Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μονάδα αφαλάτωσης στην Αλόννησο

Τέθηκε σε λειτουργία και τροφοδοτεί, από  την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με νερό το δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Πατητήρι, Ρουσούμ, Βότση, Παλιά Αλόννησος, Παλιοχωραφίνα, Κάβος Νησιά, Λαχίδια, Γιάλια, Πρ. Ηλίας, Βρυσίτσα, Πατητήρι Βρύση, Κάτω Χωράφι, Καρούτες, Άγιος Ονούφριος, Μεγ. Μούρτιάς, Ανηφοράκι, Γερακίνας Λάκκα, Ασπροπλιά, Κριθαρά, Άγ. Ανδρέας, Ξηρού Λάκκα, Σπάρτίνες, Μηλιά, η μονάδα αφαλάτωσης που βρίσκεται στα Γιάλια.

Το νερό που παράγεται από τη μονάδα αφαλάτωσης και διοχετεύεται στο δίκτυο είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και αναμένεται να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης νερού και συχνών διακοπών κατά τη θερινή περίοδο στην Αλόννησο.

Μετά από αυτό το ευχάριστο γεγονός, ζητούμενο είναι η ορθή χρήση και όχι η κατάχρηση του πολύτιμου αγαθού για τον άνθρωπο, που δεν είναι άλλο από το νερό.

Σκιάθος / Ενημερωτική ομιλία για την οστεοπόρωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΩΝ "ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ"

Ενημερωτική ομιλία για την οστεοπόρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου.

Στόχος της ομιλίας, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού από τον ορθοπεδικό χειρουργό Χαράλαμπο Μανιώτη, σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση.

Την ομιλία διοργανώνει ο δραστήριος Σύλλογος Σκιαθιτών “Δύο Αλέξανδροι”.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Υπεγράφη η περιβαλλοντική αδειοδότηση του υδατοδρομίου Σκοπέλου

Ολοκληρώνεται σχεδόν το δίκτυο υδατοδρομίων
σε Βόρειες Σποράδες, Βόλο και Σκύρο
Υπεγράφη η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στον λιμένα Σκοπέλου, φέρνοντας πιο κοντά τη προσπάθεια της εταιρείας Hellenic Seaplanes για τη δημιουργία του βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων στις Σποράδες, Βόλο και Σκύρο.

Η Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Σκοπέλου που περιλαμβάνει την δημιουργία Υδατοδρομίου με χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις καθώς και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσθαλάσσωση, αποθαλάσσωση και υδατοδρόμηση των υδροπλάνων (περιοχή ελιγμών). Οι χερσαίες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο νότιο τμήμα της κεντρικής αποβάθρας του λιμένα Σκοπέλου και περιλαμβάνουν προκατασκευασμένη εγκατάσταση επιβατών. Φορέας του έργου είναι η «Υδατοδρόμια Σποράδων ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, ανοίγοντας το δρόμο των...

Σκόπελος / Ενοικιάζεται βίλα

Ενοικιάζεται βίλα για έξι μήνες, στη θέση Πευκιάς, με θέα τη Σκόπελο.
Αποτελείται από δυο διαμερίσματα τεσσάρων ατόμων. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6932604136 και 6977607195.

Σκόπελος / Βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι

Βρέθηκε τελικά το πορτοφόλι που είχε χαθεί στη διαδρομή από παλιό λιμάνι προς Σοφαδάκια και επεστράφη στην κάτοχό του.

Το πορτοφόλι, που περιείχε χρήματα και διάφορα πολύτιμα έγγραφα, βρήκε και παρέδωσε στο αστυνομικό τμήμα ο Φίλιππος Μπετσάνης του Ιωάννη και από εκεί το παρέλαβε η κάτοχός του Λένα Γρυπιώτη, η οποία ευχαριστεί και δημοσίως τον Φίλιππο Μπετσάνη του Ι. γι’ αυτή την πράξη.

Σκιάθος / Ενδιαφέρον τουρνουά βόλεϊ Γυναικών

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γήπεδο της Σκιάθου τουρνουά Βόλεϊ Γυναικών μεταξύ των ομάδων Α.Ε. Διμηνίου, Α.Ο. Σκοπέλου και Γ.Σ. Σκιάθου.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι:

10.15 Σκόπελος – Σκιάθος
12.15 Διμήνι – Σκιάθος
14.15 Διμήνι – Σκόπελος


Μυρτώ Γοβανάκη και Ελπίδα Διολέττα / Οι δύο Σκιαθίτισσες βολεϊμπολίστριες του Α.Ο. Σκοπέλου, οι οποίες αναμένεται να αγωνιστούν με τα χρώματα της Σκιάθου, στον αγώνα Σκόπελος – Σκιάθος και να ενισχύσουν τον Α.Ο. Σκοπέλου στον αγώνα Διμήνι – Σκόπελος.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Σκόπελος / Συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Στεργίου

Στην Σκόπελο βρέθηκε, για μια ακόμα φορά, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο οποίος μίλησε σε  συγκέντρωση φίλων και μελών του ΚΚΕ, που οργάνωσε η ΚΟΒ Σκοπέλου.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για την καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειες που έχει στους ανθρώπους του μόχθου, για το προσφυγικό και για τους υπεύθυνους του δράματος που εκτυλίσσεται στις μέρες μας, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή της όξυνσης του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος, προσπάθησε να αναδείξει στον ελληνικό λαό τις αιτίες που το δημιουργούν, που είναι οι επεμβάσεις και πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, λέγοντας ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων και μετακίνησης στις χώρες προορισμού τους. Να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη και η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά.

Ο Κώστας Στεργίου αναφέρθηκε στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, «η οποία βασίζεται στη λογική της ρήξης και η ρεαλιστικότητά της στηρίζεται στον αγώνα για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων». Τόνισε δε ότι είναι θέμα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να επιλέξει ή όχι τον δρόμο του αγώνα.

Κλείνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μαζί με το ΚΚΕ για να μπει η Ελλάδα σε ένα δρόμο ανάπτυξης, που κριτήριο της παραγωγής δε θα είναι το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Σκόπελος / Χάθηκε πορτοφόλι

ΣΚΟΠΕΛΟΣ / Χάθηκε πορτοφόλι στη διαδρομή από το παλιό λιμάνι ως τα Σοφαδακια.
Παρακαλούμε αν το έχει βρει κάποιος, ο οποίος θέλει τα χρήματα, ας τα κρατήσει και ας το πετάξει εκεί που το βρήκε, γιατί το υπόλοιπο περιεχόμενο ενδιαφέρει την κάτοχό του.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6987175429

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Σκόπελος / Ζητείται...

Ζητείται δεσποινίδα/κυρία για θερινή εργασία σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα (καθαριότητα) στον οικισμό του Νέου Κλήματος Σκοπέλου.

