972070615)
Πολιτικός μηχανικός Τ.Ε.
Beng(Hons) Civil Engineering
PGc Construction Management
Msc Civil & Earthquake Engineering

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση του έργου
Πατήρ Ευάγγελος Κεχριώτης (6987093671)

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Α.Ο. Σκοπέλου και εκλογές!

Ο Αθλητικός Όμιλος Σκοπέλου καλεί τα μέλη του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ομίλου, που θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ. στο ΞΕΝΙΑ.

Θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

1. Απολογισμός πεπραγμένων
2. Αναφορά οικονομικών
3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 12 Ιουνίου στο "Ξενία"

Να υπενθυμίσουμε ότι η ετήσια συνδρομή για τα μέλη είναι 5€. Η παρουσία όλων των μελών, κρίνεται αναγκαία.

Εκλογές στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκοπέλου

Καλούνται τα ενεργά* μέλη του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου στις εκλογές  για το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου (πρώην Ξενία) στις 5 Ιουνίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα  από 5:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.

* Είναι δυνατή, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, η εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων των μη ενεργών μελών του Συνεταιρισμού, ώστε να έχουν το δικαίωμα ψηφοφορίας. 

Λειτουργία μαιευτικού - μαστολογικού ιατρείου στη Σκόπελο

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ο χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος, εξειδικευμένος στις παθήσεις μαστού Βασίλειος Κολοβός, θα εξετάσει στο ιατρείο του στη Σκόπελο, στην περιοχή του Μώλου, την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Το ιατρείο διαθέτει νέο, υπερσύγχρονο μηχάνημα υπερήχων (δυνατότητα υπέρηχου μαστών, 3d/4d απεικόνιση μαιευτικού υπερηχογραφήματος, αυχενική διαφάνεια).

Τηλέφωνο για ραντεβού 69 85 86 06 38

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ελληνικές Θάλασσες _Φωτογραφικές προσεγγίσεις των μεταπολεμικών χρόνων

Ο πολιστικός σύλλογος “Η Σκιάθος” σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στη Σκιάθο την έκθεση "Ελληνικές Θάλασσες _Φωτογραφικές προσεγγίσεις των μεταπολεμικών χρόνων”.

Η έκθεση πραγματοποιείται, μετά από πρόταση του συλλόγου προς το Μουσείο Μπενάκη, το διάστημα 5 Ιουνίου με 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου, καθημερινά 9:30-20:00.

Στον εκθεσιακό χώρο της Ιεράς Μονής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου παρουσιάζεται η ενότητα που αφορά τη φωτογραφική αποτύπωση των ελληνικών θαλασσών τα μεταπολεμικά χρόνια. Στην ενότητα αυτή περιλαμβάνονται έργα των: Βούλας Παπαϊωάννου, Δημήτρη Χαρισιάδη, Κώστα Μπαλάφα, Ανδρέα Εμπειρίκου, Costa Manou, Γιώργου Μανουσάκη, οι οποίοι, προσέγγισαν και ερμήνευσαν τις ελληνικές θάλασσες από τον 19ο αιώνα έως σήμερα.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Σκόπελος / Μεζεδοπωλείο "στου Δημητράκη"

Mεζεδοπωλείο "στου Δημητράκη"
στην παραλία Σκοπέλου (δίπλα από το Swell).
Τσίπουρο, δροσερό κρασί και παγωμένη μπίρα
δίπλα στο κύμα...
Τηλ. 2424 7 70171 - 6975 786 351

…και στη Σκιάθο / 80 χρόνια κλάδος Πουλιών (1936-2016)

Το Σάββατο 28 Μαίου 2016 τα Πουλιά της Σκιάθου σε μια ανοιχτή γιορτή στην πλατεία των Τριων Ιεραρχών γιόρτασαν τα 80 χρόνια του Κλάδου Πουλιών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. 

Τα Πουλιά όλης της Ελλάδας σε μια παράλληλη δράση μέσα στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαίου γιορτάζουν τα γεννέθλια της Σοφής Κουκουβάγιας, η οποία για 80 χρόνια ενισχύει προγραμματικά όλες τις δράσεις των μελών – παιδιών του Οδηγισμού ηλικίας 7 – 12 ετών. 

Για των εορτασμό των 80 χρόνων, δημιούργησε η Κουκουβάγια ένα επετιακό τραγούδι και τα Πουλιά κληθηκαν με βιντεάκια που τράβηξαν σαν παρέα να του δώσουν εικόνα.

Το video clip των Πουλιών της Σκιάθου προβλήθηκε στην χθεσινή εκδήλωση ένώ Πουλιά και καλεσμένοι παρακολούθησαν ένα μικρό σκετς σχετικά με τα φυσικά καλλιντικά που απομακρύνουν τα ένομα στην κατασκήνωση, αλλά και απορρυπαντικά για τζάμια και μπάνιο από φυσικά υλικά. Γύρω από τη σκηνή που στήθηκε και παρακολουθώντας εικόνες από την τελευταία κατασκήνωση έκαναν με 80 νόστιμα γλυκά τα γενέθλια της Σοφής Κουκουβάγιας. 

