Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπελου

Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη
Εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο σύγχρονο ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου στη θέση Δρακοντόσχισμα, παρουσία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη, του περιφερειακού συμβούλου Βορείων Σποράδων Νίκου Πλωμαρίτη, της αντιδημάρχου Σκοπέλου Μάχης Κλωνάρη, δημοτικών συμβούλων και μελών του Συνεταιρισμού.
Αμέσως μετά τον Αγιασμό του κτιρίου και των μηχανημάτων τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννης Τραχανάς, ο οποίος απευθυνόμενους στους νέους του νησιού είπε:

«Τη σημερινή εξέλιξη της υλοποίησης του νέου εργοστασίου ας μην την προσπεράσουμε. Νομίζω ότι δύσκολα θα δοθεί τέτοια ευκαιρία και καλύτερη αφορμή, για την έστω και μερική διατήρηση της αγροτικής παραγωγής μας.Σήμερα, το νέο εργοστάσιο είναι γεγονός και με το κλείσιμο όλης της γραφειοκρατίας στις αρχές του 2017 δεν θα υπάρχει κανένα οικονομικό βαρίδι στο μέλλον. Οι εγκαταστάσεις του δίνουν προοπτική για περαιτέρω αναβαθμίσεις με έτοιμες υποδομές, που δεν εξαντλούνται μόνο στην τωρινή του χρήση. Ακόμα η μετεγκατάσταση του ελαιοτριβείου απελευθερώνει χώρους, που με σωστό προγραμματισμό μπορούν να επιφέρουν οικονομικά οφέλη, δυναμώνοντας τον Συνεταιρισμό και δίνοντας προοπτική για επιτυχημένους σχεδιασμούς και αναβαθμίσεις στον αγροτικό τομέα, που απαιτούν στην αρχή οικονομική βοήθεια...

Νομίζω ότι το αξίζει ο αγροτικός τομέας, που πριν την έλευση του τουρισμού μεγάλωσε γενιές, κράτησε όρθιο τον τόπο σε πολύ δύσκολες στιγμές, δημιούργησε περιουσίες και έφερε ευημερία στο νησί.

Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.»

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου

Συγχαρητήρια στον Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού και ειδικά στον Πρόεδρο Γιάννη Τραχανά έδωσε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό είπε μεταξύ άλλων:

«Ο Γιάννης Τραχανάς δουλεύει εδώ και αρκετά χρόνια για αυτό το εργοστάσιο και αν δεν ήταν αυτός, εργοστάσιο δεν θα υπήρχε…» 

«Το φτιάξαμε το εργοστάσιο… Τί θα γίνει από εδώ και πέρα;», αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Σκοπέλου... «Θα έχουμε λαδιά σαν την φετινή; Την περυσινή; Την προπέρσινη; Τότε το εργοστάσιο θα αραχνιάσει… πρέπει όλοι να δουλέψουμε, να καλλιεργήσουμε. Αλλά πέρα από την καλλιέργεια και τον προσωπικό μόχθο του καθενός, θα πρέπει και η πολιτεία να σκύψει λίγο και να κοιτάξει τον παραγωγό… Χωρίς επιστημονικό συνεργάτη, γεωπόνο δεν μπορούμε να πάμε μπροστά…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.