Πληροφορίες και επικοινωνία στα τηλ. 6946379607 και 2106827871.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου ευχαριστεί θερμά την εικαστικό Βάσω Κοσμά για την πινακίδα που φιλοτέχνησε και κοσμεί το κτίριό μας και τον κ. Γιάννη Γλύκο για τα όμορφα παγκάκια που κατασκεύασε και τοποθέτησε στις αυλές του σχολείου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και σε όσους γονείς βοήθησαν και βοηθούν για να φτιάξουνε ένα σχολείο αξιοπρεπές.

Σκόπελος / Συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Στεργίου

Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ καλεί  όλες τις Σκοπελίτισσες και τους Σκοπελίτες στη συγκέντρωση που διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Καφενείο, με ομιλητή τον βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστα Στεργίου και θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

Σκόπελος / 25η Μαρτίου 2016

Ο πανηγυρικός της ημέρας
και η παρέλαση

"Ταξίδι" παραδοσιακών γεύσεων της Σκιάθου στο Newport

Στο πλαίσιο των εορτασμών του Newport - Skiathos Club, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε, στο Newport, της Πολιτείας του Rhode Island, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, εκδήλωση αφιερωμένη στις παραδοσιακές γεύσεις της Σκιάθου, στις 19 Μαρτίου 2016.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Newport-Skiathos Club, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’, υπό την αιγίδα του Δήμου Newport, στο πλαίσιο των δεσμών συνεργασίας και επικοινωνίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων Δήμων, από το 2013 με πρωτοβουλία του Newport-Skiathos Club και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Σκιάθος”.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, στο Newport ταξίδεψε ο Σκιαθίτης chef Αποστόλης Τσολοβίκος, ο οποίος παρασκεύασε αγαπημένες συνταγές της Σκιάθου. Το παραδοσιακό μενού, που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, περιελάμβανε πλακόπιτα με φέτα και ελιές, κοκκινιστό χταπόδι με συνοδευτικά φάβα και ταραμοσαλάτα, και ως κύριο γεύμα αστακό με πατάτες και κολοκυθάκια, το μενού έκλεισε με  επιδόρπιο το σκιαθίτικο αμυγδαλωτό.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Σκόπελος / Επισκευές και καλωπισμός του Κέντρου Υγείας με χρήματα φίλων του νησιού και εθελοντική δουλειά

Μετά από την καταστροφική πλημμύρα του περασμένου Σεπτεμβρίου το “The Skopelos Foundation for the Arts” συγκέντρωσε χρήματα από πολλούς ανθρώπους, οι περισσότεροι των οποίων ήταν φίλοι του νησιού που μένουν στο εξωτερικό, για να βοηθηθούν οικογένειες, που υπέστησαν τις περισσότερες ζημιές και είχαν ανάγκη. Μέρος αυτών των χρημάτων διατέθηκαν πρόσφατα και για επισκευές στο Κέντρο Υγείας.

Έτσι με τα χρήματα αυτά και με βοήθεια της διεύθυνσης του καταστήματος BestShop, που έδωσε τα υλικά με σημαντικές εκπτώσεις, του Βαγγέλη Κορέντη, που δούλεψε ακούραστα για να στεγανοποιηθεί η οροφή, που έσταζε και να βαφτούν οι επί πολλά χρόνια άβαφτοι τοίχοι και της Κατερίνας Σύρου, που πρόσφερε εθελοντική δουλειά για να ράψει και να κρεμάσει τις κουρτίνες, τα χρήματα που έδωσαν οι φίλοι της Σκοπέλου έπιασαν τόπο.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου Γιώργος Τριανταφύλλου ευχαριστεί θερμά το The Skopelos Foundation for the Arts, τους φίλους του νησιού που πρόσφεραν χρήματα, τη διεύθυνση του BestShop, καθώς και τον Βαγγέλη Κορέντη και την Κατερίνα Σύρου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Husqvarna / Προσφορές → Άνοιξη - Καλοκαίρι 2016

ΑΦΟΙ ΠΡΟΒΙΑ / ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΚΑΜΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ - ΤΗΛ. 24240 24762

Σκιάθος / Ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Στεργίου

Στη Σκιάθο θα βρεθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο οποίος θα μιλήσει στο Μπούρτζι, στις 6.30 μ.μ., για τη θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για τις εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις.

Σκόπελος / «Στον Δήμο μας δεν υπάρχουν χώροι για την φιλοξενία προσφύγων - μεταναστών»

Παραφιλολογία και φαντασιόπληκτες “ειδήσεις” χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης τα περί αναγκαστικής εγκατάστασης προσφύγων στο νησί και όσα άλλα μεταδίδονται και συζητούνται, ο οποίος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το έγγραφο (κλικ) του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έφθασε στον Δήμο και ζητούσε  την υπόδειξη «κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων».

«Στον Δήμο μας δεν υπάρχουν χώροι για την φιλοξενία προσφύγων / μεταναστών» θα είναι η απάντηση του Δήμου Σκοπέλου στο ΥΠΕΣ, όπως ενημέρωσε σχετικά ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το προσφυγικό ζήτημα γενικά, τοποθετήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου ζητώντας πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Γενεύης και του Διεθνούς Προσφυγικού Δικαίου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αναγνώστου, μεταξύ άλλων, είπε:

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες που έχει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία δημιουργεί αποθήκες ψυχών, στερώντας το δικαίωμα των προσφύγων να αιτούνται ασύλου σε οποία χώρα επιθυμούν. Οι πρόσφυγες πρέπει άμεσα, από τις πρώτες χώρες υποδοχής, να ταυτοποιούνται και άμεσα να προωθούνται στις χώρες για τις οποίες έχουν ζητήσει άσυλο. Μέχρι τότε πρέπει να μεταφερθούν σε στοιχειωδώς αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, προσωρινής φιλοξενίας, όπου υπάρχουν και από εκεί και πέρα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για να μεταφερθούν στις χώρες προορισμού τους. Είναι άνθρωποι, πρόσφυγες, που δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, θέλουν να πάνε στις χώρες προορισμού τους, να επανασυνδεθούν με οικογένειες, να βρουν μια δουλειά, να μπορέσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο και να μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα αυτοί και οι οικογένειές τους. Σε αυτήν κατεύθυνση θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης,  όλου του ελληνικού λαού…»

Όσπρια / 8.000 χρόνια ιστορία

Ιστορώντας και μαγειρεύοντας / ΕΡΤ Βόλου 
    

Η Μαρία Δημητρίου, αυτό το Σάββατο (9 με 10 το πρωί), -μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΑ Βόλου (100,7 & 101,2 FM, 1485 ΑΜ, www.ert.gr)- διακτινίζεται στον γαλαξία των οσπρίων, που μετρούν περισσότερα από 13 χιλιάδες είδη.

