Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Σκιάθος / Θέατρο δρόμου …σαν παιχνίδι! (Φωτογραφίες)

από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σκιάθου
Χριστουγεννιάτικο το κλίμα στους δρόμους και στα στενά του νησιού που γέμισαν παιδικές φωνές από τους μικρούς ήρωες του παραμυθιού «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»
Οι σελίδες του παραμυθιού ξεπήδησαν ο Κουραμπιές και το Μελομακάρονο που όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαλώνουν για το ποιος θα έχει την πρωτιά στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων. Η πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών αγανακτισμένη από τη διαμάχη τους, κλείδωσε όλες τις βιτρίνες και πέταξε μακριά τα κλειδιά. Για να ξανανοίξουν οι βιτρίνες φέτος τα Χριστούγεννα κάλεσε τα   παιδιά που μεταμορφωμένα  σε Δίπλες – Δίπλες, Πάστα Φλώρες, Σου Καραμελέδες, Μπακλαβάδες, Γλιφιτζουρένιους και Κρεμ Μπρουλέδες πήραν από τον Κουραμπιέ και το Μελομακάρονο όλα τα βασικά συστατικά και ξεκίνησαν να ψάξουν για τα κλειδιά. 
Στο δρόμο τους με τραγούδι, διάλογο και πολλά δώρα βρέθηκαν Πρίγκιπες, Κηπουροί, ζώα ακόμα και το Χριστουγεννιάτικο αστέρι… Κράτησαν τα συστατικά και μοιράστηκαν τα μυστικά τους.

Με τα κλειδιά των βιτρινών όταν πια έφτασαν στην Πρόεδρο των Ζαχαροπλαστών μετά τη 2ωρη περιπέτειά τους, βρήκαν τον Φον Κουραμπιέ και τον Κόμη Μελομακαρόνη ακόμα να μαλώνουν για το ποιος έχει την καλύτερη γεύση!

Γεύση; Αρώματα; Ζάχαρη; Κανέλα; Αμύγδαλα; Πού είχαν πάει όλα αυτά;

Τα είχαν χάσει όλα στη μάχη προς την κορυφή. Τα παιδιά δεν έβρισκαν πια καμιά διαφορά μεταξύ των δύο. Δεν ήταν τίποτε άλλο από 2 ζύμες. Δύο ίδιες ζύμες… Αυτό που είμαστε όλοι μας κάτω από τα αρώματά μας!
Με την υπόσχεση τα επόμενα Χριστούγεννα να έχουν μόνο γλυκά και καθόλου πολέμους… τα 50 παιδιά, οι 20 γονείς και οι 10 ηθοποιοί ευχήθηκαν καλές γιορτές!

Για να οργανωθεί αυτό το Θέατρο Δρόμου ήταν απαραίτητη η στήριξη του Δήμου Σκιάθου, η βοήθεια και το στήσιμο από τον Έφορο Κλάδου Πουλιών και συγγραφέα Κυριάκο Μούρτζη, στήριξη των Ζαχαροπλαστείων  ΜΑΜΑ ΜΙΑ, Ορτουλίδη, Άστρον, των φούρνων Ντάνου και Μαθηνού, του Χρήστου Παπακωνσταντίνου για τον ήχο. 

Τη ζεστή φιλοξενία τους στα παιδιά με κεράσματα και μεζέδες προσέφεραν οι πιτσαρίες Pasta Pazza και Βεζούβιος, το Monkey καφέ, το ανθοπωλείο Ανθός και η Διεθνής Ένωση Γυναικών με το ζεστό κρασί.

Τα στελέχη του Οδηγισμού της Σκιάθου με αστείρευτο κέφι ετοίμασαν αυτή τη βιωματική παράσταση. Με αυτό το ίδιο κέφι  σκαρώνουν και τα ετήσια προγράμματα μέσα στις ομάδες.  Με την ευχή όλο και περισσότερα παιδιά να ζήσουν το οδηγικό παιχνίδι στέλνουν τη ζάχαρη του Κουραμπιέ και το μέλι του Μελομακάρονου για μια γλυκιά νέα χρονιά.











1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.