Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Σκιάθος / “Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο” από τους μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου

1ο τμήμα 3ου Νηπιαγωγείου
Κλειστό Θέατρο “Μπούρτζι”
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου / 8.15 μ.μ.
Διασκευή - Μουσική επιμέλεια: Λένα Κουτούμπα
Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο”, ένα παραμύθι του Σωτήρη Τριβιζά, βασισμένο στη ζωή του Λόρκα μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι από τους μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου.

Παραμύθι στο οποίο παρεμβάλλεται ποίηση του Λόρκα και περιπλέκεται με το μυθοπλαστικό στοιχείο του συγγραφέα.

Ο Λόρκα γεννήθηκε στο Φουέντε Βακέρος, μικρό χωριό στο νομό Βέγα της περιφέρειας της Γρανάδας. Ήταν γιος ενός πλούσιου γαιοκτήμονα, του Φεδερίκο Γκαρθία Ροδρίγες, που στο δεύτερό του γάμο παντρεύτηκε μια νεαρή ευαίσθητη δασκάλα τη Βιθέντα Λόρκα Ρομέρο. Η μητέρα επηρέασε βαθιά την καλλιτεχνική εκπαίδευση του γιου της. Ο Φεδερίκο, ακόμη πριν μάθει να μιλάει ενθουσιαζόταν στο άκουσμα της κιθάρας. Η μητέρα του του μετέδωσε τη βαθιά συναίσθηση της κατάστασης των φτωχών και το σεβασμό για τις δυσκολίες τους, που ο Λόρκα θα ενσωματώσει στο έργο του. Το περιβάλλον του Λόρκα ήταν αγροτικό και γαλήνιο.

Η Γρανάδα ήταν ένας τόπος που σημάδεψε συναισθηματικά τον Λόρκα. Απ’ αυτήν πήρε τον αυθόρμητο λόγο του και τη χρήση της μεταφορικής γλώσσας, όπου βουνά, δέντρα, ποτάμια, άλογα και άνθρωποι αλληλοδιαπλέκονται.

Στο παραμύθι μας αυτό ο Φεδερίκο σε μικρή ηλικία, απομακρύνεται συνεχώς από το σπίτι του και περιπλανιέται στη φύση.Κι εκεί συναντάει πλάσματα φανταστικά..ανύπαρκτα...που τον ακολουθούν παντού... Κι αυτή η περιπλάνηση είναι συμβολική. Είναι περιπλάνηση στον εσωτερικό του κόσμο.

Όπως βέβαια συμβαίνει σε κάθε παραμύθι, στο τέλος επιστρέφει στη γαλήνη του σπιτιού του.


Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.