Τα όσπρια ήταν από τα  πρώτα φυτά που καλλιεργήθηκαν ποτέ από τον άνθρωπο. Η ιστορία τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Εμφανίστηκαν στην Ασία και την Αμερική και περίπου το 6000 π.Χ. στη Μεσόγειο.
Περιέχουν πρωτεΐνες, σε μεγαλύτερες ποσότητες, από οποιαδήποτε άλλη καλλιεργήσιμη τροφή και συνάμα συνδράμουν στη βελτίωση της γονιμότητας τους εδάφους, λόγω των συμβιωτικών σχέσεων που αναπτύσσουν με τα αζωτοβακτήρια.
 Πρώτος σταθμός της εκπομπής τα φασόλια, που έλκουν την καταγωγή τους από το μακρινό Περού, όπου και έχουν βρεθεί και οι πρώτες ενδείξεις καλλιέργειας τους, πριν από 8000 χρόνια.

Η εξάπλωσή τους στη νότια και κεντρική Αμερική οφείλεται στις μεταναστεύσεις των Ινδιάνων εμπόρων.
Πέρασαν τον Ατλαντικό μέσα στις ισπανικές γαλέρες -τον 15ο αιώνα- και έφθασαν στην Ευρώπη. Οι Ισπανοί και Πορτογάλοι έμποροι ενέταξαν τα φασόλια στο ναυτικό τους διαιτολόγιο και έτσι σύντομα εξαπλώθηκαν στην Αφρική και στην Ασία, από τους εμπορικούς σταθμούς των αποικιοκρατών. 
Χάρη στην εύκολη καλλιέργεια τους και τη θρεπτική τους αξία, τα φασόλια σύντομα κατέκτησαν όλο τον κόσμο και έγιναν μέρος της διατροφικής κουλτούρας των λαών.  
Η Μαρία Δημητρίου μαγειρεύει ραδιοφωνικά εξαιρετικές συνταγές με φασόλια, αφήνοντας απ΄ έξω τις γνωστές κλασσικές συνταγές, προχωρώντας σε γκουρμέ γαστριμαργικές εκδοχές.

Πολύτιμος συνεργάτης της εκπομπής ο Τάσος Χατζηγεωργίου, από το Α’ πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Στη μουσική επιμέλεια η Δέσποινα Τσούκα.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ / Ζητείται ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ / Ζητείται ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ
για εργασία κατά τους θερινούς μήνες
από ξενοδοχείο στον Πάνορμο.

Τηλ. 6980 720 810

Σκόπελος / Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Με δύο θέματα προς ενημέρωση (εκτός αυτών που τυχόν τεθούν προ ημερησίας) και εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει σήμερα, στις 6 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου, στην αίθουσα “Ξενία”.

Τα θέματα έχουν ως εξής:

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1 «Αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων» .

2 Ανακοίνωση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αποκατάσταση κατολίσθησης στην Επαρχιακή οδό Σκοπέλου Γλώσσας στη θέση «Άγιοι Απόστολοι» Ν. Σκοπέλου.

ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1 «Έγκριση ή μη της αριθμ. 12/2016 απόφασης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου που αφορά διόρθωση της αριθμ.1/2016 απόφασης περί Τιμολογιακής Πολιτικής 2016» . Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Χρήστος Βασιλούδης.

2 «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 22/2016 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής με θέμα:

Απουσία αντίδρασης

Γράφει ο 
Παν. Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος

Έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας –και με το πιο αξιόλογο και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να έχει μεταναστεύσει μόνιμα στο εξωτερικό, ενώ η χώρα μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφυγών–, είναι προφανές πως οι Έλληνες έχουν αποδεχτεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα αυτήν. Οι άνθρωποι, τελικά, προσαρμόζονται στις καταστάσεις. Και στην Ελλάδα και παντού.

Σε πολλά «τριτοκοσμικά» μέρη του πλανήτη, εκατομμύρια ανθρώπων ζουν με τα απολύτως στοιχειώδη, σε σπίτια της μιας καμάρας, οπού εκεί ζουν, εκεί κοιμούνται, εκεί μαγειρεύουν και τρώνε, εκεί διαβάζουν τα παιδιά (αν πηγαίνουν σχολείο ), εκεί αναπαράγονται, εκεί τα πάντα. Ονειρεύονται, βεβαία, μια καλύτερη ζωή, αλλά δεν διαμαρτύρονται. Τα κριτήρια τους –πολιτισμικά και αισθητικά– έχουν τόσο αμβλυνθεί που αντιμετωπίζουν την κατάσταση τους σαν κάτι φυσιολογικό, και ό,τι περισσότερο θα μπορούσαν να κερδίσουν, σαν μια τρομακτική εύνοια της τύχης και όχι σαν κάτι που δικαιούνται ως άνθρωποι, σκληρά έως απάνθρωπα πολλές φορές εργαζόμενοι.

Ακριβώς στο ίδιο δείχνει να μετατρέπεται και η ελληνική κοινωνία. Η ίδια μοιρολατρία, η ίδια συνήθεια της μιζέριας και της κακομοιριάς δείχνουν να κατακτούν τον Έλληνα πολίτη. Η επί τόσα χρόνια επανάληψη του «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» των προδοτών, πολιτικών απατεώνων και η «σαλαμοποιση» της κοινωνίας αναιρούν συνεχώς κάθε ικμάδα και κριτική σκέψη από την κοινωνία.

Τους αφήσαμε να μας λιώσουν και θα ζήσουμε την απόλυτη εξαθλίωση

Καθημερινά αναγγέλλονται αύξηση φορών και μείωση του αφορολογήτου ποσού, και δεν κουνιέται φύλλο.
Προβλέπεται και άλλη μείωση μισθών και συντάξεων και δεν ιδρώνει κανείς.
Βγαίνει το κάθε κάθαρμα και κάνει μαύρο χιούμορ λέγοντας πως τα άσχημα τελείωσαν και έρχονται τα χειρότερα, και δεν ανοίγει ρουθούνι.

Όταν, λοιπόν, έχεις ένα λαό που δέχεται όλα αυτά, σχεδόν αδιαμαρτύρητα, αγόγγυστα και περίπου μοιρολατρικά, τότε η...

Σκιάθος / Γυναίκες και οικονομική κρίση

Η Oμάδα Γυναικών Σκιάθου, μέλος της Ο.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), σας καλεί σε ομιλία-συζήτηση με θέμα

"Οικονομική κρίση και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών"

στο καφέ "Μελτέμι", την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 7μ.μ.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σκόπελος / Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ για τις αποκαταστάσεις ζημιών από την πλημμύρα

Με δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Σκόπελο και προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την χρηματοδότηση και αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης επαναφέρουν στη Βουλή,για μια ακόμα φορά, την αγανάκτηση των Σκοπελιτών για την αδιαφορία της Πολιτείας και των Περιφερειακών αρχών, απέναντι στην τραγικότητα της κατάστασης.
Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:

  • Να αποκατασταθούν οι ζημιές στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Σκόπελο

Οι πλημμύρες που έπληξαν την Σκόπελο, στις 22 και 23/9/2015, εκτός των άλλων ζημιών, στις υποδομές του νησιού και τις περιουσίες των κατοίκων, προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:

- Στο κλειστό γυμναστήριο καταστροφή δαπέδου, της στέγης, των ηλεκτρομηχανολο­γικών εγκαταστάσεων κ.ά.