Αντάλλαξαν δώρα, αποχαιρέτισαν τις εβδομαδιαίες συναστήσεις τους και δώσαν ραντεβού γαι την μαγευτική οδηγική κατασκήνωση του καλοκαιριού. 

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Την εκδήλωση με μεγάλη χαρά στήριξαν οι επιχειρήσεις της πλατείας κρέπες Γούλας, ζαχαροπλαστείο ΜΑΜΑ – ΜΙΑ και η καφετέρια VENUE.

"Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα" έρχονται στη Σκόπελο

Krushqi Nga Tirana

Τι κάνετε όταν η κόρη σας σάς λέει ότι ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι Αλβανός;

Είμαστε ρατσιστές; Είμαστε άπληστοι; Ή είμαστε απλώς ανόητοι;

Η απάντηση στο θεατρικό σανίδι του “Ορφέα”, όπου στις 3, 4 και 5 Ιουνίου η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα θα ανεβάσει την σπαρταριστή φαρσοκωμωδία των Ρέππα- Παπαθανασίου “Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα” σε σκηνοθεσία - διδασκαλία του Τάκη Μόσχου.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ: ΙΖΑΜΠΕΛΛΑ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ενημέρωση καταναλωτών για τις Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (Γραμμές 901-ΧΧΧΧΧΧΧ κλπ)

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (ΕΕΤΤ) ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με τη χρήση και το κόστος των Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) με σκοπό η χρήση τους να γίνεται με ασφάλεια και να προλαμβάνονται μη επιθυμητές ή υπέρογκες χρεώσεις.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ ενημερώνει ότι οι ΥΠΠ είναι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλής χρέωσης και δεν περιλαμβάνονται στον δωρεάν χρόνο ομιλίας/αριθμό sms που παρέχονται σε προγράμματα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και αναγράφονται διακριτά στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς. Ειδικότερα, το πλαίσιο βάσει του οποίου διαμορφώνονται οι χρεώσεις για ΥΠΠ έχει ως εξής:

Γραμμές 901-ΧΧΧΧΧΧΧ και 909-ΧΧΧΧΧΧΧ: Τηλεφωνικές κλήσεις προς ή/και αποστολή/λήψη sms προς/από αριθμούς των σειρών αυτών χρεώνονται βάσει της εμπορικής πολιτικής των εταιριών. 

Γραμμές 806-ΧΧΧΧΧΧΧ, 812-ΧΧΧΧΧΧΧ, 825-ΧΧΧΧΧΧΧ, 850-ΧΧΧΧΧΧΧ και 875-ΧΧΧΧΧΧΧ: Τηλεφωνικές κλήσεις προς ή/και αποστολή sms προς αριθμούς των σειρών αυτών χρεώνονται με τιμολόγιο που είναι προκαθορισμένο και κοινό για όλες τις εταιρίες, ενώ το κόστος (σε ευρωλεπτά/λεπτό κλήσης ή ανά sms) σηματοδοτείται από το δεύτερο και τρίτο ψηφίο του 10ψήφιου τηλεφωνικού αριθμού. Για παράδειγμα, κλήση σε οποιονδήποτε αριθμό της σειράς 825-ΧΧΧΧΧΧΧ χρεώνεται με €0,25/λεπτό.

5ψήφιοι αριθμοί των σειρών 14ΧΧΧ, 190ΧΧ έως 196ΧΧ, 1980Χ έως 1985Χ και 54ΧΧΧ: Τηλεφωνικές κλήσεις προς ή/και αποστολή/λήψη sms προς/από αριθμούς των σειρών αυτών χρεώνονται βάσει της εμπορικής πολιτικής των εταιριών.

Για την προστασία κατά τη χρήση ΥΠΠ, η ΕΕΤΤ συστήνει στους καταναλωτές να:

Ταξίδι 8 ωρών στα κύματα για να φθάσει επίτοκος από την Σκόπελο στον Βόλο

Δύο δρομολόγια, αγωνία και πολλές ώρες στη θάλασσα με κύματα 2 και 3 μέτρων, χρειάστηκε μία επίτοκος από την Σκόπελο, μαζί με την μαία του Κ.Υ. Σκοπέλου που την συνόδευε, για να φθάσει στον Βόλο.

Η επίτοκος επιβιβάστηκε προχθές στο σκοπελίτικο “Μαριάνη” στις 9 το βράδυ για να πάει Βόλο, αλλά έξω από τη Σκιάθο τους έπιασε καιρός με μεγάλα κύματα. Αντί το σκάφος να πιάσει λιμάνι και να φιλοξενηθεί η γυναίκα στο Κ.Υ. του νησιού, έγινε αλλαγή σκάφους και μεταφέρθηκε από τον λιμένα Σκιάθου στον λιμένα Κατηγιώργη Μαγνησίας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» με μεγάλη θαλασσοταραχή και κατόπιν στο Αχιλλοπύλειο, με ένα ταξίδι από την Σκόπελο μέχρι τον Βόλο που είχε διάρκεια περίπου 8 ώρες!

