Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Αποκλεισμένοι από την ηπειρωτική χώρα οι κάτοικοι Γλώσσας και Νέου Κλήματος Σκοπέλου

Το "Ερατώ" δεν προσεγγίζει το Λουτράκι!

Επιστολή προς τους εκπροσώπους της εταιρείας «AEGEAN FLYING DOLPHINS» έστειλε ο παιδίατρος και Τοπικός Σύμβουλος του Δήμοτικού Διαμερίσματος Νέου Κλήματος Παναγιώτης Σταμούλης, διαμαρτυρόμενος για τα νέα δρομολόγια του ταχύπλοου "Ερατώ", από το οποία έχει αποκλειστεί το λιμάνι του Λουτρακίου Γλώσσας και μαζί με αυτό ο μισός πληθυσμός της Σκοπέλου.

Η επιστολή του κ. Σταμούλη στην εταιρία έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι

Σαν εκπρόσωπος μεγάλου τμήματος των κατοίκων της περιοχής Γλώσσας και Νέου Κλήματος  -  Σκοπέλου, αλλά και σαν καθημερινός επιβάτης του πλοίου σας «ΕΡΑΤΩ», θα επιθυμούσα, δια της παρούσης, να σας γνωστοποιήσω τα ακόλουθα:


Παρατηρώντας τα νέα  καταθετιθέντα δρομολόγια του εν λόγω  πλοίου σας, που ισχύουν από 01/11/2016, με έκπληξη και απορία διαπιστώνουμε, εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι αυτών των περιοχών, ότι έχετε αποκλείσει την Γλωσσα σαν ενδιάμεσο λιμένα προσέγγισης του πλοίου σας.

Δεδομένου του γεγονότος ότι στην συγκεκριμένη περιοχή (Γλώσσα – Νέο Κλήμα), η οποία εξυπηρετείται από το λιμάνι της Γλώσσας, διαμένει  ο μισός περίπου πληθυσμός του νησιού, σε συνδυασμό με το γεγονός της αιφνίδιας και καθολικής αποχώρησης της εταιρείας Hellenic Seaways από την περιοχή μας, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι κάτοικοι αυτοί ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ από την πρόσβαση τους στην ηπειρωτική χώρα (Βόλος), και όχι μόνον! Το εναπομείναν πλοίο της γραμμής (F/B ΠΡΩΤΕΥΣ) κατά ουδένα τρόπο δεν εξυπηρετεί τις συγκοινωνιακές ανάγκες αυτών των κατοίκων, τουλάχιστον όσον αφορά την πρωινή τους μετάβαση στον Βόλο.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η πρόσβαση των κατοίκων των εν λόγω περιοχών στο λιμάνι της Σκοπέλου καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής –έως αδύνατη–, ειδικά όσον αφορά ευπαθείς ομάδες ανθρώπων (ηλικιωμένοι, ασθενείς, ανήμποροι), εξαιτίας της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης (35 Km, περίπου) που χωρίζει αυτές τις δυο περιοχές, αλλά και εξαιτίας της ανεπαρκούς οδικής συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ τους.

Πιστεύοντας ότι η εταιρεία σας διακατέχεται από κοινωνική ευαισθησία, αφουγκράζεται και σέβεται τις ανάγκες των επιβατών/πελατών της, προσδοκώ ότι θα αναπροσαρμόσετε τα υπάρχοντα δρομολόγια σας, συμπεριλαμβάνοντας μέσα σε αυτά και το λιμάνι της Γλώσσας.

Ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκριση σας.

Με τιμή

Παναγ. Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος, Διευθυντής ΕΣΥ, Κ.Υ. Σκιάθου
Τοπ. Σύμβουλος Δήμ. Διαμ/τος Ν. Κλήματος, Δήμου Σκοπέλου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.