- Στο δημοτικό στάδιο, καθιζήσεις στο χώρο του γηπέδου, συγκέντρωση κατά θέσεις λασπορροών, κατάρρευση τοίχου περίφραξης.

Με δεδομένο ότι η Τοπική Διοίκηση της Σκοπέλου αδυνατεί να καλύψει τις δαπάνες αποκατάστασης των ζημιών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι μέτρα θα λάβουν άμεσα ώστε να χρηματοδοτηθεί η δαπάνη για την αποκατάσταση των ζημιών στα δύο παραπάνω αθλητικά κέντρα του νησιού, ώστε η νεολαία του νησιού και όχι μόνο, να μην στερηθεί αυτούς τους χώρους.

  • Να χρηματοδοτηθεί και να αποκατασταθεί επαρχιακός δρόμος στη Σκόπελο

Είναι γνωστό πως το νησί της Σκοπέλου στις 22 & 23/9/15 πλήγηκε από πλημμύρες που προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο οδικό δίκτυο - επαρχιακό, δημοτικό, αγροτικό και δασικό -  σε άλλες υποδομές του Δήμου, σε κατοικίες, επιχειρήσεις κλπ.

Δύο Αλέξανδροι / Βήμα καλλιτεχνικής δημιουργίας

Έχοντας στόχο την προβολή και την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, δημιουργούμε στην ιστοσελίδα μας (κλικ) ενότητα με καλλιτεχνικά έργα Σκιαθιτών:
ποιήματα,
διηγήματα,
φωτογραφίες κλπ.

Μπορείτε να στέλνετε έργα σας, που σύμφωνα με την επιθυμία σας θα δημοσιεύονται επώνυμα ή με ψευδώνυμο, στο email: dyoalexandroi@gmail.com ή στη σελίδα μας στο Facebook.

Το ΕΠΑΛ Σκοπέλου συναντά τους μαθητές των γυμνασίων της Σκοπέλου

Στα γυμνάσια Σκοπέλου και Γλώσσας μεταβαίνει κλιμάκιο καθηγητών
με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών

Το ΕΠΑΛ Σκοπέλου, 
ήδη από πέρσι, 
λειτουργεί στο κτίριο 
του ΓΕΛ Σκοπέλου 
σε απογευματινό ωράριο,
ενώ οι μαθητές του 
ειδικεύονται στον τομέα 
Οικονομίας και Διοίκησης 
ως υπάλληλοι Οικονομίας
και Διοίκησης 
στον Τουρισμό, 
ενώ η επιτυχημένη ολοκλήρωση 
των σπουδών τους οδηγεί 
στη λήψη Πτυχίου
Τα γυμνάσια Σκοπέλου και Γλώσσας θα επισκεφθεί στη 1 και στις 4 Απριλίου αντίστοιχα κλιμάκιο του ΕΠΑΛ Σκοπέλου. Σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου, επικεφαλής του οποίου είναι η διευθύντρια του σχολείου Ευαγγελία Κεχαγιά συνοδευόμενη από τους καθηγητές του σχολείου Άννα Κοτσαμανίδου και Δημήτριο Πραμπρόμη, είναι η ενημέρωση των μαθητών για τις ειδικότητες που λειτουργούν ή δύνανται να λειτουργήσουν στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου και τις εκπαιδευτικές προοπτικές που αναπτύσσονται μέσα από αυτές. 

Παράλληλα θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των σχολών τόσο των παραγωγικών όσο και των ΑΤΕΙ στις οποίες μπορούν να γίνουν δεκτοί οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Την εκδήλωση, που απευθύνεται στους μαθητές της Γ’ τάξης, μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς τους ενώ θα ακολουθήσει ένας γόνιμος διάλογος για το μέλλον των παιδιών τους.  

Υπενθυμίζεται  πως το ΕΠΑΛ Σκοπέλου, ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, λειτουργεί στο κτίριο του ΓΕΛ Σκοπέλου σε απογευματινό ωράριο, όπερ σημαίνει πως τα μαθήματα ξεκινούν στις 14:25 και ολοκληρώνονται στις 20:10.  Οι μαθητές του, ο αριθμός των οποίων βαίνει συνεχώς αυξανόμενος, ειδικεύονται στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ως υπάλληλοι Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό ενώ η επιτυχημένη ολοκλήρωση των σπουδών τους οδηγεί στη λήψη Πτυχίου με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κείμενες διατάξεις.   

Σκόπελος / Οδηγίες πρόληψης - συμμόρφωσης από τον πυραγό Ευαγ. Καραμήντζα για ένα δάσος χωρίς πυρκαγιές

Για ακόμη μία φορά -πριν λίγες ημέρες- το νησί μας δοκιμάστηκε από μια πυρκαγιά η οποία ευτυχώς περιορίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και δεν έλαβε καταστροφικές διαστάσεις –όπως μπορούσε να λάβει– λόγω του δύσβατου της περιοχής και της έλλειψης οδικού δικτύου στην περιοχή. Τα αίτια της εν λόγω πυρκαγιάς διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και είναι σε εξέλιξη σχετική προανάκριση. 

Επανειλημμένα έχουμε κοινοποιήσει ότι το Π.Κ Σκοπέλου είναι ταγμένο στην υπηρεσία των πολιτών όχι μόνο για την καταστολή των πυρκαγιών αλλά ΚΥΡΙΩΣ για την πρόληψη τους. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοεί ο κάθε πολίτης την έννοια της πρόληψης. Όταν λέμε πρόληψη εννοούμε το γενικό πλαίσιο, που καθορίζει όλον εκείνο τον μηχανισμό που μέσα από συντονισμό πολιτών και υπηρεσιών, αλληλεξάρτηση φορέων, οριοθέτηση υποχρεώσεων και σοβαρή δουλειά, θα προβλέψει και θα προλάβει την έναρξη μιας πυρκαγιάς. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η θέση που πρέπει να έχει ο καθένας από εμάς, ο απλός πολίτης-κάτοικος ή επισκέπτης-φιλοξενούμενος αυτού του νησιού, είναι καθοριστική και πολύπλευρη. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και στραμμένα προς το περιβάλλον, την σκέψη μας καθαρή σε όλες μας τις ασχολίες στην ύπαιθρο, να εργαζόμαστε χωρίς επιπολαιότητα και υπερεκτίμηση των καταστάσεων αλλά και των δυνατοτήτων μας και τέλος να υιοθετήσουμε αυτή την ίδια την περιφρούρηση, με την παρουσία μας και την στηλίτευση όσων δρουν επιπόλαια και επικίνδυνα σε βάρος του περιβάλλοντος και κατ' επέκταση του κοινωνικού συνόλου. 