«Η Νοσταλγός» / Θεατρική παράσταση στη Σκιάθο

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ
Μετά από ένα άκρως επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις της χώρας, η παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως «διαμάντι» από τους κριτικούς θεάτρου, ανεβαίνει στην πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τη δια βίου πηγή έμπνευσης του έργου του, τη Σκιάθο.
«Η Νοσταλγός», που κέδρισε κοινό και κριτικούς, με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, να αφιέρώνει ένα ολόκληρο φύλλο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για να πλέξει το εγκώμιο του Παπαδιαμάντη και της παράστασης, ‘επιστρέφει’ εκεί που ξεκίνησαν όλα, εκεί που «Αἴφνης, ἀπὸ καιροῦ εἰς καιρόν, ἐξύπνα ἐκ τοῦ μακροῦ ὀνείρου της, κ ̓ ἐφαίνετο ἀνακτῶσα τὴν αἴσθησιν τοῦ πραγματικοῦ κόσμου, ἀλλ ̓ ὀλίγαι παρήρχοντο στιγμαί, καὶ πάλιν ἔπιπτεν εἰς τὴν νάρκην τοῦ ὕπνου της»

Ο Θίασος Λώτινος Ήλιος και η σκηνοθέτις Άννα Παπαμάρκου παρουσιάζουν τη θεατρική μεταφορά του αριστουργήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο "Η Νοσταλγός". Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης, βρίσκεται η καταξιωμένη ηθοποιός Αριέττα Μουτούση, που πλαισιώνεται από δυο νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς, τη Μαρία Λογοθέτη και τον Δημήτρη Λιόλιο, ενώ κινηματογραφικά εμφανίζεται ο επίσης καταξιωμένος ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος, ερμηνεύοντας το ρόλο του Μπάρμπα Μοναχάκη. Η παράσταση ανεβαίνει στη Σκιάθο την Τετάρτη 1 Ιουνίου, 9:30μμ, στο ανοιχτό θέατρο "Μπούρτζι".

Η σκηνοθέτις Άννα Παπαμάρκου σημειώνει για την παράσταση:

Αγρυπνία και Θεία Λειτουργία στον Άγιο Ρηγίνο στον Πύργο

Αγρυπνία 
θα γίνει την 
Κυριακή 29 Μαΐου
στις 6.30 μ.μ., 
στο ξωκλήσι 
του Αγίου Ρηγίνου 
στον Πύργο 
και την Δευτέρα 
το πρωί 
Θεία Λειτουργία.


Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Λαχειοφόρος ενίσχυσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου

Λαχειοφόρο αγορά διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου για την ενίσχυση των τμημάτων του και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του.
Οι λαχνοί, με τους οποίους μπορείτε να κερδίσετε
μία τηλεόραση 32”
ένα εφηβικό ποδήλατο
ένα τάμπλετ
ένα εφηβικό τάμπλετ
δύο φωτογραφικές μηχανές
κοστίζουν 1€ και διατίθενται στο “Άρωμα Καφέ”, στου “Κοχύλη”, στο μάρκετ “Ποταμοί” και από τα μέλη του συλλόγου.

Σκόπελος / Ζητείται γυναίκα από εστιατόριο

Ζητείται γυναίκα για τη λάντζα από εστιατόριο στην παραλία Σκοπέλου.

Τηλ. 2424022366. 

Το ιστιοφόρο - κρουαζιερόπλοιο Royal Clipper στη Σκόπελο

Το Royal Clipper έχει μήκος 135 μέτρα και  είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στο κόσμο με τα πανιά του να έχουν συνολική επιφάνεια 5.000 μέτρα.

Εχει 5 κατάρτια και 42 πανιά και κατασκευάστηκε το 2000.

Έχει πλήρωμα 100 περίπου άτομα και μπορεί να φιλοξενήσει 220 επιβάτες.

Σκόπελος / Ζητούνται υπάλληλοι από την εταιρία "Μαρινόπουλος"

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ 3 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


Πληροφορίες εντός του καταστήματος ή στο 24240-22310

Σκόπελος / Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Άγιο Μιχαήλ, για την εορτή του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

Στις 27 Μαΐου εορτάζεται η μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, του νέου Ομολογητού του οποίου το άφθαρτο σκήνωμα, ως δώρο πολύτιμο φυλάσσει με ευλάβεια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Στην Σκόπελο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, θα τελεσθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ., πανηγυρικός Εσπερινός, την Παρασκευή 27 Μαΐου, ημέρα εορτής του Αγίου, Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 6.30 μ.μ. παράκληση στον Άγιο.

