Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμος Σκοπέλου για μια ακόμα φορά ρυπαίνει…

Ο μαύρος καπνός με έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού δημιουργεί
προβλήματα σε μάτια, λαιμό και αναπνοή...
«Πνίγηκε» στην κυριολεξία η Σκόπελος, από φωτιά που έβαλε “συνεργείο” σε δημοτικό χώρο για να τον καθαρίσει!  Το τεράστιο μαύρο σύννεφο, που κάλυψε τον ουρανό του οικισμού προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από την έντονη μυρωδιά πλαστικού και καμένου λάστιχου, αφού οι "υπεύθυνοι" θεώρησαν ότι ένα καιόμενο λάστιχο φορτηγού θα βοηθήσει τη φωτιά να πάρει γρηγορότερα!

Μεταξύ των σκουπιδιών που καίγονταν, περιλαμβάνονταν πλαστικά, σακούλες αλλά και άλλα είδη, που η καύση τους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό. Ως γνωστόν η καύση πλαστικών προκαλεί την έκλυση τοξικών αερίων, όπως οι διοξίνες, που είναι καρκινογόνες. 

Να θυμίσουμε ότι η καύση πλαστικών απαγορεύεται με την υπ' αρ. 4192/26-11-2008 (Φ.Ε.Κ. 2520/Β/2008) απόφαση και να τονίσουμε ότι πέρα από τις διοικητικές και ποινικές ευθύνες που επισείουν αυτές οι ενέργειες, είναι πολύ σοβαρές οι αρνητικές επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης καύσης των προαναφερθέντων στερεών αποβλήτων στην ατμοσφαιρική ρύπανση και, κατ’ επέκταση, στη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.