Φέτος εξαιτίας της χιονόπτωσης προέκυψαν πολλά σπασμένα δέντρα στο δάσος και σε διάφορες περιοχές. Παρατηρείται όμως το φαινόμενο της ύπαρξης μεγάλου όγκου υπολειμμάτων κλαδιών που προέρχονται από την αποκλάδωση των κορμών, οι οποίοι και λαμβάνονται από τους κατοίκους για θέρμανση. Αυτά τα υπολείμματα αποτελούν μια επιπρόσθετη μορφή ενέργειας για το δασικό οικοσύστημα, το οποίο...

Σκόπελος / Ζητείται σερβιτόρος/α

Ζητείται σερβιτόρα/ρος από εστιατόριο στη παραλία Σκοπέλου.

Τηλ: 24240 22366.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου

Εκλογές, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου, διεξήχθησαν την Κυριακή 20 Μαρτίου, με τη συμμετοχή 56 μελών.



Οι υποψήφιοι ήταν 8  και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Τσουκανάς Παναγιώτης 53

Ευσταθίου Αναστασία 35

Τούντα Ελένη 32
Αναγνώστου Ευαγγελία 31
Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος 30

Σταματίου Μαρία 20

Καλογιάννη Αικατερίνη 17
Τσουκανά Δήμητρα 15



Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι:


Παπαβασιλείου Παναγιώτης

Αργυρίου Μάχη

_________
Η εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες" εύχεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή και δημιουργική θητεία.

Βόλος / Συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ

Η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών του Βόλου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Καλούμε ιδιαίτερα όλους εκείνους που προβληματίζονται από την επιδείνωση της θέσης τους, παρά τις προεκλογικές αυταπάτες που πρόθυμα μοίραζε ο ΣΥΡΙΖΑ με το δόλωμα της λεγόμενης αριστερής κυβέρνησης, να ακούσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ. Να πάρουν υπόψη ότι το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε στις εκτιμήσεις του και ότι μπορούν να ακουμπήσουν στις τωρινές επεξεργασίες του σε σχέση με τις διεθνείς, τις εσωτερικές, τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Η επίθεση κυβέρνησης – βιομηχάνων – Ε.Ε. στα δικαιώματα με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, το προσφυγικό, η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η νέα επίθεση στα εργοστάσια της περιοχής μας, απαιτούν το δυνάμωμα της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει ο λαός πιο δυνατός μέσα από τους σημερινούς αγώνες.

Η συγκέντρωση θα γίνει την
Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου
με ομιλητή τον Γιώργο Χαρίτο,
γραμματέα της Ε.Π. Θεσσαλίας και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Βόρειες Σποράδες / Το ΥΠΕΣ ζητά την εύρεση κατάλληλων χώρων για την στέγαση προσφύγων

H  «Αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων» είναι ένα θέμα  για το οποίο ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης θα ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους, στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ., μετά από έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έφθασε στον Δήμο Σκοπέλου με e-mail, στις 16 Μαρτίου.

Το ΥΠΕΣ ζητά απο τις Περιφέρειες και τους Δήμους να υποδείξουν άμεσα μέρη, τα οποία βρίσκονται στην δικαιοδοσία τους και είναι κατάλληλα για να φιλοξενήσουν προσωρινά τους πρόσφυγες.

Προϋπόθεση, σύμφωνα με το έγραφο, είναι οι χώροι που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες να βρίσκονται κοντά στις πόλεις και στους αστικούς ιστούς, έτσι ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση με δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού αλλά και να υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης των φιλοξενούμενων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το έγγραφο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Kάθε φορά που η Ευρώπη νικήθηκε από τον φόβο και τον ρατσισμό, γράφτηκαν οι μελανότερες σελίδες της ιστορίας της

Το ΚΚΕ καλεί τους Σκοπελίτες να μη συμβιβαστούν με τη λογική του ότι «δεν μπορούν να γίνουν πολλά»...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σκοπελίτισσες και Σκοπελίτες, 

Οι φωτογραφίες των προσφυγόπουλων στα λασπόνερα της Ειδομένης είναι μια εικόνα από το μέλλον, που χτίζει το Κεφάλαιο για το σύνολο της εργατικής τάξης, για όλους τους λαούς. Το επιβεβαιώνουν οι ομόφωνες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εγκλωβίζουν χιλιάδες ξεριζωμένους στη χώρα μας. Το προδιαγράφει η απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ζητήσει την ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων της δολοφονικής συμμορίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εμπλέκοντας όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στις ιμπεριαλιστικές διαμάχες για το μοίρασμα ενεργειακών πόρων και δρόμων μεταφοράς τους και διεκδικώντας μέρος της πίτας για την εγχώρια αστική τάξη.  

Η έξοδος από την καπιταλιστική κρίση προϋποθέτει την απρόσκοπτη και αποδοτικότερη κερδοφορία των μονοπωλίων, που θα πατήσει πάνω στα κουφάρια των εργασιακών δικαιωμάτων και στα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα των κρατικών προϋπολογισμών. Δεν υπάρχει πιο χειροπιαστή απόδειξη από το λουκέτο του ΙΜΑΝΤΑ στο Βόλο και το πέταμα 150 εργαζομένων κυριολεκτικά στο δρόμο. Το κλείσιμο της αξιολόγησης που παζαρεύουν με τους «θεσμούς» της λυκοσυμμαχίας  της Ε.Ε.  και του ΔΝΤ, με τις ευλογίες των Βιομηχάνων, των Εφοπλιστών και των Τραπεζιτών, είναι συνυφασμένο με την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, τη δραστική μείωση των συντάξεων, την απογείωση της φοροληστείας στα λαϊκά στρώματα, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας, την ιδιωτικοποίηση ζωτικών υπηρεσιών με το ξεπούλημά τους σε ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σ΄ αυτό το αντιλαϊκό σκηνικό,  η Σκόπελος ανηφορίζει το δικό της Γολγοθά, με ανοιχτές τις πληγές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.  Έξι μήνες μετά και με τη θερινή τουριστική περίοδο προ των πυλών, στα λαϊκά νοικοκυριά και στους μικροεπαγγελματίες που επλήγησαν έχουν δοθεί μόνο ψίχουλα (7.500,00€) ενώ οι βασικές υποδομές του νησιού παραμένουν σε κατάσταση διάλυσης:
  • Τα λιμάνια Σκοπέλου και Αγνώντα, καθώς και η βασική οδική αρτηρία του νησιού θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.
  • Οι προσβάσεις σε βασικές παραλίες (Στάφυλος, Λιμνονάρι) παραμένουν ακρωτηριασμένες.
  • Ο Περιφερειακός έχει μετατραπεί σε ανοιχτό ναρκοπέδιο και οι αγροτικοί δρόμοι μοιάζουν με οργωμένο χωράφι.
  • Δεν έχει γίνει η παραμικρή προεργασία για την εκπόνηση μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αντισεισμική προστασία.
  • Η έναρξη των εργασιών για όσες μελέτες εκπονούνται πιθανότατα τοποθετείται μέσα στη σεζόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η παραλυσία Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείων δεν είναι τυχαία, ούτε...

