Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σε μια αφίσα ένα σπουδαίο μήνυμα...

Από τους μαθητές του 1ου τμήματος
του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου

Είναι άκρως σημαντικό, να δίνεται βάρος στην ανάλυση του περιεχομένου των εθνικών εορτών, μέσα στη σχολική τάξη. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να μιλάμε με δυο λόγια στα παιδιά επί της ουσίας! Μόνο έτσι τιμάμε τις εθνικές επετείους.

Βασική προϋπόθεση λοιπόν, πριν το ιστορικό γεγονός της 28ης Οκτωβρίου, είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τις έννοιες: πόλεμος και ειρήνη. Και πόσο το αίτημα για ειρήνη ανάμεσα στους λαούς ειδικά σήμερα, είναι επιτακτικό! Κι ότι αυτός ο πόθος δυστυχώς πολλές φορές καταντά ουτοπία. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι η ειρήνη και ο πόλεμος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ότι δυστυχώς σε πολλούς τόπους εναλλάσσονται! Να κατανοήσουν ότι η ειρήνη είναι αυτή η κατάσταση της αδερφικής αρμονίας και της ένωσης των ανθρώπων μιας κοινωνίας. 

Πάνω απ' όλα όμως ότι η ειρήνη έχει να κάνει με τη συμφιλίωση του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό! Ότι οι αιτίες του πολέμου είναι κυρίως τα οικονομικά συμφέροντα που είναι τεράστια, η μισαλλοδοξία, η ελλιπής μόρφωση, οι κοινωνικές διακρίσεις κι ο φασισμός! Ότι η ειρήνη είναι προϋπόθεση της ζωής, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της ευημερίας και της ευτυχίας των ανθρώπων. Ότι για να εδραιωθεί η πολυπόθητη ειρήνη, πρέπει οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν την αξία της. Άρα να δοθεί και βάση στις ανθρώπινες αξίες και τα ανθρωπιστικά ιδανικά. 

Επομένως λοιπόν ανάγκη είναι να προωθηθεί η εκπαίδευση για την ειρήνη και να αποσυνδεθεί επιτέλους η έννοια του ανδρισμού από την επιθετικότητα και τη βία!

Έτσι μόνο τιμάμε τις εθνικές επετείους. Κι αυτό είναι το μήνυμα που χιλιάδες άνθρωποι φώναξαν και ένιωσαν βαθιά στην ψυχή τους μετά τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου: Ποτέ πια πόλεμος και φασισμός στη γη!



Λένα Κουτούμπα 
Νηπιαγωγός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.