Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Γ. Σούρλας: Η παιδική φτώχεια μαστίζει την Ελλάδα

Ο Γιώργος Σούρλας, πρ. Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Ακόμη μια Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού βρίσκει την Ελλάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής φτώχειας στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με την Eurostat  το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 36,7% για παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου η κατάσταση βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη.
Είναι προφανές ότι όταν δεν υπάρχουν τα αναγκαία προς το ζην σε μια ευαίσθητη ηλικία, όπως η παιδική, καθίσταται δυσχερής, αν όχι αδύνατη, η προάσπιση και προαγωγή των θεμελιωδών δικαιωμάτων του παιδιού.

Περισσότερο δραματική είναι η κατάσταση ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των 3.500 ασυνόδευτων ανηλίκων, που φιλοξενούνται στη χώρα μας σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, χωρίς στέγη ή τροφή στην πλειονότητά τους, ευάλωτα σε κάθε είδους εκμετάλλευση.
Για τα φαινόμενα αυτά  που δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά στο σύνολό της την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι δεν διαγράφονται ευοίωνες προοπτικές ούτε σε εθνικό, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο όταν δεν προστατεύεται η παιδική ηλικία».

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.