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Σκόπελος / Κυριακή της Ορθοδοξίας 2016

ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πολλών πιστών, γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Σκόπελο, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την επέτειο της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων, που έγινε το 843 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Η Θεοδώρα μαζί με το γιο της αυτοκράτορα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και αναστήλωσαν τις άγιες εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό. Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος.

Η Λιτάνευση άρχισε από την γραφική Παναγία Λιβαδιώτισσα και με σταθμούς τους Ι. Ν. του Χρήστου και του Άη Γιάννη οι Ιερείς και ο κόσμος, με τις Ιερές Εικόνες στα χέρια, κατέληξαν την Παναγία Φανερωμένη.

Μεγάλο διπλό για τον Α.Ο. Σκοπέλου / 1-2 τους "Μυρμιδόνες"

Πανηγυρισμοί κατά την επιστροφή της ομάδας...
Ο "συνήθης ύποπτος" Έρζον Χισάι
και  ο Χρήστος Αλεξίου, ο οποίος αφιέρωσε
το σημερινό του γκολ στον Μανώλη Γαρουφαλή,
ήταν οι δύο σκόρερς του σημερινού 1-2!
Μεγάλο διπλό και ουσιαστικό βήμα για την παραμονή στην α’ κατηγορία για την ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο. Σκοπέλου, η οποία κέρδισε τον Α.Σ. Πλατάνου «οι Μυρμιδόνες» με 1-2, με σκόρερς τους Αλεξίου στο 27’ και Έρζον Χισάι στο 36’.

«Ήταν ένας αγώνας τον οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει από το α’ ημίχρονο, στο οποίο δεν απηληθ΄καμε καθόλου, ενώ  μας ακυρώθηκε ως οφ σάιντ καθαρό γκολ που πέτυχε ο Χισάι, πριν το 0-1, μετά από πάσα του Συνοδινού και πολλές χαμένες ευκαιρίες …. Πάμε και είναι στο χέρι μας να το πετύχομε, για το 4 στα 4…» μας είπε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Γλύκος, εμφανώς ευχαριστημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του και το αποτέλεσμα.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

"Φιλιά στη γη" / Η ποιητική συλλογή της Ελένης Κοσμά

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις "Πόλις" η ποιητική συλλογή της Ελένης Κοσμά*, "Φιλιά στη γη"

Ι.
Πριν από σένα
αόρατη με υφαίνει
μία αράχνη.

Η αράχνη υφαίνει αόρατο ιστό
υφαίνει και υφαίνει μέχρις ότου

τον ύπνο παγιδεύσει ενός ασώτου
σε εφιάλτη κυλώντας τον φριχτό:

τον εφιάλτη της αιώνιας πτώσης.
Πώς πέφτουμε από όνειρο βαθύ

σ’ άλλο κι έπειτα άλλο; Έχει στηθεί
όμοια το σκηνικό και μ’ έχει καταπιεί

_______________
Ελένη Κοσμά γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από τη Σκόπελο. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, δοκίμια και μεταφράσεις στα περιοδικά Αντί, Εντευκτήριο, Παλίμψηστον, Ποιητική, και στις εφημερίδες Αυγή και Εποχή.

Έχει μεταφράσει το βιβλίο του Πιερ Πάολο Παζολίνι "Οι στάχτες του Γκράμσι" και έχει γράψει την εισαγωγή για αυτή την έκδοση (Οροπέδιο, 2016).

Το “Φιλιά στη γη” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2016 από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, με εξώφυλλο το έργο του Henri Matisse «Γυμνό με πορτοκάλια» και είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Η διαφορετικότητα είναι πλούτος και όχι απειλή

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ, 
ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21η Μαρτίου) και στο πλαίσιο των Πανευρωπαϊκών Δράσεων κατά του Ρατσισμού, οι φοιτητές/τριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ΕΡΤ Βόλου θα πραγματοποιήσουν μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ακροατών κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων και της ξενοφοβίας. 

Οι εκπομπές  θα μεταδίδονται καθημερινά από 16.00 -17.00 από 21-24 και 28-29 Μαρτίου και θα εστιάσουν σε ζητήματα διακρίσεων και ρατσισμού κατά των μελών ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, όπως είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι Ρομά, οι θρησκευτικές μειονότητες, τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό κ.λπ. Στο πλαίσιο των εκπομπών οι φοιτητές/τριες θα σχολιάσουν ειδήσεις, θα παρουσιάσουν έρευνες, θα πάρουν συνεντεύξεις, θα επιλέξουν κατάλληλα τραγούδια και μουσική με σκοπό να περάσουν το μήνυμα ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος και όχι απειλή και ότι «εχθρός δεν είναι οι διαφορές, αλλά οι ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές».

Στο πλαίσιο των ίδιων αντιρατσιστικών-διαπολιτισμικών δράσεων την Πέμπτη 24/3/2016 στις 13.00, θα πραγματοποιηθεί συμβολικό αντιρατσιστικό δρώμενο στην πλατεία Αγίου Νικολάου του Βόλου με συμμετοχή φοιτητών/τριών και διδασκόντων/ουσών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, νέων του Ξενώνα Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Ασυνόδευτων Ανηλίκων της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις», νέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ Βόλου καθώς και μαθητών από σχολεία του Βόλου.

Διασταυρώσεις: Εικόνα και Αφήγηση

Εκδήλωση λόγου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης 
Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, 19:00
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στις 19.00, στην Eκδήλωση λόγου με τίτλο «Διασταυρώσεις: Εικόνα και Αφήγηση», πραγματοποιεί το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στις 19.00.

Στην εκδήλωση θα προσεγγιστούν ζητήματα όπως το βίωμα της αφήγησης, η εικόνα ως αφορμή και πεδίο αφήγησης, ο τρόπος που η αφήγηση μετατρέπεται σε στατική και κινούμενη εικόνα, προβληματισμοί σχετικά με τη σχέση λόγου και εικόνας.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

Ο φωτογράφος Στρατής Βογιατζής και ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρεκέπελης, βασικοί συντελεστές του Caravan Project που σταθμεύει αυτό το διάστημα στην Α΄ Προβλήτα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και εστιάζει τη δράση του στην εικόνα και στην αφήγηση.
Η αφηγήτρια ιστοριών και παραμυθιών Ανθή Θάνου.
Ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο φωτογράφος Στέργιος Καράβατος.
______________
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης 

(Αποθήκη Α΄, 1ος όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Τοξικό νερό με μόλυβδο πίνουν 6 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ

Νερό μολυσμένο με μόλυβδο πίνουν σχεδόν έξι εκατομμύρια Αμερικανοί σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας USA Today που έχει προκαλέσει πάταγο.