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης και ο μοναχός Ανδρόνικος / Εκδήλωση στη Σκιάθο

Στο χωρό της εκδήλωσης, εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό προσωπικά αντικείμενα και κειμήλια του Αλ. Μωραϊτίδη, όπως η αλληλογραφία του με τον αδελφικό του φίλο Σταμάτη Βιδελινή, το κομποσχοίνι του, το πιστοποιητικό θανάτου του, το αυθεντικό πορτραίτο του φιλοτεχνημένο από τον καταξιωμένο ζωγράφο Αντώνη Πρωτοπάτση, και άρθρα του Octave Merlier, για τον Αλ. Μωραϊτίδη δημοσιευμένα στις εφημερίδες της εποχής.
Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Ο Άλέξανδρος Μωραϊτίδης και ο μοναχός Ανδρόνικος”, που συνδιοργάνωσαν ο Φιλολογικός Σύλλογος ‘Παρνασσός’, ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος‘,  την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ‘Μπούρτζι’ του Δήμου Σκιάθου. Η εκδήλωση είχε ήδη  πραγματοποιηθεί στο Βόλο τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο  της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκδήλωση έστειλαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος.

Γλυκές Καλημέρες...

Καφεδάκι και
cheesecake
με γλυκό του κουταλιού φράουλα!

Το καλύτερο ξεκίνημα
που θα μπορούσατε να κάνετε...

💟
Rosemary
Σκόπελος

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

“Ο Επιθεωρητής Έρχεται” του John B. Pristley... στην Αλόννησο

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου παρουσιάζει το έργο “Ο Επιθεωρητής Έρχεται” του John B. Pristley, σε σκηνοθεσία της Μαριλένας Πονηράκη από τις 24 ως τις 27 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο. 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Μαριλένα Πονηράκη, Δημοσθένης Καραναστάσης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Μαρία Αναγνώστου, Λίλα Χρηστιά, Ευγενία Παναγοπούλου, Δήμητρα Τσουκανά.

24% στην Αλόννησο, 17% στη Σκόπελο ο ΦΠΑ από 1η Ιουνίου

Από την 1η Ιουνίου οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα εφαρμόσουν το νέο αυξημένο κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ θα υπάρξει και στα νησιά του Αιγαίου για τα οποία δεν καταργείται ακόμη το ειδικό καθεστώς.

17%, 9% και 4% η Σκόπελος

Τα νησιά που διατηρούν το ειδικό καθεστώς μέχρι το τέλος του χρόνου, καλούνται να προσαρμόσουν τον βασικό συντελεστή από το 16% που ήταν μέχρι τώρα, στο 17%. «Οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι μειωμένοι συντελεστές, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 17%, 9% και 4%» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Από 1η Ιουνίου 2016 οι ισχύοντες συντελεστές ΦΠΑ είναι οι εξής:

α) ο κανονικός συντελεστής αυξάνεται σε 24%,

β) ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ παραμένει 13%,

γ) ο υπερμειωμένος συντελεστής για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ, παραμένει 6%.

Για το τελευταίο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη, Κατάδεσμος

Παρουσίαση από την 
Κατερίνα Παπαδοπούλου
Ο Θωμάς Κοροβίνης δεν είναι τυχαίος. Σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος. Πληθωρική προσωπικότητα, εκρηκτική ή υπό προϋποθέσεις εκρήξεως, ο Κοροβίνης αιφνιδιάζει και προκαλεί τα χρηστά ήθη μιας ψεύτικης και υποκριτικής κοινωνίας με τη γραφή του. Δάσκαλος-το βάζω πρώτο όχι τυχαία-, τραγουδοποιός, ποιητής, φίλος. Στη ΔΕΒ, Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, φέτος στη Θεσσαλονίκη, είχαμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στην παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου, πάντα από τις εκδόσεις Άγρα, τον "Κατάδεσμο". Κατάδεσμος σημαίνει ξόρκι, κατάρα, ίσως κάποτε και ευχή, μαγικό φίλτρο με το οποίο η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, Ζηνοβία, το γένος Καραβοκύρη, εκτοξεύει κατάρες στον άχρηστο σύζυγό της και συγχρόνως απελευθερώνει όλο το θυμό της και απελευθερώνεται. Ο λόγος χειμαρρώδης, ξεσηκωτικός, περνά πάνω μας ως τυφώνας και διαλύει ενώ συγχρόνως θεραπεύει. Η Ζηνοβία είναι καθένας από εμάς σε μια χώρα που δε μας αντέχει και δεν την αντέχουμε. Η γλώσσα του Κοροβίνη εφευρετική, λεξιπλαστική, προκλητική, νευρώδης, ερωτική, αφοριστική οδηγεί τον αναγνώστη αβίαστα στη δική του κάθαρση. Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί και συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Εδώ, ένα απόσπασμα:

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στη Χίο

Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία συμμετοχών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Χίο, από τις 28 Αυγούστου 2016 έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2016.

Ηδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη καθώς σκάφη και πληρώματα από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας έχουν υποβάλλει συμμετοχή και είναι έτοιμοι να δώσουν σπουδαίες ιστιοπλοϊκές μάχες, γνωρίζοντας παράλληλα τις πολλές ομορφιές του νησιού. Η διοργάνωση θα είναι ανοιχτή και για ξένες συμμετοχές και η ανταπόκριση αναμένεται μεγάλη καθώς ήδη υπάρχει η πρώτη από Τουρκία.

Τα πέντε πρώτα σκάφη που δήλωσαν συμμετοχή είναι:

Ο Μώλος / Σκόπελος

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Σκόπελος / Οσονούπω "στου... Δημητράκη"!

Επειδή το πολύ καλό πράγμα αργεί να γίνει…
Φρέσκο ψάρι, υπέροχο φαγητό,
τσιπουράκι δίπλα στη θάλασσα!
Σε λίγες ημέρες κοντά σας!
(δρόμος προς Αμπελική - δίπλα από το Swell)

Δρομολόγια από και προς Βόρειες Σποράδες

Από Βόλο και Μαντούδι Ευβοίας προς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.

Τηλέφωνο κρατήσεων Βορείων Σποράδων +30 2310 510800

http://www.anes.gr/

•••••••••••••••••

ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΑΠΟ ΒΟΛΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ
ΑΠΟ ΒΟΛΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ή στο 210 4199000.

Βιβλιοπαρουσίαση / "Το συναξάρι του κυρ Αλέξανδρου"

Το Βιβλιοπωλείο Λυχνάρι και οι Εκδόσεις ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου και τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού, σας προσκαλούν σε μια συνάντηση - αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου ΚατσέληΤο συναξάρι του κυρ Αλέξανδρου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στο “Μουσείο - Σπίτι Παπαδιαμάντη” και θα παραβρίσκεται και ο συγγραφέας του βιβλίου.
Τον είπαν "Άγιο των γραμμάτων" και "Φτωχούλη του Θεού".
Ο κυρ Αλέξανδρος της Σκιάθου, ο δικός μας κυρ Αλέξανδρος, που ήξερε μοναδικά να "ζωγραφίζει" με την πένα του τα ήθη και τους ανθρώπους μιας άλλης εποχής. Τόσο μακριά από τη δική μας, τόσο κοντά στη ψυχή μας. Η ζωή του όμορφη και πονεμένη, σαν χαρμολύπη πασχαλινή.
Ένα αληθινό παραμύθι είναι "Το συναξάρι του κυρ Αλέξανδρου", το παραμύθι της ζωής του μεγάλου μας λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Εναέρια πλάνα πάνω από την χώρα της Σκοπέλου, τον Στάφυλο, την Μηλιά, τον Πάνορμο και το Νέο Κλήμα

Ένα υπέροχο βίντεο του Θάνου Βεντούρα

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Έτοιμο κατά 96% το νέο ελαιοτριβείο / "Αγκάθι" το νερό

Εκλογές στις 5 Ιουνίου για νέο Δ.Σ.
Πραγματοποιήθηκε, αφού υπήρξε απαρτία, η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου και προκηρύχθηκαν εκλογές για την Κυριακή 5 Ιουνίου. Στον απολογισμό δράσης του απερχόμενου Δ.Σ. ο πρόεδρος Γιάννης Τραχανάς μίλησε στα μέλη του Συνεταιρισμού για τις προσπάθειες που έγιναν και τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν μέχρι να φθάσουμε στην κατασκευή του νέου εργοστασίου, το οποίο «έχει ολοκληρωθεί κατά 96%, φθάσαμε στο τέλος, αλλά χρειάζεται ακόμα προσπάθεια», όπως χαρακτηριστηκά είπε.
Χωρίς ύδρευση
«Ένα από τα προβλήματα που παραμένουν, είναι “κολλημένο” και θα δημιουργήσει αύξηση στο εκθλιπτικό δικαίωμα είναι η παροχή νερού. Όταν γινόταν η αξιολόγηση για την αγορά οικοπέδου το 2009, ο τότε και νυν Δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης είχε υποσχεθεί ότι το νερό στο εργοστάσιο θα το φέρουν δωρεάν.

Στο Porto Carras Grand Resort το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης

Το μεγαλύτερο διεθνές ιστιοπλοϊκό γεγονός του καλοκαιριού, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θαλάσσης, θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στη Χαλκιδική  και συγκεκριμένα στο Porto Carras Grand Resort, στις αρχές Ιουλίου, με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ιστιοπλόων.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 3 ως τις 10 Ιουλίου στο Βόρειο Αιγαίο, στη θαλάσσια περιοχή του Τορωναίου Κόλπου και έμπροσθεν του Porto Carras Grand Resort, με σημείο εκκίνησης αλλά και διεξαγωγής της συνάντησης των κυβερνητών, τη φημισμένη, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, Porto Carras Μarina!

