Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Εξαπάτησαν Σκοπελίτη / "έκανε φτερά" το drone!

Τί συνιστά το Α.Τ. Σκοπέλου
Αν και η Ελληνική Αστυνομία έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές και τα πολλά περιστατικά εξαπάτησης, που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, πρέπει να μας κάνουν προσεκτικότερους, παρ’ όλα αυτά οι επιτήδειοι συνεχίζουν ακάθεκτοι!
Αυτή τη φορά θύμα εξαπάτησης έπεσε Σκοπελίτης, μετά από αγγελία που έβαλε για να πουλήσει ένα drone.

Δύο άγνωστοι, μέχρι στιγμής, “ανταποκρίθηκαν” δηλώνοντας αγοραστές του drone και συμφώνησαν ο Σκοπελίτης να στείλει το  drone και αυτοί να του καταθέσουν το ποσόν των 1150€ στην Τράπεζα.

Η συμφωνία εκτελέστηκε κατά το ήμισυ, αφού αυτοί παρέλαβαν το drone, αλλά η κατάθεση των χρημάτων δεν έγινε ποτέ!

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, αλλά και τις συνεχιζόμενες απάτες, το Α.Τ. Σκοπέλου ενημερώνει για τις μεθοδολογίες που ακολουθούν οι απατεώνες:


Οι δράστες εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές αντικειμένων.
Μέσω του διαδικτύου αναζητούν και βρίσκουν αγγελίες πώλησης παντός τύπου. Αφού έρχονται σε επικοινωνία με τους κατόχους τους, συμφωνούν για την αγορά και το αντίτιμο της συναλλαγής.

Στη συνέχεια επιδεικνύουν στον πωλητή είτε ανύπαρκτο αριθμό λογαριασμού, στον οποίο φαίνεται ψευδής ηλεκτρονική μεταφορά του αντιτίμου της συναλλαγής στον λογαριασμό του, είτε πλαστές βεβαιώσεις μεταφοράς εμβασμάτων στον προαναφερθέντα λογαριασμό.

Οι πωλητές πείθονται και χωρίς να έχουν διασταυρώσει αν είναι πραγματική η μεταφορά χρημάτων και στέλνουν το αντικείμενο προς πώληση στον απατεώνα.

Για την πρόληψη και αποτροπή ανάλογων περιστατικών το Α.Τ. Σκοπέλου συνιστά: 

Σε περιπτώσεις που κατά την πώληση επιδεικνύεται από τον υποψήφιο αγοραστή απόδειξη ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων ή βεβαίωση πληρωμής μέσω πιστωτικού ιδρύματος, να γίνεται διασταύρωση μέσω του πιστωτικού ιδρύματος, προκειμένου να διαπιστώνεται το αληθές της μεταφοράς χρημάτων.

Για την ευχερέστερη και άμεση επαλήθευση της πληρωμής και πριν την παροχή στον ενδιαφερόμενο αγοραστή του αριθμού λογαριασμού για την κατάθεση των χρημάτων, ενδείκνυται η έκδοση κωδικών e - banking του εν λόγω λογαριασμού, γνωστοποιώντας παράλληλα στον υποψήφιο αγοραστή την ύπαρξή τους, με σκοπό την αποθάρρυνσή του, σε περίπτωση ενδεχόμενης εξαπάτησης,

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων σε υποψήφιο πωλητή, να διασταυρώνετε τα στοιχεία του, ως δικαιούχου του υποδεικνυόμενου λογαριασμού (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ).

Να αποφεύγεται η προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δεν γνωρίζετε, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού

Να είσαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζετε αγγελίες πώλησης σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς»,

Να αποφεύγετε, κατά προτίμηση, τις συναλλαγές με πρόσωπα τα οποία παρέχουν στοιχεία επικοινωνίας εκτός Ελλάδας,

Σε περίπτωση καταβολής μετρητών, να επιδιώκεται η επιτόπια κατάθεσή τους στο Τραπεζικό Κατάστημα, όπου τηρείται ο λογαριασμός του πωλητή, προκειμένου να ελέγχεται η γνησιότητα του συνόλου των τραπεζογραμματίων,

Τέλος, οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται ή διαπιστώνουν τέτοιες συμπεριφορές. Μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής τους, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση μπορούν να επικοινωνούν με την 'Αμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100 ή και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.