Η εφημερίδα αποκάλυψε ότι το νερό σε 2.000 δίκτυα ύδρευσης των ΗΠΑ περιέχει μόλυβδο σε συγκεντρώσεις υψηλότερες από τις ελάχιστες που συστήνει η αμερικανικήΥπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

Από αυτά τα δίκτυα, τα 350 υδροδοτούν σχολεία ή βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα 180 αμέλησαν να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους.
Δείγμα νερού που ελήφθη από ένα δημοτικό σχολείο του Μέιν περιείχε ποσότητα μολύβδου κατά 42 φορές μεγαλύτερη από το όριο που έχει θέσει η EPA. Σε ένα νηπιαγωγείο της Πενσιλβάνιας ήταν 14 φορές μεγαλύτερη.

Η έρευνα αυτή έγινε μετά την αποκάλυψη ενός σκανδάλου στο Φλιντ του Μίσιγκαν.
Περισσότερα από 8.000 παιδιά σε αυτή την μικρή πόλη εκτέθηκαν σε νερό με μόλυβδο επί ένα χρόνο αφού οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Πολιτείας, του Ρικ Σνάιντερ, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν για το δίκτυο υδροδότησης τα όξινα, μολυσμένα νερά ενός τοπικού ποταμού.

Το σκάνδαλο σε αυτή την οικονομικά και κοινωνικά ρημαγμένη πόλη που πλήττεται από την κρίση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας αποκάλυψαν ακτιβιστές της περιοχής.
Η έκθεση στον μόλυβδο είναι επιβλαβής για τους ανθρώπους και μπορεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη και να επηρεάσει τη διανοητική και συμπεριφορική ανάπτυξη των παιδιών.


Ιερισσός: στα 580μg το αρσενικό σε ρέμα, 40 πρόβατα νεκρά!


- Κάπου μέσα στον Δεκέμβρη του 2015 ξεκληρίστηκε ένα κοπάδι, 40 πρόβατα*, του βοσκού κ. Β., ο οποίος ανέφερε το ζήτημα στον δήμο Αριστοτέλη. Τα πρόβατα ήπιαν νερό από ένα μικρό ρέμα, στην περιοχή Χειλαντάρη, ανάμεσα σε Στρατώνι και Ιερισσό – εκεί όπου ενώνεται ο Κοκκινόλακας (που κατεβαίνει από την προϋπάρχουσα μεταλλευτική ζώνη του Μαντέμ Λάκου) και ο Ασπρόλακας (που κατεβαίνει από την καινούρια μεταλλευτική ζώνη των Σκουριών), και μετά χύνεται στον κόλπο της Ιερισσού. 

Τα πρόβατα ψόφησαν άμεσα. 

Πριν από τα Χριστούγεννα έγινε σχετική υδροληψία από την ΚΕΠΑΜΑΧ, παρουσία μελών του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έδειξε υψηλή παρουσία βαρέων μετάλλων, ενώ στο αρσενικό ο δείκτης σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε 580μg/l με όριο το 10!- Ο βοσκός, αφού αρχικά ανέφερε το θέμα στον δήμο, σύντομα έπαυσαν οι διαμαρτυρίες του. Φήμες στην περιοχη λένε ότι αποζημιώθηκε αδρά για τη σιωπή του, κάτι που φυσικά παραμένει άνευ τεκμηρίου!
  • - Τα παραπάνω ήρθαν σε γνώση μου το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη. Μιας και προσωπικοί λόγοι δεν μου επέτρεπαν να ερευνήσω συστηματικά το ζήτημα, ανέμενα σχετικές ανακοινώσεις από τον δήμο ή μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη, για τις οποίες ήμουν βέβαιη λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος. Αυτές δεν υπάρξαν, όπως επίσης δεν διαπίστωσα κάποια αναφορά ούτε στα κοινωνικά δίκτυα από ντόπιους.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στις 6 μ.μ. ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στην ταβέρνα "Κύματα" (Γρυπιώτης), στην παραλία Σκοπέλου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου με ανακοίνωση - κάλεσμα «παρακαλεί για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών αλλά και συναδέλφων, που επιθυμούν την εγγραφή στον σύλλογο μας, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα εγγραφής πριν την έναρξη της Γ.Σ.,  ή στο τέλος αυτής με ετήσια συνδρομή 20 ευρώ.»

Τέλος επισημαίνει ότι: «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νησί μας βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με προβλήματα και θέματα που μας αφορούν, γι’ αυτό θεωρεί ότι επιβάλλεται η μαζική συμμετοχή στη  Γ.Σ.,  για την καλύτερη διαμόρφωση απόψεων και αποφάσεων, που καλούμαστε να πάρουμε εν τω μέσω δύσκολων καιρών, αλλά και της καλοκαιρινής σεζόν, που είναι κοντά στην έναρξη της…

Να είμαστε όλοι εκεί!»

Ανασφάλιστοι: Τι χρειάζεται για να βγάλετε βιβλιάριο

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίου για τους ανασφάλιστους και όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέχρι την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ (ΚΥΑ 139491/2006, ΦΕΚ 1747 τ.Β στο πλαίσιο του ν. 4368/2016):

Δικαιούνται δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όσοι είναι ανασφάλιστοι και το οικογενειακό ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί. Προϋπόθεση είναι το εισόδημα αυτό να μην προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να του παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισης.

Σε περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία από 67% και άνω, το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50%.

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την έκδοση βιβλιαρίου

1. Αίτηση επί εντύπου που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία της Ν.Α., στην οποία θα επισυνάπτεται φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου ή ταυτότητα ανιθαγενούς, δύο (2) φωτογραφίες του μέλους για το οποίο θα εκδοθεί βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα βεβαιώνεται ότι όλα τα στοιχεία που προσκομίζονται είναι αληθή, ότι ο αιτών είναι ανασφάλιστος και δεν δικαιούται ασφάλιση άμεσα ή έμμεσα από άλλο μέλος της οικογένειας και ότι σε περίπτωση που αλλάξει η ασφαλιστική του κατάσταση θα δηλωθεί αμέσως και θα παραδοθεί το βιβλιάριο στην υπηρεσία έκδοσής του. Επιπλέον στην υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχουν εισοδήματα από συντάξεις ή άλλες πηγές του εξωτερικού.

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας όπου δεν απαιτείται απόδειξη (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), όταν δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση ή υπάρχει νέα εγκατάσταση κ.λπ.