Ήδη η διοργάνωση έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, καθώς ως τώρα έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος 68 σκάφη από 10 χώρες, αποδεικνύοντας ότι έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από τους ιστιοπλόους.

Εκτός από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν πληρώματα από την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, την Τουρκία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο, αλλά ακόμη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Ο Επιθεωρητής έρχεται" στην Αλόννησο

Το Θεατρικό Εργαστήρι Αλοννήσου παρουσιάζει το κλασικό έργο του Τζων Πρίσλεϋ «Ο Επιθεωρητής Έρχεται» από τις 24 - 27 Μαϊου. 
Πρόκειται για το σημαντικότερο, ίσως, από τα έργα του και ανήκει πλέον στην παρακαταθήκη του καλού αγγλικού θεάτρου. Η υπόθεση διαδραματίζεται το 1912, στην ακμή του βρετανικού ιμπεριαλισμού και πριν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους, που κατέστρεψαν το όνειρο μιας ευρωπαϊκής συνοχής στηριγμένης στην αποικιακή εκμετάλλευση.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Μαριλένα Πονηράκη, Δημοσθένης Καρανάστης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Μαρία Αναγνώστου, Λίλα Χρηστιά, Ευγενία Παναγοπούλου, Δήμητρα Τσουκανά 
Σκηνοθεσία: Μαριλένα Πονηράκη

Κρατήσεις Εισιτηρίων: 6977 297265

Λίγα Λόγια για το έργο

Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Μαΐου ο χειρουργός - ιατρός Παύλος Τσαντικός στη Σκόπελο

Τετάρτη και Πέμπτη θα λειτουργήσει στη Σκόπελο το ιατρείο του χειρουργού - ιατρού Παύλου Τσαντίκου (κλικ).

Το ιατρείο θα δέχεται με ραντεβού

Τετάρτη απόγευμα 6.00 - 21:00
Πέμπτη  9.00 - 13:00.

Ο χώρος του ιατρείου βρίσκεται στην περιοχή Γεφυράκι, δίπλα στη Γενική Ταχυδρομική.                        

Τηλέφωνα επικοινωνίας/ραντεβού:

Βόλου: 24210 34152
Σκοπέλου: 24240 22400
Κινητό: 6944776027

Η μάνα της προσφυγιάς / Εκδήλωση στη Σκιάθο

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας διοργανώνει εκδήλωση στις 28 Μαΐου 2016, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι με θέμα «Πρόσφυγας Μάνα».

Πρόγραμμα εκδήλωσης:


Σύντομη αναφορά στο ιστορικό της ημέρας και συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια που αναφέρονται στην Μάνα. Στο τραγούδι θα είναι η Φανή Μπαρμπή καθηγήτρια στην χορωδία του Συλλόγου. Μαζί της η χορωδία θα παρουσιάσει δύο τραγούδια στην αρχή του προγράμματος.

Ο Γιώργος Σπανοδήμος θα είναι στο Ούτι και το τραγούδι και ο Αχιλλέας Τίγκας στο Νέυ.


Ενδιάμεσα θα παρουσιάσουν αποσπάσματα κειμένων σχετικά με την πρόσφυγα μάνα η Συραϊνώ Μπαράκη, η Ζωή Προύσαλη, η Κυριακή Μελισσοπούλου, η Φιλίτσα Βερβέρη και η Ματούλα Χονδρονικολή.

Πώληση σε τιμή ευκαιρίας

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ
  • 2 τμχ. Πλυντηριοστυπτήρια ELECTROLUX 45 κιλά χωρητικότητας, 
  • 2τμχ στεγνωτήρια ELECTROLUX 14 κιλά χωρητικότητας, 
  • 1 τμχ σίδερο κύλινδρος ELECTROLUX 1.60 μήκος - 0.33.
Όλα τα ανωτέρω είναι άριστης κατάστασης και με πολύ χαμηλή τιμή πώλησης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6945667737

Ώρες επικοινωνίας μετά τις 5 μ.μ.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Σκόπελος / Εορτή του Οσίου Μιχαήλ, του Επισκόπου Συνάδων και Ομολογητού

Ημέρα μνήμης του Οσίου Μιχαήλ, του Επισκόπου Συνάδων και Ομολογητού η 23η Μαΐου και ο ομώνυμος ιερός ναός στη Σκόπελο πανηγυρίζει.

Σήμερα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί Εσπερινός και την Δευτέρα 23 Μαΐου θα γίνει Θεία Λειτουργία και Αγιασμός, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου.

Περιφερειακός Σκοπέλου: Αναμένοντας 7 μήνες τον εργολάβο..!