3. Άδεια διαμονής για τους υπηκόους των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας τους.

Για την κατηγορία 1Α εκτός των γενικών δικαιολογητικών, απαιτείται ακόμη:

− Αντίγραφο εντύπων Ε1, Ε2, Ε9 από την εφορία.

− Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στη υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ.

− Βεβαίωση:
i. Αποδεικτικό πληρωμής Προνοιακού επιδόματος και
ii. Του ΟΓΑ προκειμένου για δικαιούχο που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 2459/1997 (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα ή σύνταξη ή ισόβια πολυτεκνική σύνταξη).
iii. Για τους ομογενείς, επικυρωμένο αντίγραφο του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς. Για τους ομογενείς, αλλοδαπούς ή πρόσφυγες, γίνεται έλεγχος του διαβατηρίου για την είσοδο και έξοδο από τη χώρα και κρατούνται επικυρωμένα φωτοαντίγραφα στο σχετικό φάκελο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρουσίαση στον Βόλο του βιβλίου του Γ. Καραμπελιά, "1821, Η Παλιγγενεσία"

Το βιβλίο  του Γ. Καραμπελιά παρουσιάζεται στον Βόλο την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στις 11.15 το πρωί στη βιβλιοθήκη των Τριών Ιεραρχών (Δημητριάδος και Όγλ)

Ομιλητές: Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής – δημοσιογράφος

Θανάσης Σαμαράς,
δημοσιογράφος

Αντώνης Σμυρναίος,
καθηγητής Παν/μίου Θεσσαλίας

και ο Γιώργος Καραμπελιάς.

Συντονιστής: Κώστας Μοράρος, 
ιστορικός.

Δύο λόγια για το βιβλίο  

Κυκλοφορεί από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις, ο β΄ τόμος του έργου του Γ. Καραμπελιά «1204-1922 η διαμόρφωση του νεώτερου Ελληνισμού», με τίτλο: 1821 η Παλιγγενεσία.


Η απόπειρα μιας ομαλής μετάβασης, από τον βυζαντινό ελληνισμό, στον νεώτερο, η πρώτη ελληνική «Αναγέννηση», την οποία περιέγραψα συνοπτικά στο «1204», θα συνθλιβεί κάτω από τη συντονισμένη πίεση Ανατολής και Δύσης. Ο νεώτερος ελληνισμός θα ζήσει επτά αιώνες –από το 1204 έως το 1922– υπόδουλος, εξ...

Διακοπή ρεύματος

© EUROKINISSI
Συντάκτης: 

Κόπηκε πάλι το ρεύμα κι είναι η τρίτη διακοπή μέσα σε λίγες ώρες. Λειτουργούνε μόνο τα φώτα ασφαλείας στους διαδρόμους κι ο φορητός υπολογιστής μου, κι αυτά για όσο αντέξει η μπαταρία τους.

Αχνοφέγγει ακόμα έξω ένας χλομός ήλιος, που ετοιμάζεται να βασιλέψει κατά την Εσπερία. Κάπου είχα ένα λουξ, να έχει άραγε απομείνει αέριο στη φιάλη του;

Πάνε χρόνια από τότε που επιχείρησα να διαβάσω κάποιο βιβλίο κάτω απ’ το φως του. Ισως να βρίσκονται και τίποτε κεριά καταχωνιασμένα σε κάποιο συρτάρι, ας λάβω τα μέτρα μου καλού κακού πριν βρεθώ ανήμπορος τελείως μες στο μαύρο σκοτάδι.

Εκλεισε κι η θέρμανση, ας έχω πρόχειρη μια κουβέρτα να τυλιχτώ αν χρειαστεί, η νύχτα αναμένεται ψυχρή. Σταμάτησε και το ψυγείο, ευτυχώς που είναι μισοάδειο· ούτε η κουζίνα, φυσικά, δουλεύει και μάλλον θα τη βγάλω απόψε με παξιμάδια και ελιές, πάλι καλά που υπάρχουνε λιγοστά μες στο ντουλάπι.

Το σταθερό μου τηλέφωνο είναι ασύρματο και νέκρωσε, λες να έχω φυλάξει πουθενά το παλιό με το σπιράλ; Αυτό θα λειτουργεί! Ξέχασα να φορτίσω και το κινητό μου εγκαίρως και ξεψυχά η μπαταρία του με μια θλιμμένη κόκκινη ένδειξη ν’ αναβοσβήνει πένθιμα.
Που σημαίνει ότι αποκόπηκα· ούτε σε φίλους μπορώ να τηλεφωνήσω, ούτε ν’ αναζητήσω έτοιμο φαγητό. Θα δοκιμάσω να κάνω ένα ντους στα σκοτεινά, με το νερό που κατόρθωσε να ζεστάνει ο ηλιακός μες στη μαρτιάτικη μουντάδα, να νιώσω λίγο αυτόνομος, μιας και ούτε ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας λειτουργεί.

Σκέφτομαι πόσο πολύ εξαρτήσαμε τη ζωή μας και το είναι μας απ’ την ενέργεια και το ρεύμα, που αν μας κατέβαζαν μια μέρα τον γενικό θα...

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας με θέμα: "Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες σε Σκόπελο"

Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Βορείων Σποράδων Νίκο Πλωμαρίτη, κατέθεσαν περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Βαγγέλης Μπούτας, Γιώργος Λούμας και Αστέρης Χαλάτσης σχετικά με τις ζημιές στο νησί της Σκοπέλου, ρωτώντας τί μέτρα πρόκειται να πάρει η Περιφερειακή Αρχή ώστε άμεσα να έχουμε εξέλιξη στην αποκατάσταση των ζημιών και το νησί να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει τόσο στην νέα τουριστική περίοδο όσο και στην εύρυθμη καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ώς εξής:

Σκόπελος // Φρέσκο χειροποίητο παγωτό στο "Barramares"

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ...
Παγωτό LEMON PIE και ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
θα φαγωθούν πολύ φέτος!
 ...και οσονούπω τα γλυκά της Ντίνας! 

Απολαύστε υψηλή ποιότητα αληθινού παγωτού, αλλά και μεγάλη ποικιλία από κλασικές και μοντέρνες γεύσεις παραγωγής Barramares, φτιαγμένο στα σύγχρονα εργαστήρια του καταστήματος.

Η αυθεντική βανίλια και σοκολάτα, το πραλίνα τσουρέκι πολίτικο, είναι κάποιες από τις σπεσιαλιτέ. Αυτό όμως που θα σας ξετρελάνει είναι οι δημοφιλείς μάρκες ή γλυκά σε παγωτό, όπως Mars, Bueno, Ferrero Rocher, Black Forest κ.ά.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ (ελάχιστη παραγγελία ½ κιλό)

ΤΗΛ. 24240 29030

Σκόπελος / Η πιο φθηνή τιμή ακρυλικού χρώματος σε όλη την Ελλάδα!