• Σε καθημερινή περιπέτεια οι διερχόμενοι
και οι κάτοικοι στον περιφερειακό δρόμο
• Κίνδυνος ατυχήματος για οδηγούς και πεζούς
• Η σκόνη επιβαρύνει την υγεία ευπαθών ομάδων

Πολλές εκατοντάδες μέτρα είναι το χαντάκι που έχει ανοιχθεί εδώ και μήνες στον περιφερειακό Σκοπέλου για “έργα της ΔΕΥΑ”, που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, και ο εργολάβος τα έχει εγκαταλείψει, χωρίς την παραμικρή σήμανση, μέχρι να πληρωθεί! Έτσι όταν δεν βρέχει, σπίτια, καταστήματα και πνεύμονες των ανθρώπων που ζουν ή διέρχονται δεξιά και αριστερά του περιφερειακού, γεμίζουν με ανυπόφορη σκόνη, ενώ όταν ο καιρός είναι βροχερός το πρόχειρο σκέπασμα με γαρμπίλι παρασύρεται, έστω και με ένα ψιλόβροχο, δημιουργώντας επικίνδυνα, για πεζούς και οχήματα, νεροφαγώματα…

Μετά από αυτά ακολουθεί η γνωστή, αλλά αναπάντητη ερώτηση: Σε περίπτωση ατυχήματος πεζού ή οδηγού ποιος έχει την ευθύνη;
• ο εργολάβος;
• η Περιφέρεια;
• η ΔΕΥΑ;
• ο Δήμος;
• η απάθεια των πολιτών;

Ομπρέλες παραλίας για το καλοκαίρι που έρχεται!

Στον παλιό εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό Τεμπών, λίγο πριν την κοιλάδα, ετοιμάζονται ομπρέλες για το καλοκαίρι με ανακυκλώσιμα υλικά. 

Οικογενειακή επιχείρηση στον αγώνα για την επιβίωση, αφού, όπως λέει, ο κόσμος δεν αγοράζει, παρ΄ όλο που η τιμή είναι χαμηλότερη από άλλες χρονιές. 

(ΦΩΤΟ ©EUROKINISSI)

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Σκόπελος / Μαγιάτικη βροχούλα...

Η φωτό της ημέρας από την παραλία Σκοπέλου

Γυρίζει σελίδα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου

"Πατήθηκαν" χιλιάδες τόνοι ελιάς, που το λάδι τους έθρεψε τους Σκοπελίτες...
Τώρα η αίθουσα έμεινε άδεια, με τον πρόεδρο στο κέντρο της
να αναπολεί στιγμές και να αγωνία για τα παραπέρα βήματα...
"Γυρίζουμε σελίδα" μας λέει ο Γιάννης Τραχανάς...
Σε Γενική Συνέλευση (κλικ) καλούνται τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 7 μ.μ., στο “Ξενία” και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Τραχανάς θέλει να αλλάξει σελίδα, με την αγωνία του και τους προβληματισμούς τους να παραμένουν μέχρι να ολοκληρώθεί το νέο ελαιοτριβείο (κλικ).

Χθες το παλιό λιοτρίβι άδειασε από μηχανήματα και οι μεγάλες αίθουσες έμειναν γεμάτες από αναμνήσεις και ιστορίες. Μέσα στις πολλές σκέψεις του προέδρου είναι και η αξιοποίηση του μεγάλου κτιρίου της παραλίας, κατά το καλύτερο δυνατόν και προς όφελος του Συνεταιρισμού.

Σκόπελος / Δρομολόγια από και προς Αγνώντα

Δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη (κλικ), στο τμήμα που είχε πάθει ζημιά από την ισχυρή βροχόπτωση του περασμένου Σεπτεμβρίου και είχε κόψει το νησί στα δύο.

Πριν από λίγο ο Γιώργος Νικολάου με το λεωφορείου του έκανε δοκιμαστικό δρομολόγιο και από αύριο τα λεωφορεία θα εξυπηρετούν τους επιβάτες προς και από Στάφυλο και Αγνώντα.

Η πλήρης αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου αναμένεται να δοθεί προς δημοπράτηση και από τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει το έργο για το οποίο έχουν εγκριθεί 1.790.000 ευρώ.

Ως γνωστον το έργο εγγράφη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2016 ΣΑΠ817 μετά τη συνεργασία που είχαν ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός

Σκόπελος / Ζητείται βοηθός σερβιτόρου

Ζητείται βοηθός σερβιτόρου από εστιατόριο της παραλίας Σκοπέλου.

Πληροφορίες: 6977986627

Swim or Die στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ολοκληρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης οι παραστάσεις της θεατρικής περφόρμανς "Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die" βασισμένης στο ναυτικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Οι Ναυαγοσώστες" και εμπνευσμένης από το άθλημα της μαραθώνιας κολύμβησης.

Το κείμενο δραματοποίησαν ο Κωνσταντίνος Ρόδης και ο Ιωάννης Κυφωνίδης σε σκηνοθεσία του τελευταίου, ενώ αντί χορογραφίας την επιμέλεια των κολυμβητικών κινήσεων είχε ο προπονητής μαραθώνιας κολύμβησης Νικόλας Ρεπανάς.

Στη διάρκεια της παράστασης αξιοποιήθηκαν τόσο το εξωτερικό περίβολο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης , από όπου έκαναν την είσοδό τους οι Ναυαγοσώστες, όσο και ο σκηνικός χώρος του Φουαγιέ Μ2 υπό το φυσικό φως και με σκηνικό βάθος τη θάλασσα.

Τα σκηνικά αντικείμενα της παράστασης ήταν ένα πιάνο, ένα σωσίβιο και μία κολυμβητική μάσκα, όπως και σκουφάκια, γυαλάκια και μαγιό ως αθλητικός εξοπλισμός των κολυμβητών.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Σκόπελος / Χάθηκε το κιονόκρανο που κοσμούσε τον προαύλιο χώρο στον Άγιο Γεώργιο Καρυάς

“Κλειστά” τα μάτια των κατοίκων, ανήμπορες και με προβλήματα οι υπηρεσίες φύλαξης και οι αρχαιοκάπηλοι “μικροί” και “μεγάλοι” αλωνίζουν, όπου υπάρχει χρήμα σε μορφή πέτρας, κεραμικού, εικόνας…
"Χάθηκε" το κιονόκρανο και απέμεινε η άσπρη βάση του.
Αν το δείτε κάπου, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!
Μετά την ανασκαφή για θησαυρό (κλικ) πριν δύο χρόνια στην Πάνω Παναγίτσα και τις πολλές διαρρήξεις ιερών Ναών, αυτή τη φορά “φιλότεχνος” αφαίρεσε το κιονόκρανο που βλέπετε στη φωτό και βρισκόταν για χρόνια στον προαύλιο χώρο, στον Άγιο Γεώργιο στην Καρυά.

Η εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” είχε ενημερώσει από τις 22 Σεπτεμβρίου 2014 την αρχαιολογική υπηρεσία και γραπτώς (με αποδείξεις) και δια ζώσης για να διαπιστώσουν οι επιστήμονες την αρχαιολογική του αξία και να πράξουν αναλόγως, αλλά δυστυχώς το κιονόκρανο έκανε φτερά τον περασμένο χειμώνα, όπως μας είπαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο μαγιάτικο πανηγύρι του Αγίου.

Αλόννησος / Ασφάλες πόσιμο νερό για όλους!

Μετά από πολλά χρόνια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αλοννήσου θα μπορούν να πίνουν πλέον νερό από τις βρύσες, χάρη το έργο της αφαλάτωσης που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης 
«η όλη διαδικασία που κράτησε σχεδόν δυο ολόκληρα χρόνια ήταν επίπονη, έγινε με πλήρη διαφάνεια, προσπαθήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, μεγάλη γραφειοκρατία, αλλά φτάσαμε στο τέλος».
Η σύμβαση είναι διετής και υπογράφηκε με την εταιρία SYCHEM έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό. 

Σκόπελος / Την Τετάρτη "…στου Δημητράκη"!

Φρέσκο ψάρι, υπέροχο φαγητό,
τσιπουράκι δίπλα στη θάλασσα!

Την Τετάρτη 25 Μαΐου, στην παραλία Σκοπέλου!
(δρόμος προς Αμπελική - δίπλα από το Swell)

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

Με εισήγηση του δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη το δημοτικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο κοινοποιείται προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, το Γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Εσωτερικών, τους Βουλευτές Ν. Μαγνησίας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Πρόεδρο ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας


Εκφράζουμε την αντίθεσή μας και παράλληλα την ανησυχία μας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά: Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος και Σίφνος, από 01-6-2016 και στα υπόλοιπα νησιά από 01-01-2017.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά του Αιγαίου υιοθετήθηκε, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αρνητικές συνέπειες της «νησιωτικότητας» και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης και δραστηριοποίησης στις νησιωτικές περιοχές. Συνεπώς, κάθε μέτρο που έχει ως στόχο την εξισορρόπηση αντικειμενικών δυσκολιών, δεν είναι ορθό να αντιμετωπίζεται ως «ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση» και ασφαλώς δεν μπορεί, ανάλογα με τις συγκυρίες, να τίθεται σε αμφισβήτηση.

Στην Αλόννησο και στα νησιά του Αιγαίου οι ελλείψεις στον ζωτικής σημασίας τομέα της υγείας είναι δραματικές. Ο αριθμός γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού είναι συρρικνωμένος σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ανάλογες ελλείψεις επισημαίνονται και στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας και γενικότερα των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, στις εν λόγω νησιωτικές περιοχές, οι μεταφορές έχουν...